Descoperă Labouchere - strategia care te lasă să setezi profitul final pe care vrei să îl atingi! Este o strategie simplă ce poate fi utilizată de oricine și la care vom prezenta formula analizată, exemple și sfaturi utile!
Strategia Labouchere, cunoscută și sub numele de ”sistemul de anulare” sau ”Martingale divizat” este un sistem de pariere foarte cunoscut la nivel mondial care este utilizat în special la jocuri de cazino, dar care poate fi implementat fără probleme și la pariuri sportive. Dar ca orice sistem, acesta are contestatarii săi, iar astfel a apărut și o strategie opusă cunoscută sub numele de ”Reverse Labouchere”. Despre aceste două variante vom vorbi în cele ce urmează și vom vedea cât de eficiente sunt ele.
Principiul de funcționare a strategiei este unul simplu: în primul rând trebuie să formezi un șir de numere cuprinse între 1 și 9. Miza primului pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr din șir.
Indiferent de situație, avem un nou șir de numere, iar astfel miza următorului pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr din acest nou șir. Obiectivul este acela de a finaliza lista.
Atunci când termini de eliminat toate numerele de pe listă, profitul final va fi egal cu suma tuturor cifrelor din șirul inițial, cu condiția să fi pariat doar pe cote de 2.00. De aceea această strategie este concepută special pentru evenimente cu o probabilitate de câștig de 50-55% (din păcate trebuie să ținem cont și de faptul că nu avem payout-uri de 100%), și are obiectivul de a te ajuta să câștigi suma de bani pe care ți-ai propus-o inițial.
Șirul poate fi unul aleatoriu, însă pentru ca strategia să fie eficientă pe termen lung va trebui să alegi numerele în funcție de stilul tău de a paria. Vom vorbi despre asta mai jos.
Presupunem că avem următorul șir de numere: 1, 3, 6, 4, 7, 8. Deci ne propunem un profit de 29u. Toate pariurile noastre sunt puse pe cote de 2.00. Astfel seria noastră de pariuri va arăta cam așa:
Putem defini o unitate ca fiind egală cu orice sumă de bani în funcție de bugetul nostru. Dacă de exemplu la noi o unitate este egală cu 10RON, atunci seria mizelor din exemplul de mai sus va fi de : 90RON, 100RON, 130RON, 160RON, 160RON, 110RON.
Teoria din spatele strategiei Labouchere este următoarea : deoarece pariorul taie două numere de pe listă la fiecare pariu câștigător și adaugă un singur număr la fiecare pariu pierdut, el poate completa lista și câștiga suma de bani dorită inițial chiar dacă are mai multe pariuri pierzătoare decât câștigătoare.
Trebuie menționat că acest sistem a fost conceput inițial pentru pariuri la ruletă precum Roșu / Negru sau Par / Impar, deci pariuri cu șanse de câștig de 50% - 50%. De aceea, dacă intenționezi să practici Labouchere la pariuri sportive, ar trebui să te orientezi către cote de 1.90 – 2.10.
Teoretic, pentru că un jucător elimină două numere pentru fiecare număr adăugat, el ar trebui să câștige minim 34.34% din pariuri pentru a termina lista. Fiindcă vorbim de evenimente cu șanse de câștig de 50%, obiectivul este unul super realist și dacă am alege rezultate la întâmplare. Dar ținând cont că vorbim de pariuri sportive și deci analizăm meciurile pe care pariem, cu atât mai mult ar trebui să putem termina lista fără foarte mari probleme.
Problema este că cu cât termini lista mai târziu, cu atât mizele ajung să fie mai mari, și cu atât ai nevoie de un buget mai consistent. Când ar trebui să te aștepți ca lista să fie finalizată? Se poate calcula pe baza următoarei formule:
Avem:
Atunci când
Înseamnă că șirul se încheie.
De exemplu ai 7 numere pe lista inițială. La un număr de 33 de pariuri pierzătoare vei avea nevoie de minim 20 de pariuri câștigătoare pentru a termina lista și pentru a genera profitul anticipat inițial. Indiferent de momentul în care lista se încheie, profitul va fi egal cu suma tuturor cifrelor din șirul inițial.
Atunci când stabilești șirul tău de numere trebuie să ții cont de următoarele aspecte:
Sunt pariori care propun alegerea unui șir ascendent precum ”1, 2, 3, 4, 5, 6, 7”. Alți pariori propun mai degrabă un șir precum ”1, 1, 2, 2, 2, 1, 1”. Dacă ai un buget consistent de pariuri și urmărești un profit pe măsură, atunci prima variantă este cea recomandată. În cazul unui buget limitat dar și a unui obiectiv mai modest, atunci este mai bine să te orientezi către șirul al doilea.
Dar poți face propriile tale calcule și planuri și să vii cu orice șir îți trece prin cap, și asta pentru că strategia are marele avantaj de a permite alegerea unui șir complet aleatoriu, după cum îți tună ție.
Citește acum ghidul pariurilor online de Marius Cădar și învață să pariezi la cele mai bune agenții de pariuri sportive din mediul virtual: https://pariurix.com/pdf/ghid-pariuri-sportive-online-cadar-marius.pdf
Strategia Labouchere este una cu progresie negativă, în timp ce la Reverse Labouchere este vorba de o progresie pozitivă. De data aceasta, după un pariu pierzător trebuie să ștergi primul și ultimul număr din șir, iar după un pariu câștigător să adaugi suma mizelor în șir.
Dacă în cazul strategiei Labouchere suma numerelor din șirul inițial reprezenta profitul total pe care pariorul dora să îl obțină, la Reverse Labouchere acestă sumă semnifică bugetul maxim pe care pariorul își permite să îl piardă.
Luăm șirul din primul exemplu: 1, 3, 6, 4, 7, 8. Asta înseamnă că avem un buget de 29 de unități. Dacă terminăm șirul, înseamnă că ne-am pierdut întreaga bancă inițială. Deci de data aceasta obiectivul nu mai este acela de a finaliza acest șir, ci de a îl lungi pe cât este posibil. Și ne oprim atunci când dorim.
Nu te speria că miza pariului 7 este de 31u, deci mai mare decât banca inițială, deoarece în acest moment deja ești cu 45u pe plus, deci practic noul buget total este de 74u (45 + 29), care este și suma numerelor din noul șir (6+4+7+13+19+25).
Această variantă este mai bună pentru cei care au un buget limitat și care vor să stabilească mizele în funcție de cât sunt dispuși să piardă, și nu în funcție de cât speră să câștige. Este recomandată și acelor pariori curajoși care vor să își crească rapid banca, deoarece așa cum poți vedea, după o serie de pariuri câștigătoare mizele ajung să fie destul de consistente.
Recunosc că nu am folosit strategia Labouchere suficient de mult încât să pot veni cu un șir eficient raportat la un anumit buget și la un anumit obiectiv, care să îmi aducă rezultate bune pe termen lung. Dar cred că acest lucru este posibil dacă facem suficiente teste. Dacă vrei să încerci strategia Labouchere, sau chiar opusul ei – Reverse Labouchere, atunci poți deschide un jurnal de pariuri pe forumul de discuții PariuriX, iar alți membri ai comunității noastre te vor ajuta cu sfaturi și păreri. Împreună putem găsi cea mai bună metodă de a aplica sistemul Labouchere la pariuri sportive.
Te-ar mai putea interesa și:
4 Distribuiri
Discutii
A-ți spus la strategia Laubochere că "pentru a paria la potențial maxim, trebuie jucate constant cote de 2, ceea ce ne limitează opțiunile". În cazul în care formăm cote de 2 din două evenimente, opțiunile de pariere cresc considerabil, din punctul meu de vedere.
A-ți spus la strategia Laubochere că "pentru a paria la potențial maxim, trebuie jucate constant cote de 2, ceea ce ne limitează opțiunile". În cazul în care formăm cote de 2 din două evenimente, opțiunile de pariere cresc considerabil, din punctul meu de vedere.
Am folosit de multe ori strategia martingale in special la ro.unibet.com, pariind pe meciuri live. E destul de buna dar dupa parerea mea e o strategie veche pe care casele de pariat au si eliminat-o in general.
Am folosit de multe ori strategia martingale in special la ro.unibet.com, pariind pe meciuri live. E destul de buna dar dupa parerea mea e o strategie veche pe care casele de pariat au si eliminat-o in general.