1. Home »
 2. Strategii pariuri »
 3. Cinci strategii de pariuri sportive pe care trebuie să le încerci pentru a putea face propria strategie

Cinci strategii de pariuri sportive pe care trebuie să le încerci pentru a putea face propria strategie

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-04 05:10:00

image Cinci strategii de pariuri sportive pe care trebuie să le încerci pentru a putea face propria strategie

De-a lungul timpului au apărut sute de strategii de pariuri sportive, care de care mai interesante, cel puțin pe hârtie. Dar din acestea doar câteva s-au dovedit a fi viabile și profitabile pe termen lung. În cele ce urmează vă voi prezenta 5 strategii pe care orice parior ar trebui cel puțin să le cunoască și să le studieze, chiar dacă nu intenționează să le utilizeze folosind bani reali. Cele 5 strategii nu sunt alese întâmplător, ele putând fi utilizate împreună pentru a forma un sistem complet de pariere.

Încearcă strategiile preferate la această casă de pariuri online!


STRATEGII PARIURI SPORTIVE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Mai multe strategii pot forma un sistem complet de pariere

 2. Cinci strategii pe care trebuie să le încerci

 3. Concluzii finale

 

1. MAI MULTE STRATEGII POT FORMA UN SISTEM COMPLET DE PARIERE

Dacă privești pariurile sportive ca un mod de a îți genera un venit constant pe termen lung, și nu doar un hobby de moment atunci cu siguranță a venit timpul să treci la nivelul următor și să încerci aceste strategii.Regulile care stau la baza unei strategii de pariuri viabilă pe termen lung nu se diferențiază prea mult de cele pe care un trader le-ar folosi la bursă.

Este adevărat, foarte mulți pariori de top, care văd pariurile ca o modalitate de venit și mai puțin ca un joc de noroc (oamenii deștepți!) au interacționat în trecut cu bursa de valori. Există două tipuri de strategii: “overarching strategy“ și “sub-strategy“. În timp ce al doilea termen se poate traduce ca o strategie secundară, primul termen este ceva mai greu de tradus în română fără a suna ciudat. Dar vă voi explica cu exactitate despre ce este vorba.


Ce este un ”overarching strategy”?

“Overarching strategy“ este practic un plan general format din tehnici de management al finanțelor, multă documentare, calcule matematice (uneori complexe) etc. Acesta trebuie să aibă un obiectiv clar care constă în atingerea unei anumite sume de bani. Luând în considerare această definiție am putea traduce “overarching strategy“ ca strategie de bază sau strategie principală. O astfel de strategie este formată practic din strategii secundare (“sub-strategy“) alese cu atenție, pe care le poți roti cu ușurință în funcție de sport, de modul în care joci, temperamentul pe care îl ai, perioada anului și alte variabile pe care le vei învăța în timp, pe parcurs ce capeți mai multă experiență în domeniul pariurilor sportive.

Atunci când implementezi o strategie este foarte important să te hotărăști din start cât de mult ești dispus să riști. Acest factor de risc ar trebui să fie direct proporțional cu suma de bani pe care te aștepți s-o câștigi. Strategiile cu un factor ridicat de risc nu sunt neapărat rele, dar ar trebui folosite doar de pariorii experimentați sau cel puțin de cei care își fac un plan suficient de bun încât să poată evita eventuali pași greșiți care să-i ducă la pierderea întregii bănci. Primele trei strategii de mai jos ar trebui să poată fi folosite ușor de toată lumea, în timp ce ultimele două sunt ceva mai riscante. În mod ironic, ultimele două sunt chiar foarte populare, dar totuși trebuie abordate cu atenție.

Află ce este money managementul la pariuri sportive: https://pariurix.com/ce-este-moneymanagementul-si-la-ce-ne-ajuta-in-pariuri-sportive.html

 

2. CINCI STRATEGII DE PARIURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNCERCI

Strategia 1 - Strategia Plateau

Aceasta este o strategie cu factor de risc redus în care nu trebuie să iei prea multe decizii grele. În ce constă mai exact strategia? Trebuie să stabilești o bancă de start și să utilizezi exact același procent din bancă pentru fiecare pariu pe care intenționezi să-l plasezi, până atingi un anumit target. Iar în momentul în care ai atins targetul, trebuie să mărești miza în funcție de noua ta bancă. Să luăm o situație concretă în care presupunem că ai o bancă de 1000$, te hotărăști să pui 1% pe fiecare pariu (deci câte 10$) și pentru primul pas ai ca obiectiv atingerea unui profit de 25% (adică 250$). Astfel tu plasezi pariuri de câte 10$ fiecare până atingi acel profit de 25%.

Dacă îți alegi pariurile cu grijă și ai ceva cunoștințe sportive poți face profitul dorit. De exemplu dacă toate pariurile tale sunt pe cote de 2.00 și câștigi în medie 60% din ele, atunci garantat vei fi pe plus. În momentul în care ți-ai atins targetul și ai ajuns la o bancă de 1250$, recalculezi suma pe care o mizezi pe fiecare pariu. În acest moment 1% din bancă va însemna 12,5$. Poate că această creștere nu pare foarte spectaculoasă, dar pe termen lung se simte, plus că strategia are un factor de risc redus datorită căruia nu vei pierde prea curând banca. De asemenea, plasând atât de multe pariuri inevitabil pe termen lung vei depinde mai mult de cunoștințele tale sportive și mai puțin de noroc.

Această strategie vine simultan și cu un management al banilor bine pus la punct, ceea ce reprezintă un plus important. Dacă vrei să vezi și sisteme de gestionare a banilor care sunt falimentare la pariuri, atunci îți recomnd acest articol: https://pariurix.com/money-management-3-sisteme-de-gestionare-a-banilor-la-pariuri-ce-sunt-falimentare.html.

 

Strategia 2 - Criteriul lui Kelly

Este o strategie dezvoltată de John Kelly în 1956. El practic a luat o strategie utilizată la bursă și a readaptat-o pentru a fi viabilă la pariurile sportive pe curse de cai. În ziua de astăzi poate fi folosită fără probleme și la alte sporturi. Vorbim practic de o formulă matematică a cărui obiectiv este acela de a maximiza profitul. Atâta timp cât ea este folosită cum trebuie îți poți mări considerabil câștigurile. Totuși ea este mai eficientă pentru pariorii experimentați, capabili să aleagă mai bine pariurile și care știu să se folosească de deznodământul pariurilor precedente pentru a-și îmbunătăți rezultatele. Acum să vă prezint formula după care funcționează Criteriul lui Kelly:

 • M = (P*C – 1) / (C – 1 ), unde:
 • M = procentul din bancă pe care vrei să-l pariezi
 • P = probabilitatea de reușită pe care crezi că o are pariul tău
 • C = cota oferită de bookmaker

Practic, conform acestei formule, dacă poți fi cât de cât realist în ceea ce privește șansele de reușită ale pariului tău, poți calcula suma de bani pe care se merită s-o pariezi.

Exemplu: Avem meciul de fotbal între echipele A și B, unde echipa A are o cotă de 2.00 pentru victorie, iar noi considerăm că există o probabilitate de 55% ca acest lucru să se întâmple. Astfel vom avea:

 • P = 0.55 (55%, adică 55 / 100)
 • C = 2 (cota oferită)
 • M = (0.55 * 2 – 1) / (2 – 1) = 0.1 / 1 = 0.1.

În acest caz 0,1 reprezintă 10% din bancă. Desigur, 10% poate fi cam mult şi de aceea ai putea micșora fiecare rezultat obținut de un număr fix de ori şi astfel îți vei permite să plasezi suficiente pariuri fără a pierde toată banca în urma a câtorva pariuri pierzătoare la rând. Dar atenție! Dacă ai micșorat un rezultat să spunem de trei ori, atunci la fiecare pariu micșorezi de câte trei ori rezultatul obținut. Altfel n-ar mai avea rost utilizarea acestei formule.

Oricum, dacă ești realist în ceea ce privește șansele reale de câștig ale unui pariu, atunci nu ar trebui să ajungi la procente foarte mari. Deja dacă rezultatul este de 20% sau 30%, ar trebui să te gândești dacă chiar ai făcut o analiză corectă. Avem un articol detaliat despre sistemul lui Kelly ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/kelly-criterion.html

 

Strategia 3 - Arbitrage

Această strategie este fără îndoială familială multor persoane, dar totuși voi explica pe scurt în ce constă. Așa cum știi, cotele diferă de la operator la operator, iar astfel apar situații în care poți face profit garantat dacă pariezi pe toate rezultatele posibile ale unui meci, la diferite agenții pe cele mai mari cote. Există programe care ajută pariorul să găsească aceste meciuri și care calculează corect sumele de bani care ar trebui pariate pentru ca eventualul câștig și profit să fie același, indiferent de deznodământul pariului.

Aceasta este practic singura strategie de pariuri sportive care asigură un profit garantat la fiecare pariu, deși este adevărat că acest profit nu este foarte ridicat. Bineînțeles că există și aici diferiți factori de risc, cea mai frecventă problemă fiind aceea că unele case de pariuri pot bănui că faci arbitrage iar astfel îți pot limita sumele pe care le pariezi. Plus că începând cu 2015 putem paria doar la case de pariuri online licențiate, deci avem mult mai puține opțiuni ca pe vremuri când vine vorba de făcut arbitrage. Unele din ele nu au per total cote foarte bune, în timp ce altele nu sunt luate în considerare de nici un program conceput pentru a găsi ”sure bets”, iar astfel trebuie să căutăm aceste pariuri manual, ceea ce este foarte greu de făcut.

În orice caz, dacă te documentezi bine și ai o bancă de start destul de consistentă, încă poți găsi din când în când meciuri pe care să poți face arbitrage (dar mult mai puține decât pe vremuri). Poți da click aici pentru a vedea un articol mai amănunțit despre arbitrage. 

 

Strategia 4 - 15 Pariuri la rând

Fiecare parior visează să poată investi câțiva lei și din câteva pariuri să-i transforme în câteva mii de lei. Luând în considerare investiția inițială și obiectivul propus este evident că șansele nu sunt deloc de partea pariorului. Totuși, dacă ai un astfel de obiectiv atunci aceasta este strategia pe care vei dori s-o folosești. Iar dacă o abordezi într-un mod inteligent atunci poți minimiza riscul și poţi mări șansele de câștig. Ținând cont că investești o sumă destul de mică de bani este evident că merită să încerci această strategie. Atenție! Aici nu vorbim chiar de o strategie “Easy Money” ținând cont că ea a fost gândită pentru cote de minim 2.25. Mai exact strategia funcționează în modul următor:

Ai o sumă de start, să zicem 10 RON. Găsești un pariu care îți place și a cărui cotă este de minim 2.25 (această cotă poate fi și rezultatul unui pariu multiplu de cote mici, nu este foarte important). Dacă pariul este câștigător atunci păstrezi 25% din câștig și restul îi pariezi din nou pe o cotă de minim 2.25. Dacă reușești să prinzi o succesiune de 14 pariuri câștigătoare la rând, păstrează 57% din câștig și pariază ceilalți 43%. Dacă reușești să duci strategia până la capăt (15 pași) vei câștiga aproximativ 10,000$ (în condițiile în care fiecare pariu are o cotă de 2.25).

Poate la prima vedere pare o strategie care vă duce garantat la faliment, dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Punând 25% din câștig deoparte după fiecare pariu câștigat înseamnă că în momentul în care ai pierdut un pariu dai înapoi doar doi pași. Să presupunem că nimerești la început nouă pariuri în mod corect, dar al zecelea este pierdut. Banii strânși până în acel moment (cei 25% de la fiecare pariu) vor fi suficienți prea a reveni la pariul 7, ceea ce nu este puțin lucru. Este adevărat că trebuie să fii un parior destul de bun pentru a putea aplica această strategie. Dar oricum, chiar dacă strategia nu funcționează pentru tine, la final vei pierde doar 10 RON!

Descoperă cele mai bune strategii la pariuri sportive din ultimii 15 ani!

 

Strategia 5 - Nu se mai marchează

Aceasta este o strategie ce trebuie jucată la pariuri live. Practic tot ce trebuie să faci este să alegi un meci de fotbal, iar când consideri că nu se va mai marca plasezi un astfel de pariu. Cu cât pariul este pus mai deveme în meci, cu atât și cota este mai mare, dar desigur și riscul crește. Strategia este destul de ușor de pus în practică, dar chiar și așa trebuie să știi să anticipezi cât mai corect momentul potrivit în care să pariezi. Trebuie să cunoști echipele implicate, stilurile lor de joc dar și modul în care ele ar putea gestiona finalul de meci în funcție de scorul de pe tabelă. Poate nu pare o strategie prea interesantă, dar am văzut pe forumuri din străinătate pariori experimentați care foloseau cu succes o astfel de strategie.

 

3. CONCLUZII FINALE STRATEGII PARIURI SPORTIVE

Sper că acest articol este de folos și vei găsi aici câteva strategii pe care le poți încerca. În cel mai rău caz aceste strategii nu îți vor place, dar în cel mai bun caz vei obține rezultate bune cu ele și le vei putea utiliza pe termen lung. Trebuie să iei în considerare și faptul că unele strategii funcționează mai bine pentru anumite persoane decât pentru altele.Tu trebuie să poți găsi acea strategie care să ți se potrivească cel mai bine.

Sunt convins că pariorii experimentați vor găsi cel puțin 1-2 strategii pe care să le implementeze în planul lor general de pariere, acel “overarching strategy“ așa cum l-am denumit în partea de sus a articolului. De exemplu eu folosesc în cadrul sistemului meu general de pariere o strategie ce are legătură cu money management-ul (utilizez Criteriul lui Kelly), o strategie pentru alegerea ponturilor pe care să le joc (aici am inventat propria strategie bazată pe informațiile din acest ghid), și un model de analiză a pariurilor decise pentru a îmi putea îmbunătăți rezultatele în timp (utilizez pe ACESTA, dar merge și ACESTA).

Pe forumul PariuriX în secțiunea de strategii pariuri sportive poţi testa orice strategie, dar poţi vedea şi care sunt cele preferate de membrii celei mai mari comunităţi a pariorilor din România! De exemplu eu îți recomand în special să arunci un ochi peste Minutul Următorului Gol, strategie care a avut un adevărat succes în rândul utilizatorilor noștri.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive
 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX