Alertă în Marea Britanie: unul din opt copii joacă la pariuri online!

Un raport dat publicității de autoritățile din Marea Britanie a dezvăluit faptul că unul din opt copii de școală (11-16 ani) bagă bani în jocurile de noroc în fiecare săptămână. Mai crunt e că cei mai mulți dintre ei nu realizează că e vorba de jocuri de noroc. Astfel, copii de 12, 13 ani (foto: theguardian.com) și-au făcut conturi pe site-uri de pariuri, ceea ce permite jucătorilor să parieze și să ridice câștigurile în urma activității. 

Studiul a confirmat și că aproximativ 25.000 dintre aceștia au o problemă legată de jocurile de noroc. Mulți dintre ei joacă pe site-uri de pariuri care acceptă și monede virtuale. Sarah Harrison, directorul executiv al Comisiei de jocuri de noroc care a realizat studiul, a declarat: "Din cauza acestor site-uri de pariuri, fără licențe, garanțiile existente nu sunt aplicate și vedem exemple de oameni cu adevărat tineri, 11 și 12 ani, care se implică în activitatea de pariere fără să-și dea seama că este vorba de jocuri de noroc".

Directorul executiv al GambleAware, Marc Etches a avertizat că raportul este unul extrem de îngrijorător pentru societatea din Marea Britanie. Cheltuielile medii săptămânale ale copiilor pentru jocuri de noroc sunt de 10 lire sterline, iar sloturile cu fructe reprezintă cea mai comună formă de jocuri de noroc în rândurile acestora.

Pe de altă parte, aproximativ unul din 10 copii au ”prestat” și la jocuri stil casino (foto: alamy.com) accesate de pe Facebook în aceeași sumă. Jocurile video, în special Counter-Strike, constuie un alt domeniu de interes pentru elevii de școală. În fața acestor cifre și fapte, Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie a stabilit linia de urmat: introducerea unor măsuri de ”represiune”, care să-i țină departe de tentații pe copii. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!