Alibec: "Îmi pare rău că plec"/Şumudică: "Mă opresc aici. E momentul să fiu respectat!"

La tragerea la sorţi de luni, 12 decembrie, campioana României va fi în urna outisiderelor, ca urmare a locului secund ocupat în grupă. Astfel, Astra va întâlni fie o formaţie clasată pe locul întâi în grupe, fie una dintre formaţiile venite din Champions League cu punctajul cel mai bun. Astra este a treia echipă din provincie care merge în primăvara europeană după Revoluţie.

Şumudică şi-a anunţat plângând plecarea de la Astra!

Este cea mai frumoasă zi din viață mea, din păcate și ultima zi la Astra Giurgiu! Indiferent, am avut o perioadă bună, încerc să ajung la un consens din punct de vedere material. Dar eu am produs peste 15 milioane de euro de când am ajuns aici. A sosit momentul să fiu respectat. Din păcate nu prind meciul cu Steaua, nu cred. Am muncit, am făcut tot ce a ținut de mine, dar m-am simțit nerespectat în anumite momente. Respectul e mai presus de orice. Nu am dialog cu Ioan Nicolae și nici nu îmi doresc.

Chiar dacă nu cad de acord cu Gaziantep, eu mă opresc în această seară. Este prea mult! Lipsa de respect contează mai mult ca orice. Le-am spus jucătorilor acum, nu am vrut să le spun înainte. Am vrut să mă bucur până în ultimul moment, să înțelegem că merităm. Suntem singura echipă calificată, cu toate problemele. E un bonus tot ce se va întâmpla de acum, indiferent cine vine în locul meu,

---a spus Şumudică (foto: Sportpictures.eu)

Este o performanță extraordinară, ne bucurăm foarte mult. Ne merităm laudele, am făcut 8 puncte într-o grupă cu echipe extraordinare. Suntem foarte ambițioși și putem juca de la egal la egal cu orice adversar. Felicitări băieților, antrenorilor, ne merităm laudele!

---Silviu Lung jr.  

A fost foarte, foarte frig, dar fanii au fost mai încinși. A fost o partidă dificilă pentru noi. Nu a fost însă prima mea vizită la București. Astra este o echipă bună, care pune probleme. Ne așteptăm la asta. Am vorbit cu Adi Mutu și îl salut.

---Francesco Totti (Foto: Sportpictures.eu)

Am avut un meci cum mă aşteptam. Astra e o echipă care joacă un fotbal bun. Au făcut faza defensivă foarte bine, au închis spaţiile. Noi am încercat să câştigăm. Nu a fost uşor pe acel teren să oferi calitate. Nu a fost uşor să găsim spaţii. Au doi-trei jucători foarte interesanţi, pe care-i ştim cu toţii. Alibec, un jucător de calitate...Nu pot decât să le urez succes.

---Luciano Spalletti 

Antrenorul italian a comentat şi episodul în care Marius Şumudică a izbucnit în plâns când a aflat că s-a calificat: ”Da, este un tip plin de calitate, cu fantezie. Când ai multă calitate şi imaginaţie, ai şi un strop de nebunie", a spus Spalletti.

Chiar dacă s-a contrat cu antrenorul Astrei în ultima vreme, Florin Lovin îi va simţi lipsa lui Şumudică. Lovin i-a luat tricoul lui Totti la finalul meciului.

E o atmosferă incredibilă în vestiar şi cred că am scris o pagină importantă în istoria fotbalului românesc. Nu mă mai gândeam că ajung aici când jucam la Chiajna. Cred că această calificare i se datorează lui Marius Şumudică, asta chiar dacă am avut nişte conflicte cu el. Dacă Astra gestiona mai bine partea financiară, cred că domina ani la rândul fotbalul românesc. Am luat tricoul unei legende, se adaugă în colecţia selectă a tricourilor lui Beckham şi Messi. Cu asta rămânem din fotbal, 

---a declarat Florin Lovin

Denis Alibec şi-a găsit cel mai neinspirat moment să plece la Steaua.

Îmi pare rău că nu pot să merg mai departe cu această echipă minunată, cu aceşti colegi minunaţi! Asta este. Îmi pare rău că Steaua nu s-a calificat. Asta este viaţa, mergem mai departe. Întrebaţi-l pe domnul Şumudică dacă pleacă, dar acum nu cred că mai pleacă...Nu ştiu dacă vom petrece acum, urmează meciul cu Steaua,

---a spus Alibec (foto: Sportpictures.eu)

Suntem fericiți, am jucat acest meci cu inima, am jucat pentru familiile noastre, pentru public, dar, în special, pentru România. E frumos să avem o echipă în primăvara europeană. Ne-am propus de la început să ținem cât mai mult de 0-0.

Ne bucurăm pentru că în partea cealaltă nu a fost alt rezultat, ne-am calificat, nu mai contează. Nu știam că Șumudică vrea să plece...Este un antrenor valoros, merită să antreneze echipe bune din Europa, dar duminică sperăm să fie pe banca noastră. În afară de Alibec, nu știu să plece alt jucător,

---a declarat şi Săpunaru (Foto: Sportpictures.eu)

 

Posibilii adversari ai Astrei la tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League:

Câştigătoare de grupe

- Fenerbahce, Apoel Nicosia, Saint Etienne, Zenit, Bilbao, Ajax, Şahtior, Schalke, Fiorentina, Sparta Praga, Osmanlispor.

 

Echipe venite din Champions League:

(în funcţie de punctajul obţinut în grupele Champions League, primele patru echipe cu cel mai bun punctaj vor fi în urna capilor de serie. Deci, adversarele Astrei)

- Copenhaga, Lyon, Tottenham, Beşiktaş.

 

Meciurile tur din 16-imile Europa League vor avea loc pe 16 februarie 2017, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu. Primul meci va avea loc pe terenul echipei considerată mai slabă.

 

Foto: Ştefan Constantin / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi