1. Home »
 2. Strategii pariuri »
 3. Strategia sfertului la pariuri sportive

Strategia sfertului la pariuri sportive

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-25 11:40:00

image Strategia sfertului la pariuri sportive

În acest articol voi vorbi despre Strategia Sfertului, o strategie ce ține de money management-ul la pariuri sportive ce te va ajuta să fii mai organizat. Vei vedea că utilizând-o vei pierde mult mai greu ca înainte banii pentru pariuri atunci când prinzi o serie mai lungă de rezultate negative, plus că o poți folosi în combinație cu alte strategii și sisteme de joc. Dar hai că îți arăt mai jos exact despre ce este vorba.

Aplică strategia cu un pachet atractiv de bun venit!

 

STRATEGIA SFERTULUI - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. În ce constă Strategia Sfertului?
  1.1 Avantajele strategiei
  1.2 Dezavantajele strategiei

 2. Utilizarea Strategiei Sfertului în combinație cu alte strategii de pariuri
  2.1 Easy Money + Strategia sfertului - o combinație ce merită încercată

 

1. ÎN CE CONSTĂ STRATEGIA SFERTULUI LA PARIURI SPORTIVE?

Am explicat deja în articolul ”Ce este money management-ul şi la ce ne ajută în pariuri sportive” că trebuie să aloci un buget clar de pariuri pentru o perioadă stabilită din start. Aceea trebuie să fie o sumă care să nu te afecteze cu nimic dacă o pierzi, să zicem 10% din salariul lunar.

Strategia sfertului constă în împărțirea băncii la pariuri în 4 părți egale, cu obiectivul de a dubla fiecare mini-bancă în parte.

Presupunem că ai pentru luna aceasta un buget de 100 de unități, unde o unitate poate avea orice valoare. Împarți acești bani în patru mini-bănci de 25u fiecare. Joci prima mini-bancă:

 • Dacă reușești să o dublezi, atunci vei lua cei 50u (25u investiți și 25u profit), îi adaugi la banca totală, și ai în acest moment 125u. Acum o iei de la capăt, împărțind acești bani în 4 mini-bănci de 31.25u fiecare. 
 • Dacă pierzi cei 25u inițial, atunci nu ai motive să disperi pentru că rămâi cu 75u. O iei de la capăt împărțind acești bani în 4 părți egale de câte 18.75u, și începi să joci prima mini-bancă de 18.75u.

Atunci când este cazul poți rotunji, nu trebuie să ții cont de nu știu câte zecimale doar pentru a respecta strategia ca la carte. 

Exemplu de gestionare a băncii

Banca totală

Mini bancă

Rezultat

Noua bancă totală

100u

25u

Am dublat mini-banca

125u

125u

31.25u

Am dublat mini-banca

156.25u

156.25u

39.06u

Am dublat mini-banca

195.31u

195.31u

48.83u

Am pierdut mini banca

146.48u

146.48u

36.62

Am dublat mini-banca

183.1u

183.1u

45.77

Am dublat mini-banca

228.87u

 

1.1 Avantajele Strategiei Sfertului

 • Vei pierde foarte greu întregul bankroll pentru pariuri, pentru că de fiecare dată vei juca doar un sfert din banii totali. Astfel și mizele sunt recalculate în funcție de banii cu care ai rămas.
 • În aceeași ordine de idei ca mai sus, o serie mai lungă de pariuri pierzătoare nu te va afecta în mod deosebit.
 • Este genul de sistem pe care îl poți combina cu alte strategii de joc, așa cum am explicat mai jos.
 • Această strategie îți oferă posibilitatea de a juca într-un mod calculat, păstrând însă libertatea de a paria cum dorești tu (pentru că tu alegi ce fel de cote și pariuri să joci cu acele mini-bănci)1.2 Dezavantajele strategiei

 • Deși poate fi utilizată indiferent de suma de care dispui, ea este recomandată în special celor cu un buget mediu sau mare. În cazul unui buget limitat s-ar putea să nu prea se merite.
 • Creșterea băncii nu va fi una spectaculoasă, așa că nu are rost să visezi la o îmbogățire miraculoasă peste noapte.

 

2. UTILIZAREA STRATEGIEI SFERTULUI CU ALTE STRATEGII DE PARIURI

Pentru fiecare mini-bancă poți folosi o altă strategie la alegere cu care să încerci dublarea banilor. De exemplu ai putea utiliza Martingale sau Fibonacci, dar sincer mi s-ar părea mult prea anevoios și nu cred că s-ar merita decât dacă ai avea un buget foarte consistent.

Dacă ai un buget măcar mediu, atunci ți-aș recomanda una din următoarele strategii:

 • D'Alembert sau Contra D'Alembert - nici una nu îmi place în mod deosebit, dar dacă ești de altă părere, ești liber să încerci. 
 • Labouchere - Dacă o mini-bancă este de 25u, atunci vii cu un șir de numere a căror sumă să fie egală cu 25 (citește articolul strategiei ca să înțelegi despre ce este vorba)
 • Sistemul lui Kelly - o strategie foarte bună, dar doar pentru pariorii experimentați capabili să calculeze destul de exact probabilitatea reală ca un pariu să fie câștigător, și implicit să găsească pariuri de valoare.
 • Minutul Următorului Gol - folosești câte o mini-bancă pentru câte un meci. Aceasta este cea mai populară strategie de pariuri inventată pe forumul de discuții PariuriX, deci merită luată în considerare.

Pentru o listă mai lungă de strategii pe care le poți combina cu Strategia sfertului, recomand să citești acest ghid: ”Cele mai bune strategii de pariuri cunoscute și testate în ultimii 15 ani”. Sau ai putea veni cu o strategie proprie, sau cu una din cele recomandate dar adaptată nevoilor tale și stilului tău de joc.

 

2.1 Easy Money + Strategia sfertului - o combinație ce merită încercată

Dacă ai un buget mic de pariuri, atunci îmi vine în minte o singură strategie pe care o poți combina cu sistemul sfertului, dar una bună: Easy Money. Aceasta constă în plasarea de pariuri în sistem all-in pe cote cât mai sigure. Ea este destul de bună și eficientă, doar că pe mulți îi ia valul și uită să se mai oprească.

Însă împărțind bugetul în 4 părți și luând-o de la capăt după fiecare dublaj al unui ”sfert de bancă”, ai putea să ai rezultate mai bune pe termen lung. Practic iei un sfert de bancă și îl joci all-in pe cote mici până l-ai dublat. Pui profitul deoparte, faci din nou calculele necesare și o iei de la capăt. 

Este adevărat că banca nu mai crește chiar spectaculos, dar pe de altă parte nici nu va fi dezastru când pierzi un pariu. Pentru că mai devreme sau mai târziu tot vei pierde, indiferent cât de sigur pare pariul tău la prima vedere.

DESCOPERĂ TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX