1. Home »
  2. Strategii pariuri »
  3. Cum arată cea mai proastă strategie de pariuri?

Cum arată cea mai proastă strategie de pariuri?

Admin
Admin

2017-03-03 11:03:00

image Cum arată cea mai proastă strategie de pariuri?

Cum arată cea mai proastă strategie de pariuri sportive? În cele ce urmează voi prezenta una care la prima vedere se poate înscrie cu succes în cursa pentru premiul de ”cel mai idiot sistem de pariuri”. Dar este și în practică atât de slab pe cât pare inițial, sau ne așteaptă o surpriză? Hai să aflăm!

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive!

 

CEA MAI PROASTĂ STRATEGIE DE PARIURI - CE VEI GĂSI

  1. În ce constă strategia?

  2. De ce strategiile de pariuri nu dau randament?

  3. Testarea sistemului prezentat
    3.1 Cum ar funcționa la ”UK Grand National”
    3.2 Ce rol au pariurile pe handicap într-o astfel de strategie?
    3.3 Ce trebuie să învățăm din acest exemplu?

 

1. ÎN CE CONSTĂ CEA MAI PROASTĂ STRATEGIE DE PARIURI?

Strategia presupune parierea pe fiecare concurent dintr-o cursă de cai în speranța că cel care are cota cea mai mare va câștiga. Se prespune că ea va funcționa dacă sunt implicați suficienți concurenți care au cote mari la victorie. Asta înseamnă că trebuie să pariezi pe acele curse în care sunt mulți concurenți, iar asttfel o parte din ei vor avea desigur cote destul de tentante. O altă variantă este aceea de a paria pe o cursă în care există un favorit cert cu o cotă foarte mică pentru un eventual succes, deoarece în cazul acesta restul vor avea cote mari. În acest caz trebuie să speri că oricine în afară de favorit va câștiga. Este aceasta cea mai idioată strategie de pariuri inventată vreodată? Vom aflla mai jos, dar întâi să discutăm un pic despre strategiile de pariuri.

 

2. DE CE STRATEGIILE DE PARIURI NU DAU RANDAMENT?

Trebuie să-ţi creezi propria ta strategie de pariuri sportive și propriul model de pariere, pentru ca ele să se potrivească cu stilul tău de joc. Acestea trebuie îmbunătățite continuu în funcție de rezultatele precedente și de concluziile trase. Doar așa poți în timp să elimini din minusurile pe care acea strategie le are, iar astfel poți avea în timp rezultate din ce în ce mai bune. Implementarea unei strategii de pariuri luată de pe internet sau de la un alt parior de obicei nu va da randament din mai multe motive.
 

Strategiile sunt bazate pe constante, dar pariurile sportive sunt mult mai fluide

Sunt foarte puține acele strategii de pariuri sportive care spun că ar trebui să schimbi și să adaptezi modul în care pariezi pentru a se potrivi cu modul în care variază cotele, piețele de pariuri sau aspecte care se schimbă la fiecare sezon. Sportul este ceva dinamic, în timp ce majoritatea strategiilor au un tipar pre-stabilit care nu ia în considerare aceste variații.

 

Multe strategii funcționează doar pe termen scurt

Creatorul strategiei se uită la rezultatele recente pentru a crea un model. Asta înseamnă că potențialele rezultate ar putea fi destul de bune pe termen scurt deoarece modelul de pariere ia în considerare ce s-a întâmplat de curând. Însă pe termen lung aceste modele deja vor fi depășite și ineficiente dacă nu sunt modificate în concordanță cu se întâmplă mai departe.

 

Cine decide cât de flexibile sunt regulile unei strategii de pariuri?

Să presupunem că folosești o strategie conform căreia pariezi doar pe acele echipe de fotbal care folosesc cei mai buni cinci jucători. Cât de flexibilă este această regulă? Cum vei determina care sunt cei mai buni cinci jucători a unei anumite echipe? Poate o echipă n-are vedete, ci doar jucători de nivel apropiat. Ce vei face în acest caz?

 

Majoritatea strategiilor sunt bazate pe tendințe

Problema tendințelor este aceea că ele sunt doar temporare și de obicei nu sunt eficiente la un singur pariu. Poate observi o tendință care apare și se repetă la sute de echipe de fotbal, dar aceste tendințe sunt doar un indicator parțial al unui posibil rezultat atunci când vine vorba de o singură echipă și de un singur meci; astfel nu reprezintă o bază suficientă pentru a-ți paria banii.


Avem un articol amănunțit care îți arată cum poți găsi o strategie de pariuri potrivită ție, și cum să creezi propria ta strategie de joc. Articoul poate fi accesat aici: https://pariurix.com/cele-mai-bune-strategii-de-pariuri.html

 

3. TESTAREA SISTEMULUI DE PARIURI PREZENTAT

Acum să revenim la strategia prezentată la începutul articolului. Ca la majoritatea strategiilor de pariuri sportive există puține dovezi că aceasta ar funcționa. Un blog destul de cunoscut în străinătate (theskepticalstatistician.blogspot.com) a venit cu un exemplu de la ”US Kentucky derby”.

Se consideră că dacă ai fi pariat 2$ pe fiecare cal participant la Kentucky Derby din 1985 și până în 2012, te-ar fi costat 982$. La prima vedere pare că vei pierde bani serioși, dar nu uita că la fiecare cursă vei avea câte un pariu câștigător, deci cu siguranță ai fi recuperat o parte din banii pierduți.

Cei de la ”The Sceptical Statistician” n-au prezentat cifre concrete care să arate cât ai fi câștigat sau pierdut în acest interval, dar au precizat că cea mai mică cotă câștigătoare a fost de 3 la cursa din 2008. Teoretic, dacă fiecare cal ar fi câștigat la o astfel de cotă, ai fi recuperat doar 112$ din banii investiți, deci ai fi pierdut 870$. Desigur, au fost destule curse în care s-au impus concurenți cu cote mult mai mari.

 

3.1 Cum ar funcționa la ”UK Grand National”

Deși nu avem statisticile exacte, per total cifrele de la Kentucky Derby nu sunt probabil chiar atât de rele. Se pare că există chiar șanse de a face profit pe termen lung, dar este drept că în 2013, 2014 și 2015 cursa a fost câștigată doar de favoriți. Din acest motiv m-am decis să-mi îndrept atenția către Grand National, luând în considerare ultimele 30 de evenimente.
 

Fiecare Grand National are în jur de 40 de participanți, deci dacă aș paria câte 2$ pe fiecare participant m-ar costa 80$. La 30 de evenimente înseamnă o investiție totală de 2,400$. Luând în considerare toate rezultatele de la aceste 30 de evenimente și cotele pe care le avea fiecare câștigător (deoarece aici există statistici clare pe internet) aș fi recuperat 1.310$, ceea ce înseamnă că aș fi pierdut 1.090$. Mai îngrijorător de atât este faptul că doar la trei din cele 30 de curse s-a întâmplat să câștige un concurent cu o cotă mai mare de 30: în 1985, 2009 și 2013.

Descoperă acum strategii de pariuri și sisteme care te ajută să câștigi mai mulți bani la pariuri sportive!
 


Așa cum se poate vedea, coloana din stânga arată anul, iar următoarea coloană prezintă cotele. În 2015 cota era de 25. Pe a treia coloană se poate vedea cât aș fi câștigat, în timp ce ultima coloană conține pierderile din fiecare an. Astfel în cei trei ani cu profit valorile sunt trecute cu minus, deoarece atunci aș fi fost pe plus.

 

3.2 Ce rol au pariurile pe handicapuri într-o astfel de strategie de pariuri?

În primul rând trebuie să înțelegi termenul de ”handicap race”. Aceasta este o cursă în care favoriții primesc o greutate suplimentară pentru a fi încetiniți și pentru ca acea cursă să devină mult mai echilibrată. În acest caz outsiderii ar avea cote mai mici, iar favoriții cote mai mari. Astfel diferențele de cote dintre cel mai bun și cel mai slab concurent n-ar mai fi la fel de mari ca la o cursă normală.
 

handicap-figures.jpg


În poza de mai sus poți vedea o serie de astfel de curse. Coloana din stânga conține numele cursei, pe următoarea coloană poți vedea numărul concurenților, iar apoi cotele calului câștigător. Asta înseamnă că cel care a câștigat prima cursă avea o cotă de 3.00 la victorie. Coloana “Reclaimed” arată cât s-a câștigat luând în considerare un pariu de 2$ pe fiecare cal. Ultima coloană conține pierderile sau câștigurile unde este cazul (sumele cu minus). Așa cum se poate vedea, doar la șase din cele 16 curse aș fi făcut profit. În total aș fi pariat 260$ și aș fi avut câștiguri de 290$, deci aș fi reușit să câștig 30$.

 

3.3 Ce trebuie să învățăm din acest exemplu?

Nu este un câștig imens, dar în orice caz testul a avut rezultate mult mai bune decât în cazul cursei ”UK Grand National”. Astfel strategia poate fi ceva mai eficientă atunci când pariem pe curse cu handicap. De asemenea la niciuna din aceste curse n-aș fi pierdut mai mult de 12$, spre deosebire de Kentucky Derby unde se puteau pierde chiar și 78$ pe cursă. Deși succesul nu este garantat, dacă ar fi să aleg, aș prefera oricând cursele cu handicap în detrimentul celor normale pentru utilizarea unei astfel de strategii. Concluziile finale mă fac să îmi schimb părerea inițială. Nu cred că aceasta este cea mai proastă strategie, sunt convins că există altele și mai rele de atât.
 

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online!

Te-ar mai putea interesa:

De peste 15 ani joc la pariuri sportive și de peste 10 ani joc la pariuri sportive online. Am scris "Pariuri sportive fără secrete" prima carte tipărită în română și alte câteva cărți electronice, menite să ajute pariorii să câștige la pariuri.

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+98.8
Câștigate
31
Pierdute
11
2
Curry
+58.72
Câștigate
11
Pierdute
4
3
Baicu Marius
+42.55
Câștigate
5
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX