Alertă în jocurile virtuale: un operator de pariuri a corupt un jucător în StarCraft!

”Scena” StarCraft tocmai a fost zguduită de un scandal de aranjare a meciurilor în cadrul turneului Brood War. Scandalul vine la aproape opt ani de la cel mai mare ”deranjament” de acest gen în SC, care a implicat mai mulți jucători profesioniști și antrenori. Semnalul de alarmă a fost dat acum de Agenția de presă Yonhap, care a informat că un jucător profesionist din StarCraft (foto: extremetech.com) a fost abordat de un operator de site-uri de jocuri de noroc care i-a cerut să aranjeze rezultatul unui meci desfășurat în sferturile de finală.

Totul s-a întâmplat în cadrul StarCraft Remastered din G-STAR din Busan, Coreea de Sud. A fost meciul pe care jucătorul de 24 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, l-a pierdut în mod intenționat cu 2-0 după ce a primit 4.225 de dolari. Operatorul de pariuri a fost arestat și jucătorul profesionist a fost suspendat.

Nu a fost, însă, singura mișcare avută în vedere de respectivul operator de jocuri de noroc. Polițiștii au declarat că aceeași ”pereche” a încercat aranjarea unui alt meci la Afreeca Star League 5, o serie de turnee de zece săptămâni, care se află în plină desfășurare. Yonhap News nu a dezvăluit numele jucătorului profesionist blatist, dar sutn doar doi jucători de 24 de ani care au participat în ambele turnee - Ha "Sky" Neul (foto: compete.kotaku.com) si Byun "mini" Hyun Je. Ambii au pierdut cu 0-2 meciurile din sferturile de finală la evenimentul din noiembrie trecut. 

Săptămâna trecută, în prima zi a turneului ASL5, Sky a câștigat primul său meci dar le-a pierdut pe următoarele două. Presupunând că el nu va fi descalificat, evoluția l-a plasat în primii 22 de jucători și i-a adus un câștig de 280 de dolari. Al doilea vizat de blaturi la pariuri, Byun "mini" Hyun Je nu a participat la acest turneu - el a anunțat că următoarea competiție la care va participa va începe pe 25 martie. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!