Amendă ONJN! Ce putem face? Ce spun avocații, jurnaliștii și pariorii?

Pe data de 19 octombrie anunțam prima amendă primită de la ONJN de către un parior din comunitatea PariuriX.com. Pentru că pe parcursul zilei au intervenit foarte mulți pariori care susțineau că au fost sunați și chemați la sediul ONJN s-a creat o panică imensă în rândul celor peste 50.000 de pariori pasibili de amendă. Aceștia au jucat la agenția de pariuri sportive online Bet365 în perioda în care licența obținută nu era încă valabilă, deci au făcut-o în mod ilegal după cum suține ONJN.

Dacă nu sunteţi la curent cu subiectul vă puteţi pune în temă rapid urmărind această ştire de la Observatorul Antenei 1 de joi 22 octombrie 2015.

https://pariurix.com/media/articole/b/6/3/8619/onjn-amendeaza-54-000-de-pariori-youtube-720p.mp4

Pentru a vedea reacția presei, care am sperat că va veni în sprijinul nostru, am emis un comunicat de presă în data de 20 octombrie 2015. În urma acestui comunicat mai multe publicații, în special GSP, au încercat să vină în sprijinul nostru contactând avocați și reprezentanții oficiali ONJN pentru a da explicații despre cum pot scăpa pariorii de amendă și pentru a răspunde la întrebarea cum s-a ajuns aici?

ÎN ACEST ARTICOL VOM PUBLICA ȘI VOM ACTUALIZA TOT CE ESTE RELEVANT PENTRU PARIORII CARE AU PRIMIT SAU VOR PRIMI AMENDĂ DE LA ONJN. INFORMAȚII DE LA AVOCAȚI, DE LA JURNAȚIȘTI ȘI PARIORI.

ÎNTREBĂRI LA CARE VĂ VOM RĂSPUNDE ÎN ARTICOL

 • Cine a dat listele cu pariorii ce au jucat la Bet365?
 • Cine va fi amendat?
 • Cum arată amenda?
 • Ce fac dacă mă sună de la ONJN? De pe ce numere sună?
 • Ce se întâmplă când ajungi la sediul ONJN și ce trebuie să faci acolo?
 • Cum poți contesta amenda?
 • Dovezi din presă și de pe site-urile oficiale ce pot fi folosite în procesul cu ONJN?
 • Ce s-a publicat în presă? Cine sunt jurnaliștii care se implică pentru rezolvarea problemei?
 • Petiția online, ne poate ajuta cu ceva?
 • Cine coordonează totul și ar trebui să intervină?
 • Cum ne retragem banii de la Bet365?

Cine a dat listele cu pariorii ce au jucat la Bet365?

Conform legii și termenilor prezenți pe Bet365.com aceștia au obligația de a prezenta aceste date ONJN-ului. Unii susțin că nu aveau dreptul, alții că nici măcar nu s-au dat legal de către Bet365, ci un angajat de la ei ar fi dat ilegal listele. Mai mult de atât unele teorii arată că pariorii sunt forțați să treacă pe procesul verbal ce și cum au jucat la Bet365, dar de ce se mai cere asta dacă ar fi avut deja dovezile???

Dezvaluirea informatiilor

Avem dreptul de a furniza informatiile pe care le detinem despre dumneavoastra, inclusiv datele personale si istoricul pariurilor, autoritatilor de reglementare din domeniul sportului si altor organisme, inclusiv politia, in vederea investigarii fraudelor, evaziunii fiscale sau cazurilor privind integritatea sportiva si pentru a ne supune sarcinilor ce tin de aspectele de reglementare, inclusiv celor ale Comisiei de Jocuri de Noroc Britanica (British Gambling Commission) si ale Comisariatului pentru Jocuri de Noroc din Gibraltar (Gibraltar Gambling Commissioner).

Pentru a respecta cerintele legale si de reglementare stabilite pentru bet365 si propriile proceduri interne de management al riscului, vom pastra informatiile pentru o perioada de timp (in general, nu mai mult de sase ani) dupa inchiderea contului. Toate aceste informatii vor fi pastrate in conformitate cu aceasta Politica de Confidentialitate.

Cine va fi amendat?

ACTUALIZARE 22.10.2015 14:30, Cel puțin 80% din pariori nu vor fi amendați pentru că :

În funcție de disponibilitatea pe care o avem la direcția de control, pentru că nu avem prea mulți oameni care să se ocupe de acest lucru.

Odeta Nistor

DETALII:
http://www.gsp.ro/gspro/gspro/exclusiv-declaratia-sefei-onjn-pentru-reporterii-gsp-cel-putin-80-dintre-cei-care-au-jucat-pe-site-uri-ilegale-nu-vor-primi-amenzi-461583.html

Aici ONJN joacă cu noi un fel de alba-neagra. Acum spune că vor fi amendați doar cei cu rulaj mare, la câteva ore aceeaşi persoană revine şi spune că vor fi amendaţi toţi pariorii care au jucat în perioada respectivă la Bet365.

Ok, am sunat la Serviciul Teritorial Suceava, acolo mi s-a spus atat: "da, se dau amenzi" si m-a trimis la Relatii cu Publicul Bucuresti (0312256202).

Acolo am vorbit cu o doamna care a confirmat ca au o baza de date, ca nu conteaza daca ai jucat 1 RON sau 100000 RON, ca cei din teritoriu vor fi chemati la sediile locale. Raspunsul standard: asa e legea, 5000 RON amenda, aveti trei optiuni: platiti, faceti contestatie, dati in judecata operatorul.

Utilizator foo, 20 octombrie 2015

Tot în data de 20 octombrie GSP publică : Au început amenzile în dosarul caselor de pariuri online! Toți jucătorii din perioada 10-30 septembrie vor fi amendați!

"În baza de date avem undeva la aproximativ 54.000 de persoane care urmează să primească amenzi. Amenzi vor primi doar cei care au rulat peste 5.000 de lei în perioada 10-30 septembrie. Nu se vor aplica nici un fel de avertismente"
purtătorul de cuvânt al ONJN, Andreea Iordache, pentru GSP.ro

Printre altele tolo.ro publică ceva interesant: http://www.tolo.ro/2015/10/21/statul-va-pierde-pentru-ca-merita-sa-piarda/

Pe urmă SURPRIZĂ, Interviul lui CătălinTolontan cu Tudor Simota.
http://www.tolo.ro/2015/10/21/cei-care-au-pariat-sume-mici-vor-primi-cel-mult-avertisment-nu-amenda/

Ei amendează pe baza rulajului chiar dacă n-ai nici un leu câștigat ...

Cum arată amenda?

Vă atașez două procese verbale primite prin intermediul site-ului PariuriX.com.

Amendă prmită de utilizatorul ingineru.

Amendă prmită de utilizatorul zapp.

Ce fac dacă mă sună de la ONJN? De pe ce numere sună? 

Membrii comunităţii PariuriX au deschis un subiect pe tema numerelor de telefon de pe care sună ONJN. Acesta nu este însă un aspect relevant. Puteţi răspunde la orice telefon şi, aşa cum vă recomandă şi avocaţii ale căror declaraţii le-am preluat în acest articol, le spuneţi civilizat că aşteptaţi amenda în poştă.

ONJN nu doar sună ci trimite și emailuri, care arată cam așa:

Un mesaj interesant:

Foarte important. Am aflat de la niste prieteni ca au fost sunati sa mearga la ONJN sa dea declaratii. Evident ca prima intrebare care mi-a venit in minte e de ce sa mai dai declaratii, daca deja ei au dovada ca ai jucat. Am pus mana pe telefon si am sunat la ONJN. La intrebarea "de ce sa mai dau decalartii, daca deja voi stiti ca am jucat, de ce nu trimiteti amenda prin posta?" s-a balbait domnisoara de la telefon de vreo 3 ori si apoi mi-a zis ca imi face legatura cu un inspector. 

L-am intrebat acelasi lucru si pe inspector. Acesta mi-a spus ca aceasta e procedura. I-am zis ca de fapt ei nu au datele, si cheama oamenii abuziv ca sa obtina datele sa poata da amenzi, si a inceput si ala se se balbaie. Mi-a zis ceva de genul ca asa scrie in procedura. Cand l-am intrebat in ce procedura mi-a zis ca de fapt in OUG prin care a fost reglementat domeniul. L-am intrebat la ce articol, iar o serie lunga de balbaieli. Intr-un final mi-a zis un articol la misto. I-am zis sa stea la telefon sa-i citesc din lege articolul respectiv. A inchis pe loc.

Utilizatorul ams1

Alt mesaj care ar putea să ajute:

INFORMATIE IMPORTANTA!!! Am consultat un avocat, probabil cel mai bun din oras si mi-a spus clar ce trebuie facut in situatia prezenta. Reprezentantii Onjn m-au telefonat pentru a stabili o intalnire cu mine,maine.Am preferat sa consult avocatul inainte si mi-a spus urmatoarele lucruri:

-sa nu ne prezentam la intalnirea cu reprezentantii onjn-ului fie ea la sediu, fie la domiciuliul nostru sau in oricare alta parte, chiar daca suntem cotactati telefonic, avem dreptul de a nu da nici o informatie;

-vom primi instiintare prin posta cu amenda pe care o contestam in instanta;

-procesul poate dura in jur de 3 luni, si vom putea pune la dosar probe precum: ''Decizia onjn a aratat clar atat pe site-ul onjn la lista site-urilor licentiate ,la fel ca si site-ul bet365 acelasi lucru: bet365 detine licenta din 7/09/2015, am facut si print-uri.

-bet365 nu a fost pus pe lista neagra a onju-ului in toata aceasta perioada, plus ca jucatorilor nu le-a fost interzisa accesarea site-ului bet365, lucru care trebuia facut din clipa in care site-ul a intrat in asa zisa 'ilegalitate';

-site-ul bet365 a permis accesul in continuare romanilor domiciliati in Romania pentru ca ei aveau decizia cu aprobarea licentierii de catre onjn din data de 7septembrie 2015.Utilizatorul drogba100

 Altă precizare importantă:

Pariorii sînt chemaţi la ONJN pentru că Bet365 le-a dat doar datele de identificare şi nu CNP-urile pariorilor. O amendă fără CNP e practic nulă şi ar pierde în instanţă toate procesele intentate împotriva lor

- avocat, preluat de Gsp.ro

Ce se întâmplă când ajungi la sediul ONJN și ce trebuie să faci acolo?

ACTUALIZARE 22.10.2015 ora 14:30 Gazeta Sporturilor a luat reacții de la pariorii chemați pentru pariuri pe site-uri ilegale chiar la sediul Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc. 

 

dacă nu ai buletinul la tine, vei fi identificat cu ajutorul poliției locale chemată de inspectorul organului de control. Cei în acest caz primesc și amendă pentru accesarea unui site ilegal, dar și amendă din partea poliției locale pentru că nu au avut actul de identitate la ei.  
http://www.gsp.ro/gspro/gspro/ce-trebuie-sa-stie-pariorii-care-sint-chemati-la-onjn-5-lucruri-pe-care-gazeta-le-a-constatat-461585.html

 

 

Deci situatia e asa:

Te duci la ei, te anunta ca ai incalcat legea XXX, iti prezinta dovezile (au "listele"). Nu e vorba de retras/depus, ci de jucat. Au toate detaliile, cat ai pariat si pe ce eveniment, data si ora.

Tu poti sa semnezi cum ca recunosti fapta, si iei amenda 5.000 ron, platibili in 15 zile lucratoare. Poti specifica pe PV ca nu esti de acord cu amenda, caz in care se presupune ca ii actionezi in instanta in termen de 15 zile lucratoare. NU SE APLICA cele 48h pt 1/2 din amenda, ca la rutiera. deci fix 5.000.

Daca nu semnezi ca recunosti ca ai jucat in respectiva perioada si esti recalcitrant, esti amenintat cu amenda maxima de 10.000 ron.

Vecinul meu a semnat si a luat 5.000.

Costa

DECLARAȚIA UNUI PARIOR CE A FOST LA SEDIUL ONJN

S-o iau cu începutul. M-au sunat ieri şi mi-au spus să merg azi (n.r. marţi 20.10.2015) între orele 9:16 la ONJN şi l-am întrebat în ce calitate să merg acolo. Răspunsul a fost: pentru accesrea unor site-uri ilegale de jocuri de noroc.

M-am dus astăzi la ora 12:00 şi după ce m-au legitimat la intrare au chemat o persoană care m-a condus într-un birou. Au venit doi inspectatori care după ce s-au prezentat mi-au spus motivul pentru care am fost chemat. Aceştia au mai spus că voi primi amenda minimă (n.r. 5.000 RON). Întrebându-i ce se întâmpla dacă nu mă prezentam mi-au răspuns că primeam amenda prim poştă cu confirmare de primire, dar că valoarea acesteia era dublă (n.r. 10.000 RON).

Mi-au spus că trebuie să completez o notă explicativă ce conţine trei întrebări plus menţiuni. Le-am cerut să mă lase să dau un telefon şi mi-am sunat avocatul, care mi-a spus să completez nota explicativă fără probleme.

Întrebările erau:

 1. Site-ul accesat, numele de utilizator şi adresa de e-mail.
 2. Suma rulată în perioada 10.09-30.09 (le-am scris că nu ştiu, deşi ei mi-au zis să trec că am rulat 12 mii şi ceva de lire sterline!!!).
 3. Unde mi-am deschis contul şi de unde l-am accesat cel mai mult, am răspuns România deşi mi-au zis să scriu de Bucureşti.

La menţiuni am scris ce-mi spusese avocatul: că nu ştiam şi nu am fost informat de ONJN că Bet365 funcţionează ilegal. În completare am mai scris (de la mine) că providerii de net trebuiau să-mi blocheze accesul la acest site. Ei m-au întrebat de ce nu scriu de de rău de Bet365, că ei le-au dat listele şi le-am zis că eu mă voi judeca cu ONJN, după legile din România, nu cu Bet365. Mi-au mai spus că dacă scriu de Bet365 este posibil să-mi primesc banii de la ei (n.r. de la Bet365) şi le-am zis că eu vreau banii de la ONJN deoarece lor le plătesc amenda. Cam asta a fost discuţia cu ei. Am semnat amenda şi cam asta a fost tot!

- "Ingineru" (membru al forumului PariuriX.com)

Cine coordonează totul și ar trebui să intervină?

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc își desfășoara activitatea în coordonarea primului ministru.

Un parior i-a scris premierului pe Facebook:

Domnule Prim Ministru, cu toata sinceritatea, nu contestam aplicabilitatea amenzii data de ONJN, institutie aflata in subordinea dvs, dar, totusi, trebuie sa avem in vedere parsivitatea comunicarii acesteia, ca institutie, ducand in eroare si amagind jucatorii/pariorii romani. Din pacate, uitati-va pe diferite forumuri, si veti observa ca pe dvs va acuza, lucru neindicat din perspectiva urmatorului an. Va rog respectuos sa luati masuri, sa aducem normalitatea si-n cadrul acestui subiect. Totusi, este vorba de circa 40.000-50.000 de romani, impreuna cu familia lor. Va ramane amenda data de o institutie aflata in subordinea dvs, in pragul iernii, valoarea minima fiind 5.000 lei, dar care va fi, cu siguranta, desfintata de Justitie. Ma scuzati, considerati ca partidul dvs are nevoie de acest tablou existential in "buza" anului electoral 2016? Va multumesc pentru timpul acordat, daca echipa dvs va va transmite acest mesaj. cu maxima consideratiune asteptam interventia dvs hotaratoare.

Odeta Nestor, preşedintele ONJN, a admis într-un interval dat celor de la gândul că se poate da şi avertisment, nu numai amendă. Aceasta mai spune că jucătorii ar putea chiar să-şi îndrepte plângerile împotriva operatorului (Bet365). În finalul interviului şefa ONJN consideră că şi jucătorii trebuie amendaţi deoarece nu s-au informat.

Există şi posibilitatea legală a avertismentului, în loc de amendă. Penalizarea va fi în funcţie de strategia Direcţiei de Control, care în funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, va decide gravitatea faptei. Inspectorul de control are competenţa să penalizeze jucătorul în funcţie de gravitatea faptei.
Cred că jucătorii ar putea să se îndrepte chiar împotriva operatorului de jocuri de noroc, pentru că le-a permis accesul. Operatorul, în cunoştiinţă de cauză, şi-a continuat activitatea şi văzând că lucrurile sunt serioase şi noi am luat atitudine să respectăm legea, au putut foarte bine să blocheze accesul în secunda următoare. Accesul nu l-am blocat noi. Deci, tehnic, s-a putut foarte bine. Operatorul a pus toţi aceşti zeci de mii jucători în această situaţie. Când au văzut că situaţia e serioasă, au putut să pună un banner, să informeze, să trimită mailuri jucătorilor

- Odeta Nestor pentru gândul.info

De citit:

 

Cum poți contesta amenda?

Site-ul indrumari-juridice.eu, prin avocatul Adrian Cuculis răspunde destul de clar la acest aspect.

Pentru a face parte din Grupul National ce se indreapta in INSTANTA impotriva ONJN pentru contestarea proceselor Verbale, trebuie sa completati Formularul de mai jos (n.r. de pe site-ul citat).

Ceea ce trebuie sa stiti este ca nu cei care au pariat sunt vinovati ci Autoritatea fiindca nu a inchis accesul catre aceste site-uri, daca ele lucraru in ilegalitate. Procesele verbale ar trebui sa fie NULE si puteti sa le contestati in Instanta, tocmai pe criteriul bunei credinte.

De asemenea amenda poate fi transformata si in avertisment iar plata celor 5000 de lei este una ABUZIVA.
- avocat Adrian Cuculis

Pentru mai multe informaţi accesaţi linkul http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/cum-contest-un-proces-verbal-primit-de-la-onjn-oficiul-national-pentru-jocuri-de-noroc-pentru-cei-50000-de-jucatori-ce-au-pariat-pe-bet365-amenda-5000-de-lei-avocat-cuculis/

Avocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă şi el pe pariori să aştepte amenzile prin poştă, mod prin care întârzie termenul prin care aceste sancţiuni pot fi contestate.

Mi se pare de o absurditate perfectă amenda asta şi primul lucru pe care ar trebui să îl facă aceşti oameni este să pună mâna şi să facă plângeri contravenţionale, au 15 zile la dispoziţie. Termenul curge de când primesc prin poştă. Să nu se ducă acolo, pentru că altfel termenul începe să curgă de atunci.

- Gheorghe Piperea pentru gândul.info

Ce dovezi din presă și de pe site-urile oficiale ce pot fi folosite în procesul cu ONJN?

Unii pariori au început să strângă link-uri și imagini cu informații apărute pe site-urile oficiale pentru a le folosi într-un eventual proces. De citit următorul post de pe forum:  https://pariurix.com/discutii/licenta-bet365-discutii-despre-licenta-si-ultimele-noutati-55744-pagina-85.html#1314311

Vă atașăm câteva imagini.

 

 

 

 

 

Nu stiu, dar am impresia ca jucatori amendati ca au mizat in perioda 10.09-30.09.15 pe siteuri nelicentiate  pot invoca EROAREA DE FAPT IN MATERIE CONTRAVENTIONALA.

Eroarea de fapt în care s-a aflat persoana sancţionată contravenţional a fost determinată de modalitatea în care marcajele rutiere au fost realizate, marcaje efectuate pentru a se indica modalitatea de realizare a parcării autovehiculelor în Piaţa Unirii. Marcajele rutiere trebuie să corespundă unor cerinţe minime de impact vizual şi claritate, respectiv să transmită vizual informaţii indubitabile şi uşor de interpretat, pentru ca destinatarii acestora să îşi poată cu uşurinţă adapta conduita în scopul respectării acestora şi asigurării fluenţei şi siguranţei traficului rutier, concomitent cu folosirea completă şi raţională a spaţiului destinat circulaţiei ,scopul acestora fiind definit de dispoziţiile art. 75 alin. 1 din HG nr. 1391/2006 – Regulamentul de aplicare al OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

de la utilizatorul washington

Îi atenţionăm pe toţi cei care joacă pe platformele online că, după data de 10 septembrie, le va fi restricţionat accesul către platformele de joc şi va exista o mare probabilitate ca banii pe care îi au pe aceste platforme să fie blocaţi. Băncile sunt obligate să ne ofere tot concursul, în acest sens. Iar operatorii de pariuri care vor licenţa trebuie să-şi achite datoriile din urmă, în timp de 90 de zile, adică 20% din profitul obţinut din decembrie 2010 încoace. Dacă nu, o să-i alergăm şi îi vom găsi!”.

Odeta Nistor

 
 
Dacă în iulie 2015 Odeta declara "Astfel, putem bloca accesul jucătorilor la respectivele platforme prin redirecționare către o pagină a ONJN-ului, prin interzicerea plăților făcute de procesatorii de plăți către jucători (procesatorii vor avea obligativitatea de a obține licență Clasa 2), iar în ceea ce privește marile companii, gen Facebook, Google, Apple, avem discuții avansate de colaborare, astfel încât aceștia să blocheze atât reclama și publicitatea" 
 
sursa    http://sportnews.libertatea.ro/odeta-super-sefa-care-ii-ia-la-puricat-pe-romanii-care-joaca-line-la-casele-de-pariuri-neautorizate-236255.html   - eu (catalin82)văzând că nu sunt redirecționat către ONJN am dedus că nu sunt pe un site nelicențiat.
 

Daca Bet365 a functionat ilegal de la 7.09.2015,lucrurile sant atat de simple...

''Pe 12 iunie 2015 a fost promulgată Legea nr. 124/2015 care aduce modificări Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Articolul 10(7) stipulează: Furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice, sunt obligați să respecte deciziile Comitetului de Supraveghere al O.N.J.N. referitoare la restricționarea accesului către site-urile de jocuri de noroc neautorizate în România, precum și cele referitoare la reclama și publicitatea acelor jocuri de noroc organizate de către un operator de jocuri de noroc nelicențiat în România”. Utilizator stefanius

Da asa este betul a dat pe odeta la tribunal. Teoretic toate pv-urile tb sa ,,stea'' pana se afla sfarsitul baladei. Utilizator slider365
 
 

Ce s-a publicat în presă? Cine sunt jurnaliștii care se implică pentru rezolvarea problemei?

În urma unui comunicat de presă emis de PariuriX:com, mai multe publicații cum ar fi GSP, SPORT.ro, ADEVĂRUL, DIGI, etc. au publicat informații despre ce se întîmplă în lumea pariorilor. Pariorii își pun mari speranțe în jurnaliști precum Cătălin Tolontan că vor face "valuri" pentru a forța ONJN să dea înapoi. Mulți pariori au început să-i scrie lui Rareș Bogdan, Mircea Badea etc.

Primul articol pe tolo.ro : http://www.tolo.ro/2015/10/21/statul-va-pierde-pentru-ca-merita-sa-piarda/

A apărut și în presa scrisă. Pariorii sunt mulțumiți că cineva ia atitudine.

Cei de la enational.ro  sunt şi ei destul de interesaţi de subiect. Pe lângă prezentarea amplă a acestui caz aceştia mai ridică o problemă interesantă, care ar putea într-un final să dea răspunsul la întrebarea: de ce Bet365 a putut opri activitatea pe 15 octombrie, la două zile după decizia nr. 2723/13.10.2015, şi n-a procedat la fel şi în luna septembrie, cunoscând riscul la care se expune? Pe forumul holdem.ro o persoană care a participat activ la discuţii (forumul este "picat" în acest moment şi-mi scapă funcţia persoanei respective) a spus că, citez din memorie, "Bet365 a fost reprezentată de aceeaşi avocaţi care au ajutat la licenţierea altor case de pariuri online".

Pe lista celor care au reclamat la Oficiului National pentru Jocuri de Noroc  ilegalitatile comise de Bet365 figureaza Asociatia Organizatorilor de Cazinouri din Romania si Rombet, asociatii ale caror presedinti sunt Sorin Constantinescu, respectiv Dan Alexandru Ghita. Intamplator, primul a fost consultant la Loteria Romana pana in ianuarie 2013, iar al doilea presedinte al Loteriei, pana in martie 2013. Constantinescu a avut calitatea de consilier al presedintelui Dan Alexandru Ghita, nicio legatura cu Alexandru, fratele lui Sebastian Ghita. Insa, cei doi au ceva in comun cu sefa ONJN. Cristinela Odeta Nestor a lucrat ca director in cadrul Loteriei in aceasi perioada, parasind corabia in aprilie 2013.

- enaţional.ro; comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/sport/sanctionarea-pariorilor-de-la-bet365-un-abuz-grosolan-si-cateva-amanunte-suspecte-504130.html/#ixzz3pMxBvDNn

Contactat în emisiunea avută la Radio ZU, Mircea Badea a spus legat de acest caz:

Mi se pare ceva absolut ingrozitor. E ca si cum m-as duce la restaurant si ma amendeaza ca am mancat pentru ca restaurantul nu avea autorizatie.
- Mircea Badea la Radio zu citat de un utilizator al site-ului PariuriX

Narcis Drejan şi-a exprimat şi el punctul de vedere la Sport Total FM, citat de utilizatorul edibet pe forumul PariuriX:

Este o mare tampanie! Ce vina are pariorul? Cum va permiteti sa dati amenzi la 50mii de romani? E un abuz! Statul e o mare mizerie in conditiile astea.

- Narcis Drejan la Sport Total FM, citat de utilizatorul edibet

Cătălin Tolontan a intervenit pe 22 octombrie la emisiunea Faci Pariu de la Look TV, iar dialogul poate fi văzut aici

https://pariurix.com/media/articole/b/6/3/8619/onjn-amendeaza-54-000-de-pariori-youtube-720p.mp4

Pe 22 octombrie la emisiunea Ora de ştiri de la TVR 2 s-a discutat mai pe larg (dar nu suficient) despre acest subiect. Puteţi vedea înregistrarea emisiunii pe http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-stiri-381258 (de la 23:40 începe partea care ne interesează).

Petiţie online, ne ajută cu ceva?

S-a făcut o petiție online și are aproape 1000 de semnături în 22 octombrie 2015 ora 11:00 : http://www.petitieonline.com/stop_amenzilor_onjn

Jesus, petitii online acum? Contestatie. E SINGURA sansa. Eventual grupuri pe orase si contactarea unui avocat comun (desi - nu ma pricep - probabil ca vor fi cauze individuale).

Utilizatorul foo

Cum ne retragem banii de la Bet365?

Pe 15 octombrie 2015, la momentul în care s-a anunţat retragerea licenţelor avute de Bet365 pariorii au fost informaţi că au 30 de zile la dispoziţie pentru a retrage banii avuţi în cont. Surpriză...două zile mai târziu conturile nu mai puteau fi accesate de către pariorii din România. Cei care au de retras bani din cont trebuie să contacteze supportul Bet365 (chat pe site, email sau telefonic) pentru a solicita retragerea banilor.

Mai multe detalii despre modul în care puteţi retrage banii de la Bet365 puteţi citi în articolul: https://pariurix.com/bet365-a-blocat-accesul-romanilor-la-conturi-vezi-aici-ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-retrage-banii-blocati.html

Se ia în discuţie formarea Asociaţiei Pariorilor din România

Pe forumul PariuriX.com un utilizator consideră că ar fi oportună înfiinţarea unei Asociaţii a Pariorilor din România, aşa cum au de altfel jucătorii de poker. De aceeaşi părere cu el sunt şi alţi pariori, care consideră oportun acest moment pentru a înfiinţa  o astfel de asociaţie.

Este necesara infiintarea unei Asociatii a Pariorilor din Romania (personalitate juridica) puternica, care sa fie auzita in spatiul public, sa aiba un cuvant de spus (consultata) la modificarea legislatiei in domeniu, sa reprezinte interesele pariorilor,sa aiba parteneriate cu asociatii similare din strainatate, sa prezinte in mass-media problemele pariorilor, sa organizeze actiuni publice
- utilizator Spartacus10

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi