Strategia handicapurilor asiatice pe tenis
2015-03-16 18:50:45
Descoperă strategia handicapurilor asiatice pe tenis - unul din sistemele noastre de pariere preferate când vine vorba de ”sportul alb”. Tenisul se situează în momentul de față pe locul 2 în preferințele pariorilor români, dar și din lume, într-o lume în care fotbalul este considerat în continuare cea mai spectaculoasă disciplină sportivă, cu oferta cea mai bogată în meniul agențiilor de pariuri prezente în mediul online sau offline. Tocmai de aceea, astăzi, ne-am gândit să vă oferim acest articol care tratează în mod direct modul în care reușesc jucătorii de tenis, din afara Top 15 ATP, să-și acopere handicapurile oferite pre-meci de către cei mai importanți bookmakeri din lume.
Pariază pe tenis la agenția recomandată de PariuriX.com!
STRATEGIA HANDICAPURILOR ASIATICE PE TENIS - CE VEI GĂSI
-
Importanța statisticilor
-
Strategie bazată pe informațiile prezentate
-
Concluzii finale
1. IMPORTANȚA STATISTICILOR ÎN STRATEGIA HANDICAPURILOR ASIATICE
Pariurile pe numărul total de game-uri, handicap game-uri și handicap pe set nu fac nimic altceva decât să exprime, strict din cifre, modul în care un jucător îl poate domina pe celălalt într-un meci direct. Ca pariori, aveți de ceva ani și posibilitatea de a apela la ajustarea acestor handicapuri, în situația în care considerați că puteți beneficia de cote și mai bune riscând în plus sau, dimpotrivă, doriți să optați pentru un handicap mai fragil în ideea de a risca mai puțin.
Potrivit statisticilor oferite de site-urile de specialitate, jucătorii din afara top 15 ATP au o dinamică diferită față de primii clasați ai lumii. Ne vom opri, așadar, mai cu seamă asupra jucătorilor care servesc puternic (big serveri) și, nu în cele din urmă, asupra celor capabili să aibă retururi de calitate indiferent de valoarea adversarilor întâlniți în cale.
Suprafețe preferate și puterea serviciului în tenis
Dacă despre prima categorie de jucători se știe foarte bine că preferă suprafețele rapide (hard), despre cei care posedă un retur excepțional, în mod logic, se cunoaște că au trecut în CV ca suprafață preferată zgura și, în general, suprafețele mai puțin rapide (află mai multe despre suprafețele în tenis). Cel mai simplu mod de a afla dacă un tenismen este "big server" sau nu constă în următorul calcul:
- game-uri câștigate pe propriul serviciu (%) - game-uri realizate pe serviciul adversarului (%).
Cu cât este mai mare cifra rezultată în urma calculului de mai sus, cu atât este și mai dominant la serviciu respectivul jucător. Avem și un exemplu perfect în acest sens. Este vorba despre croatul Ivo Karlovic (93.7%-9.6% = 84.1%), La polul opus îl găsim pe Pablo Andujar (72.8%-28.3% = 44.5%), jucător aplecat mai degrabă pe retururi.
Avem mai jos și un tabel care ilustrează cât se poate de fidel modul în care performează cele două categorii de jucători în raport direct cu handicapurile oferite meci de meci. Statistica care are la bază ultimele 50 de meciuri din cadrul turneelor ATP din 2014 și 2015, cu amendamentul că n-am luat în calcul niciun Grand Slam. În plus, sunt și jucători care n-au bifat 50 de jocuri în perioada respectivă.
Ce sugerează datele din tabel
Din câte se pare cele două categorii vaste de jucători au propriile caracteristici. Dacă despre jucătorii care servesc bine se observă cu ușurință faptul că au participat la mai puține meciuri de trei seturi (35.1% față de 40.0%), ceea ce nu reprezintă o surpriză în sine, câștigând mai multe dintre ele cu 2-0.
Aceste informații pot surprinde într-o oarecare măsură pariorii care, inițial, s-ar fi gândit că această categorie de jucători au o mai mare apetență pentru partidele de trei seturi decât cei care returnează în mod constant bine. Asta pe fondul faptului că sunt big serveri şi sunt capabili în același timp să acopere totaluri generoase. La fel de adevărat este însă și faptul că jucătorii cu un serviciu peste medie s-au confruntat mai des cu scoruri de 7-6 7-6, 7-6 7-5 or 7-6 6-4, indiferent că au pierdut ori s-au impus în minimum de seturi.
În pofida numărului relativ redus de jocuri de trei seturi, jucători redutabili la serviciu au acoperit 52.1% din meciuri de over 22.5 game-uri, spre deosebire de tenismenii buni pe retur (46.4%). Altfel spus, aproape toate meciurile care au scos în față un jucător bun la retur, ajuns în "decisiv", s-au încheiat cu pronosticul over 22.5 game-uri bifat. Este foarte greu de găsit un meci în minimum de seturi între aceste două mari categorii de jucători.
Excepții de la regulă
Neavând o experiență deosebită în a disputa seturi decisive, teoretic, jucătorii care servesc mai bine sunt favoriți să se impună. Feliciano Lopez și Steve Johnson au un procentaj mai mare cu 8.6% în decisiv față de majoritatea jucătorilor excelenți pe retur. Stilul lor de joc, probabil, și modul în care își conservă energia au jucat un rol mai important în obținerea unei medii ușor superioare majorității jucătorilor care se bazează foarte mult pe retur.
TOP5 AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE TENIS!
Foarte puțini din cititorii noștri, probabil, s-ar fi așteptat ca aceste două tipuri de jucători să acopere un handicap de -3.5 game-uri în mod egal. Diferența este nesemnificativă, de doar 0.2%, după cum puteți observa din tabelul de mai sus. Cu toate acestea, statistic, jucătorii buni la serviciu s-au impus în mai multe meciuri, în vreme ce jucătorii buni la retur au avut un procentaj superior în ceea ce privește câștigarea meciurilor în handicapurile prestabilite de bookmakeri.
2. STRATEGIE TENIS BAZATĂ PE INFORMAȚIILE PREZENTATE
Carlos Berlocq și Pablo Andujar, spre exemplu, au acoperit handicapul de -3.5 game-uri în 80% din totalul de meciuri avute la dispoziție. Asta înseamnă în mod automat că ajustarea handicapurilor asiatice oferite pe tenismenii buni la retur (adică, creșterea handicapului pentru a obține cote mai bune) poate reprezenta o strategie de luat în calcul pe termen lung. Tabelul de mai sus ne atenționează, de asemenea, și cu privire asupra unor particularități ale jucătorilor, după cum urmează:
-
Sam Querrey, Milos Raonic, Bernard Tomic și David Ferrer sunt jucătorii care au cel mai mare procent de jocuri câștigate cu 2-0. Pariorii se pot gândi, deci, să parieze pe aceștia să câștige în minimum de seturi în momentul când dau peste adversari mai slab cotați.
-
Ivo Karlovic, Milos Raonic, Juan Monaco, David Ferrer și Guillermo Garcia-Lopez se situează la polul opus. Acești jucători petrec ore bune pe teren, ceea ce ne duce cu gândul la pariuri de +1.5 seturi pe underdog.
-
Guillermo Garcia-Lopez, în special, are în dreptul sau un procent de 70% de jocuri în care a acoperit handicapul de 22.5 game-uri. Următorul jucător bun pe retur este spaniolul David Ferrer, cu doar 52.4%. Ne putem gândi, deci, și la cei doi jucători atunci când suntem în căutarea unui pariu de over la tenis.
-
Sam Groth și John Isner, big serveri la origine, sunt cei mai slabi jucători atunci când vine vorba despre acoperirea handicapurilor de -3.5 game-uri. Cei doi de mai sus au obiceiul de a se angrena în partide destul de strânse, cu destule seturi ce se încheie la limita (7-6 sau 7-5).
Află tot ce trebuie să știi despre sportul alb: https://pariurix.com/tenis.html
Jucătorii care câștigă sau pierd greu un set
Finalmente, vom calcula diferența dintre meciurile de 2-0 (%) și cele de -3.5 game-uri, care este extrem de utilă pentru a afla jucătorii care au tendința de a se impune în minimum de seturi, însă fără a acoperi acel handicap. Vorbim, așadar, despre jucători care pierd sau câștigă greu un set (dacă diferența dintre cei doi indicatori este mare, pozitivă), respectiv despre jucători care se impun lejer (dacă diferența este negativă).
Karlovic, Isner și Groth, ca de altfel și Garcia-Lopez, n-au reușit să câștige clar, în mod frecvent, seturile pe care le-au bifat cu ocazia ultimele 50 de meciuri din cadrul turneelor ATP. Andujar, Gabashvili, Tomic și Ferrer, dimpotrivă, sunt cei mai buni în a obține victorii clare în seturi, respectiv meciuri. Spaniolul Ferrer este extrem de redutabil, având și un procentaj ridicat de partide consumate în trei seturi. Prin urmare, spaniolul David Ferrer are tendința de a se impune destul de lejer în minimum de seturi, dar și atunci când apucă să dispute "decisive".
3. CONCLUZII FINALE DESPRE STRATEGIA HANDICAPURILOR PE TENIS
Sper că am reușit ceea ce ne-am propus prin intermediul acestui articol, și anume să vă oferim cât mai multe unghiuri de pariere atunci când doriți să atacați piața handicapurilor asiatice, care câștigă din ce în ce mai mult teren în fața pariurilor clasice. Mai ales în cadrul meciurilor de tenis, acolo unde cotele se schimbă foarte rapid, iar orice informație valoroasă poate avea un impact rapid asupra trendului general. Pariurile live pe tenis câștigă, la rândul lor, teren în fața celor clasice, de vreme ce avem în față una dintre cele mai dinamice discipline sportive la ora actuală.
Încasează acum un bonus atractiv pentru pariuri pe tenis!
Te-ar mai putea interesa și:
- Cum analizăm un meci de tenis pentru a câștiga la pariuri sportive?
- Pariuri pe tenis – care sunt cele mai profitabile tipuri de pariuri
- Ce este ATP si WTA in tenis?
- Ce înseamnă break la tenis şi cum se poate paria pe această opţiune?
- Pariuri pe seturi sau pe game-uri la tenis, ce este mai rentabil sa jucăm?
- Cum pariaza pariorii profesionisti pe meciurile de tenis?
Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...
Citeste mai multCase de pariuri online legale recomandate
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii