Anamaria Prodan aruncă bomba: "8 din 10 fotbalişti din România joacă la pariuri!"

Dacă ar fi aşa după cum spune Anamaria Prodan, în Liga 1 nu s-ar mai juca fotbal. Şi asta pentru că aproape toţi fotbaliştii ar fi suspendaţi! Soţia antrenorului Stelei a dezvăluit amănunte incredibile într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor. 

Știu că se joacă la pariuri, așa cum știe toată lumea. Dacă aș putea să decid eu, i-aș exclude din viaţa sportivă pe toți cei care fac asta! Cine pariază, să nu mai joace fotbal toată viața! Antrenori, conducători, jucători, toți!

Pentru că pariurile distrug fotbalul. Gândiți-vă că apare un copil care vrea să joace fotbal și, cum debutează la seniori, i se spune că trebuie să piardă fiindcă s-a jucat la pariuri! El va înțelege că fotbalul asta înseamnă,

---zice Anamaria Prodan 

Tot soţia antrenorului Stelei a explicat şi de ce jucătorii din România iau drumul caselor de pariuri săptămână de săptămână. 

Se pariază de foame și de sărăcie. 8 din 10 joacă la pariuri din sărăcie. Unii au copii acasă și ajung la disperare, mă refer mai ales la fotbaliști din ligile inferioare. Ai 500 de euro pe lună salariu, nu-i primești nici p-ăia și se adună ratele la bănci. Și-ți mai plâng și copiii acasă. Asta e marea nenorocire! Mulți ajung să parieze din disperare. Eu repet o propunere pentru toată lumea din fotbal: cine are curaj să vină cu mine la detectorul de minciuni! Atunci să vedeți surpriza României!,

---a spus impresara

Marius Şumudică e cel mai celebru caz de până acum din România. Antrenorului Astrei tocmai i-a expirat suspendarea pentru pariuri dictată de către Federaţia Română de Fotbal. În ceea ce-l priveşte pe Şumudică nu e cazul, însă, de sărăcie, ci e vorba de un "microb".

Un alt caz mult mediatizat i-a avut în prim plan pe jucătorii şi antrenorii de la Gloria Buzău, care au primit suspendări grele şi amenzi uriaşe după ce au aranjat mai multe meciuri pentru câştiguri la pariuri. La începutul acestei veri, antrenorii Ioan Viorel, Romeo Bunică şi Marian Roşu, dar şi alţi 14 jucători ai Gloriei Buzău au fost suspendaţi şi amendaţi cu sume cuprinse între 10 mii de lei şi 200 de mii de lei. La 14 ani şi 6 luni se ridică în total suspendările dictate împotriva acestora, iar amenzile la aproape 960 de mii de lei, adică aproximativ 213 mii de euro. 

Fost jucător la Gloria Buzău, Dorin Burlacu a mers la FRF unde ar fi recunoscut blaturile puse la cale de antrenorii echipei, dar şi de ceilalţi colegi din echipă. Suspendat 6 luni şi amendat cu 15 mii de lei, Burlacu a povestit atunci pentru Prosport cum afla de meciurile aranjate.

Au fost meciuri aranjate! Eu, fiind mai mic, abia în teren aflam şi eu cum şi în ce fel trebuie să decurgă meciul. De exemplu, într-un meci ni se spunea să dăm două goluri, în alt meci, dacă nu putem să dăm noi gol, să-i lăsăm pe adversari să marcheze două goluri în prima repriză, două în a doua. Multe meciuri s-au jucat la goluri. Mi se spunea ba să o las mai moale, ba să nu trag la poartă. Mă mira şi pe mine, chiar dacă marcam eu, eram printre primii schimbaţi. Cei mai "bătrâni" jucători participau, adică aflau mai devreme: Dăniţă, Pălimaru, Stoicescu. Ăştia erau primii care aflau.

În dosarul Gloria eu m-am decis să spun adevărul despre blaturile făcute de antrenorii Gloriei Buzău, inclusiv de naşul lui Sorin Bodoc, respectiv Romeo Bunică, fapt ce i-a dus la disperare pe aceştia şi au căutat orice mijloc de constrângere a mea, inclusiv ameninţări şi şantaj, 

---povestea, la sfârşitul lunii iunie, Dorin Burlacu

Clement Pălimaru, unul dintre cei amintiţi de Burlacu, a reacţionat imediat şi l-a acuzat în termeni duri pe fostul său coleg de la Gloria Buzău.

De la un retardat care fură maşini şi conduce beat mort şi mai izbeşte o altă maşină, pe un bulevard lat, la ce să te aştepţi? Asta spune tot. Trebuie să şi demonstreze ce spune. Ce credibilitate are un retardat? Fotbalistic, nu a demonstrat nimic până la vârsta asta. Doar în Liga a VII-a, poate, dar care la noi nu există,

---declara, atunci, Pălimaru 

 Foto: cancan.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi