Anchetă oficială privind meciurile trucate în Serbia; sunt implicate Partizan şi Steaua Roşie Belgrad!

Fenomenul de trucare a meciurilor este extrem de răspândit peste tot în lume, iar în ţările cu un fotbal mai puţin dezvoltat pare a lua din ce în ce mai multă amploare. Dacă în urmă cu o lună ţi-am dezvăluit lista partidelor de fotbal trucate pentru pariuri în sezonul 2014/2015, odată cu începerea noului sezon în Serbia au şi apărut noi acuze de blat.

Sunt implicate cele mai mari echipe din fotbalul sârb, Partizan Belgrad şi Steaua Rosie Belgrad, care sunt bănuite că şi-au aranjat meciurile din prima rundă a campionatului.

Cele două partide incriminate sunt :

  • Partizan Belgrad vs Metalac (4-0)
  • OFK Belgrad vs Steaua Roşie Belgrad (2-6), după ce gazdele conduceau la pauză cu 2-0.

Procurorii anticorupţie au deschis deja o anchetă oficială şi din câte se pare plângerea a fost depusă chiar de Federaţia Sârbă de Fotbal. Se observă a;adar că forurile de conducere din fotbalul sârb nu mai tolerează astfel de evenimente negative, deşi în trecut au fost semnalate numeroase cazuri asemănătoare de blaturi, care însă niciodată n-au fost anchetate.

FSS a deschis o anchetă după ce rapoartele de joc au arătat că la pauza meciului s-au făcut presiuni asupra jucătorilor şi stafului tehnic al echipei OFK Belgrad. Oficiali ai formaţiei au fost deja audiaţi.Comunicat Federaţia Sârbă de Fotbal

Vă recomand această casă pentru a paria pe internet!

Tot acest scandal are conotaţii şi la nivel politic, iar Parlamentul sârb pare decis să ia măsuri radicale în ceea ce priveşte cele două cluburi. Ambele echipe sunt în proprietatea statului şi fac parte dintr-o organizaţie sportivă cu caracter public deţinută de statul sârb. Se caută soluţii pentru stoparea acestui fenomen de corupţie, iar premierul Serbiei şi-a exprimat dorinţa de a privatiza în următoarea perioadă ambele cluburi.

Cred că privatizarea este soluția. Numai aşa vom avea un campionat de calitate şi cluburile vor face performanţă.Zoran Babic, Parlamentar

Se vorbeşte în aceste zile chiar de suspendarea campionatului până la finalizarea anchetei, propunere care aparţine parlamentarului Borislav Stefanovic.

Acesta nu este primul scandal în care sunt implicate cele mai mari cluburi de fotbal din Serbia, după ce în urmă cu doi ani au fost anchetate într-un dosar al transferurilor, fiind acuzate că n-au declarat venituri de 50 milioane €.

În presa sârbă se vehiculează şi alte partide suspecte de blat, în toate fiind implicate cele două mari rivale din Belgrad. Vezi mai jos lista completă a acestor partide incriminate :

  • Bezanija - Partizan 3-4 (3-1) – anul 2006
  • Partizan - Smederevo 5-3 (2-1) – anul 2010
  • OFK Belgrad - Partizan 1-3 (1-0) – anul 2012
  • Steaua Roșie - Radnicki 3-2 (1-2) – anul 2012
  • Partizan - Novi Pazar 4-3 (1-2) – anul 2013
  • OFK Belgrad - Steaua Roșie 2-6 (2-0) – anul 2015
  • Partizan Belgrad vs Metalac 4-0 (3-0) – anul 2015

Rămâne de urmărit care va fi cursul acestei anchete, însă este îmbucurător faptul că Federaţia Sârbă de Fotbal ia în sfârşit măsuri pentru combaterea acestui fenomen atât de periculos şi răspândit în fotbal de astăzi.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi