1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Formulă demonstrată pentru câștiguri sigure la pariuri online

Formulă demonstrată pentru câștiguri sigure la pariuri online

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-12-28 12:33:13

image Formulă demonstrată pentru câștiguri sigure la pariuri online

Da, există o formulă garantată pentru câștiguri sigure! Pariorii profesioniști o folosesc pentru a obține un profit constant din pariuri sportive, descoper-o și tu! Dar înainte de toate trebuie să înțelegi din start că aceasta nu este la îndemâna oricui și că la baza utilizării ei corecte stă foarte multă muncă.

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online!

 

1. IMPORTANȚA PROBABILITĂȚILOR MATEMATICE ÎN PARIURI SPORTIVE

Pariurile sportive au potențialul de a te îmbogăți, dar în același timp pot și să te ducă la sapă de lemn. Acest lucru se întâmplă fiindcă pariurile sportive reprezintă un joc de șansă. Atenție însă! Am spus joc de șansă, nu joc de noroc, iar între cei doi termeni există o diferență. La un joc de noroc vei depinde strict de cât de norocos ești în ziua respectivă, iar orice strategie pe care ai adopta-o are șanse mici de a schimba rezultatele jocurilor tale. În schimb, la pariuri sportive lucrurile stau diferit deoarece ai control asupra pariurilor pe care decizi să le plasezi, iar cunoștințele tale sportive și o strategie bine pusă la punct ar putea întoarce cotele în favoarea ta. De aceea pot numi pariurile sportive un joc de șansă, deoarece aici probabilitățile matematice au contribuția lor. 

Probabilitatea, dacă ne referim strict din punct de vedere matematic, poate fi definită cel mai ușor ca raportul dintre numărul de cazuri favorabile și numărul de cazuri posibile. Probabilitatea este de regulă cuantificată cu un număr cuprins între 0 și 1. Zero indică imposibilitatea apariției unui eveniment, în timp ce 1 indică certitudinea apariției acelui eveniment. Cu cât este mai mare acest număr, cu atât este mai probabil ca acel eveniment să aibă loc. Să luăm cazul clasicei monede cu două fețe. Ținând cont că ambele rezultate sunt la fel de plauzibile și nu există argumente favorabile uneia din cele două fețe ale monedei, atunci putem spune că ambele au o probabilitate de 0,5. 

Probabilitățile matematice se aplică în pariuri sportive mai mult decât ai putea crede. Dacă ești capabil să găsești pariuri sigure, atunci poți spune că ești foarte bun când vine vorba de probabilități matematice. 


Cum alegi cele mai bune ponturi pariuri sportive?

Pariurile sportive sunt populare în întreaga lume, atât în rândul fanilor înfocați, cât și în rândul persoanelor care nu sunt neapărat interesate de sport, dar vor să genereze un venit constant din această activitate. În final orice persoană pariază să câștige, că doar nimeni nu pariază ca să piardă. Este drept că există totuși pariori care joacă strict pentru câștiguri, în timp ce pentru alții pariurile reprezintă un hobby. Cei din urmă nu vor fi foarte afectați în cazul în care își vor pierde banii, deoarece de regulă aceștia pariază sume pe care își permit să le piardă. Însă cei care sunt interesați să devină pariori profesioniști și să câștige constant din pariuri sportive, trebuie să treacă la un nivel superior față de pariorii de ocazie. Pentru a face acest lucru este obligatoriu să înțelegi rolul probabilităților și a statisticilor în pariuri sportive. 

Problema multor pariori este aceea că se grăbesc și că vor să câștige sume mari de bani într-un interval scurt de timp, în loc de a gândi pe termen lung. Important este să nu te grăbești să pui un anumit pariu fără a avea o încredere ridicată în acesta sau fără a fi suficient de documentat. Doar așa poți avea șanse să pariezi fără să riști să pierzi întreaga bancă într-un interval scurt de timp. O altă greșeală făcută de mulți pariori este aceea că aleg să parieze pe echipa cu care țin.

Făcând acest lucru este evident că pariurile sunt puse mai degrabă cu inima decât cu capul și nu mai au la bază argumente logice. Desigur, ai putea spune că vrei să pariezi pe echipa ta pentru că o cunoști cel mai bine, iar astfel îți este mai ușor să mizezi pe meciurile ei. Poți face asta, atâta timp cât ești convins că vei fi suficient de obiectiv. Pentru mulți acest lucru este mai greu de făcut decât pare. Vei afla cu adevărat dacă ești imparțial atunci când va trebui să pariezi împotriva echipei tale favorite. Dacă vei putea face acest lucru fără nici o ezitare, atunci înseamnă că ești pe drumul cel bun. Dacă vrei să vezi care sunt cele mai comune greșeli la pariuri sportive, atunci accesează acest link: https://pariurix.com/cele-mai-frecvente-greseli-facute-de-pariori.html.

 

2. CE STRATEGII DE PARIURI FOLOSIM?

De când există pariurile sportive, pariorii au încercat să-și mărească șansele de câștig utilizând diferite strategii sportive. De fapt o parte din cele mai populare strategii de pariuri sunt readaptări ale unor strategii folosite inițial pentru jocuri de ruletă. Una din aceste strategii este Martingale.  Este greu de crezut că n-ai auzit de Martingale, aceasta fiind poate cea mai populară strategie de pariuri. Asta nu înseamnă că este și cea mai bună, nici pe departe. Obiectivul este acela de a te baza mai mult pe pariuri de cotă 2 și de a dubla miza după fiecare pariu pierdut.

Ideea este că atunci când vei avea un pariu câștigător, acesta va compensa pierderile rezultate din toate pariurile pierdute anterior și vei face și profit. Sună bine în teorie, dar în practică lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Este de ajuns să prinzi vreo cinci pariuri pierzătoare la rând, iar lucrurile se pot complica serios. Alte strategii cunoscute sunt Fibonacci, D’Alembert sau Labouchere. Dar toate aceste strategii au cam aceeași idee de plecare: mizele se schimbă în funcție de rezultatele pariurilor precedente. În condițiile date și problemele sunt cam aceleași.

TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE

 

Cum aleg pariorii profesioniști strategia pe care să o aplice?

În zilele noastre, pariorii profesioniști înțeleg altceva prin ”strategie de pariuri” sau ”sistem de pariuri”. Pentru ei un sistem sau o strategie este bazat(ă) pe un model precis care ia în considerare anumite statistici și informații considerate relevante de către cel care a creat acel sistem. Se consideră că un astfel de sistem nu poate fi copiat cu succes de la un parior la altul, deoarece fiecare persoană este unică în felul său, iar sistemul este bazat pe stilul de joc și pe experiența respectivului parior. De asemenea, la baza oricărui sistem de pariere stă și un bankroll management bine pus la punct, dar care în nici un caz nu se inspiră din Martingale sau Fibonacci. Un parior profesionist știe că probabilitatea ca un pariu să fie câștigător nu depinde de rezultatele pariurilor anterioare, iar de aceea nu va lua astfel de informații în considerare atunci când decide ce sume de bani să parieze.  

Un parior cu experiență va hotărî dinainte să se apuce de pariat exact ce bancă alocă acestei activități și cât este dispus să parieze pe fiecare meci în parte. De obicei miza exactă a pariului va depinde de cota oferită de agențiile de pariuri, de cât de sigur este pariorul pe pariul respectiv și de relația dintre acești doi factori (cotă – siguranță). Pentru că cu cât este mai bun raportul dintre cota oferită și probabilitatea ca pariul să fie câștigător, cu atât și miza ar trebui să fie mai mare. Aici intervine criteriul lui Kelly.

Cele mai bune strategii de pariuri testate în ultimii 15 ani - descoperă-le acum!

 

3. CE ESTE PROBABILITATEA DE A CÂȘTIGA ȘI CUM SE CALCULEAZĂ

În teoria probabilității criteriul lui Kelly (cunoscut și ca strategia lui Kelly sau formula lui Kelly) reprezintă o formulă matematică cu ajutorul căreia putem calcula suma exactă pe care s-o plasăm pe fiecare pariu în parte. Dacă folosești corect această formulă ai șanse mult mai mari de a câștiga pe termen lung din pariuri sportive decât vei avea vreodată cu Martingale sau Fibonacci. Înainte de a vorbi despre criteriul lui Kelly trebuie să ai câteva baze elementare legate de probabilitatea matematică.  

  • Șansa ca un eveniment ”A” să apară este reprezentată ca P(A), p(A) sau Pr(A). Această definiție matematică a probabilității poate fi extinsă până la un număr infinit de spații, utilizând conceptul de măsurare.  
  • Opusul probabilității ca evenimentul ”A” să aibă loc este notat de regulă ca evenimentul [not A] sau ~A. Șansa ca un astfel de eveniment să apară are formula: P[not A] = 1 – P(A). 

Să presupunem că două evenimente A și B apar simultan. Aceasta este practic o intersecție între A și B, și este notată ca P(A⋂B).
 

Evenimente independente

Când au loc două evenimente, iar acestea sunt independente, atunci probabilitatea ca cele două evenimente să apară este notată ca P(A and B) = P(A⋂ B) = P(A) P(B).
 

Evenimente care se exclud reciproc

Dacă oricare eveniment A sau B apare în urma unei singure acțiuni, atunci acest fenomen este cunoscut ca uniunea evenimentelor A și B și este notat ca . Formula pentru a calcula două evenimente care se exclud reciproc este dată de: P(A or B) = P(AUB) = P(A) + P(B)

De exemplu, probabilitatea de a avea un ”1” sau un ”2” în urma aruncării unui zar cu șase fețe este de: P(1 or 2) = P(1) + P(2) = 1/6 + 1/6 = 1/3

Spunem că cele două evenimente se exclud reciproc pentru că, dacă în urma aruncării zarului obținem valoarea ”1”, este clar că n-avem cum să obținem valoarea ”2” la aceeași aruncare. Acest lucru este valabil desigur și invers. 
 

Evenimente care nu se exclud reciproc

În situația în care două evenimente nu se exclud reciproc, probabilitatea este calculată ca P(A or B) = P(A) + P(B) - P(A and B).


4. CALCULAREA PROBABILITĂȚII CU AJUTORUL FORMULEI LUI KELLY

Acum să revenim la criteriul lui Kelly. Acesta are următoarea formulă: 

Unde:  

  • f = suma pe care trebuie s-o pariezi 
  • b = cota decimală - 1 
  • p = probabilitatea ca pariul să fie câștigător 
  • q = probabilitatea ca pariul să fie pierzător. Aceasta poate fi calculată ca 1 – p. 

Să luăm un exemplu concret. Avem un pariu cu șanse de câștig de 60% (p = 0.60, q = 0.40) și o cotă de 2.00 (b = 2-1 = 1). În acest caz pariorul ar trebui să parieze 20% din banca totală.  

Dacă pariorul n-are nici un avantaj, adică dacă b = q / p, atunci este recomandat ca el să nu parieze. Dacă avantajul este negativ  (b < q / p), atunci rezultatul va fi unul negativ, ceea ce înseamnă că pariorul ar trebui să mizeze acel procent din bancă, dar împotriva pariului inițial. De exemplu, la ruleta americană un parior primește o cotă de 2 dacă pariază pe roșu, deși există 18 numere roșii și 20 de numere care nu sunt roșii (p = 18/38). În urma folosirii formulei lui Kelly vei ajunge la un rezultat de -1/19. Asta înseamnă că pariorul ar trebui să mizeze 19% din bankroll că la următorul joc de ruletă nu va ieși culoarea roșie.  Desigur, la ruletă n-avem opțiunea de a miza împotriva unui anumit rezultat.  

La pariuri sportive avem această opțiune la anumite tipuri de pariuri, cum ar fi de exemplu pariuri pe numărul de goluri de tipul ”peste / sub”. Iar dacă pariem la o agenție de tipul betting exchange, avem această opțiune la practic orice tip de pariu (pariuri de tipul back / lay). 


Problemele sistemului Kelly

Singura problemă este aceea că noi suntem cei care trebuie să decidem care este probabilitatea ca un pariu să fie câștigat sau pierdut. Cât timp suntem capabili să calculăm corect probabilitatea reală vom reuși să obținem rezultate bune cu ajutorul acestei strategii. Totuși să luăm o situație în care formula lui Kelly ne va ridica anumite probleme destul de mari. 

Să presupunem că avem un meci de fotbal unde te aștepți ca echipa oaspete să câștige, aceasta având o cotă de 5 pentru un eventual succes. Consideri că sunt șanse de 50% ca pariul să fie câștigător, astfel încât p = 0.5, q=0.5. În acest caz: 

  • f = (0.5 * 4 – 0.5) / 4 = 1.5 / 4 = 0.375 

Asta înseamnă că ar trebui să pariezi 37.5% din bancă pe un singur meci. Acest procent este foarte ridicat și contrazice o regulă de bază pe care o urmează pariorii profesioniști, anume aceea că niciodată nu este bine să pariezi mai mult de 10% din bankroll indiferent cât de sigur ești pe pronosticul respectiv. 

Dar de ce am ajuns la un rezultat de 37.5% utilizând formula lui Kelly? Răspunsul este destul de simplu; probabil am anticipat greșit șansele reale ca pariul să fie câștigat. Din moment ce echipa oaspete avea o cotă de 5 la victorie, înseamnă că agențiile de pariuri considerau că aceasta are o probabilitate de aproximativ 20% să se impună. În schimb noi am anticipat la 50% această probabilitate, iar diferența este mai mult decât vizibilă. Chiar dacă operatorii de pariuri nu anticipează mereu corect această probabilitate, sau uneori stabilesc cotele și în funcție de alte criterii, totuși niciodată ei nu sunt foarte departe de adevăr. Ar trebui să-ți dea de gândit dacă diferența între ce oferă casa de pariuri online și ce crezi tu că se va întâmpla este foarte mare.  Sigur, aici mai degrabă problema este la tine decât la formula lui Kelly. Ea este bună, tu o aplici prost. Însă asta arată că ea este mai degrabă destinată pariorilor cu experiență, capabili să anticipeze șansele reale de câștig ale unui anumit pronostic. 

Află mai multe despre sistemul lui Kelly din acest articol oferit de Pariurix.com!

 

Ce soluții există la aceste probleme?

Dacă din cine știe ce motive rămâi la părerea că operatorii de pariuri au anticipat greșit șansele ca un paiu să fie câștigător, atunci ai două posibilități. Prima ar fi aceea de a paria exact suma rezultată din urma calculelor lui Kelly; din moment ce tu crezi că sunt șanse de 50% ca un pariu de cotă 5.00 să fie câștigător, atunci poate se merită să pariezi 37.5% din bancă (deși nu este recomandat). A doua variantă ar fi să stabilești din start un sistem de gestionare a situațiilor de acest gen. Dacă rezultatul este mai mare de un anumit procent atunci ai putea să-l micșorezi de un anumit număr de ori. Dacă de exemplu ai obținut un procent între 10% și 20% ai putea înjumătăți acea valoare, iar dacă procentul este de peste 20%, atunci ai putea să-l micșorezi chiar de trei ori. În cazul de mai sus poți să micșorezi de trei ori acel procent de 37.5% și ajungi la o valoare de 12.5%. 

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com

Recomand totuși să folosești și un model de analiză pentru pariurile decise. Astfel vei putea vedea dacă tu chiar ai anticipat corect șansele de câștig ale unui anumit pronostic, sau din contră, ai fost departe de adevăr. De exemplu tu alegi 100 de ponturi de cotă 2.00 și la fiecacare zici că probabilitatea de câștig este de 55%. Dacă îți ies 55 de pariuri înseamnă că ai anticipat corect, dar dacă îți ies doar 40 înseamnă că ai fost foarte departe de adevăr. La o situație atât de ideală precum aceasta poți vedea la ochi dacă ai calculat corect sau nu, dar tu probabil vei avea pariuri pe tot felul de cote diferite, și cu tot felul de probabilități. Iar atunci ai nevoie de un model de analiză. Eu recomand modelul Monte Carlo, despre care poți afla mai multe aici: https://pariurix.com/cum-sa-analizezi-rezultatele-pariurilor-tale-utilizand-metoda-de-simulare-monte-carlo.html

 

Formule ceva mai complexe 

Să revenim un pic la calcule matematice. Sunt specialiști care au reușit să creeze formule destul de complexe pentru anumite tipuri de pariuri. Una din aceste formule poate fi folosită atunci când pariem pe curse de cai

În cursă sunt ”m” cai, probabilitatea ca concurentul cu numărul ”i” să câștige este ”Pi”, procentul pe care ar trebui să-l pariem pe acel cal este ”bi”, iar cota este ”oi” (dar ca și mai sus, se scade valoarea de ”1” din cota decimală). Avem: b = p

Pentru care:

 

5. CONCLUZII FINALE FORMULĂ DEMONSTRATĂ CÂȘTIGURI SIGURE

Pentru un parior amator pariurile sportive pot fi considerate un simplu joc de noroc. Chiar dacă te pricepi foarte bine la sport și știi să anticipezi destul de bine rezultatul diferitor evenimente sportive, n-ai garanția că vei reuși să câștigi constant din această activitate. Un parior profesionist are pe lângă cunoștințe sportive și cunoștințe solide de statistică și probabilități matematice, deoarce acestea îl ajută să dezvolte strategii complexe, să-și calculeze șansele reale ca un pariu să fie câștigător, și să decidă pe baza unor calcule matematice avansate sumele potrivite de bani pe care să le plaseze pe fiecare pariu în parte.  


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX