1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Strategia mizei progresive crescânde - formulă de recuperare la pariuri

Strategia mizei progresive crescânde - formulă de recuperare la pariuri

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-25 11:39:00

image Strategia mizei progresive crescânde - formulă de recuperare la pariuri

Există nenumărate strategii de pariuri care au ca scop creșterea mizei după un pariu pierzător, iar realitatea este că acestea sunt și cele mai cunoscute la nivel mondial. Cele mai bune exemple care îmi vin în minte sunt Martingale și Fibonacci, nefiind parior care să nu fi auzit măcar vag de ele.

Problema este că aceste strategii se bazează pe o progresie exactă : dublarea mizei în cazul Martingale și adunarea precedentelor două mize în cazul Fibonacci. În acest articol mi-am propus să prezint o strategie similară, dar unde modul de creștere a mizei trebuie calculat în funcție de cotele pariate, de bugetul disponibil și de obiectivul impus.

APLICĂ STRATEGIA PROPUSĂ LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE

 

1. În ce constă strategia mizei progresive crescânde?

Se stabilește un buget fix de început, o miză inițială și un profit dorit pentru fiecare pariu câștigător. Se formează serii, fiecare oprindu-se în momentul în care s-a obținut profitul scontat. După fiecare pariu câștigător o luăm de la capăt, iar după fiecare pariu pierzător miza se mărește conform următoarei formule:

  • Formula de calcul:  ( Profitul dorit + Pierderi totale) / ( Cota eveniment – 1 )

 

Exemplu de aplicare a acestui sistem de pariuri sportive

Presupunem că am stabilit următoarele valori:

  • bancă inițială : 300 de unități
  • miza inițială : 10 unități
  • profit scontat : 20 unități
  • cote medii jucate : 3.00 – 7.00

Atunci putem avea următoarea serie de pariuri:

 

Cotă pariu

Miză pariu

Rezultat pariu

Pierderi totale

Pariu 1

3.30

10u

Pierzător

10u

Pariu 2

4.00

(20+10) / (4-1) = 10u

Pierzător

20u

Pariu 3

6.00

(20+20) / (6-1) = 8u

Pierzător

28u

Pariu 4

3.00

(20+28) / (3-1) = 24u

Pierzător

52u

Pariu 5

4.80

(20+52) / (4.8-1) = 18.95u

Pierzător

70.95u

Pariu 6

5.80

(20+70.95) / (5.8-1) = 18.95u

Câștigător

----

În acest moment am obținut un profit de 20u deși am pierdut 5 pariuri din 6, și fără a pune în pericol banca în condițiile în care am mizat în total 89.9u.

 

2. Avantaje și dezavantaje ale strategiei de recuperare la pariuri

Ca orice sistem de pariuri sportive, și cel al mizei progresive crescânde are punctele ei forte și punctele ei slabe. Hai să vedem care sunt acestea.
 

(+) Poate fi utilizat pe orice cote

Acest sistem de recuperare la pariuri are avantajul de a putea fi aplicat pe orice cote. Dacă vrei poți să îl aplici și pe cote de 1.50, dar și pe cote de 20.00. Deci spre deosebire de Martingale sau Fibonacci, el nu trebuie aplicat obligatoriu doar pentru anumite cote. Chiar și așa, el va fi eficient mai degrabă dacă îl utilizezi pe cote mari decât pe cote mici. În cazul unei serii de pariuri pe cote de 1.50, câteva pronosticuri incorecte vor duce la o creștere foarte bruscă, deci trebuie să te gândești dacă bugetul tău va face față.


(+) Poți avea un profit fix la fiecare pariu în parte

La Martingale și Fibonacci profitul depinde în funcție de cote, pentru că realitatea este că nu poți plasa pariuri doar pe cote fixe de 2.00 sau 3.00. În cazul sistemului propus de noi calculezi cota în funcție de profitul dorit.


(+) Ai libertatea de a personaliza sistemul așa cum dorești

Poți pune pariurile pe tot felul de cote, poți stabili orice target și buget dorești, deci poți juca după cum poftești (prudent, agresiv etc). Plus că sistemul poate fi aplicat atât de cei cu un buget consistent, cât și de cei cu un buget limitat.
 

(-) O serie de pariuri pierzătoare poate fi problematică

Ca în cazul oricărui sistem bazat pe o progresie a mizelor, există riscul ca după o serie mai lungă de pariuri pierzătoare să ajungem la mize foarte mari. Cu cât cotele alese sunt mai mici, cu atât riscurile cresc. Pe de altă parte, și în cazul unor cote mari, există problema să dăm de serii pierzătoare foarte lungi. Și chiar dacă creșterea nu este una bruscă, dacă pierzi vreo 20 de pariuri la rând să vezi ce tare se va simți chiar dacă tu joci doar cote de 7.00.
 

(-) Este o strategie pe termen lung

Strategia mizei progresive crescânde nu te va îmbogăți peste noapte. Pentru o aplicare corectă, cu riscuri cât mai reduse, trebuie să urmărești un profit pe termen lung, care nu va fi foarte consistent. Bine, pe de altă parte, nici o strategie nu te va umple de bani în 2 zile, asta e clar.

 

3. Sfaturi de urmat atunci când joci la recuperare cu acest sistem

Preferabil bazează-te pe pariuri single

Recomand ca mai degrabă să aplici strategia pe pariuri single, sau maxim combo-uri de 2 meciuri. Eu unul prefer să merg pe surprize de cotă 7.00, decât pe bilete de cote 7.00 formate din vreo 6 cote de 1.40, pentru că per total prima variantă oferă mai multă ”valoare”.  Ca să înțelegi la ce mă refer, recomand să arunci un ochi peste acest articol: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html.


Joacă la mai multe case de pariuri online simultan

În primul rând, ar fi bine să aplici strategia doar online pentru că nu plătești taxe la plasarea biletelor, ceea ce este important pe termen lung. Problema este că jucând la o singură agenție s-ar putea să fii limitat deoarece soft-urile operatorului vor depista că urmezi un anumit tipar de pariere. Plasând un pariu la o agenție, alt pariu la altă agenție și așa mai departe, atunci aceste riscuri scad considerabil. Noi recomandăm să optezi pentru măcar 2-3 case de pariuri de pe ACEASTĂ LISTĂ.


Calculează bine pașii

Strategia poate fi eficientă dacă este utilizată corect. Dacă ai buget de 100 de unități, joci doar cote de 1.50 și începi de la o miză de 10 unități, îți garantez că în maxim câteva zile îți vei pierde toată banca. Fă niște calcule și te vei convinge că am dreptate. Atunci când setezi strategia, vezi măcar aproximativ câți pași poate susține aceasta și dacă numărul este unul rezonabil (adică unul greu de atins în condiții normale). În aceeași ordine de idei vezi dacă ai fi mulțumit cu profit pe care îl vei obține și cu numărul de pariuri câștigătoare de care ai nevoie pentru a îți dubla banca sau pentru a atinge target-ul dorit. Important este să găsești un echilibru.


Analizează pronosticurile cu atenție

Mulți pariori, când optează pentru o astfel de strategie de pariuri sportive, încep să neglijeze analiza ponturilor pentru că pornesc de la ideea că oricum un pariu câștigător va aduce profit indiferent de numărul de pariuri pierdute anterior. Este adevărat, dar cu cât ai mai multe pariuri pierzătoare, cu atât crește riscul să prinzi o serie negativă lungă care să ducă la pierderea întregii bănci. Așa că fii serios când vine vorba de analiza pronosticurilor!

APLICĂ STRATEGIA PROPUSĂ LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX