1. Home »
  2. Stradale »
  3. Franciză de pariuri sportive în 2024 - ce înseamnă și ce agenții oferă această posibilitate?

Franciză de pariuri sportive în 2024 - ce înseamnă și ce agenții oferă această posibilitate?

Baicu Marius
Baicu Marius

2022-07-06 05:10:00

image Franciză de pariuri sportive în 2024 - ce înseamnă și ce agenții oferă această posibilitate?

Cu siguranță majoritatea dintre noi, pariorii, ne-am gândit măcar o dată cum ar fi să avem propria agenție de pariuri. Acum acest lucru este posibil, cel puțin într-o oarecare măsură, și asta datorită caselor de pariuri stradale ce oferă posibilitatea de a deschide agenții în franciză oricărei persoane care îndeplinește anumite condiții.

Joacă la betting exchange, singura platformă online din România unde chiar tu poți fi casa de pariuri!

 

1. CE ÎNSEAMNĂ SĂ AI O FRANCIZĂ DE PARIURI?

pariuri sportive oficiu cu oameni grafic

Așa cum probabil ți-ai dat deja seama încă din primul paragraf, este vorba de o colaborare cu un operator de pariuri. Tu deschizi o agenție de pariuri care funcționează independent, dar care face parte dintr-o rețea mai amplă.


Cu ce trebuie să vină clientul?

În primul rând tu trebuie să vii cu un spațiu comercial care să aibă minim 15 – 20 de metri pătrați (unii operatori pot fi mai pretențioși și să ceară minim 30-50 mp). Nu este obligatoriu să fie deținut de tine, poate fi și închiriat, dar plata chiriei îți revine integral ție. În al doilea rând, trebuie să vii și cu mobilier și probabil și cu calculatoare / televizoare. Este destul de probabil ca operatorul să îți impună să vopsești localul în anumite culori și să îl amenajezi pe interior după un anumit model, pentru a semăna cu celelalte sucursale deținute de acesta. Tot tu va trebui să plătești și salariile angajaților, curentul electric, internetul și alte utilități.
 


Cu ce vine operatorul?

De partea cealaltă, operatorul va achita din taxe (dar nu știu să îți zic exact care) și va veni cu partea de software – ceea ce înseamnă că agenția ta va avea aceeași ofertă sportivă, aceleași cote și aceleași servicii ca orice altă sucursală din ”rețea”. În anumite situații este posibil ca operatorul să îți furnizeze chiar și echipament hardware (calculatoare și televizoare), dar aici diferă de la caz la caz. Totuși măcar imprimantele pentru bilete ar trebui să ți le dea. De altfel toate condițiile diferă în funcție de agenție, astfel încât eu pot doar să îți prezint o idee de bază. Același lucru este valabil și în privința modului în care sunt împărțite câștigurile.  
 

Ce câștiguri poți avea?

De exemplu pe vremuri când încă exista Public Bet, aceasta oferea gratis franciză dacă aveai locație, mobilier și hardware. Primeai 5% - 15% din încasări (adică din întreaga sumă pariată la tine, nu doar doar din profit), iar toate biletele câștigătoare erau plătite direct de agenție. Deci nu te afecta cât câștigau clienții, ci mai degrabă cât pariau aceștia.  De regulă și alți operatori au condiții similare, deși unii ar putea oferi doar o parte din profit (una mai consistentă evident, de regulă 50%), și nu din încasări.

Câte agenții de pariuri stradale sunt în România? Prezență surprinzătoare pe primul loc!

 

2. MERITĂ SĂ DESCHID O AGENȚIE ÎN FRANCIZĂ?

Este greu de zis, dar cert este că unii operatori și-au extins mult afacerea în acest mod, și mulți din cei care au ales să își deschidă o casă de pariuri nu au regretat alegerea făcută. Nu de alta, dar nu prea am văzut agenții care să nu meargă și care să se închidă. Dar trebuie să ții cont de anumite aspecte, cel mai important fiind saturația pieței. Trebuie să te gândești ce concurență vei avea în zona în care intenționezi să demarezi afacerea, pentru că dacă mai sunt deja vreo 2-3 case de pariuri acolo atunci îți va fi greu să te impui. De exemplu în ultimii ani (2017 - 2022) agențiile de pariuri la sate unde nu există alte opțiuni de ”entertainment” au ajuns să aibă real succes, mai ales că deschiderea lor este permisă într-un bar de exemplu (și atunci oferi mai multe tipuri de servicii în aceeași locație).

Trebuie să ții cont și de numele operatorului cu care colaborezi. Unii operatori sunt mai apreciați de pariori decât alții, deci din start numărul de clienți va depinde de acest aspect. Pe de altă parte, operatorii mai mici au de regulă condiții mai bune pentru potențialii colaboratori, deci trebuie să pui în balanță aceste două aspecte.

Și nu uita cel mai important lucru – intenționezi să îți deschizi o afacere, deci nu te băga cu capul înainte fără a te informa suficient. Întâi află care sunt toate cheltuielile implicate, care sunt beneficiile și fă un plan realist de afacere pentru a vedea dacă te poți descurca cu brio pe termen lung.

Oricum dacă ești hotărât să ai propria ta casă de pariuri sau propria sală de jocuri, atunci franciza este cam singura soluție viabilă în 2024. De ce? Pentru că pe cont propriu costurile sunt extrem de mari, și aici nu mă refer la spațiu, calculatoare sau televizoare. Ci la restul. Îți trebuie licență pentru jocuri de noroc, aparate de păcănele pe care trebuie să le închiriezi și să plătești taxe la stat, sotf pentru pariuri sportive care are un preț foarte piperat, iar lista poate continua. În franciză, aceste griji revin companiei cu care colaborezi, deci ai costuri clar mai mici la început.

TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX

 

3. OPERATORI PARIURI CARE OFERĂ FRANCIZĂ ÎN 2024

Mai jos poți vedea o listă cu operatorii care ofereau în februarie 2024 posibilitatea de a deschide o casă de pariuri în franciză. Există posibilitatea să mai fie și alții de care să nu știm; dacă ai informații în acest sens poți da un reply mai jos. Nu colaborăm cu nici una din aceste companii, așa că în rândurile următoare nu facem reclamă, ci oferim simple informații care să vină în ajutorul celor care vor să deschidă o casă de pariuri proprie. De aceea, dacă o agenție lipsește de pe listă, este din cauză că nu știm că ea oferă franciză, așa că o vom adăuga dacă ne spui. 

Operatorii cei mai importanți, și aici mă refer la Superbet (cel puțin nu cu numele propriu, ai detalii mai jos), Stanleybet, Fortuna Bet și Bet Café Arena, se bazează aproape integral pe agenții proprii. Nu știu la Casa Pariurilor cum stă treaba, că au foarte multe agenții în țară (vreo 750), dar eu unul nu am auzit de posibilitatea unei francize. Mozzartbet se axează aproape integral pe vestul țării, deci mă îndoiesc că poți încheia o colaborare dacă ești din Cluj de exemplu. În schimb poți deschide o agenție proprie prin următoarele companii:

Discută cu alți pariori despre francize agenții de pariuri sportive!

 

Franciză Parigo în 2024

Parigo este o companie de pariuri sportive ce pune accent pe terminalul de pariuri sportive (le pune la dispoziție celor ce vor o franciză Parigo). Pe aceste terminale jucătorii pot plasa pariuri pe curse de câini, pariuri pe Loteria Get SIX, pariuri live, pariuri sportive clasice, dar și pariuri pe loterii internaţionale: Grecia Kino, Polonia Keno, Italia Keno.

Terminalele de pariuri au avantajul că nu necesită un operator uman pentru a plasa biletele, ele putând fi jucate direct de către jucători. Astfel ele pot reprezenta o opțiune bună pentru baruri de exemplu. Sau dacă deții deja colaborare cu o altă casă de pariuri și vrei să îți duci afacerea într-o nouă direcție, poți lua în considerare ideea de a contacta compania Parigo. Dacă vrei să vezi cum arată câteva locații ce utilizează servicii de la această companie poți consulta pagina lor de Facebook, sau poți intra direct pe pagina de Agenții de pe Parigo.ro.

Cei ce doresc o franciză de la Parigo, pot opta pentru una din următoarele două variante: Standard+ și Premium (detalii aici), sau poți descărca de pe site broșura (descarcă acum).

 

Franciză Excelbet în 2024

Excelbet, fostul Sky Bets, oferă cu siguranță posiblitatea de a avea o agenție în franciză deoarece are o secțiune specială pe site-ul propriu despre așa ceva (click aici). Aici vei primi  o parte din profit și nu din câștigul total, divizarea fiind de 60% - 40%. Dacă intri pe link-ul dat de mine vei găsi o groază de informații utile legate de costuri, câștig etc. Și dacă te iteresează cum să verifici un bilet, avem un ghid despre verificarea biletului la Excelbet pe PariuriX. 

 

Franciză Total Bet în 2024

Total Bet oferă și ea cu siguranță așa ceva, iar din ce știu condițiile sunt destul de lejere. Nu de alta, dar vorbim de un operator ce se bazează mai mult pe cantitate decât pe calitate, el având de fapt cele mai multe agenții din România – 1,915 la ultima numărătoare. Totuși este posibil să ofere pariuri în franciză doar barurilor pentru că toate agențiile Total Bet pe care le-am văzut eu erau amplasate în astfel de localuri. Cei de la Total Bet pot fi contactați la numărul de telefon 0723733333 , iar site-ul lor poate fi accesa la adresa tbet.ro.

 

Franciză Real Bet în 2024

Cei de la Real Bet oferă colaborare în regim de parteneriat 50% - 50%, fără taxe, fără griji și fără stres (cel puțin asta susțin ei, habar nu am dacă este așa). Tu vii cu locația și angajații, ei vin cu logistica. Dacă te încântă ideea de a deschide o casă de pariuri în franciză, atunci îi poți contacta pe cei de la RealBet la unul din următoarele numere de telefon : 0788509040 sau 0764356088. De asemenea, poți trimite un mail la adresa [email protected]. Citește și : Cine este Real Bet - pariuri sportive, agenții, bonusuri.

 

Franciză Armin Bet în 2024

Deși vorbim de o companie relativ nouă pe piața jocurilor de noroc din România (a fost înființată în 2015), în 2024 Armin Bet este deja prezentă în peste 600 de locații, majoritatea (dacă nu toate) deschise în franciză. Cele mai multe pot fi găsite prin baruri din diferite sate (deci vorbim de o politică similară cu cea de la Total Bet, cu diferența că Total Bet este prezentă cel puțin în egală măsură și în orașe mici și medii). Condiția de bază pentru a deschide o agenție Armin Bet este aceea de a avea un spațiu comercial cu o suprafață între 30 și 50 de metri pătrați, iar de acolo se poate discuta. Cei de la Armin Bet pot fi contactați pe mail la adresele [email protected] și [email protected], dar și telefonic la numărul 0356.444.999. Citește și : ”Pariuri sportive la Armin Bet - ce ne oferă această agenție?” 


Franciză Senator Bet în 2024

Agenția de pariuri sportive Senator Bet este operată de către SC TOP CLUB GAMES SRL, companie cu sediul în Pitești, deci pentru o colaborare mai ușoară ar ajuta dacă ești de prin zonă (dar nu reprezintă un criteriu de selecție). Știu că și acest  operator oferă posibilitatea de a deschide o agenție în franciză, dar în rest nu am alte detalii. Există în schimb un număr de contact special pentru așa ceva - 0772221144. Aici vei afla tot ce vrei să știi. Citește și : ”Totul despre Senator Bet - pariuri sportive, locații, program” 

Alți operatori precum Favbet, Get’s Bet, GSBet sau Winner s-ar putea să ofere și ei, dar nu aș ști să îți zic sigur. Dar poți afla ușor – intră pe site-ul agenției care te interesează și caută un email de contact unde poți trimite un mesaj ca să întrebi. 

Joacă la betting exchange, singura platformă online din România unde chiar tu poți fi casa de pariuri!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX