Am "înţepat" aurul la Rio! Româncele de la spadă au bătut China şi au devenit campioane olimpice!

In sfârşit, am spart gheața la Olimpiadă! Echipa feminină de spadă a României a luat aurul la Rio după un parcurs fulminant. Rând pe rând, Ana Maria Popescu, Simona Pop, Loredana Dinu şi Simona Gherman şi-au "înțepat" adversarele cu o dexteritate demnă de un muschetar. Totul a culminat cu victoria minunată din finala cu China, campioana olimpică şi mondială en-titre. Cu 44-38 au câştigat româncele, care au adus prima medalie României la Olimpiada din Brazilia. Şi cea mai strălucitoare!

Româncele au condus tot timpul: 17-10, 20-14, 24-16, 28-22, 33-25, 38-34. Nimeni şi nimic nu le-a împiedicat pe campioanele noastre să câştige aurul! Performanța era una aşteptată, având în vedere parcursul fetelor de aur până în finală: 45-31 în semifinale cu Rusia şi 24-23 în sferturi cu Statele Unite, după 4 tuşe consecutive reuşite de Ana Maria Popescu! 

Nu a fost, însă, singura veste excelentă a zilei, pentru că Horia Tecău şi Florin Mergea s-au calificat în finala probei de dublu masculin la tenis! Este cea mai bună performanță din istoria tenisului românesc la Jocurile Olimpice! Românii au făcut un joc minunat în semifinale şi ì-au bătut în două seturi, 6-3, 7-5, pe americanii Steven Johnson şi Jack Sock. Românii au asigurate medaliile de argint, dar Tecău şi Mergea ţintesc aurul. Vor juca în finală cu perechea spaniolă formată din Marc Lopez și Rafael Nadal. 

Suntem primii români care au ajuns într-o finală olimpică, aşa că se poate spune că rescriem istoria tenisului românesc, aşa cum am rescris-o şi anul trecut, la Turneul Campionilor. Important este că am ajuns aici, că mai e un pas şi că vrem să mergem până la capăt. Asta am visat de mici, asta am visat de un an şi ceva, numai acest meci. Vor fi trei seturi din cinci, un meci clar mai greu, dar suntem pregătiţi! 

---a declarat Florin Mergea 

Mergea și Tecău au pierdut un singur set la Olimpiadă, în meciul din sferturile de finală cu brazilienii Marcelo Melo și Bruno Soares, scor 6-4, 5-7, 6-2. Un turneu au câștigat împreună în circuitul ATP românii, cel de la București din acest an. De asemenea, au mai jucat în alte trei competiţii împreună: la Stuttgart, Washinghton și Toronto, ajungând în semifinale de fiecare dată.

Florin Mergea s-a retras din competiţia de dublu mixt, unde făcea pereche cu Monica Niculescu. Cei doi urmau să joace în turul întâi împotriva cuplului format din spaniolii Carla Suarez Navarro şi David Ferrer. Gazeta Sporturilor scrie că motivul retragerii nu se ştie exact, dar că Monica Niculescu a acuzat o accidentare în Brazilia. Niculescu s-a retras şi de la simplu din cauza unor probleme la spate.

Foto: sport.ro / violeta colgiu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi