1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Cum îți faci o strategie la pariuri bazată pe o singură echipă de fotbal

Cum îți faci o strategie la pariuri bazată pe o singură echipă de fotbal

Admin
Admin

2021-01-01 06:20:00

image Cum îți faci o strategie la pariuri bazată pe o singură echipă de fotbal

Să pariezi pe echipa ta favorită este de multe ori o armă cu două tăișuri. Pe de-o parte cunoști echipa, cunoști jucătorii și antrenorul, cunoști plusurile și minusurile ei, știi cum joacă acasă și cum se descurcă în deplasare etc. Fără îndoială este formația pe care o cunoști cel mai bine, iar datorită acestui lucru este foarte ușor să pariezi pe ea. Pe de altă parte, fiind echipa cu care ții este ușor să te lași luat de val și să pariezi pe victoria ei bazându-te mai mult pe sentimente, emoții și pe dorința ca ea să iasă învingătoare. Din acest motiv majoritatea pariorilor profesioniști recomandă să nu pariem pe echipele favorite deoarece vom fi subiectivi și nu ne vom putea folosi de argumente logice.

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com!

Dar cum ar fi să scoatem subiectivismul din ecuație? În acest sens ar fi utilă utilizarea unei strategii de pariuri sportive bazată doar pe pariuri pe echipa favorită. Urmând o anumită strategie și pariind în funcție de ea, elimini din start sentimentele, iar astfel poți fi obiectiv. În cele ce urmează voi prezenta un sistem de pariere bazat pe 6 reguli pe care trebuie să le respecți pentru a putea fi obiectiv când este vorba de echipa ta preferată.

 

Regula 1: Cunoaște cealaltă echipă

Atunci când analizezi un meci trebuie să faci doar jumătate din munca obișnuită deoarece deja îți cunoști echipa ta. Desigur, chiar și în cazul favoriților tăi, trebuie să fii la curent cu lucruri importante precum accidentări, probleme din interiorul clubului, primul 11 sau moralul jucătorilor. Chiar dacă cunoști foarte bine propria ta echipă, un aspect cel puțin la fel de important este acela de a cunoaște foarte bine și adversarul. După ce analizezi formația adversă, trebuie să iei în considerare și alte aspecte care pot influența rezultatul jocului. Cum va fi vremea la ora meciului și cum se descurcă fiecare echipă în acele condiții? Au cele două formații o istorie bogată a meciurilor directe? Dacă răspunsul este pozitiv atunci cum s-au terminat ultimele întâlniri? Desigur, aici contează mult și ce schimbări au avut loc între timp în ceea ce privește lotul și banca tehnică. Toate aceste aspecte conduc către regula numărul 2.


Regula 2: Identifică și interpretează diferitele tipare

Atunci când pariezi constant pe echipa ta favorită este obligatoriu să cunoști diferitele tipare ce obișnuiesc să se repete și ce efecte au ele, pentru a putea anticipa pe cât este posibil ce urmează să se întâmple în meci. Dacă echipa ta a câștigat în fața unui adversar constant în ultimul deceniu, atunci acesta poate fi un semn că ea va câștiga din nou, atâta timp cât nu există motive solide să crezi că de data aceasta va fi o excepție. Dacă însă echipa ta favorită are un complex în fața unui anumit oponent și obișnuiește să facă de obicei meciuri directe destul de slabe, atunci ar trebui să fii foarte precaut înainte de a plasa un pariu. Să luăm și o altă situație.

Poate echipa ta are de obicei începuturi destul de modeste de meci, dar reușește să-și domine fizic adversarii în repriza secundă. În acest caz poate este mai bine să pariezi live la pauză sau în partea a doua a meciului, atunci când poate scorul nu va fi unul favorabil, dar cota pentru un eventual succes al favoriților este destul de tentantă. Dar și aici contează dacă adversarul pică fizic pe final de meci sau este capabil să mențină un ritm ridicat timp de 90 de minute. Chiar și lucruri care par nesemnificative la prima vedere ar putea conta. Dacă echipa ta nu reușește să câștige meciuri jucate pe ploaie, atunci mai bine nu pariezi pe o victorie a ei într-o astfel de partidă.

Cum alegem cele mai bune strategii de pariuri sportive? Află de la PariuriX.com!


Regula 3: Ce tipuri de pariuri ar trebui să plasezi?

Deși întotdeauna este tentant să pui pariuri pe cote mari este mai înțelept să n-o faci. Pariurile precaute sunt cele care îți vor aduce un câștig constant pe termen lung. Desigur, este mult mai tentant să iei o sumă mare de bani dintr-un singur pariu decât să te chinui un timp îndelungat pentru un câștig decent, dar și riscurile sunt mult mai mari. Mai ales atunci când intenționezi să aplici o strategie pe o durată lungă de timp este cu atât mai bine să nu îți asumi un risc mai mare decât este cazul. Astfel recomand să te bazezi pe pariuri de cotă maxim 2-3.

În ceea ce privește tipurile de pariuri pe care le plasezi, aici ar trebui să ții cont de stilul de joc al echipei tale. Dacă de exemplu aceasta practică un joc foarte pragmatic și țintește de obicei victorii cu 1:0 atunci poate ar trebui să ai o strategie bazată pe pariuri pe “under 2.5” sau chiar “under 1.5”. Dacă însă susții o echipă foarte eficientă în ofensivă care are mulți atacanți de calitate, dar care suferă din punct de vedere defensiv, atunci mai indicat este să pariezi constant pe opțiuni de tipul “over 1.5“, “over 2.5“ etc. Dacă echipa ta are evoluții oscilante la început de meci, dar își domină adversarii în ultimul sfert de oră, atunci poate că strategia ta ar trebui să se bazeze pe pariuri live.


Regula 4: Câți bani ar trebui să mizezi?

Aceasta este în același timp întrebarea cu cel mai simplu, dar și cu cel mai dificil răspuns. În primul rând există o regulă importantă în pariuri care spune: “să nu pariezi niciodată banii pe care nu-ți permiți să-i pierzi”. Nu este indicat să iei din banii de mâncare, de chirie sau din banii alocați altor cheltuieli importante. Gândește-te bine care este suma de care te poți despărți fără a avea repercusiuni asupra vieții tale de zi cu zi. Sau altfel spus, alocă o sumă căreia nu-i vei simți lipsa. Atunci când alegi această sumă trebuie să pornești de la ideea că este posibil să n-o mai vezi vreodată. Mulți pariori gândesc fix pe dos și se văd cu eventualul câștig în buzunar. Dacă utilizezi o strategie de pariuri sportive pentru prima dată atunci este bine ca la început să pariezi sume cât mai mici de bani, pe care le poți crește treptat dacă strategia are succes.

Este indicat să crești miza în mod constant puțin câte puțin, nu brusc. Unii pariori obișnuiesc ca după câteva pariuri câștigate la rând să dubleze sau să tripleze miza fiind încrezători că vor avea în continuare rezultate bune. Realitatea este că dacă într-o astfel de situație crești brusc miza este posibil ca din 2-3 pariuri pierdute să pierzi întreaga sumă câștigată din precedentele 6-7 pariuri. Nu în ultimul rând ar trebui ca miza pe fiecare pariu să nu fie mai mare de 5% din bugetul alocat de tine pentru pariuri. Dar aici ține mult și de strategia pe care o adopți. Însă cu cât aloci un procent mai mic din bankroll pentru fiecare pariu în parte, cu atât scad șansele ca tu să pierzi întreaga bancă și-ți poți reveni mult mai ușor după o serie de pariuri pierdute la rând.

PariuriX prezintă un ghid complet care strânge cele mai bune strategii de pariuri sportive din ultimii 10 ani!


Regula 5: Îmbunătățește-ți strategia în timp

Este bine să ții o evidență a pariurilor tale, atât cele câștigate cât și cele pierdute. Atunci când pierzi trebuie să vezi care sunt motivele pentru care ai pierdut și să încerci să găsești tipare comune pe care le au aceste pariuri pierzătoare. Atunci când poți depista motivele pentru care unele pariuri sunt pierdute, îți poți îmbunătăți strategia pentru ca pe viitor să poți evita situații asemănătoare. Nu trebuie să dai vina pe arbitru sau pe ghinion pentru că astfel nu vei reuși niciodată să-ți îmbunătățești rezultatele. Desigur, s-ar putea să fie mai ușor de zis decât de făcut, mai ales atunci când este implicată echipa ta favorită. Este foarte ușor să găsești vinovați când aceasta pierde, dar trebuie să fii obiectiv pentru a depista motivele reale pentru care acest lucru s-a întâmplat.


Regula 6: Managementul banilor

Ultima regulă este una din cele mai importante reguli în viață :să ai un money management corect (află mai multe). Nu este vorba doar de pariuri, ci despre alegerea stilului de viață și despre cât de disciplinat poți fi pe termen lung. Nu sună prea distractiv, dar în timp vei vedea că măcar este profitabil. Trebuie să abordezi pariurile în același mod în care un broker abordează bursa de valori: rezultatele din trecut nu garantează profit și pe viitor, dar oferă diferite informații cu ajutorul cărora ne putem crește considerabil șansele de a avea rezultate bune în continuare. Luând acest lucru în considerare, planifică cea mai bună strategie în timp ce te pregătești pentru cel mai negru scenariu. Dacă îți permiți este bine nici să nu te atingi de eventualele câștiguri. De exemplu începe cu 100€ și plasează pe fiecare pariu o sumă cuprinsă între 1% și 5% folosindu-te de o strategie bine pusă la punct. Presupunând că totul merge cum trebuie vei reuși să câștigi ceva bani.

Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici!

Primul instinct ar fi să-i scoți și să folosești profitul într-un mod distractiv, cum ar fi de exemplu să ieși în oraș. Indicat este să lași banii acolo și să crești gradual miza așa cum am spus și la regula 4. Învață din greșeli așa cum ți-am explicat la regula 5, implementează schimbările în strategia ta, iar rezultatele ar trebui să fie din ce în ce mai bune. Să presupunem că transformi acei 100€ în 500€. În acel moment ai putea retrage investiția inițială de 100€ și să pariezi în continuare cu banii câștigați. Vei paria mult mai relaxat știind că nu mai mizezi din banii de la tine din portofel. Ai putea să-ți stabilești un target, cum ar fi atingerea sumei de 1000€. După ce targetul este atins, ai putea să retragi întregul câștig și să o iei de la capăt cu 100€.


Te-ar mai putea interesa și:

De peste 15 ani joc la pariuri sportive și de peste 10 ani joc la pariuri sportive online. Am scris "Pariuri sportive fără secrete" prima carte tipărită în română și alte câteva cărți electronice, menite să ajute pariorii să câștige la pariuri.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX