Alegerea mizei pentru biletele jucate

Tu cum alegi mizele pentru biletele jucate? Vezi care sunt aspectele importante de care să ții cont în alegerea mizelor pentru ca banca ta să fie protejată și în situații dificile! Foarte mulţi pariori (în special cei începători) au tendinţa de a paria haotic, fără o idee clară asupra la ce se aşteaptă să obţină pe termen lung. Unii pun ocazional câte un bilet la o agenţie de cartier, sperând să dea lovitura vieţii cu 2 lei, în timp ce alţii vor încerca să joace online, depunând o anumită sumă fără să aibă o idee clară asupra modului în care urmează s-o folosească.

Unde încep cei mai mulți pariori să joace la pariuri sportive online? Află acum!

Banca de start şi miza pe bilet/pariu sunt aspecte foarte importante atunci când ne apucăm să pariem. Acestea ar trebui decise în funcţie de: banii de care dispunem, strategia pe care vrem s-o urmăm, riscurile pe care vrem să ni le asumăm, câştigurile care vrem să le generăm şi perioada de timp în care vrem să avem acel câştig.

 

Banca de start 

Deşi trebuie să ţinem cont de mai multe aspecte atunci când decidem ce bancă folosim, există o primă regulă care trebuie aplicată înaintea tuturor celorlalte: "niciodată să nu pariezi mai mult decât îţi permiţi să pierzi".

Am văzut persoane care luni ajungeau la facultate cu o sumă de bani care trebuia să le ajungă pe toată săptămâna, iar până la sfârşitul zilei rămâneau fără bani, mizând totul la pariuri. Când câştigau era bine; aveau mult mai mulţi bani la dispoziţie pe acea săptămână, însă atunci când pierdeau făceau mai mult foamea până vineri. De regulă genul acesta de comportament aduce eventual şi la dependenţa de pariuri. Este indicat să folosiţi pentru pariuri doar suma de bani de care vă puteţi detaşa fără probleme, în caz că ajungeţi să vă pierdeţi întreaga bancă. Niciodată să nu porniţi de la ideea că "n-am cum să pierd" sau "lasă că văd eu după aia cum mă descurc".

Sfaturi și soluții pentru cele mai frecvente greseli facute de pariori


Pariaţi în funcţie de biletele pe care le jucaţi

Următorul aspect de care trebuie să ţinem cont este modul în funcţie de care vrem să jucăm. Dacă sunteţi genul de pariori care vă place să pariaţi la agenţii de cartier ocazional, când sunt meciuri mai multe, atunci probabil şi miza voastră va fi de câţiva lei, bani de care vă puteţi detaşa fără probleme atunci când pierdeţi. În acest caz nu vă trebuie neapărat o bancă de start deoarece câţiva lei zilnic sau săptămânal nu se vor simţi prea tare (cel puţin nu pe moment).

Pierzând un astfel de bilet într-o zi nu este o mare problemă, dar pierzând zilnic va începe să se simtă pe termen lung fără să vă daţi seama. Dacă puneţi în fiecare zi câte 2 lei pe biletul zilei într-un an deja ajungeţi să aveţi peste 700 RON pierduţi. Mulţi se lasă păcăliţi de mirajul ofertelor atractive oferite de agenţiile de pariuri de cartier, care oferă chiar şi 100% bonus pentru bilete cu mai mult de 20 de meciuri. Adevărul este că şi aşa tot agenţiile sunt cele care câştigă, însemnând că biletele de acest gen câştigate nu compensează biletele pierdute. Puteţi avea norocul să nimeriţi un astfel de bilet, însă cei mai mulţi pariori vor pierde bani fără a câştiga vreodată.

Cu cât potenţialul câştig este mai mare, cu atât şi miza trebuie să fie mai mică, pentru că şansele să câştigăm sunt destul de reduse. Dacă totuşi ne hotărâm să jucăm online, să respectăm o strategie, să avem un target realist pe o anumită perioadă de timp, atunci alegerea mizei pe bilet devine mai importantă.

Pariuri single vs multiple - află câtă valoare este într-un pariu multiplu!


Pariaţi în funcţie de strategie

Exemplu 1:

Să zicem că avem o bancă de 100u şi ne hotărâm să jucăm pariuri single, bazându-ne pe strategia Martingale (care implică cote de ~2 şi dublarea băncii la fiecare pariu pierdut). Ne decidem să folosim strategia pe 5 paşi.

Astfel vom avea nevoie de următoarele mize:

  • Pariu 1 - x
  • Pariu 2 - 2x
  • Pariu 3 - 4x
  • Pariu 4 - 8x
  • Pariu 5 - 16x
  • În total - 31x

În cazul unei bănci de 100u, la noi X va fi egal cu ~3.22u, dar rotunjim la 3.00 pentru a ne veni mai uşor să plasăm fiecare pariu în parte. Astfel, mizele noastre pe pariuri vor fi: 3u-6u-12u-24u-48u, însemnând un total de 93u. Desigur mai putem face mici modificări de la pariu la pariu (de exemplu să punem un pic mai mult atunci când avem cote mai mici de 2.00 sau mai puţin când avem cote mai mari de 2.00)

Oricum ia în considerare faptul că această strategie este destul de inefticientă pe termen lung, dar am folosit-o pentru a prezenta un exemplu concludent de money management în funcție de sistemul de joc.Exemplu 2:

Presupunem că vrem să jucăm Easy Money având o bancă de 100u. Suntem conştienţi că orice pariu pierdut ne poate face să pierdem întreaga bancă, aşa că decidem s-o împărţim în mai multe părţi pentru a putea avea o siguranţă în cazul unui pariu pierdut. Astfel, dacă împărţim banca în 3 părţi, primul nostru pariu va fi de 33u şi va fi mărit în funcţie de câştigul pe care reuşim să-l generăm. Află mai multe despre această strategie: https://pariurix.com/strategia-easy-money.html.
 

Exemplu 3:

Ne decidem să nu folosim nici o strategie, ci să jucăm pariuri single, bazându-ne pe analizele noastre şi sperând că putem genera un profit pe termen lung. De regulă este recomandat la o astfel de abordare să nu pariem mai mult de 5% din valoarea băncii pe un pariu sau maxim 10% dacă suntem un parior mai experimentat şi avem o încredere mai ridicată în pariul nostru.

 

Pariați în funcție de câștigurile dorite și de riscul pe care ești dispus să-l asumi

Pariaţi în funcţie de câştigurile care vreţi să le generaţi şi riscurile care vreţi să le asumaţi. Aceste două aspecte depind direct unul de celălalt. Pentru a genera un câştig mai rapid trebuie să ne asumăm riscuri mai multe, ceea ce înseamnă că trebuie să jucăm mai agresiv. Jucând mai agresiv înseamnă că:

  • la strategia Martingale să folosim mai puţini paşi, ceea ce înseamnă o miza iniţială mai mare.
  • la strategia Easy Money să nu mai împărţim banca în 3 părţi, ci s-o împărţim doar în 2 sau chiar s-o utilizăm pe toată, ceea ce din nou înseamnă o miză mai mare la primul pariu.
  • la parierea biletelor single să ajungem să punem 10%-20% pe un meci
  • biletele multiple să le jucăm pe cote mai mari

Deci, după cum puteţi vedea, jucarea mai agresivă înseamnă şi mize mai mari pe fiecare pariu (însă cu aceeaşi bancă iniţială). Jucând astfel ne mărim şansele să generăm un profit mai rapid, dar în acelaşi timp creşte şi probabilitatea să pierdem toţi banii; deci şi riscurile cresc.

Întotdeauna trebuie să puneţi în balanţă atât posibilele avantaje cât şi dezavantaje atunci când vă decideţi modul în care urmează să jucaţi la pariuri şi miza pe care doriţi s-o puneţi pe fiecare pariu/bilet.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi