Alarmant: 1000 miliarde dolari, anual, din pariuri ilegale pe curse de cai! Ce vor să facă asiaticii

Oameni din întreaga lume pariază sume importante pe cursele de cai. Pe lângă cei care o fac legal, sunt și unii care o fac pe așa zisă piață neagră - locul unde se spală anual miliarde de dolari, după ultimele estimări ale serviciilor anti-fraudă din Asia care au decis să pornească o luptă la baionetă cu acest flagel. 

Federația Asiatică de curse de cai a anunțat că, în colaborare cu poliția, va crea un puternic grup de luptă împotriva pariurilor ilegale în încercarea de a scoate în afara legii afacerile subterane și de a-i da pe mâna legii pe cei care se îmbogățesc peste noapte din aceste pariuri. Asiaticii au semnat un parteneriat cu o Comisie de informații din cadrul poliției australiene, iar toată operațiunea a fost pusă la cale de către Jockey Club, din Hong Kong. 

Statistici îngrijorătoare!

Conform acestei înțelegeri, membrii Interpol vor informa ofițerii de integritate ai jocurilor de noroc din Hong Kong, Singapore, Australia și Noua Zeelandă cu privire la orice pariu dubios și la orice mișcare greșită care se face pe site-urile tuturor caselor de pariuri care au în ofertă curse de cai. Centrul Internațional pentru Securitate Sportivă susține că 85% din piața chineză de pariuri sportive, în valoare de 600 miliarde dolari, este ilegală!! Pe de altă parte, majoritatea pariurilor ilegale la nivel mondial se estimează a fi undeva între 750 și 1000 de miliarde!!! 

"Va fi cea mai puternică și mai modernă celulă de luptă care va fi pusă în practică împotriva pariurilor ilegale pe cursele de cai. Iar noi suntem foarte dornici să avem un schimb de informații cu alte țări din lume și în special cu cele din Asia. Vom face o regulă prin care toți pariorii să joace la casele de pariuri autorizate. Vom evita astfel ca oamenii să plaseze bani la societăți subterane...Trebuie să facem front comun pentru a stopa aceste ilegalități. Sunt informații vă în unele părți ale Asiei, mai mult de 1 miliard de dolari provind din pariuri subterane, pe piața neagră!", au declarat oficiali australieni.

Sunt însă și oameni care se feresc precum "dracul de tămâie" de aceste metode de pariere. Sub protecția anonimatului, un parior profesionist contactat de către cei de la Fairfax Media a declarat că nu i-a trecut niciodată prin gând să parieze ilegal pe cursele de cai și că cei care o fac sunt pur și simplu nebuni. "Știu cazuri când cineva a câștigat o sumă mare de bani, dar pe care nu i-a văzut niciodată!..Oamenii sunt atrași cu super-oferte, dar mai apoi ei constată că nu prea mai au pe cine să contacteze", a povestit acesta. 

Martin Purbrick, șeful Securității Jockey Club din Hong Kong și președinte al viitorului grup de luptă împotriva pariurilor ilegale, spune că scopul este să mențină la un standard ridicat aceste curse de cai și să-i ajute pe administratorii caselor de pariuri să înțeleagă cum funcționează acest nou sistem care urmează să fie implementat. 

"Cursele de cai au avut o relație lungă, pot spune istorică, cu pariurile. Și întotdeauna au făcut față mult mai bine, comparativ cu toate celelalte sporturi, acestor amenințări la adresa intergrității pariurilor. Cu toate acestea, piețele ilegale de pariuri au cunoscut o dezvoltare incredibilă în ultimul deceniu, mai ales în Asia. Firesc, au apărut noi amenințări din partea grupurilor de crimă organizată care caută să profite de aceste piețe ilegale și de corupția din sport. Iar noi nu mai tolerăm așa ceva", a încheiat Martin Purbrick

Foarte puține agenții licențiate care oferă astfel de pariuri

Din rândul operatorilor legali din România, doar aici și la această casă de pariuri online găsești atât evenimente pe curse de cai, cât și pe curse de câini.

Din rândul celorlalte agenții licențiate, nici una nu mai oferă pariuri pe ogari, și sunt maxim 2-3 care au în ofertă curse de cai. Dintre acestea, singura recomandată de PariuriX este această agenție de pariuri sportive.

Cotele sunt afișate din timp

La majoritatea caselor de pariuri cotele sunt afișate cu maxim 10 – 20 de minute înainte de începerea cursei, dar la Betfair le poți găsi chiar și cu câteva ore mai devreme. Și aici, ca și la alte case de pariuri, se poate paria din timp pe ”SP” (Starting Price), dar de obicei este bine de știut cota inițială pe eveniment.

Pariază și tu pe cursele de cai și câini la una dintre agențiile de top din România!

 

Sursa:http://www.smh.com.au/sport/horseracing/biggest-ever-taskforce-to-begin-investigating-black-market-gambling-20170430-gvvosr.html

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi