Super 6 - Sfaturi, strategii și tactici de joc la Superbet

28,4k 1

Super 6 este un concurs de pronosticuri sportive oferit de Superbet (D.ONJN 1562/25.08.2016) care este la mare căutare în rândul pariorilor. De aceea în cele ce urmează vom vedea în ce constă acest concurs, dacă se merită să jucăm la el, ce strategii și scheme de joc putem folosi pentru a ne mări câștigurile, și ce alte concursuri similare mai pot fi găsite la casele de pariuri din România. Iar în încheiere voi veni și cu câteva sfaturi utile.

Deschide cont și încasează până la 500RON bonus de bun venit!

SUPER 6 - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. În ce constă jocul Super 6
  1.1 Se merită să jucăm?

 2. Strategii și tactici de joc

 3. Ce alternative există la Super 6?

 4. Sfaturi de urmat

 

1. ÎN CE CONSTĂ JOCUL SUPER 6 DE LA SUPERBET

Super 6 este un concurs de pronosticuri organizat zilnic de Superbet (află mai multe despre această agenție). Operatorul alege 6 meciuri de fotbal foarte echilibrate unde oferă cote de 2.80 pentru fiecare pronostic de tipul 1x2. Pariorul trebuie să joace un bilet simplu care să conțină câte un pronostic de la fiecare din cele 6 meciuri. Miza este de doar 1RON, câștigul fiind de aproximativ 482RON dacă joci online, și 459RON dacă pariezi la o agenție stradală. Vei câștiga doar dacă îți ies toate cele 6 pronosticuri, în caz contrar nu vei lua nici un ban.


1.1 Se merită să jucăm la Super 6?

Cert este că Super 6 este foarte popular în rândul pariorilor, mulți alegând să își încerce norocul în cadrul acestui concurs. Dar întrebarea este – se merită? Aș zice că și da, și nu, depinde ce joci.

În primul rând trebuie discutat de payout. Un pariu cu cote de 2.80 / 2.80 / 2.80 are un payout real de aproximativ 93%, ceea ce este undeva la un nivel mediu. Nu este nici foarte bun, dar în nici un caz nu este nici rău. Între cele 6 meciuri există 729 de combinații posibile (3 la puterea a 6-a), câștigul fiind de maxim 482RON, deci din acest punct de vedere putem spune că valoarea pariului nostru multiplu nu este foarte mare. Dar sigur, dacă o luăm așa, la nici un pariu multiplu nu vom ieși mai bine (sau mult mai bine). Avem un articol amănunțit pe baza acestui subiect ce poate fi găsit aici: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html.

Pe de altă parte avem un avantaj. În paragraful anterior am pornit de la ideea simplistă că fiecare pariu are o probabilitate de câștig de 1 / 3. Dar nu este obligatoriu să o aibă. Agenția oferă cote echilibrate pentru acest concurs, dar asta nu înseamnă că toate cele 3 rezultate ale unui meci au șanse egale de reușită. Sigur, sunt partide foarte echilibrate, dar asta nu înseamnă că nu există valoare în anumite pariuri.

Nu prea se merită să jucăm multe X-uri, pentru că o cotă de 2.80 pentru un rezultat de egalitate este destul de mică, și de multe ori vom putea găsi cote mai bune la alte agenții de pariuri. Dar dacă adăugăm maxim 1-2 x-uri pe bilet, atunci este în regulă. În cazul pariurilor pe victorie gazde sau victorie oaspeți, vom găsi aici câteva cote mai bune decât cele oferite de agențiile concurente. În ziua scrierii acestui articol oferta Super 6 arăta cam așa:

Am consultat oferta celor mai bune agenții licențiate și uite ce am găsit:

 • Darmstadt – Augsburg >>> Augsburg nu avea nicăieri o cotă mai mare de 2.65, dar pe de altă parte pentru pronosticurile 1 și x găseam cote de 2.90 – 3.10
 • Watford - West Ham >>> Watford avea o cotă maximă de 2.70, dar la un rezultat de egalitate găseam chiar cotă de 3.25
 • Leganes - Dep.La Coruna >>> Cota obișnuită pentru o victorie a celor de la Leganes era cam 2.35 – 2.50, deci dacă vroiai să joci un astfel de pronostic, se merita să o faci în cadrul concursului Super6.  Pe de altă parte pe un succes al oaspeților am găsit și cote de 3.40.
 • Dinamo B. - CSU Craiova >>> Diferențele sunt și mai mari; Dinamo avea cam 2.25 - 2.35 la victorie, iar Craiova cam 3.20 – 3.40.
 • Lille – Bordeaux >>> Cota normală pentru un succes al gazdelor nu era mai mari de 2.40.
 • Nancy – Toulouse >>> Aici cotele chiar erau foarte echilibrat, fiecare rezultat de tipul 1x2 având o cotă de 2.70 – 2.90 în funcție de agenția unde pariai.

Concluzia este simplă – se merită să joci la Super 6 dacă mergi pe anumite combinații, dar pe de altă parte sunt și combinații care nu se merită chiar deloc. Practic singurul avantaj al acestui concurs este acela că oferă cote complet echilibrate, care uneori pot fi destul de diferite de cele obișnuite oferite de agențiile de pariuri. Însă acest avantaj se poate transforma rapid într-un dezavantaj dacă nu ești atent.

 

2. STRATEGII ȘI TACTICI DE JOC LA SUPER 6

Îți poți mări șansele de câștig aplicând anumite strategii și scheme de joc. Eu voi prezenta 3 pe care le știu - recunosc că acestea ssunt luate de pe forumul nostru de discuții, ele fiind propuse de-a lungul anilor de membri ai comunității PariuriX.com.


Să jucăm la 3 meciuri toate combinațiile posibile

Strategia este simplă – alegi 3 la care să joci toate cele 3 combinații posibile (1x2), ceea ce înseamnă că faci un număr total de 27 de combinații.

La celelalte 3 meciuri alegi pronosticurile care crezi tu că  vor ieși. Miza totală va fi de 27RON, iar din start pe un bilet vei avea 3 combinații câștigătoare. Dacă reușești să nimerești celelalte 3 rezultate, atunci câștigi cei 482RON puși în joc.

Eu aș folosi această schemă pentru a alege ca ”baze” 3 meciuri mai echilibrate în realitate, iar la celelalte 3 pariuri m-aș axa pe pronosticurile care la alte agenții de pariuri au cote mai mici (sigur, atâta timp cât și cred în aceste pariuri, nu înseamnă că trebuie să aplic această logică orbește). Dacă ar fi să revenim la exemplul biletului de mai sus, atunci aș merge pe victorii ale celor de la Leganes, Dinamo și Lille combinate cu toate posibilele rezultate la celelalte 3 meciuri.

Dacă aș juca aceste 3 pronosticuri la o altă casă de pariuri, atunci nu aș obține o cotă totală mai bună de 13.00, iar plasată pe 27RON nu mi-ar aduce un câștig mai mare de 343RON. Într-o astfel de situație schema se merită.Dar dacă tu alegi să joci pronosticuri care oricum la alte agenții sunt oferite cote mai mari și este mai convenabil de pus direct un bilet pe 27RON, atunci nu mai văd de ce ți-ai bate capul să faci 27 de combinații diferite.

Alegerea unei scheme cu un anumit număr de rezultate identice

Aceasta este o schemă propuse de Trivale pe forumul nostru de discuții cu mulți ani în urmă. Se pornește de la ideea că nu vor ieși 6 x-uri, 6 victorii ale gazdelor, 5 x-uri cu o victorie a aospeților etc. Astfel se alege o variantă realistă, cum ar fi următoarea: în 3 meciuri se impun gazdele, 2 partide se termină la egalitate, iar una se încheie cu victoria oaspeților. Între cele 6 meciuri există 60 de combinații posibile de acest gen (111xx2, x1121x, 2x1x11 etc). Indiferent de rezultatul meciurilor, dacă acest scenariu se confirmă (3 victorii gazde, 2 x-uri, un succes oaspeți), vom avea și noi un bilet câștigător.

Sau poți juca variante cu 4 victorii ale gazdelor, un egal și un succes al oaspeților. În această situație sunt 30 de variante posibile (1111x2, 11112x, 11211x etc). Sau poți merge un scenariu și mai echilibrat în care atât gazdele cât și oaspeții își adjudecă 2 victorii fiecare, iar celelalte 2 meciuri se încheie cu remize. Aici sunt 90 de combinații (11xx22, 1x12x2 etc). Sper că ai înțeles ideea.

Accesează topicul de discuții Super 6 de pe forumul PariuriX: https://pariurix.com/discutii/super-6-54812.html

 

Combinații cu șanse duble

Și aceasta este o variantă interesantă. La fiecare meci alegem 2 rezultate posibile (practic un rezultat de tipul șansă dublă). Sigur, noi la Super 6 putem juca doar variante simple, dar ca și mai sus putem face mai multe bilete cu mai multe combinații. Între cele 6 meciuri vom avea 64 de combinații posibile (2 la puterea a 6-a) și vom acoperi 66% din rezultatele posibile. Dacă de exemplu alegem 1x la fiecare meci, atunci cu siguranță vom avea un bilet câștigător atâta timp cât în nici una din cele 6 partide nu se impune echipa vizitatoare. Mai jos poți vedea desfășurarea celor 64 de variante pentru 1x la fiecare, iar dacă vrei să joci la unele meciuri alte variante (12, x2) atunci tot ce trebuie să faci este să înlocuiești în locurile potrivite.

Unde încep cei mai mulți pariori să joace la pariuri sportive online? Află acum!

 

3. CE ALTERNATIVE EXISTĂ LA SUPER 6?

Super 6 nu este singurul concurs de pronosticuri disponibil în România în 2020. Mai există și alte variante pe care le  consider chiar mai atractive (măcar în anumite situații).

 

Pronobet

Este o competiție ce poate fi găsită la această casă de pariuri online. Există mai multe tipuri de bilete precum:

 • Europa – trebuie să alegi pronosticuri 1x2 la 11 meciuri de fotbal. Prețul unei variante costă 1RON, iar în joc este pus un premiu de 20,000RON.
 • Mini – este o variantă redusă unde trebuie să pronostichezi rezultatul doar la 5 meciuri.
 • Mini 2 - trebuie să alegi pronosticuri 1x2 la 6 meciuri de fotbal. O variantă costă tot 1RON, iar premiul este de 1,000RON. 
 • Premier League - trebuie să alegi pronosticuri 1x2 la toate cele 10 meciuri ale etapei din Anglia Premier League. Prețul unei variante este de 4RON, iar premiul pus în joc este de 32,000RON.

La fiecare tip de variantă este pus în joc și un jackpot, și poți alege mai multe combinații pe același bilet de joc (de exemplu la un meci poți alege 1x, iar atunci biletul are 2 combinații posibile). Recomand să intri pe site-ul agenției și să citești regulamentul promoției pentru că este un pic mai complicat, și ar fi bine să îl cunoști înainte de a juca.

 

Super 12

Această casă de pariuri online îți oferă în fiecare săptămână posibilitatea de a ghici rezultatul 1x2 la 12 meciuri de fotbal alese de ea. Participarea este complet gratuită, iar în funcție de numărul de pronosticuri corecte, poți câștiga diferite premii după cum urmează: 

 • 3.000RON cash – dacă pronostichezi corect 12 din 12 meciuri
 • 500RON Freebet - pronostichezi corect 11 din 12 meciuri
 • 100RON Freebet - pronostichezi corect 10 din 12 meciuri
 • 50RON Freebet - pronostichezi corect 9 din 12 meciuri
 • 10RON Freebet - pronostichezi corect 8 din 12 meciuri

 

Golden Goals 

Îl găsești la această casă de pariuri online. Și aici participarea este complet gratuită, obiectivul fiind acela de a ghici scorul corect a 6 meciuri de fotbal. Premiile puse în joc sunt următoarele: 

 • Jackpot-ul de 1,000,000RON - acesta este oferit concurentului care ghicește într-o singură rundă toate cele 6 scoruri corecte. 
 • 2,500RON în Competiția Rundei - în cadrul unei runde în care nu se acordă jackpot-ul de 1,000,000RON este oferit un premiu de 2,500RON participantului care ghicește cele mai multe rezultate corecte. 
 • 10 FREEBET-uri X 50RON în fiecare rundă - În fiecare rundă primii 10 participanți cu cele mai multe pronosticuri corecte vor primi câte un FREEBET de 50RON. 
 • un premiu general de 10,000RON - la finalul întregii competiții se oferă un premiu de 10,000RON liderului general, adică participantului cu cele mai multe pronosticuri corecte per total.

Dacă vrei să descoperi și alte concursuri similare disponibile la casele de pariuri online licențiate în 2020, sau vrei să afli mai multe informații despre competițiile enumerate, accesează articolul: Concursuri de tip Pronosport disponibile la casele de pariuri online

 

4. SFATURI DE URMAT CÂND JOCI LA SUPER 6

Luând în considerare tot ce am discutat până acum, închei acest articol cu câteva sfaturi utile pentru cei care vor să își încerce norocul la Super 6.
 

Compară cotele de la Super 6 cu cotele obișnuite

Acesta este cel mai important sfat. Super 6 nu oferă practic avantaje reale, pentru că sumele ce pot fi câștigate sunt unele obișnuite, raportate la cotele oferite. Însă ce este important, toate pronosticurile de la meciuril din ofertă vor avea cote de 2.80. Cota reală poate fi atât mai mare, cât și mai mică. Așa cum am arătat mai sus, sunt pariuri unde la unele agenții de pariuri sunt oferite doar cote de 2.00 – 2.30, în timp ce altele au cote chiar de 3.50.


Încearcă să joci cât mai puține X-uri

În aceeași ordine de idei ca mai sus, cotele pentru rezultate de egalitate în cadrul la Super 6 sunt mai mici decât cotele obișnuite oferite de casele de pariuri. Dacă adaugi prea multe x-uri pe bilet, atunci este destul de probabil ca acel bilet să nu mai merite jucat. De fapt aș recomanda să eviți toate biletele care conțin mai mult de 2-3 pronosticuri la care ai putea beneficia de cote mai mari în alte părți.


Aplică scheme de joc pentru a îți mări șansele de câștig

Ți-am prezentat mai sus 3 scheme de joc recomandate de utilizatorii noștri și care au avut rezultate relativ bune pentru aceștia. Poți veni și tu cu propria ta strategie, pe care chiar o poți prezenta aici: https://pariurix.com/discutii/strategii-pariuri-sportive.


 Dacă aplici scheme, mai bine joci online

Superbet oferă servicii atât online cât și offline, dar dacă aplici scheme care constau în plasarea a câteva zeci de bilete, atunci poate ar fi mai bine să joci pe net ca să nu îi dai coșmaruri casieriței.


Ia în considerare și alte concursuri similare

La capitolul 3 ți-am prezenat câteva alternative, dintre care recomand cu încredere Super 12 (JOACĂ ACUM), Golden Goals (JOACĂ ACUM) și Pronobet (JOACĂ ACUM) deoarece aceste concursuri vin și ele cu câteva avantaje.

Deschide cont și încasează până la 500RON bonus de bun venit!


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Discutii