1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Strategia Paroli – opusul strategiei Martingale

Strategia Paroli – opusul strategiei Martingale

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-25 11:44:00

image Strategia Paroli – opusul strategiei Martingale

Dacă strategia Martingale nu funcționează pentru tine, atunci utilizează Paroli - strategia opusă acesteia cunoscută și ca "Anti-Martingale" ce are rolul de a îți spori câștigurile la pariuri!

Încearcă acum strategia Paroli la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!

 

STRATEGIA PAROLI – CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Formula de bază a strategiei
    1.1 Exemplu de aplicare

  2. Avantaje și dezavantaje
    2.1 Demonstrație – de ce Paroli e ineficientă pe termen lung

  3. Comparație Paroli – Martingale

  4. Concluzii finale

 

1. FORMULA DE BAZĂ A STRATEGIEI PAROLI

Paroli este o strategie care a fost folosită pentru prima dată la jocuri de casino, și care ulterior a fost adaptată pentru pariuri sportive. Această strategie se bazează pe o progresie pozitivă a pariurilor deoarece pariorul trebuie să mărească miza atunci când câștigă și să o micșoreze (sau să o păstreze constantă) atunci când pierde. Ea este opusă strategiei Martingale, fiind cunoscută și ca "Reverse Martingale" sau "Anti-Martingale".

De regula strategia se folosește pentru o succesiune de 3 pași, dar pariorul poate să o folosească și pentru mai mulți dacă dorește. Astfel, presupunem că avem 3 mize: 10, 20 și 40RON (fiecare miză trebuie sa fie dublul mizei anterioare). Apoi ca și la Martingale, se pun pariuri de cotă ~2.00. În cazul în care primul pariu este pierdut, pariem tot 10RON, până când acest pariu iese. Atunci când primul pariu este câștigător vom dubla miza pentru pariul următor.

DESCOPERĂ TOP CASE DE PARIURI LA CARE SĂ ÎNCERCI PAROLI

Dacă pierdem al doilea pariu o luăm de la capăt, începând să pariem din nou 10RON. Dacă de exemplu primele două pariuri sunt câștigătoare, și pierdem pe al treilea, din nou începem să pariem tot de la 10RON. În caz că nimerim trei pariuri câștigătoare consecutive, vom lua un profit de 70RON. După acest pariu resetăm miza pornind din nou de la început. Obiectivul strategiei Paroli este să prindem o serie de trei rezultate consecutive corecte. Ea se bazează pe faptul că la orice serie de pariuri (indiferent că vorbim de jocuri de ruletă sau de pariuri sportive) vom prinde mai devreme sau mai tarziu o serie de rezultate pozitive si o serie de rezultate negative.

 

1.1 Exemplu de aplicare a strategiei Paroli

Pentru a înțelege mai exact cum funcționează această strategie vom lua un exemplu practic:

În exemplul nostru am reușit să facem un profit de 10RON, nimerind 6 pariuri corecte și pierzând tot 6. Însă nu întotdeauna vom face profit având un număr de pariuri câștigătoare egal numărului de pariuri pierdute. Vom depinde mult de momentul în care prindem aceste pariuri, deoarece singura situație care ne avantajează este o serie de trei pariuri câștigătoare consecutive.


2. AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE ALE STRATEGIEI PAROLI

Avantajele strategiei Paroli

Cel mai mare avantaj este că nu trebuie o bancă foarte consistentă pentru a folosi această strategie. Să presupunem că avem un pariu inițial  pe o miză egală cu ”x”. O bancă de 50x (valoarea pariului inițial * 50) este suficientă pentru a acoperi 50 de pariuri pierdute. Această bancă este mai mult decât suficientă ținând cont că din punct de vedere matematic avem o șansă din 8 să prindem o serie de 3 rezultate corecte consecutive.

Un alt avantaj este că dacă prindem o serie negativă de rezultate, pierderile sunt destul de mici, spre deosebire de strategia Martingale unde o serie negativă ar putea duce la pierderea întregii bănci. Nu în ultimul rând, vorbim de o strategie ușor de folosit pe care și un parior începător o poate utiliza fără mari eforturi. Astfel vei putea paria într-un mod organizat,  știind ce mize să joci în funcție de situație.

Discută cu alți utilizatori PariuriX despre strategia Paroli: https://pariurix.com/discutii/paroli-196.html

 

Dezavantajele strategiei Paroli

Problema cea mare este că noi vom face profit doar atunci când prindem trei rezultate corecte la rând. Orice alt rezultat ne va face să pierdem bani. De exemplu, să revenim la sistemul nostru de pariere: 10-20-40RON. Dacă prindem două pariuri consecutive corecte, urmat de un al treilea incorect, noi vom pierde 10 RON (10+20-40). Teoretic putem prinde și un maxim de 66.66% pariuri corecte și tot să dăm pe minus, dacă nu reușim să câștigăm niciodată trei pariuri la rând.

În clipa în care reușim totuși o serie pozitivă de rezultate, vom face un profit de 70RON. Însă este foarte probabil ca pe termen lung acest profit să fie insuficient pentru a acoperi pierderile. Probabilitatea de a prinde trei pariuri corecte la rând este de 1/8 (2*2*2), însă avem un profit de doar 7 unitați. Mai mult decât atât, să nu uităm că și casele de pariuri au un comision ~5-10% la fiecare pariu, ceea ce face din start să avem cote mai mici de 2.00. Iar chiar dacă avem o cotă de 2.00 la un pariu cu 2 opțiuni, probabilitatea de a o prinde este de sub 50%, fiindca cealaltă opțiune a pariului va avea o cotă de maxim 1.80, deci din start opțiunea a doua pornește cu prima șansă. Astfel această strategie nu este rentabilă pe termen lung, deoarece din punct vedere matematic câștigurile nu pot acoperi pierderile decât dacă avem noroc să prindem mai multe situații favorabile decât ne arată probabilitățile. În cele ce urmează vă prezint o demonstrație.


2.1 Demonstrație – de ce strategia Paroli este ineficientă pe termen lung

Să considerăm că alegem pariuri echilibrate, cu două posibile rezultate, cu șanse de 50% pentru fiecare. Din start, casa de pariuri va lua un comision, ceea ce înseamnă că noi vom avea o cotă de 1.90. Cum am explicat mai sus, chiar dacă alegem o cotă de 2.00, probabilitatea ca ea să iasă e de sub 50%, deci nu e nici un avantaj. Astfel, o serie de 3 pariuri consecutive câștigătoare la o cotă de 1.90 va avea mizele: 1u, 1.9u si 3.6u (în loc de 1-2-4) . Trei pariuri corecte la rând vor da un câștig de 6.85u, și un profit de 5.85u. Probabilitatea ca noi să prindem trei pariuri consecutive câștigătoare este de 1/8, deci noi practic mergem către un eșec garantat, iar singurul mod în care putem face profit este ca acela ca norocul să fie de partea noastra, pentru a compensa o pierdere de aproximativ 27%.

Sigur, mai există și varianta să alegem mai multe pariuri câștigătoare decât o arată probabilitățile (că la urma urmei analizăm meciurile pe care pariem) sau să fim inspirați și să prindem des serii mai lungi de rezultate pozitive. O altă variantă este aceea de a găsi pariuri de valoare, iar atunci putem întoarce probabilitățile în favoarea noastră. Dar în ambele cazuri facem profit pe ”barba noastră” cum se spune, nu datorită eficienței strategiei Paroli.

 

3. COMPARAȚIE PAROLI – MARTINGALE

În cazul strategiei Martingale, noi facem profit la fiecare pariu câștigat, indiferent câte pariuri pierdute avem. Însă marea problemă este că atunci când prindem o serie de x pariuri consecutive greșite, pierdem întreaga bancă. Mai mult decât atât, e necesar o bancă destul de consistentă și foarte mult timp liber pentru a putea juca Martingale, deoarece o strategie pe 5 pași va aduce doar un profit de 1/31 la fiecare pariu câștigat. Iar aplicarea ei pe mai puțini pași este foarte riscantă.

La Paroli situația stă invers; noi vom face profit doar atunci când prindem o serie de 3 pariuri consecutive câștigătoare (o probabilitate de 1/8), și în acel moment vom face un profit de 7u, ceea ce nu este rentabil. Diferența e că aici nu trebuie o bancă la fel de consistentă ca la Martingale și nu există riscul de a pierde toată banca din cauza unei serii negative de rezultate.

Strategia Martingale este indicată mai mult pariorilor agresivi, cu o bancă mare și cărora le place riscul, în timp ce Paroli e recomandată celor cu o bancă mai redusă cărora le place să joace mai prudent. Însă pe termen lung, niciuna din situații nu este rentabilă din punct de vedere al probabilităților de a câștiga.

Încearcă acum strategia Paroli la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!


4. CONCLUZII FINALE DESPRE PAROLI (ANTI-MARTINGALE)

Așa cum am demonstrat mai sus, această strategie este ineficientă pentru a câștiga la pariuri sportive pe o perioadă mai lungă de timp. Este necesar mult noroc și cunoștinte sportive pentru a compensa pierderile, însă într-o astfel de situație putem la fel de bine să ne jucăm fără a folosi vreo strategie de pariuri. Dar dacă nu ești de acord cu concluziile mele, nu ezita să dai un reply mai jos pentru a îți exprima părerea.


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX