1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Sistem de pariuri sigur? Voi ce sistem de joc folosiți pentru a câștiga?

Sistem de pariuri sigur? Voi ce sistem de joc folosiți pentru a câștiga?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-25 11:42:00

image Sistem de pariuri sigur? Voi ce sistem de joc folosiți pentru a câștiga?

Sistem de pariuri sigur - există vreun sistem pe lumea asta care să asigure câștiguri sigure la pariuri sportive? Sau măcar cu care să putem câștiga cât de cât constant? Sunt convins că toți v-ați pus întrebarea asta la un moment dat, și e și normal să v-o puneți. Am să încerc să ofer un răspuns mai jos, dar întâi trebuie să înțelegem ce e un sistem de pariuri. El poate să se refere strict la o strategie cu miză progresivă (Martingale, Fibonacci, D'Alembert, Labouchere etc), la o strategie ce se bazează pe anumite tipuri de pariuri sau pe un anumit stil de joc, dar și la un plan mai complex care combină mai multe elemente (model de alegere a pariurilor, strategie de alegere a mizelor, money management etc). Oricum în final vorbim de același lucru: un sistem este un plan de joc cu care ar trebui să ne creștem șansele de câștig.

Cote bune, live streaming, promoții atractive >>> deschide cont și joacă la agenția recomandată!

 

În căutarea sistemului de pariuri perfect 

Nu e nimic greșit în a căuta ”sistemul perfect de joc”. Pariorii îl caută dintotdeauna - mai exact din ziua în care au apărut primele tipuri de jocuri de noroc. Unele dintre cele mai cunoscute strategii de pariuri din zilele noastre au fost inventate în urmă cu câteva decenii, sau chiar câteva secole de matematicieni celebri ai acelor vremuri. Concepute inițial pentru jocul de ruletă, multe din acele strategii au fost adaptate ulterior pentru pariuri sportive. Acei matematicieni, ca și tine, sperau să dea de sistemul minune prin care să bată casa. Mulți dintre aceștia au reușit să inventeze strategii destul de bunicele, care au ajuns cunoscute la nivel mondial, dar realitatea este că nici una nu garantează câștiguri sigure. Fiecare are puncte slabe.

Acum zi sincer: ai auzit tu pe vreunul să vină cu ceva revoluționar cu care să bage casele de pariuri în faliment? Eu nu am auzit. Iar dacă prin absurd chiar ar fi apărut așa ceva, crede-mă când îți zic că bookmakerii ar fi făcut tot ce le stă în putință pentru a combate respectivul sistem. Că altfel le-ar dăuna grav afacerii. Îți dai seama cu ce viteză s-ar răspândi printre pariori un sistem de pariuri sigur? Evident că industria gamblingului nu ar accepta așa ceva. Să te gândești bine la lucrurile astea atunci când mai dai de câte un site fantomă care în schimbul unei sume modice îți promite ”sistemul minune” la pariuri sportive sau jocuri de cazino. În aproape toate cazurile este vorba de simple țepe, iar în cel mai bun caz poate fi vorba de o reclamă exagerată - poate sistemul vândut chiar e bunicel, dar nici prin sfertul promisiunilor.

 

De ce nu există un sistem de pariuri sigur?

Există un răspuns foarte simplu: matematica este de vină. Operatorul are câștiguri garantate datorită marjei de profit de la fiecare pariu, motiv pentru care nu vei beneficia niciodată de un payout de 100%. Află tot ce trebuie să știi despre cote la pariuri sportive! Același lucru este valabil și la cazino. Orice strategie ai încerca, nu prea ai cum să întorci șansele în favoarea ta pentru că te mănâncă matematica. Încerci un Martingale sau un Fibonacci, dar degeaba pentru că inevitabil mai devreme sau mai târziu vei da de o serie lungă de rezultate negative care îți va mânca tot bugetul. E o chestie de probabilitate și statistică, nu ai cum să scapi de ea. 

Și mai e o problemă, care poate în urmă cu mult timp nu exista. Mulți matematicieni / statisticieni pornesc de la ideea că ei sunt atât de ”super inteligenți” încât sigur vor putea inventa un sistem de pariuri foarte bun. Problema e că de partea cealaltă, casa de pariuri are la rândul ei zeci sau sute de angajați care, cu ajutorul unor bugete cu multe zerouri, dezvoltă tot felul de scripturi complexe. Cu acestea ei reușesc să pună la punct modele aproape perfecte de analiză a meciurilor, soft-uri care să calculeze și să schimbe cotele în funcție de o groază de variabile, modele de depistare a sistemelor de pariuri, și așa mai departe. Practic orice ai face și oricât de deștept ai fi, operatorii vor fi întotdeauna cu 2 pași înaintea ta. Pentru că au în spate experiență, o armată de oameni super calificați, și bugete astronomice. Iar cu asta nu poți concura.

 

Dar nu este totul pierdut - am și o veste bună

Există însă și vești bune. Agenția nu e interesată să facă profit de pe urma fiecărui parior, ci mai degrabă este interesată de profitul total. Atunci va face compromisuri. Cel mai bun exemplu care îm vine în minte ține de cotele la pariuri. O agenție nu are ca obiectiv să ofere cote corecte, ci cote care să fie în concordanță cu tendințele de pariere astfel încât să facă același profit indiferent ce pronostic iese. Poate la un pariu ”over / under 2.5” agenția crede că sunt șanse 60% - 40%, dar pariorii mizează sume egale pe ambele variante. Atunci ea va aduce cotele la același nivel, pentru ca profitul să nu fie afectat de pronosticul câștigător. Așa apar și pariurile de valoare. Iar exemple ar fi mai multe.

Deși sunt convins că nu există un sistem de pariuri sigur, la fel sunt de părere că un parior bun care are un money management bine pus la punct, care știe să analizeze meciuri așa cum trebuie, care are un plan clar de pariere, și care e capabil să respecte niște reguli și să învețe din greșeli, poate fi profitabil pe termen lung. Nu va câștiga tot timpul, va avea și el luni mai slabe, dar când va trage linie la final va fi pe plus. Iar de aceea nu e un lucru greșit să utilizezi sisteme sau strategii de pariuri sportive, trebuie doar să găsești ceva pe placul tău și să o adaptezi la stilul propriu de joc pentru a încerca să obții rezultate cât mai bune. 

 

Voi ce sistem de joc folosiți pentru a câștiga?

Voi ce sistem de joc sau ce strategie de pariuri folosiți? Care a fost cea care v-a adus cele mai bune rezultate, și care v-a dezamăgit cel mai tare? Vă invit să dați un reply mai jos. În încheiere, dacă ești în căutarea de idei noi, vreau să îți prezint câteva link-uri ce îți pot fi de folos:

Descoperă cele 5 case de pariuri online recomandate de mine, tu pe care o alegi?

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX