Amintirile îi răscolesc. Columbienii au redenumit un munte în memoria jucătorilor lui Chapecoense

Impresionaţi de drama celor de la Chapecoense, care au pierdut o echipă întreagă în accidentul aviatic, columbienii au decis să schimbe denumirea muntelui unde şi-au găsit sfârşitul fotbaliştii brazilieni în "Cerro Chapecoense". "El Gordo" se numea vârful muntos înainte de tragedia care a îndoliat fotbalul mondial şi în care au murit 19 jucători de la Chapecoense. Este gestul făcut de autorităţile columbiene în memoria celor 71 de victime ale accidentului aviatic. Şase oameni au supravieţuit acestei tragedii: trei jucători ai lui Chapecoense (Rusche, Follmann şi Neto), doi membri ai echipajului şi un jurnalist care însoţea echipa. 

Prin acest gest, columbienii au anunţat că vor să tragă şi un semnal de alarmă, sperând ca astfel de tragedii să nu se mai repete şi ca cei care au murit să nu fie uitaţi niciodată. Imediat după tragedie, şefii echipei Atletico Nacional au făcut demersurile necesare pentru ca trofeul Copei Sudamericana să fie atribuit celor de la Chapecoense, care nu au mai apucat să joace finala. Confederaţia Sud-Americană de Fotbal (CONMEBOL) a acceptat propunerea şi, pe lângă trofeu, a virat în contul clubului brazilian şi suma de 4 milioane de dolari, cuvenită învingătorilor. De asemenea, echipa este calificată automat în sezonul viitor al Copei Sudamericana, echivalentul Ligii Campionilor din Europa.   

Helio Neto, unul dintre cei trei fotbalişti care au scăpat cu viaţă din tragedia aviatică, a vorbit pentru prima dată în public după ce şi-a revenit din comă. A crezut că s-a accidentat în finală...Medicii i-au ascuns adevărul pentru a nu-l afecta din punct de vedere emoţional. Le-a mulţumit acestora cu lacrimi în ochi.

Vreau să le mulţumesc tuturor pentru ajutor- Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru munca pe care o faceţi şi pentru ajutorul pe care mi l-aţi oferit. Multe mulţumiri, Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi pentru că faceţi asta în continuare, ceea ce e minunat pentru cei care au nevoie, aşa cum sunt eu. O îmbrăţişare mare pentru toţi!,

---a spus Neto

Nu la fel de impresionaţi de drama lui Chapecoense au fost şi şefi fotbalului din Brazilia, care au decis să amendeze clubul pentru neprezentarea la un meci!! Chapecoense mai avea o partidă de disputat în campionat, contra lui Atletico Mineiro. Ambele cluburi s-au înţeles să nu se prezinte la meci, dar oficialii brazilieni au cerut ca porţile să fie pregătite, reclamele să fie aranjate pe marginea terenului, iar brigada de arbitri să fluiere startul partidei. Dupa 15 minute, arbitrul a fluierat finalul şi a notat în raport că cele două echipe nu s-au prezentat la meci...Federaţia braziliană a decis ca ambele echipe să piardă la masa verde, să fie amendate cu câte 28.000 euro şi să piardă 2 puncte!!

Chapecoense a încheiat campionatul din Brazilia pe locul 11, cu 52 de puncte. PSG a anunţat că va dona 40 de milioane de euro pentru reconstrucţia clubului, iar mai multe echipe din Brazilia s-au oferit să împrumute jucători celor de la Chapecoense. În ajutorul acestora a sărit şi Barcelona, care a anunţat că va sprijini clubul cu tot ce trebuie pentru a redeveni echipa de dinaintea accidentului. În plus, catalanii i-au invitat la anul, pe cheltuiala lor, pe brazilieni să ia startul în Turneul "Joan Gamper".

 

Foto: chapecoense.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi