Amendă record pentru William Hill! De ce este acuzat ”gigantul” din Regatul Unit

William Hill a dat de necaz. Gigantul din Regatul Unit a fost amendat cu 6,2 milioane de lire sterline de către Comisia pemntru jocuri de noroc pentru "răspunderea socială sistemică și eșecurile în stoparea activității de spălare a banilor”. O anchetă efectuată între noiembrie 2014 și august 2016 a arătat că operatorul de pariuri a încălcat sistematic reglementările cu privire la cele două aspecte raportate. 

De asemenea, s-a constatat că staff-ul administrativ al companiei (foto: williamhillplc.com) nu a reușit să atenueze riscurile și să dispună numirea unor persoane care să se ocupe de respectarea reglementărilor în vigoare. Aceste eșecuri au avut drept rezultat faptul că un număr de 10 clienți au primit permisiunea să depună în conturi sume mari de bani legate de anumite infracțiuni, dar care au însemnat câștiguri de peste 1,2 milioane de lire sterline pentru cei de la William Hill. 

Directorul executiv al Comisiei pentru jocuri de noroc, Neil McArthur a declarat că va folosi "întreaga gamă" de competențe de executare pentru a se asigura că jocurile de noroc sunt mai corecte și mai sigure."Acesta a fost un eșec sistemic la William Hill, care a durat aproape doi ani. Iar pachetul de penalizare - care ar putea depăși 6,2 milioane de lire sterline - reflectă gravitatea acestor încălcări. Operatorii de jocuri de noroc au responsabilitatea de a se asigura că păstrează activitatea departe de infracțiuni. Iar atunci când e cazul, ei trebuie să devină curioși și să cerceteze de unde vin banii”, a spus McArthur (captură foto: youtube)

Comisia a dezvăluit că unele dintre probleme constatate s-au referit la modul de acțiune total neadecvat în cazul informațiilor despre sursa fondurilor de pariuri sau dacă respectivii jucători se confruntă cu probleme. Ca exemplu a fost dat un client căruia i s-a permis să facă o depunere în cont de 654.000 de lire sterline pe parcursul a nouă luni, fără efectuarea de verificări din partea casei de pariuri. 

la o cercetare mai atentă, autoritățile au descoperit că respectivul client a locuit în apartamente închiriate și a sustras sistematic de la colegii săi suma de 30.000 de lire sterline anual. Un alt caz a s-a înregistrat în cazul unei persoane care a fost lăsată să-și alimenteze contul cu suma de 541.000 de lire sterline în decurs de 14 luni, Venitul acestui jucător a fost de 365.000 de lire sterline pe an, iar în acest caz compania respectivă nu a făcut nimic. 

În afara amenzii dictată de Comisie, William Hill (foto: telegraph.co.uk) va trebui să ramburseze și banii păgubiților în urma activității celor 10 clienți cărora li s-a permis să-și facă de cap prin intermediul conturilor deschise la casa de pariuri. Responsabilii companiei vor trebui să numească și auditori externi pentru a revizui eficacitatea și implementarea politicilor și procedurilor sale anti-spălare a banilor, dar și a politicilor sociale.

Laburistul Tom Watson a racționat într-un mod cât se poate de ”acid” la adresa operatorului amendat: ”William Hill a fost amendat cu 6,2 milioane de lire sterline de către Comisia pentru jocuri de noroc pentru că a acceptat bani de la infractori fără a efectua vreun control. Și aici vorbim de o industrie care se laudă și discută mereu despre" jocuri de noroc responsabile...”. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!