Andone, capăt de drum la Dinamo! Contra e favorit să-i ia locul

Deşi în ultima vreme Adi Mutu şi Ioan Andone păreau că au îngropat "securea rîzboiului", se pare că managerul general al lui Dinamo a revenit la sentimentele de dinaintea derby-ului cu Steaua. DigiSport scrie că Mutu a plecat supărat de la stadion la 3-0 pentru Mediaş şi e hotărât să-i găsească înlocuitor lui Andone! "Briliantul" a ieşit val-vârtej din stadion fără să facă vreo declaraţie şi a plecat în trombă la volanul maşinii sale. 

Mutu a cerut o întrevedere cu Ionuţ Negoiţă, pe care vrea să-l convingă că schimbarea lui Andone este imperios necesară. Totul va fi decis după discuţia dintre cei doi, care va avea loc până la sfârşitul acestei săptămâni. Cert este că Andone nu mai are viitor în "Ştefan cel Mare"! Singura întrebare care se pune este dacă acest lucru se va întâmpla acum sau în pauza de iarnă. Şansele ca actualului antrenor să-i fie reziliat contractul în aceste zile sunt însă foarte mari.

DolceSport mai scrie că Mutu i-a găsit deja înlocuitor lui Andone. Nu este Şumudică, ci prietenul şi fostul său antrenor de la Petrolul - Cosmin Contra. Acesta este liber de contract după despărţirea de Alcorcon şi ar putea-o prelua pe Dinamo în orice moment. Contra aşteaptă doar un semn pentru a prelua echipa pentru care a jucat în peste 100 de meciuri ca jucător, între 1996 şi 1999. 

În ciuda înfrângerii la scor de la Mediaş, Ioan Andone este destul de liniştit şi nu pare să aibă emoţii în privinţa viitorului său. Vrea să-şi ducă înţelegerea până la capăt şi nu concepe să se despartă de formaţia sa de suflet. Următoarele ore sunt decisive la Dinamo, însă este de aşteptat ca Mutu să-şi impună punctul de vedere şi să-i dea astfel undă verde lui Contra (foto: Sportpictures.eu) să o preia pe Dinamo.

Mai rămâne ca Ioan Andone să se înţeleagă cu Ionuţ Negoiţă. Antrenorul în vârstă de 56 de ani ar avea o clauză de reziliere de 150 de mii de euro. "Dacă mă dau afară, trebuie să-mi dea o casă! Dacă plec eu, trebuie să dau o casă”, a spus Andone în octombrie, după înfrângerea, 1-a cu CSU Craiova.

"Câine până la moarte", Giani Kiriţă spune că Andone e vinovat de ceea ce se întâmplă acum la Dinamo. "Antrenorul trebuie să educe jucătorii. Dacă ei nu înţeleg, atunci să se ducă să vândă shaorma!", a spus fostul jucător al lui Dinamo într-o intervenţie la Prosport Live. 

În primul rând, totul pleacă de la antrenor. Antrenorul îţi oferă educaţia ca jucător. Nea Cornel Dinu venea şi vorbea cu noi: "Giani, eşti la Dinamo! Trebuie să ardă cearşeaful sub tine! Eşti la Dinamo, orice meci se joacă la victorie!". Aşa trebuie vorbit cu un jucătorul. Antrenorul trebuie să-i educe. Dacă nu înţelege, atunci du-te, bă, băiatule unde ai treabă. Du-te, vinde shaorma, nu eşti de Dinamo. Cred că jucătorii ăştia iau la mişto totul.

În vestiar trebuie să fie doi lideri de echipă. Ei trebuie să dea tonul la tot, agresivitate, disciplină. Nistor n-o să înţeleagă niciodată ce e Dinamo, el să fie fericit că a luat tricoul ăla pe el. Dacă aş fi antrenorul lui Dinamo, aş pune căpitan un jucător tânăr, crescut de Dinamo. Noi muream pe teren pentru echipa asta. Vorbim de altă mentalitate şi de o educaţie pe care aceşti jucători nu o au. Ei se gândesc că au bătut pe Steaua şi merg la Mediaş şi îi bat aşa, fără nicio problemă. Nu e doar vina lui Andone, nici nu are cu cine,

---crede Giani Kiriţă

Partida cu Steaua din Cupa Ligii, de pe 22 decembrie, ar putea fi ultima pentru Andone, asta dacă nu cumva Adrian Mutu și Ionuț Negoiță vor decide în aceste zile să-l demită pe tehnician. 

Cosmin Contra a vorbit despre posibilitatea venirii în "Ştefan cel Mare". Acesta ar fi dispus să negocieze cu Negoiţă doar dacă Ioan Andone își va rezilia contractul cu Dinamo. 

În momentul când Dinamo nu va mai avea antrenor, vom discuta. E presiune la orice echipă, iar eu mă pun în pielea lui Andone. Am mai spus-o. Când cele două părți nu vor mai lucra, eu sunt dispus să preiau Dinamo.  Ne vom așeza la masa discuțiilor și vom vedea de ce au nevoie. Dacă au nevoie de mine, dacă au nevoie de un proiect serios, voi fi dispus să negociez.

E dificil ca Dinamo să prindă locurile 1-2. Trebuie construit ceva la Dinamo, au nevoie de întăriri, de jucători cu experiență, care se pot bate la obiective mari precum grupele Europa League sau câștigarea titlului. Dinamo nu poate să facă acest lucru doar cu tineri, e nevoie de oameni cu experiență care să știe cum să lucreze în condiții de presiune. Fără ajutorul jucătorilor cu experiență, tinerii de la Dinamo nu pot face prea multe,

---e de părere Contra

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi