1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Cât de eficiente sunt cele mai populare strategii de pariuri pe România Liga 1?

Cât de eficiente sunt cele mai populare strategii de pariuri pe România Liga 1?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-06 12:34:00

image Cât de eficiente sunt cele mai populare strategii de pariuri pe România Liga 1?

Din start pot spune că vorbim de o ligă potrivită pentru utilizarea de astfel de strategii, mai ales că acesta este unul din puținele campionate cât de cât importante din Europa unde nu au loc două meciuri simultan, toate având loc pe rând (bine, exceptând ultima etapă). Astfel putem modifica mizele pentru pariul pe următorul meci în funcție de rezultatul pariurilor pe partidele precedente.

Descoperă casa de pariuri online recomandată de comunitatea PariuriX!

 

Strategie România Liga 1 - Fibonacci pe rezultate de egalitate

O strategie foarte cunoscută și ușor de aplicat este Fibonacci pe rezultate de egalitate. Pariezi pe un meci că se termină remiză, iar dacă pariul nu iese treci la următorul din acea etapă mărind miza conform șirului Fibonacci. Când iese un pariu, resetezi miza și o iei de la capăt. Detalii complete despre strategia bazată pe șirul lui Fibonacci găsești în ACEST ARTICOL, nu reiau.

E rentabilă o astfel de strategie? Am analizat cele 26 etape din sezonul regulat al sezonului 2016 / 2017 și am văzut că s-au înregistrat 42 de remize în cele 182 de partide (23.7%). Cam puține raportat la cotele oferite, și la numărul de remize din  următoarele două ediții de campionat (2017/2018 și 2018/2019) - 26%, respectiv 27%. Dar de aceea am ales acest sezon, pentru că este un exemplu nefericit și e bine să ne facem planurile în funcție de cel mai negru scenariu posibil, pentru a putea fi pregătiți pentru ce e mai rău. Degeaba calculăm pentru cel mai fericit caz, doar ca să ne trezim apoi că în practică nu e chiar ca în teorie. În orice caz, ar fi două moduri principale în care strategia ar merge aplicată:

  • o folosim separat pentru fiecare etapă, iar dacă într-o rundă nu se înregistrează vreo remiză ne asumăm pierderile. Din cele 26 de etape, doar în două nu s-a înregistrat vreo remiză: etapa 20 și 24, ceea ce e un lucru bun, dar trebuie menționat că alte 8 etape au fost la limită având doar câte un singur rezultat de egalitate. Și în prima rundă a sezonului competițional 2017/2018 s-a înregistrat o singură remiză, și aceea în exact ultimul meci. Deci nu avem nici pe departe garanția că actualul campionat va fi la fel de rentabil pentru un astfel de sistem.

  • o folosim încontinuu fără a ține cont de etape și fără a reseta mizele la finalul fiecărei runde. Numărul maxim de meciuri consecutive fără remiză a fost de 10, ceea ce înseamnă că am fi avut nevoie de o bancă suficientă pentru a suporta un Fibonacci pe 11 pași pentru a nu pierde întregul bankroll. Asta înseamnă o bancă de 232u începând de la o miză de 1u, care nu știu dacă este la îndemâna a foarte multe persoane (citește articolul despre șirul lui Fibonacci pentru a înțelege cum am ajuns la aceste rezultate).

Pentru a mări șansele de câștig, putem încerca să sărim peste anumite meciuri unde nu credem că vom vedea remize, dar e destul de riscant, iar banca va avea serios de suferit dacă ne înșelăm.
 

Strategie România Liga 1 - Martingale pe over 2.5

Campionatul României este ”renumit” pentru numărul mare de partide sărace în goluri. Cel puțin în teorie. Este drept că și în sezonul regulat al ediției 2016 / 2017 au fost mai multe rezultate de ”sub 2.5”, 100 față de 82 rezultate de ”peste 2.5”. Dar în condițiile în care uneori la unele meciuri din Liga 1 găsim și cote de 1.40 - 1.50 pentru ”under 2.5”, mai rentabil pare varianta de a merge pe ”over-uri” unde de cele mai multe ori cotele sunt de la 1.80 - 2.00 în sus.

Mulți pariori începători când aud de Martingale se gândesc că această strategie este foarte bună pentru că un singur pariu câștigător compensează pentru toate pariurile pierdute anterior, plus că ei pornesc de la ideea că nu pot prinde multe pariuri pierzătoare la rând. Această teorie este departe de a fi corectă. În sezonul regulat din ediția 2016 / 2017 am avut maxim 6 over-uri consecutive, dar și maxim 6 under-uri la rând. Deci dacă ai fi aplicat această strategie, ai fi avut nevoie de un buget care să suporte minim 7 pași, ceea ce înseamnă un bankroll de 255 unități unde prima miză să fie de doar 1 unitate. Chiar dacă dacă ai fi fost în această situație și ai fi făcut un profit de 1u la fiecare pariu câștigător pe ”over”, tot ai fi câștigat doar 82u, adică aproximativ o treime din bugetul inițial. Astfel recompensa finală ar fi fost foarte mică comparativ cu timpul și banii investiți, dar și cu riscul asumat.

Părerea mea e că dacă vrei să folosești Martingale, atunci ar trebui să adaptezi strategia în funcție de nevoile tale.Pentru un articol detaliat ce conține tot ce trebuie să știi despre această strategie, accesează următorul link: Strategia de pariuri Martingale : Formula analizată, exemple și sfaturi

 

Alte strategii bazate pe miză progresivă ce merg încercate pe Liga 1 

  • Minutul Următorului Gol - este cea mai cunoscută strategie de pariuri inventată pe forumul nostru de discuții (de către userul petremihai).Este o strategie ce poate fi utilizată doar la pariuri live, și vei putea face bani cu ea atâta timp cât nu dai de scoruri albe. În ultimele două sezoane am avut 27, respectic 29 de remize albe.
  • Easy Money - poți aplica această strategie pe orice campionat din lume, inclusiv Liga 1, dar recomand combinarea ei cu Strategia Sferturlui pentru rezultate mai bune pe termen lung și pentru a nu pierde toți banii cu un singur pariu pierzător.
  • Strategia Labouchere - o poți folosi pe orice meciuri și opțiuni de pariere, plus că o poți utiliza pentru a îți impune un obiectiv precum suma pe care dorești să o câștigi.
  • Sistemul 1-3-2-6 - un sistem pe care nu îl agreez în mod deosebit, dar pe care îl poți testa inclusiv pe Liga 1 România.
  • D'Alembert - nici acesta nu este un sistem pe care să îl utilizez constant, dar care din nou poate fi încercat.

Pentru o listă mai lungă de strategii și sisteme de pariuri ce pot fi încercate inclusiv pe Liga 1 din România, recomand să accesezi acest articol: Strategii pariuri sportive și sisteme ce te ajută să câștigi mai mulți bani la pariuri.

Tu ce strategii utilizezi pe România Liga 1 ? Pariezi măcar în mod regulat pe campionatul nostru intern, sau preferi să îl eviți pentru pariuri? Te invit să dai un reply mai jos.

DESCOPERĂ TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX