Amendă de 2,3 mil lire sterline pentru Ladbrokes Group

Autoritățile de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie au aplicat o pedeapsă pecuniară în valoare de 2,3 milioane lire sterline pentru o divizie online a casei de pariuri Ladbrokes Coral Group. Amenda a venit pentru că operatorul respectiv nu și-a îndeplinit angajamentele de responsabilitate socială. Luni, Comisia britanică pentru jocuri de noroc (UKGC) a acuzat oficial divizia Lads Coral Gala Interactive pentru că nu a oprit doi jucători de high-rolling să ruleze 1,3 milioane de dolari pe site-ul Gala Bingo. 

Evenimentele ar fi avut loc în 2014 și 2015, iar unul dintre clienți a pierdut la jocuri online peste 837.000 de dolari. Acesta a făcut însă o depunere de 49.000 de lire sterline într-o singură zi! Ulterior s-a descoperit că jucătorul în cauză a obținut prin furt banii din cont și a fost trimis patru ani la închisoare. 

În urma unei anchete, UKGC a constatat că echipa VIP de la ”Gala Interactive” a avut "contact frecvent" cu clientul, însă majoritatea acestor interacțiuni "au fost proiectate pentru a facilita jocurile de noroc ale celorlalți clienți". De asemenea, compania nu ar fi făcut o "evaluare adecvată și corectă" a sursei de fonduri a clientului respectiv. 

Cel de-al doilea caz a implicat un alt client care a pierdut aproape 433.000 de lire sterline pe site-ul ”Gala Bingo”. Acesta a realizat aproape 555.000 de lire sterline din pariuri individuale, iar cel mai mare depozit al său a fost de 20.000 de lire sterline. Și acest jucător a fost rimis pentru 4 ani și jumătate în spatele gratiilor după ce s-a dovedit că și-a alimentat contul prin metode ilegale.

Joacă acum la unul din cazinourile online recomandate de PariuriX!

Drept urmare, UKGC a spus că nu a văzut "nicio dovadă" că Gala Interactive a manifestat interes în efectuarea unei evaluări a depozitelor și pierderilor semnificative ale clienților săi în activități suspecte de jocuri de noroc. De asemenea, Comisia de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie a stabilit că respectivul operator nu a reușit să pună în aplicare politici și proceduri scrise pentru interacțiunea cu clienții pentru a face față acestor tipuri de situații. Asta în ciuda revizuirii codurilor de practică de către UKGC în mai 2015 în privința clienților VIP. 

Astfel, UKGC a impus companiei Gala Interactive să restituie suma de 1,27 milioane de lire sterline jucătorilor ”jefuiți” de către cei doi clienți. În plus, compania a fost obligată să contribuie cu 1 milion de lire sterline pentru finanțarea unui program de cercetare în domeniul jocurilor de noroc. Surprinzător, operatorul s-a oferit să achite suplimentar încă 200.000 de lire sterline pentru cercetări ulterioare în domeniu. 

Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de cazino! Dacă te confrunți cu probleme de joc, apelează la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!