Analiza cotelor de la casele de pariuri online şi cele offline, Fortuna vs Unibet

La ce casă de pariuri aveti oferta si castiguri mai bune, Fortuna sau Unibet? Vezi analiza cotelor de la aceste două agenții de pariuri sportive!

Casele de pariuri se împart în două mari categorii: agenţii online şi agenţii offline. Între acestea există câteva diferenţe destul de semnificative. La cele online putem plasa şi pariuri live şi putem urmări live video meciurile pe care pariem, în timp ce la agenţiile de cartier aceste posibilităţi sunt limitate. De asemenea online putem paria la orice oră din zi sau din noapte şi putem paria şi de pe telefon sau tabletă, pe când la agenţiile de cartier putem paria doar în timpul zilei şi doar dacă ne deplasăm la o astfel de agenţie. Si oferta este mai bună pe internet, atât ca număr de meciuri oferite cât şi ca număr de opţiuni de pariere.

Însă pe lângă aceste diferenţe, mai contează un lucru la fel de mult: potenţialul câştig. Acesta este influenţat la rândul său de două aspecte: cotele oferite de cele două tipuri de agenţii şi taxele pe care trebuie să le plătim .

 

Ce agenţii online au cele mai bune cote?

Agenţiile de pariuri online oferă un payout mediu cuprins între 89-93%. Am consultat un site de profil pentru a vedea care sunt agenţiile cu cel mai bun payout dintre cele licenţiate în România (cu precizarea că unele agenţii trecute la noi din offline în online nu sunt trecute pe acel site de profil).

  1. Netbet.ro (D. ONJN 927 / 24.06.2015) 92.53%
  2. Unibet.ro (D. ONJN 2164 / 28.08.2015) 92.47%
  3. 888sport.com (D. ONJN 2162 / 28.08.2015) 92.43%
  4. Sportingbet.ro (D. ONJN 2163 / 28.08.2015) 92.33%

Desigur, pot exista diferenţe de la o lună la alta, dar media acestor cote este destul de constantă pe termen lung. Cotele de la un meci la altul pot diferi destul de mult şi putem avea partide unde de exemplu Sportingbet.ro are cote mai mari decât Netbet.ro, dar putem găsi şi alte zece meciuri unde Unibet să stea mai bine. De asemenea putem avea meciuri unde Unibet să ofere payout de 95% şi meciuri unde să ofere doar 90%. Din acest motiv nu considerăm că este neapărat corect să facem o comparaţie luând în calcul doar câteva partide. Astfel considerăm că clasamentul nostru pe termen lung este mult mai relevant.

 

Diferenţele de cote dintre agenţiile online şi offline

Din păcate pentru agenţiile de pariuri offline nu avem un site de statistici care să ne arate cât de bune sunt cotele pe termen lung. Din acest motiv vom lua o agenţie offline cu cote medii din punctul nostru de vedere (Fortuna.ro - platforma de pariuri offline, diferă cotele faţă de platforma de pariuri online) şi o vom compara cu agenţia online cu cote la fel, medii (Unibet).

unibet.JPG

Dacă pariem pe toate echipele gazde la Unibet.ro facem o cotă cumulată de 292, iar la Fortuna de 265.

Dacă pariem pe toate echipele oaspete, avem la Unibet o cotă cumulată de 85.002, iar la Fortuna.ro de 34.216.

În final facem şi un bilet alegând „x” la toate meciurile. La Unibet avem o cota de 28.454, in timp ce la Fortuna este doar de 19.322.

Astfel, indiferent cum combinăm meciurile şi cum le pariem cota finală la Unibet este mult mai bună decât la Unibet, diferenţele fiind destul de semnificative în toate cele trei cazuri. 

 

Ce taxe avem de plătit şi ce efect au ele asupra câştigului final?

Chiar dacă cotele ar fi fost egale între cele două agenţii tot ar fi intervenit încă un aspect important: taxele.

La majoritatea caselor de pariuri pe internet nu trebuie să plătim vreo taxă atunci când depunem, ci doar atunci când retragem. De asemenea, la nici o agenţie online nu trebuie să plătim taxe pentru biletele plasate dar nici pentru eventualele câştiguri.

Offline însă lucrurile stau diferit. La fiecare bilet plasat noi trebuie să plătim o taxă egală cu 5% din miza biletului. Mai mult decât atât, pentru orice câştig trebuie să plătim o taxă suplimentară de 1% din veniturile brute de până la 66.750 RON.

Acum să presupunem că noi pariem cele trei tipuri de bilete descrise mai sus cu câte 2 RON, atât la Unibet, cât şi offline la Fortuna.

La Unibet.ro avem următoarele trei câştiguri:

  • Varianta 1: 292 RON
  • Varianta 2: 85.002 RON
  • Varianta 3: 28.454 RON

La Fortuna, din start miza noastra este de 0.95 RON din cauza acelei taxe de 5%. Astfel, avem următoarele câştiguri:

  • Varianta 1: 251 RON – din care plătim o taxă de 2 RON > rămânem cu suma de 249 RON
  • Varianta 2: 32.505 RON – din care plătim o taxă de 325 RON > rămânem cu suma de 32.180 RON
  • Varianta 3: 18.355 RON – din care plătim o taxă de 183 RON > rămânem cu suma de 18.172 RON

Cum putem vedea la ultimele două bilete câştigul la Fortuna este semnificativ mai mic decât cel de la Unibet. Chiar de ar fi să spunem că retragem direct suma câştigată de la Unibet, ar urma să plătim la anul impozite de 1% din sumele retrase şi diferenţa tot ar fi uriaşă.

Această diferenţă se aplică între orice casă de pariuri online şi offline şi nu doar în cazul celor două prezentate. 

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi