1. Home »
 2. Strategii pariuri »
 3. Cum alegem cele mai bune strategii de pariuri?

Cum alegem cele mai bune strategii de pariuri?

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-25 11:42:00

image Cum alegem cele mai bune strategii de pariuri?

Află care sunt cele mai bune strategii de pariuri sportive și cum o alegem pe cea care ni se potrivește cel mai bine! Toți pariorii își pun această întrebare la un moment dat, iar noi avem răspunsul pentru ei! 

Aplică cele mai bune strategii de pariuri la această casă de pariuri online!
 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Ce este o strategie de pariuri?

 2. Care sunt cele mai cunoscute strategii de pariuri?

 3. Cum alegi sistemul de pariuri potrivit?

 4. Ce strategii funcționează pentru sume mici de bani?

 5. Cum să creezi propria strategie de pariuri

 6. De ce strategiile de pariuri pot fi aplicate eficient doar online?

 

1. CE ESTE O STRATEGIE DE PARIURI?

O strategie de pariuri contră într-un mod organizat de a juca la pariuri spotive. Adică vorbim de un plan de pariere care ne ajută să știm exact cum pariem și pe ce în orice moment.

Deși nu este obligatoriu să o facă, o strategie de pariuri se poate referi strict la moey management, ea având rolul să ne ajute să hotărâm cât mizăm pe un pariu în funcție de o anumită situație. De exemplu la strategia Martingale (care este fără îndoială unul dintre cele mai cunoscute sisteme de pariere din lume) trebuie să dublăm miza după fiecare pariu pierdut. La Fibonacci miza următorului pariu trebuie să fie egală cu suma mizelor precedentelor două pariuri pierzătoare, iar exemplele pot continua.

Pot exista strategii care să aibă prea puțin de-a face cu mizele, și să se refere mai degrabă la modul în care analizăm meciurile pe care pariem. De exemplu noi pe site-ul PariuriX am prezentat de-a lungul timpului câteva strategii care iau în considerare tendințe de pariere ce pot fi observate examinând clasamente și statistici, sau examinând site-uri de scoruri live.

Un sistem complet de pariere ar trebui să ia în considerare atât o strategie care se referă în special la money management, cât și una ce ține de modul de alegere a celor mai bune pronosticuri, dar aici ține deja ține doar de parior să poată face combinația potrivită în funcție de stilul său de joc și de așteptările sale.

 

Care este cea mai bună strategie de pariuri?

Dar care este cea mai bună strategie de pariuri? Realitatea este că nu există o strategie perfectă, pentru că dacă ar fi existat toată lumea ar fi aplicat-o deja, iar aceasta probabil ar fi fost interzisă de mult. Însă nu este cazul de așa ceva.

O strategie care este eficientă pentru un parior ar putea să nu funcționeze la fel de bine și pentru altcineva, deoarece cel mai important lucru este să alegi o strategie care să ți se potrivească. În ciuda acestui fapt, există strategii mai bune, și strategii mai puțin bune. De aceea în continuarea acestui articol voi lista strategiile prezentate de PariuriX de-a lungul timpului și voi pune link-uri de la fiecare în parte. Apoi te voi învăța cum să alegi corect strategia care ți se potrivește, îți voi arăta ce strategii pot fi aplicate dacă ai un buget redus, și te voi învăța și cum să creezi propriul sistem de pariere . În încheiere vom vedea de ce aceste strategii pot fi aplicate doar online, și de ce ar trebui evitate la agențiile stradale.

Nu știi ce este money management-ul la pariuri sportive? Află acum: https://pariurix.com/ce-este-moneymanagementul-si-la-ce-ne-ajuta-in-pariuri-sportive.html

 

2. CARE SUNT CELE MAI CUNOSCUTE STRATEGII DE PARIURI?

Am decis doar să listez strategiile, și să pun link-uri către articole individuale unde am vorbit pe larg despre fiecare sistem în parte. Dacă ești totuși în căutarea unui articol care să prezinte pe scurt fiecare din strategiile cunoscute, atunci accesează acest material: ”Strategii pariuri sportive și sisteme ce te ajută să câștigi mai mulți bani la pariuri”.
 

