1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Strategii de pariuri de evitat - Nu toate strategiile sunt bune!

Strategii de pariuri de evitat - Nu toate strategiile sunt bune!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-25 11:42:00

image Strategii de pariuri de evitat - Nu toate strategiile sunt bune!

Strategii de pariuri de evitat - Nu toate strategiile sunt bune! Rolul unei strategii este acela de a te ajuta să pariezi organizat urmând un plan clar de joc, și de a îți spori șansele de câștig. Însă am văzut că în cazul multora efectele sunt chiar opuse, motivele fiind de obicei cam aceleași: pariorii aleg strategii pentru care nu au cunoștințele necesare, strategii care nu se potrivesc stilului de joc, sau chiar strategii care pur și simplu sunt ineficiente pe termen lung. De aceea am decis să vin cu un mic articol pe acest subiect, sperând că vor fi măcar câțiva care vor băga la cap următoarele informații.

Vezi care sunt agențiile de pariuri recomandate. Tu pe care o alegi?


Nu utiliza strategii pentru care nu ai cunoștințele necesare

Cel mai bun exemplu care îmi vine în minte este Sistemul bazat pe Formula lui Kelly. Pentru mine este una dintre cele mai bune strategii din rândul celor cunoscute, însă pentru mulți pariori este una din cele mai proaste.

Pe scurt, această strategie te ajută să calculezi suma exactă pe care să o mizezi pe fiecare pariu în parte în funcție de cota oferită, și de probabilitatea de câștig pe care o aloci pariului tău. La prima vedere strategia este foarte ușor de folosit, însă dacă nu ai un model de analiză a ponturilor bine pus la punct cu care să poți calcula cât mai exact șansele de câștig, atunci ea nu are cum să fie eficientă pentru tine. Dacă unui pariu îi aloci o probabilitate de 60%, atunci ar trebui să iasă 60 din 100 de pariuri de acel gen, pentru că altfel înseamnă că ai calculat greșit. Recomand să dai click pe link-ul de mai sus de pe strategie pentru a afla mai multe despre acest sistem.


Nu utiliza strategii pentru care nu ai pus totul la punct

Cele mai utilizate strategii în rândul începătorilor sunt fără îndoială Martingale și Fibonacci. Ele sunt simple de folosit și în teorie sună foarte bine. La Martingale de exemplu trebuie să pariezi pe cote de 2.00, iar după fiecare pariu pierzător să dublezi miza. Atunci când vei câștiga, vei compensa pentru toate pariurile pierdute anterior și vei face și profit. Super în teorie.

În practică sunt prea puțini cei care ies pe plus pe termen lung. De ce? În primul rând majoritatea nu își fac câteva calcule simple să vadă ce buget au și câți pași pot acoperi cu această strategie. Așa că la prima serie mai lungă de pariuri pierzătoare pierd întreaga bancă. Pentru că nimeni nu are buget infinit. Și poate îți pare greu de crezut, dar mai devreme sau mai târziu vei prinde cu siguranță serii de 6-7 pariuri pierzătoare la rând. Mai e și o altă problemă: să zicem că ai un buget de 123u care acoperă 7 pariuri consecutive (1-2-4-8-16-32-64u), dar atunci și ai nevoie de 123 de pariuri câștigătoare ca să îți dublezi banca. Se merită?

Faza e că cei mai mulți pariori nici nu ajung să facă astfel de calcule elementare, iar atunci evident că deznodământul va fi unul singur: vor pierde toți banii. Să știi că și eu mai folosesc Martingale, dar nu în forma clasică, ci i-am adus îmbunătățiri de-a lungul timpului pentru a o adapta sitlului meu de joc (detalii aici).


Strategii de pariuri de evitat – strategii nepotrivite stilului tău de joc

Dacă tu ai pariat toată viața pe fotbal și mai nou ai început să utilizezi o strategie pentru hochei pe gheață că ai citit tu că ar fi eficientă, te asigur că nu vei avea rezultate cu ea. Dacă tu obișnuiești să plasezi doar pariuri de cote 1.30 – 1.70 și tocmai ai dat de un sistem menit pentru cote de 2.00 – 3.00, te va scoate din zona ta de confort, iar utilizarea lui nu va fi foarte plăcută. Și exemplele pot continua.

Mi se pare o mare prostie să trebuiască să îți schimbi complet modul de a juca pentru a te adapta unei strategii, în loc să alegi o strategie pe care să o adaptezi stilului de joc. Și am văzut că sunt destui pariori care fac această greșeală, și apoi se întreabă de ce nu au rezultate.

 

Strategii de pariuri de evitat - sisteme menite să fie proaste

Am întâlnit de-a lungul timpului și strategii care de care mai ciudate, care orice le-ai face, sunt pur și simplu dezastruoase. De exemplu să pariezi pe absolut toți concurenții dintr-o cursă de cai în speranța că cel care are cota cea mai mare va câștiga, să pariezi pe echipe / concurenți îmbrăcați în roșu (pentru că cică statistic câștigă mai mult, deși e clar cât de aberant sună), să utilizezi strategii din diferite cărți bazate pe niște reguli de-a dreptul inapte care nu au nimic de-a face cu realitatea (probabil inventate de unii care nu știu cu ce se mănâncă pariurile dar vroiau să facă vânzări) etc.

Vezi cum arată cea mai proastă strategie de pariuri

Când capeți un pic de experiență, îți dai seama din prima care strategie are potențial și care nu. Sigur, ca să și găsești una bună și potrivită stilului tău de joc trebuie să testezi mult, să aduci modificări și să analizezi rezultatele tale precedente. Realitatea este că nu există o strategie ideală, dar sunt unele sisteme de joc mai bune ca altele, plus că unele pot funcționa la anumiți pariori și pot să nu funcționeze la alții. Nu e o regulă în acest sens.

Dacă ești în căutarea unei strategii de joc, primul loc unde ar trebui să te uiți este ghidul ”Cele mai bune strategii de pariuri”. Dar ți-am zis : testează mult, depistează minusuri și adaptează stilului de joc.

Deschide cont și joacă la una din casele de pariuri online recomandate!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
+74.8
Câștigate
12
Pierdute
14
3
Tudor Cosma
+67.76
Câștigate
35
Pierdute
16

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX