1. Home »
 2. Strategii pariuri »
 3. Sistemul 1-3-2-6 - este acest sistem de pariuri eficient pe termen lung?

Sistemul 1-3-2-6 - este acest sistem de pariuri eficient pe termen lung?

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-25 11:45:00

image Sistemul 1-3-2-6 - este acest sistem de pariuri eficient pe termen lung?

La fel ca Martingale, Fibonacci sau Kelly, sistemul 1-3-2-6 este un sistem de pariere progresiv unde miza trebuie stabilită în funcție de rezultatul pariului precedent. Deși acest sistem este folosit în special la jocuri de casino precum ruletă sau blackjack, el poate fi utilizat fără probleme și la pariuri sportive.

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online

 

SISTEMUL 1-3-2-6 - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Formula de bază a strategiei
  1.1 Exemplu de aplicare

 2. Analiza strategiei 1-3-2-6

 3. Avantaje și dezavantaje

 4. Concluzii finale

 

1. FORMULA DE BAZĂ A STRATEGIEI 1-3-2-6

Dacă te întrebi de ce sistemul se numește 1-3-2-6, atunci trebuie să știi că răspunsul este unul foarte simplu și intuitiv. Vorbim de o strategie pe 4 pași unde cele patru cifre din denumire reprezintă mizele fiecărui pariu în parte. Trecem de la un pas la următorul doar dacă pariul precedent a fost câștigător, în caz contrar o luăm de la început.

 • Pariu 1 – miză de o unitate
 • Pariu 2 – miză de 3 unități (îl plasăm doar dacă a ieșit primul pariu)
 • Pariu 3 – miză de 2 unități (îl plasăm doar dacă a ieșit al doilea pariu)
 • Pariu 4 – miză de 6 unități (îl plasăm doar dacă a ieșit al treilea pariu)

Strategia a fost concepută în special pentru evenimente cu șanse de câștig de 50% unde cota este în jurul valorii de 2.00, deci doar pe astfel de pariuri ea își va atinge potențialul maxim.


1.1 Exemplu de aplicare a strategiei 1-3-2-6

 

2. ANALIZA SISTEMULUI DE PARIERE 1-3-2-6

Este oare această strategie și eficientă pe termen lung? Este greu de spus, dar putem să facem câteva calcule matematice pentru a vedea dacă din punct de vedere al probabilităților ea are potențial sau nu. Hai în primul rând să vedem ce scenarii există, și ce probabilitate are fiecare scenariu în parte.

Pornim de la ideea că fiecare pariu are o cotă de 2.00 și o probabilitate de câștig de 50%, deși această idee de plecare este mai mult decât optimistă pentru că în realitate vom beneficia de cote mai mici din cauza marjei de profit a agenției de pariuri. Dar de dragul demonstrației luăm în calcul acest scenariu ideal.
 

Scenarii posibile:

 • Pierzi primul pariu (50%) – ai pierdut 1u.
 • Câștigi primul pariu, dar îl pierzi pe al doilea (25%) - ai pierdut 2u.
 • Câștigi primele două pariuri, dar îl pierzi pe al treilea (12.5%) - ai făcut profit de 2u.
 • Câștigi primele trei pariuri, dar îl pierzi pe al patrulea (6.25%) - dai pe 0.
 • Câștigi toate cele patru pariuri (6.25%) - faci profit de 12u.

Presupunem că pui 10,000 de pariuri aplicând această strategie, iar procentele de mai sus sunt respectate ca la carte. Într-o astfel de situație dai pe 0, deci nu faci nici profit, și nici nu pierzi bani. Astfel în condiții ideale strategia 1-3-2-6 nu pare să aducă nici un avantaj. Ea va fi totuși profitabilă dacă ești genul de parior care prinde mai des decât ar fi normal serii de câte 4 pariuri câștigătoare.

Cauți un ghid cu cele mai bune strategii de pariuri sportive? Atunci CLICK AICI!


3. AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE STRATEGIE 1-3-2-6

Avantaje

 • Strategia 1-3-2-6 îți permite să joci într-un mod calculat, știind exact ce mize vei plasa pe fiecare pariu în parte. Dar pe de altă parte orice strategie de acest gen oferă acest avantaj.
 • Este o strategie foarte ușor de aplicat pe care orice parior o poate folosi fără nici cea mai mică problemă.
 • Acest sistem de pariere poate fi profitabil pentru pariorii care prind des serii de minim 4 pariuri câștigătoare.
 • Poți folosi sistemul chiar dacă ai un buget redus.
 • Banca ta nu va fi afectată prea tare dacă prinzi o serie mai lungă de pariuri pierzătoare.


Dzavantaje

 • Din punct de vedere matematic nu ne oferă nici un avantaj în fața casei, deci teoretic este o strategie ineficientă pe termen lung. Abia în condiții ideale ar trebui să dăm pe 0 pe termen lung, și din păcate  nu vom beneficia de aceste condiții (cotă 2.00 cu probabilitate de câștig de 50%).
 • Strategia poate fi utilizată la potențial maxim dacă este utilizată pe cote de 2.00, deci asta ne cam limitează aria de selecție.
 • Nu este o strategie care să ne aducă un profit consistent pe termen lung.4. CONCLUZII FINALE DESPRE METODA DE JOC 1-3-2-6

Chiar dacă pe această listă am trecut mai multe avantaje decât dezavantaje, crede-mă că dezavantajele sunt mult mai importante. Personal nu aș folosi această strategie pe termen lung deoarece nu cred că mă poate ajuta să îmi sporesc câștigurile. Dar dacă nu ești de acord cu punctul meu de vedere, te invit să testezi sistemul 1-3-2-6 și să deschizi un jurnal de pariuri pe forumul PariuriX pentru ca și alți membri ai comunității noastre să poată vedea ce rezultate reușești să obții. Așa ai și posibilitatea ca alți pariori să își dea cu părerea asupra modului în care tu implementezi strategia, sau asupra pariurilor pe care alegi să le joci.

Pentru o listă completă cu toate strategiile de pariuri cunoscute, accesează acest link: https://pariurix.com/strategii-pariuri-sportive-si-sisteme-ce-te-ajuta-sa-castigi-mai-multi-bani-la-pariuri.html. Sigur aici vei găsi o strategie pe gustul tău. 

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX