Alexandru Enciu, corespondență de la Rio, 8 august: șanse la tir și judo

Prezent la Rio, jurnalistul sportiv Alexandru Enciu ne-a trimis a treia corespondență de la Jocurile Olimpice:

Delegația României a rămas fărpă medalii și după ziua a doua de întreceri sub semnul cercurilor olimpice. Șocul a venit de la judo, unde Andreea Chițu (n.r. - foto, în dreapta, alături de președintele COSR Alin Petrache și de Corina Căprioriu, înainte de plecarea la Rio) era cotată cu șanse mari de a cuceri o medalie, poate cea mai prețioasă. Și asta pentru că a ajuns la Rio din postura de lider mondial, iar ultimii ani i-au adus nenumărate confirmări ale valorii ei. Dar Jocurile Olimpice sunt o competiție cu totul specială, fapt confirmat și acum.

alinpetrachealinachitucorinacaprioriu.jpg

Andreea a câștigat un meci, apoi a pierdut în fața italiencei Odette Giuffrida, la un procedeu cotat cu yuko. Chițu a intrat în recalificări, unde ar fi avut nevoie de două victorii pentru a cuceri medalia de bronz. Primul meci a fost cu braziliana Erika Miranda. Judoka noastră a luptat perfect timp de trei minute și jumătate din cele patru regulamentare. A controlat ostilitățile, și-a impus prizele și a punctat cu wazari. Din păcate, Chițu nu a știut să gestioneze finalul, acceptând o luptă deschisă, care i-a adus astfel adversarei sale șansa unui ippon nesperat. Patru ani de muncă s-au irosit astfel în lacrimi și deznădejde.

Delegația tricoloră s-a consolat cu o calificare obținută de Cătălina Ponor în finala de la bârnă, cu a cincea notă, 14,900, finală ce va avea loc pe15 august. La sol, singura reprezentantă a României în concursul de gimnastică a obținut doar locul 13, cu o notă de 14,200, nereușind să prindă finala.

O calificare de senzație a reușit și înotătorul Robert Glință. Sportivul nostru a acces în finala probei de 100 metri spate cu al 8-lea timp, 53,34 secunde, nou record național. La numai 19 ani, Glință este cel mai tânăr dintre cei 8 finaliști ai probei. Finala va avea loc marți dimineața, la 4:30, ora Bucureștiului.

La canotaj, întrecerile s-au amânat din cauza valurilor mari de pe pista care găzduiește întrecerile și sper ca reprogramarea lor să nu dea peste cap calculele antrenorilor noștri. România are două sportive care dublează, atât în proba de 8+1, cât și în cea de doi fără cârmaci rame, iar două curse în aceeași zi le-ar putea epuiza pe Cătălina Pereș și Laura Oprea.

La tenis de masă, Elisabeta Samara nu a rezistat în fața liderului mondial, chinezoaica Ding Ning, dar a trecut mai departe Adrian Cișan, după un meci-maraton, de șapte seturi, cu francezul Emmanuel Lebesson.

La tenis de câmp, Irina Begu a părăsit turneul atât la simplu, cât și la dublu, unde a făcut pereche cu Monica Niculescu: două înfrângeri într-o singură zi. Merg în turul II la dublu Andrea Mitu și Raluca Olaru.

Luni, în ziua a treia a competiției, avem șanse de medalii prin Corina Căprioriu, la judo, și prin Alin Moldoveanu, la tir – pușcă 10 m aer comprimat. Ambii au fost medaliați la JO de la Londra 2012 – Alin cu aur, Corina cu argint. Ar fi prea frumos să rămână la fel.

În cursa pentru medalii, va fi și Robert Glință, așa cum spuneam mai devreme.

Naționala de handbal va susține meciul al doilea din grupă, cu echipa țării gazdă, Brazilia, iar Horia Tecău și Florin Mergea vor juca în turul II la turneul de tenis cu mexicanii Gonzalez/Reyes-Varella.

Credit foto: sportpictures.eu

Pariuri LIVE chiar și de pe telefonul mobil, descoperă cea mai bună ofertă

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi