Americanii aruncă la coş biletele de loterie necâştigătoare. Mare greşeală!

Vă puteţi imagina că aveţi 1 milion de dolari în buzunare doar stând pe scaun, dar nu v-aţi dat seama de asta ? Ei bine, peste Ocean sunt 114 oameni, milionari, care au câştigat la loterie 1 milion de dolari şi care nu şi-au revendicat premiile până acum. Şi asta pentru că, pur şi simplu, ei nu ştiu că au câştigat! Mulţi dintre americani aruncă biletele după ce au ratat jack-pot-ul pus la bătaie la loterie, neştiind că mai sunt şi alte premii care se acordă în urma unei trageri la sorţi a biletelor necâştigătoare. Iar premiul cel mare în aceste cazuri poate ajunge şi la 1 milion de dolari! 

Potrivit şefilor loteriei din America, în fiecare an în fondul de premiere rămân aproximativ 2 miliarde de dolari - premii nerevendicate de către câştigători. Aşa s-a întâmplat şi în 2015. Marea majoritate a acestora au fost câştigate pe bilete care au costat între 1 şi 5 dolari! 

George Loewenstein este profesor de economie şi psihologie la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh (Pennsylvania) şi are o teorie cu privire la această situaţie.

În capul oamenilor predomină ideea că probabilitatea de a câştiga marele premiu este ca un vis frumos. Cei care nu câştigă renunţă foarte repede la hârtii. Dar ei nu realizează faptul că odată ce au cumpărat aceste bilete sunt potenţialii câştigători ai unor premii care i-ar putea îmbogăţi peste noapte,

---zice profesorul Loewenstein

În America, biletele de loterie au o valabilitate de 180 de zile. Dacă până în ultima zi câştigătorii nu revendică premiile, acesta se duc înapoi în fondul de premiere. "Data viitoare nu vă grăbiţi să aruncaţi la coş biletul pentru că nu aţi câştigat premiul cel mare. ...", e sfatul celor de la celebritynetworth.com pentru cei care joacă la loto. 

Dacă ai bilete cu care te lauzi, atunci nu ezita să le uplodezi în secțiunea ”Imagini bilete”. Cele mai bune își vor face loc în secțiunea noastră de Știri, și poate chiar în emisiunea zilnică ”Pariuri fără secrete” prezentată de Florin Caramavrov. 

 

Foto: megamillionsonline.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi