Altă calificare ratată. Jucătorii cer o schimbare! Daum, tupeu maxim: ”Eu sunt fericit”

Încet, încet, jucătorii naționalei își dau drumul la gură. După atacul lui Chiricheș la adresa șefilor FRF (la finalul partidei cu Armenia), a fost rândul lui Maxim să reacționeze. Fotbalistul lui Mainz (foto: sportpictures.eu) a dat de înțeles că trebuie o schimbare și a susținut că tot cu aceeași jucători România s-a calificat la Euro 2016. 

"Sunt clipe dificile pentru noi toți, pentru jucători, pentru țară. Toată lumea e dezamăgită, am pierdut o calificare. Încă una. E dificil...Mi-e greu să vorbesc, sunt alți oameni care trebuie să tragă linie și să ia decizii. Mă depășește subiectul antrenorului, oricine vine are nevoie de fotbaliști. Avem jucători, dar probabil nu suntem de ajuns. Se pare că asta ne e valoare. Dar, cu aceeași jucători ne-am calificat la Euro! Trebuie luată o decizie, probabil trebuie făcute ceva schimbări”, a spus  Maxim.

Daum a venit la conferința de presă și a anunțat că nu pleacă. Va face asta cel mai probabil la finalul preliminariile. Culmea, selecționerul a încercat să explice tuturor cât de mult a progresat naționala în mandatul lui..

”Am văzut progres, am fost foarte motivați. Dar nu ne-am putut crea șanse de gol. Echipe trebuie reînnoită, să vină jucători tineri. Am început să schimb, să construim o nouă echipă. A fost foarte dificil. Contractul scrie clar că dacă nu ne vom califica, mandatul se încheie după preliminarii. Nu eu trebuie să îmi decid viitorul, mă voi gândi, voi vorbi cu președintele FRF”.

(foto: sportpictures.eu)

”Eu sunt foarte fericit, am învățat foarte multe despre fotbalul românesc. Am venit cu multe propuneri. E o plăcere să lucrez pentru România. Acum, dacă mă întrebați, sunt puțin dezamăgit de multe lucruri și trebuie să mă calmez. Sunt supărat din cauza rezultatelor, a fanilor și a presei. De 8-9 luni mă tot întrebați dacă ar trebui să demisionez: nu am acum răspunsul în buzunar. Mă voi gândi" a spus Daum la conferința de presă.

Chiriches nu a dorit să vorbească despre posibila schimbare a lui Christoph Daum, dar vorbele sale au fost pline de înțeles. "E dezamăgitor ..S-au risipit șansele, păcat că nu putem ajunge la un Campionat Mondial. Am spus că nu trebuie să avem o presiune, chiar le-am spus colegilor în vestiar că avem o șansă. Trebuia să ne agățăm de ea, dar fără presiune. În campania asta s-a demonstrat că nu putem merge la un Mondial.. E dezamăgitor, dar eu cred totuși că putem mai mult. Nu sunt în măsură să vorbesc despre antrenor. Nu jucăm pentru antrenor, jucăm pentru echipă națională" a spus Chiricheș.  

Cine ne-ar putea scoate din ”mocirlă”

Favoritul principal în acest moment să preia naționala este Cosmin Contra (foto: sportpictures.eu) . Antrenorull lui Dinamo a avut rezultate bune în sezonul trecut, când a câștigat Cupa Ligii și a readus echipa în lupta pentru titlu. Contra poate pleca în orice moment din ”Ștefan cel Mare”, mai ales după ce s-a contrat cu patronul Ionuț Negoiță pe subiectul transferurilor de jucători. 

Cu toate că CFR Cluj a anunțat că o asemenea problemă cade din start, a doua variantă de selecționer ar fi Dan Petrescu. Ardelenii au și ei dreptate, totuși...Petrescu (foto: sportpictures.eu) a făcut o treabă excelentă până acum și se află pe primul loc în Liga 1 Betano cu șanse reale în lupta pentru titlu. Mai mult, CFR Cluj a avut o super-campanie de transferuri, semn că șefii echipei își doresc un nou titlu în campionat. 

Cosmin Olăroiu ar fi a treia variantă. Fostul antrenor al Stelei e tentat să revină în România după ce a petrecut deja 10 ani la arabi. Olăroiu va fi disponibil însă abia din vara viitoare - atunci îi expiră înțelegerea cu Al Ahli. Iar în Golf, contractul e literă de lege. 

Hagi, Gică Popescu sau Victor Pițurcă ar fi cele mai bune soluții la acest moment, cred specialiștii. Problema e că toți aceștia nu ”îl înghit” de nicio culoare pe Răzvan Burleanu. Și, cum oare să accepți să lucrezi cu un om care a atacat ”Generația de Aur”?...Boloni, Rednic, Șumudică sau Reghecampf ar fi celelalte variante de selecționer, puțin probabile însă după ce toți au preluat noi echipe de club în această vară.

Tu ce părere ai? Cine ar trebui numit pe banca naționalei României în locul lui Christoph Daum?..

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!