Strategii care au ca scop stabilirea mizelor

 

Strategii care au ca scop analiza meciurilor

 

3. CUM SĂ ALEGI CEA MAI POTRIVITĂ STRATEGIE DE PARIURI

În cele ce urmează îți voi prezenta cinci pași pe care pariorii profesioniști îi urmează pentru a găsi cea mai bună strategie pentru pariuri sportive.
 

Pasul 1. Găsirea unei strategii pe stilul tău

În primul rând trebuie să alegi mai multe strategii, fie inventate de tine, fie luate de prin altă parte (ideal ar fi pe rând, nu le încurca între ele). Ideea de bază este ca strategiile alese să nu te scoată din zona ta de confort: dacă tu toată viața ai fost interesat doar de fotbal, ai fi destul de neinspirat să te apuci de o strategie la hochei pe gheață doar că ai văzut tu undeva că ea merge bine pentru mulți pariori. Același lucru se aplică și când vine vorba de mizele jucate, sau modul de gestionare al bankroll-ului; trebuie să fii confortabil cu ce ai ales. De asemenea, ideal este ca strategia să se bazeze pe tipurile de pariuri la care tu te pricepi cel mai bine, pentru că indiferent cât de bună ar fi o strategie, dacă nu ești capabil să alegi un număr decent de pronosticuri câștigătoare nu ai rezolvat nimic.
 

Pasul 2. Testarea mai multor strategii

După ce ai ales ceva ce ți se potrivește, poți începe să faci teste. În primă fază poți încerca pe fonduri virtuale pentru a nu pierde aiurea bani, dar în considerare faptul că sunt mulți care se descurcă foarte bine la simulări și nu la fel de bine atunci când joacă pe bune. Eu prefer să fac teste pe bani reali, dar pe mize mici, mult mai mici decât cele pe care le-aș juca în situații normale.
 

Pasul 3. Alegerea unei strategii

După mai multe teste vezi care este strategia care ți se potrivește cel mai bine, și nu trebuie să îți fie teamă să îi aduci modificări față de versiunea originală chiar dacă aceasta este luată de undeva. Ideea este că trebuie să o adaptezi stilului tău de joc.
 

Pasul 4. Depistarea greșelilor

Chiar și după ce începi să folosești pe bune o strategie, încă este destul loc pentru a progresa. Ideal ar fi să ții un jurnal (o poți face chiar pe forumul PariuriX) unde să notezi rezultatul fiecărui pariu în parte, iar în cazul pariurilor pierdute sau a situațiilor în care pierzi bani, ar trebui să cauți explicații pentru care ai pierdut.
 

Pasul 5. Îmbunătățirea strategiei

Urmând pasul de mai sus vei putea depista mai ușor greșelile făcute, și în funcție de acestea poți aduce modificări la strategie pentru a avea rezultate mai bune pe viitor. Chiar și pariorii cu experiență, oricât de buni ar fi ei, mereu învață din greșelile proprii și mereu vin cu idei noi, chiar și după câțiva ani de utilizare. 

Discută cu alți utilizatori PariuriX despre cele mai bune strategii de pariuri sportive: https://pariurix.com/discutii/strategii-pariuri-sportive

 

4. CE STRATEGII FUNCȚIONEAZĂ PENTRU SUME MICI DE BANI?

Pariorii profesionişti recomandă întotdeauna plasarea de pariuri single, pentru a putea genera un câştig constant pe termen lung. O astfel de abordare nu va genera un câştig fabulos peste noapte, dar creşte şansele să câştigaţi sume constante pe o perioadă mai lungă de timp. Însă pentru a juca astfel şi pentru a simţi câştigul este nevoie de un buget substanţial. Mulţi pariori n-au însă un astfel de buget şi atunci trebuie să se gândească la moduri de a genera un câştig mare pornind de la o sumă mică. Este adevărat totuşi că şi riscurile sunt mai ridicate.


Easy Money – o strategie ce merită încercată

Aceasta presupune să plasăm pariuri cât mai sigure în sistem all-in, chiar dacă cotele oferite sunt mici. Ne vom creşte bugetul destul de repede dacă reuşim să câştigăm o serie de astfel de pariuri însă un pariu pierdut este suficient pentru a ne face să pierdem toţi banii.

Exemplu:
Să presupunem că avem o sumă de 100 RON. Timp de două săptămâni (14 zile) căutăm zilnic cea mai sigură cotă de 1.20 din ziua respectivă. Daca reuşim să câştigăm această serie de 14 pariuri consecutive pe cota 1.20 fiecare ajungem în doar două săptămâni la o sumă de 1.284 RON! Însă, pe de altă parte, vom pierde toţi banii dacă pierdem un pariu.


Probleme de luat în considerare

Chiar dacă alegem cel mai bun pariu dintr-o zi tot există riscuri, nici un pariu nefiind sigur. S-au văzut şi pariuri pierdute de cotă 1.01. Însă analizând atent fiecare meci şi alegând un număr mic de pariuri zilnic ne vom creşte şansele să evităm potenţialele surprize.Pe deasupra nu vă obligă nimeni să jucaţi 14 pariuri la rând all-in. De fapt chiar nu recomandăm să jucaţi astfel! Dar v-am prezentat un exemplu pentru a putea vedea cât se poate câştiga în caz că prindeţi o serie bună de pariuri.

Mai sigur este să pariaţi o serie de patru pariuri de cotă 1.20, până ajungeţi la suma de 200 RON. Apoi puneţi 100 deoparte şi o luaţi de la capăt. Astfel, chiar dacă pierdeţi apoi un pariu tot veţi avea bani să reîncepeţi. De asemenea, puteţi să jucaţi şi cote mai mici de 1.20. Este adevărat că va fi problematic dacă pierdeţi unul din primele pariuri, înainte să apucaţi să faceţi un profit pe care să-l puneţi deoparte. Ideal ar fi să aveţi o bancă pe care s-o împărţiţi în minim două minibănci. Astfel, în caz că veţi pierde un pariu la început, veţi avea bani s-o luaţi de la capăt şi să încercaţi să recuperaţi pierderile. Pentru mai multe informații legate de această strategie, accesează link-ul atașat la capitolul 2.

Ce spun pe forum pariorii despre strategia Easy Money? Află acum!

 

Plasarea de bilete cu mai multe meciuri

Deşi nu recomandăm, puteţi să jucaţi bilete cu mai multe selecţii. Problema este că la un astfel de bilet veţi ajunge să depindeţi mai mult de noroc decât de cunoştinţele sportive proprii. Cu cât aveţi mai multe selecţii, cu atât va fi mai greu de prins un astfel de bilet.

Noi vă recomandăm să jucaţi bilete cu cote cuprinse între 2 şi 5 şi să nu jucaţi bilete cu cote mai mari de 10. Desigur, am văzut destui pariori jucând 2 lei pe cote de 300, însă sunt şanse mari să nu prindeţi vreodată în viaţă un asemenea bilet. Puteţi la fel de bine să vă jucaţi la loto. Aceşti pariori vor spune că 2 lei pierduţi într-o zi nu-i cine ştie ce, dar să facem un exerciţiu de imaginaţie. Să presupunem că pariaţi zilnic câte un bilet cu 2 lei timp de un an, fără a câştiga vreunul. Suma totală pierdută este deja mai mare de 700 RON şi dacă veţi ajunge să prindeţi unul de cotă 350-400 după aceea nu veţi câştiga mare lucru, doar veţi recupera din pierderi.

Chiar dacă vă decideţi să jucaţi bilete cu mai multe meciuri vă recomandăm să nu jucaţi cote mai mari de 10! De asemenea ar fi bine să aveţi o bancă de start şi să vă gândiţi la un money management pentru a evita situaţia descrisă mai sus.

Pariuri single vs pariuri multiple – află care sunt avantajele și dezavantajele celor două moduri de a paria

 

Plasarea de pariuri live

De asemenea, daca aveţi un buget mic aţi putea să vă jucaţi la pariuri live. Acestea vă permit să rulaţi o sumă foarte mare de bani într-un timp scurt, jucând pariuri single (exact cum este şi recomandat).

De exemplu să presupunem că vă place să pariaţi pe tenis şi aveţi un buget de doar 100 RON. Puteţi alege o partidă (dar neapărat una pe care s-o urmăriţi live) şi să pariaţi câte 20 RON pe câştigătorul următorului game. Într-un meci de trei seturi, în aproximativ două ore, putem avea şi 24-30 de game-uri. Desigur, nu veţi paria pe toate, ci doar pe acelea care le consideraţi potrivite. Dar este de ajuns să plasaţi 10 pariuri şi deja aţi rulat banca de două ori, iar într-o singură zi puteţi ajunge să rulaţi banca şi de 5-6 ori.

Pariurile live pot fi o metodă de îmbogăţire rapidă, mulţi pariori reuşind să facă sume foarte mari de bani într-un timp scurt, pornind de la o sumă modică. În acelaşi timp însă este şi o metodă de falimentare rapidă. Pariurile live presupun decizii rapide şi inspirate. O serie proastă de rezultate vă pot face să pierdeţi tot profitul dintr-o zi sau chiar întreaga bancă, astfel încât trebuie să fiţi precauţi.

Ghid online PariuriX - Cele mai bune strategii de pariuri sportive


5. CUM SĂ CREEZI PROPRIA TA STRATEGIE DE PARIURI

Știi despre ce vorbești?

Participi de obicei la diferite concursuri pe internet care să-ți testeze cunoștințele sportive? Ești foarte bine documentat atunci când vine vorba de istoria fotbalului? Cunoști pe deasupra diferite statistici importante? Dacă răspunsul la cele trei întrebări este pozitiv atunci poți trece mai departe. Pentru a fi cât mai bine documentat este bine să petreci un pic de timp pe diferite forumuri și site-uri de specialitate și să schimbi ponturi și idei cu alți utilizatori. Citește mereu cele mai noi știri din sport, chiar și din tabloide, pentru că și acolo poți găsi informații interesante. Să știi regulile unui meci de fotbal și să mai urmărești din când în când câte o partidă nu este suficient pentru a putea avea pretenții să câștigi pe termen lung din pariuri pe acest sport. Cum ai vrea să câștigi bani de pe urma unui domeniu pe care îl cunoști foarte vag?

 

Te pricepi la statistică?

Poate părea destul de plictisitor, iar pentru un parior amator ar putea părea chiar ceva neimportant. Realitatea este că statistica este foarte importantă când vine vorba de pariuri sportive pe ponturi fotbal. Sunt anumite tipare care se repetă în mod constant, iar dacă reușești să le depistezi poți profita de pe urma lor pentru a câștiga mai mult decât o făceai înainte. Nu este suficient să cunoști statisticile, dar trebuie să le și interpretezi. Nu este obligatoriu să faci acest lucru manual ținând cont că există pe internet aplicații gândite special pentru acest lucru.

Dar aici ține de tine dacă vrei să lași interpretarea pe mâna unei aplicații sau preferi să-ți pui mintea la contribuție. Interpretarea trebuie să fie cât mai corectă și cât mai aproape de adevăr deoarece altfel rezultatele nu vor fi cele dorite. Trebuie să mai cunoști și alte lucruri, cum ar fi modul în care se calculează randamentul investițiilor (“Return on Investment “ – ROI). Dacă ai aici un procentaj de minim 53%, preferabil de peste 60%, atunci înseamnă că ești pregătit pentru a trece la nivelul următor și pentru a încerca să câștigi constant din pariuri sportive. Pentru a avea rezultate și mai bune atunci îmbunătățește-ți cunoștințele matematice și statistice, uită-te la clipuri video online care îți arată cum să folosești aplicații pentru ecuații și modele de predicție. Dacă poți face asta atunci ești pregătit pentru a merge mai departe.

 

Ești bun la gestionarea finanțelor tale?

Există câteva reguli de bază pe care trebuie să le urmezi atunci când pariezi. În primul rând trebuie să ai un bankroll stabilit clar din start. Alocă pentru pariuri doar o sumă pe care ești dispus s-o pierzi și care nu te va afecta cu nimic în cazul nefericit în care n-o vei mai vedea vreodată. Nu lua din banii alocați pentru plata întreținerii, pentru mâncare sau pentru vacanță. Trebuie să pornești de la ideea că ai putea pierde acei bani, și nu de la ideea că vei câștiga garantat. Plus că dacă faci acest lucru vei fi mai liniștit și mai lucid deoarece n-ai grija banilor respectivi. Dacă nu poți dormi noaptea gândindu-te la modul în care te va afecta o serie de pariuri pierdute atunci clar ai o problemă pe care trebuie s-o rezolvi înainte de a putea merge mai departe. După ce ți-ai stabilit un bankroll trebuie să stabilești o miză fixă pentru fiecare pariu. În funcție de cât de consistentă este acea bancă poți opta pentru o miză/pariu cuprinsă între 1% și 5%. Află care sunt cele mai frecvente greșeli comise de pariori!

 

Axează-te pe “value bets”

Dacă stăpânești regula numărul 2 prezentată mai sus atunci ar trebui să fii destul de bun la acest punct. Poate ai auzit de termenul de “value bet”, dar nu știi exact ce semnifică el. Este acel pariu care are o cotă mai mare decât probabilitatea reală ca el să fie câștigător. Voi lua o situație concretă ca să înțelegi mai bine. Să presupunem că la un meci de fotbal ajungi la concluzia că opțiunile “peste 2.5 goluri” și “sub 2.5 goluri“ au șanse egale de reușită. Dacă agenţia de pariuri este de aceeași părere atunci va oferi cote de aproximativ 1.90 pentru fiecare opțiune. Dacă în schimb una din opțiuni are o cotă mai mare de 2.00, atunci acela este un value bet. Mai exact valoarea unui pariu poate fi calculată după următoarea formulă: Valoare = cotă * probabilitate / 100.

Valoarea ar trebui să fie de minim 1.00 pentru ca un pariu să merite jucat. Voi lua și un alt exemplu. Ai o cotă de 3.60 și consideri că probabilitatea ca pariul să fie câștigător este de 35%. În acest caz avem: 35 * 3.60 / 100 = 1.26. Deci acesta este cu siguranță un pariu ce merită încercat. Este evident că formula pentru calcularea valorii unui pariu o poate face și un elev de clasa a doua, dar pentru a calcula într-un mod cât mai corect probabilitatea reală ca un pariu să fie câștigător ai nevoie de cunoștințe solide de statistică și matematică, asta pe lângă faptul că trebuie să te pricepi foarte bine la fotbal.

Află mai multe despre pariurile de valoare.

 

Cât de bine calculezi importanța meciurilor de acasă și a celor din deplasare?

Per total, jumătate din meciurile de fotbal se încheie cu victoria gazdelor, un sfert sunt remize și celălalt sfert reprezintă victoria oaspeților. Desigur, vorbim în general, deoarece există diferențe foarte mari de la echipă la echipă. Sunt formaţii foarte puternice pe teren propriu, dar destul de ineficiente în deplasare. Alte formații se descurcă relativ bine acasă, iar în deplasare sunt adevărate experte ale meciurilor încheiate cu remize. Există și genul de echipe (mai puține ce-i drept) care au rezultate destul de oscilante oriunde ar juca, iar uneori obțin rezultate chiar mai bune pe teren străin. Iar lista ar putea continua. Trebuie să observi diferite tipare pentru a-ți putea da seama la ce ar trebui să te aștepți de la o echipă în funcție de locul de desfășurare a partidei și a adversarului pe care îl întâlnește.

Aplică cele mai bune strategii de pariuri la această casă de pariuri online!

 

6. DE CE STRATEGIILE DE PARIURI POT FI EFICIENTE DOAR ONLINE?

Taxe mai mari offline

Primul motiv este că offline se percepe o taxă de 5% la fiecare bilet plasat şi o taxă de 1% la fiecare câştig ce nu depăşeşte suma de 15.000 de euro. La casele de pariuri pe internet se percepe doar o taxă de 1% pe retragere, dar lipsa acelei taxe de 5% este un mare avantaj.

Această problema se simte cel mai mult la strategia Easy Money, acolo unde trebuie să pariem pe cote mici, deci o taxă de 5% ne taie din start orice posibilitate să jucăm strategia. Chiar și acea taxă de 1% contează, că una este să o plătești la fiecare pariu câștigător, și alta să plătești doar când retragi - pentru că în primul caz practic plătești impozit pe întreaga sumă câștigată, în timp ce în al doilea plătești doar pe profit – diferența dintre ce câștigi și ce pierzi. Și dacă ai vreo 10,000RON câștigați și vreo 9,000RON puierduți, crede-mă că acest aspect se va simți destul de mult.
 

Să luăm câteva exemple să vedem cât se câştigă online şi cât offline:

Pariu de 100 RON pe cota de 1.10

 • Online: 100 * 1.10 = 110 RON ( profit 10 RON)
 • Offline: 95.24 * 1.10 = 104.76 RON (profit 3.7 RON, deci mai puţin decât jumătate la online)

Pariu de 1000 RON pe cotă de 1.10

 • Online: 1000 * 1.10 = 1100 RON (profit 100RON)
 • Offline: 952 * 1.10 = 1040.5 RON. Din această sumă avem de plătit 10.4 RON acel impozit de 1%, deci rămânem cu 1030.1 RON. Astfel am făcut doar 30 RON profit, în timp ce online aveam 70 RON profit.

Însă chiar şi în cazul altor strategii aceste diferențe de taxe se simt mult pe termen lung, chiar dacă nu la fel de mult ca la Easy Money.

 

Este foarte anevoios de jucat offline

Majoritatea strategiilor necesită plasarea de pariuri single şi pe rând. Asta ar înseamna ca la agenţiile de cartier ar trebui să facem poate şi peste 10 drumuri într-o singură zi. Exceptând cazurile în care ne mutăm cu totul în agenţie, nu înţelegem de ce cineva ar vrea să se chinuie în acest mod. Online putem paria la orice oră din zi sau din noapte, indiferent de locul unde ne aflăm.

 

Alte aspecte de luat în considerare

Totuşi vă mai prezentam şi alte argumente. Online oferta de meciuri şi opţiuni de pariere este mai bogată decât offline. Nu vom găsi mereu meciuri importante pe care să utilizam aceste strategii, astfel încât vom avea nevoie de o ofertă ceva mai diversificată. De asemenea, de multe ori și cotele sunt mai atractive online, dar și promoțiile și bonusurile care ne pot ajuta să câștigăm mai mult pe termen lung.

Online avem și posibilitatea de a folosi strategii de pariuri sportive pe pariuri live, facilitate care offline lipsește. Mă rog, nu lipsește, dar este foarte greu de utilizat. Imaginează-ți cum ar fi să practici Minutul Următorului Gol la o agenție stradală. Sună cam imposibil nu?

Aplică cele mai bune strategii de pariuri la această casă de pariuri online!
 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX