Americanii cheltuiesc 2 miliarde dolari anual la pariuri. Topul pierderilor

Americanii se dau în vânt și după cursele de cai, nu doar după baschet, hochei sau baseball. Iar săptămâna asta, au primit cu toții o veste mare - întrunită în ședință pentru a discuta probleme actuale ale societății, Camera Reprezentanților a aprobat și un proiect de lege care le va permite americanilor să parieze pe cursele de cai și prin intermediul telefoanelor inteligente și a internetului. 

Actuala lege din Statele Unite prevede că pentru a paria pe cursele de cai, o persoană trebuie să fie prezentă fizic la întrecere. Noul proiect de lege va permite, în același timp, caselor de pariuri online să primească licențele necesare pentru această activitate. Jocurile de noroc au cunoscut o dezvoltare incredibilă în ultimii ani peste Ocean în ceea ce privește cursele de cai, diversele sporturi tradiționale dar și pokerul. Cu apariția noii legi, se estimează că americanii vor cheltui anual peste 2 miliarde de dolari pentru jocurile de noroc pe internet!

Jocurile online reprezintă ”sectorul” cu cea mai rapidă creștere comparativ cu toate celelalte ramuri ale industriei din statele dezvoltate ale lumii și reprezintă 11% din profitul jocurilor de noroc care în 2016 au ajuns la o cifră de afaceri de 385 miliarde de dolari!  

Din acest punct de vedere, Australia reprezintă un veritabil ”focar” al jocurilor de noroc. Conform unui raport, pierderile la pariuri înregistrate pe un adult au ajuns la 990 de dolari anul trecut. O cifră cu 40% mai mare decât în Singapore și aproape dublu față de media din țările occidentale.

Graficul cu situația pierderilor / jucător și a clasamentul pe națiuni. (Sursa: H2 Gambling Capital)

Cea mai populară formă de jocuri de noroc în Australia o reprezintă terminalele electronice de poker, celebrele "pokies" - mai numeroase decât oriunde altundeva în lume. De obicei, aceste terminale (legale în foarte multe țări) limitează pariurile, dar în Australia nu e nici vorbă de așa ceva...Această veritabilă ”industrie”, apărută în Australia la începutul anilor 80, generează pierderile imense de care aminteam mai sus pentru că pariorii pot pierde până la 1150 de dolari pe oră!!..

Americanii sunt însă lideri detașați pe națiuni, cu pierderi totale de 117 miliarde de dolari în 2016. Pe de altă parte, conform unui raport americanii au câștigat anul trecut din jocurile de noroc 150 miliarde dolari!! Sunt însă țări în Europa care vin tare din urmă - în acest moment, Irlanda și Finlanda (care au deschis de curând ”piețele” online) au depășit Statele Unite în ceea ce privește cheltuielile pe persoană la jocurile de noroc!

Ultimele reglementări ale Guvernului au limitat jocurile de noroc în China. Cu doar trei ani în urmă, specialiștii anticipau că Statul chinez (incluzând Macao și Hong Kong) va depăși America în clasamentul celor mai mari piețe din lume la finalul anului 2020. Dar în urmă cu trei ani, Guvernul din China a legiferat o serie de măsuri împotriva jocurilor de noroc care au pus ”frână” multor pariori.. Astfel că profiturile din această activitate s-au redus rapid cu 20%, abia în ultimii doi ani ”afacerea” devenind din nou prosperă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!