America legifereaza din nou pentru interzicerea jocurilor de noroc, interdictia vizand inclusiv companiile deja existente

Un nou proiect legislativ a fost introdus in Congres pentru a reintroduce interdictia aplicabila operatorilor de jocuri de noroc din State, etapa ce marcheaza o noua batalie intre statul american si corporatistii de pe piata jocurilor de noroc, batalie in care miza o constituie cateva miliarde de dolari. Aceasta noua prevedere legala urmareste sa interzica orice forma de joc de noroc. Totusi, se pare ca pariurile sportive nu par a fi incluse in aceasta categorie, avand o pozitie privilegiata.

sua.jpg

Principala problema pentru care statul american ia in considerare aceasta interdictie o reprezinta numeroasele fraude si evaziunea fiscala. Mai mult, s-au luat in considerare si unele aspecte morale, precum dependenta de jocurile de noroc si faptul ca din ce in ce mai multi minori practica astfel de jocuri, accesul minorilor la site-urile de jocuri de noroc putand fi cu greu controlat.

Initiatorii acestui proiecte de lege spun totusi ca exista o confuzie in acest moment si ca legislativul trebuie sa lamureasca cui ii este aplicabila aceasta interdictie si daca se refera sau nu si la site-urile de pariuri sportive.

Guvernatorul de Nevada a spus ca aceasta prevedere nu este bine venita. Reglementearea jocurilor de noroc este treaba Guvernului. Totusi, Nevada a pastrat o piata a pariurilor si a jocurilor de noroc funtionala de zeci de ani, iar structura si reglementarea acestei piete sunt complexe si intru totul de acord cu prevederile legale.

Senatorii din Nevada au fost partial de acord cu respectiva interdictie, insa sunt de parere ca ar trebui facuta o exceptie pentru poker. Ei au afirmat ca cel mai bine pentru Nevada ar fi sa permita pokerul online, iar daca si alte state vor sa legalizeze aceasta afacere, atunci n-au decat s-o faca, tinand cont in primul rand de veniturile uriase la buget aduse de poker. Totusi, au afirmat senatorii americani, o expansiune agresiva a jocurilor de noroc care ar aduce aparate tip “slots” in fiecare computer din fiecare casa din America ar fi un lucru daunator.

De asemenea, liderii unor corporatii mari din America sustin legea pentru interzicerea jocurilor de noroc, in principal din frica pentru ca s-ar putea dezvolta alte piete ce ar putea atrage capital. S-a sustinut ca, pe langa faptul ca jocurile de noroc sunt imorale si daunatoare pentru societate, i-ar atrage in mediul online pe cei care frecventeaza acum cazinourile clasice, cunoscut fiind faptul ca cel mai cunoscut oras din Nevada, Las Vegas, este celebru tocmai pentru cazinourile sale.

Un alt membru in conducerea American Gambling Association, Leven, a declarat ca mediul online ar putea afecta perceptia lumii despre jocurile de noroc, in general. Leven a declarat ca s-a muncit mult la crearea unei perceptii asupra jocurilor de noroc ca fiind in primul rand o activitate distractiva si de relaxare. Mediul online ar putea sa transforme cu totul aceasta perspectiva si sa creeze dependenta si ideea de profit usor, ceea ce ar duce cu gandul mai degraba la conceptul de “loterie”.

Taberele sunt impartite in acest moment in Congresul american, iar partidele politice au pareri diferite asupra acestui aspect. O parte sustine ca interzicerea jocurilor de noroc in State, inclusiv a poker-ului, ar insemna o siguranta crescuta pentru familii, ar inlatura dependenta pe care aceste jocuri o provoaca, ar proteja minorii, etc.. Cealalta parte sustine ca prin acest act s-ar pierde sume uriase de bani proveniti din taxe si impozite aplicabile operatorilor de jocuri de noroc online, si ca oricum tinerii si familiile americane nu sunt protejati de aceasta interdictie, deoarece problema nu se pune in termenii “daca tinerii si americanii, in general, pariaza sau nu”. Cu totii o fac. Problema este mentinerea sigurantei in acest mediu online al jocurilor de noroc, iar acest lucru nu va fi cu siguranta realizat prin interzicerea jocurilor online.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi