Deschidere și verificare cont Sportingbet - tot ce trebuie să știi

2022-02-01 01:10:00 2,3k 0

Procesul de înregistrare Sportingbet este ușor de parcurs chiar și de către un parior aflat la primul contact cu pariurile online, dar ca să îți ușurez și mai mult munca, îți voi prezenta pas cu pas ce ai de făcut. Apoi vom vorbi și despre procesul de verificare KYC, deoarece conform legii acesta trebuie parcurs în maxim 30 de zile de la înregistrare. 

Deschide cont și joacă acum la Sportingbet cu un bonus atractiv de bun venit!

 

1. Sportingbet înregistrare – ce trebuie să știi din start?

Mulți pariori sunt sceptici în a juca la case de pariuri online deoarece la înregistrare sunt cerute foarte multe date personale precum nume, adresă și chiar CNP. Trebuie să înțelegi că vorbim despre un cont pe care urmează să stochezi fonduri, deci din anumite puncte de vedere poate fi asemănat chiar cu un cont bancar. Plus că trebuie să privești lucrurile și din perspectiva agenției – nu ți se pare normal ca aceasta să își cunoască clienții?

Oricum și dacă joci la agenția de pariuri de la colțul străzii, tot trebuie să înmânezi casierei cartea ta de identitate atunci când ridici câștigurile, deci practic tot îți expui datele. Nu este nici o diferență. Ce îți pot spune cu siguranță este că online datele tale  sunt confidențiale – nu vei primi plicuri acasă din partea casei de pariuri (Sportingbet în acest caz), și nimeni nu va afla că joci la pariuri, dacă nu dorești acest lucru. Totuși recomand să nu ascunzi astfel de informații apropiaților; aceștia vor fi primii care te pot ajuta în cazul în care te confrunți cu probleme de joc.

Îți spun din start să nu utilizezi date false la deschiderea contului de pariuri Sportingbet.ro, deoarece nu vei putea utiliza decât metode de plată aflate pe numele utilizat la înregistrare, și nu vei putea solicita retrageri înainte de a parcurge procesul de verificare al identității (acolo unde trebuie să trimiți acte doveditoare că ai utilizat date reale).

 

2. Cum deschid un cont la Sportingbet pas cu pas?

Vrei să deschizi un cont nou la Sportingbet și nu știi de unde să începi? Este foarte simplu. Intră pe Sportingbet.ro și apasă pe butonul ”Înregistrați-vă acum” din colțul dreapta sus a site-ului. Se va deschide un formular alcătuit din 3 părți după cum urmează:
 

Pasul 1 – completarea datelor personale

 • E-mail: trece o adresă de email validă deoarece vei avea nevoie de ea pentru a activa contul de pariuri Sportingbet.
 • Titlu: Dl / Dna
 • Prenume: numele mic, exact ca în cartea de identitate
 • Nume de familie: numele de familie
 • Apasă pe butonul  ”Continuați cu Pasul 2” pentru a merge mai departe

Deschide cont și joacă acum la Sportingbet cu un bonus atractiv de bun venit!

 

Pasul 2 – completarea datelor ce țin de cont

 • Nume utilizator: username-ul pe care dorești să-l ai. Acesta trebuie să conțină între 5 și 15 caractere, și poate include litere, cifre și caractere speciale.
 • Parola: alege o parolă pe care s-o poți ține minte deoarece vei avea nevoie de ea atunci când te loghezi. Parola trebuie să conțină între 6 și 20 de caractere, trebuie să conțină litere și cifre, și nu trebuie să conțină informații personale precum numele, numele de cont, adresa de email etc. E recomandat să utilizezi o parolă mai lungă deoarece este mai sigură. De asemenea, este recomandat să nu utilizezi parola pe alte site-uri.
 • Întrebarea secretă: alege o întrebare de siguranță pe care s-o ții minte deoarece vei avea nevoie de ea în cazul în care va trebui vreodată să recuperezi contul de pariuri.
 • Răspuns secret: răspunsul la întrebarea de siguranță.
 • Unitatea monetară: poți alege între leu, euro, dolar, liră dar și alte valute, însă recomand să lași contul în lei românești. Astfel vei evita să plătești comisioane echivalente schimbului valutar atunci când depui sau retragi.
 • Data nașterii: data la care te-ai născut
 • Codul numeric personal: Acesta este solicitat de către Statul Român
 • Apasă pe butonul  ”Continuați cu Pasul 3” pentru a merge mai departe

Pasul 3 – finalizarea procesului de înregistrare Sportingbet

 • Provincie: județul în care locuiești
 • Nr. blocului și numele străzii: adresa ta exactă
 • Codul Poștal: codul poștal corespunzător adresei tale.Dacă nu îl cunoști intră pe https://www.coduripostale.com
 • Orașul: orașul în care locuiești
 • Numărul de mobil: trece un număr de telefon valid deoarece există posibilitatea să fii contactat ocazional de staff-ul Sportingbet din diferite motive.
 • Am peste 18 ani și accept termenii și condițiile – bifarea acestei căsuțe este obligatorii pentru a putea deschide un cont de pariuri Sportingbet. Odată ce o bifezi, înseamnă că ești de acord cu regulamentul de joc, pe care recomand să îl citești ca să știi exact cu ce ești de acord (detalii aici).
 • Doresc să primesc bonusul de bun venit – trebuie să bifezi această căsuță pentru a putea încasa bonusul de 100% în limita a 500RON oferit de Sportingbet clienților noi la înregistrare (detalii aici).
 • Creare cont – apasă pe acest buton pentru a deschide contul de pariuri Sportingbet.ro!

Dacă te confrunți cu probleme la înregistrare Sportingbet, atunci recomand să iei legătura cu serviciul de relații clienți al operatorului.  

După ce ai parcurs procesul de creare cont Sportingbet, vei primi un mail ce conține un link de activare. Dă click pe acesta, după care te poți loga utilizând userul și parola utilizate la înregistrare. Acum a venit momentul să efectuezi prima ta depunere – vezi aici ce ai de făcut!

Deschide cont și joacă acum la Sportingbet cu un bonus atractiv de bun venit!

 

3. Verificare cont Sportingbet - cum trimit documentele solicitate?

 1. Accesează contul tău Sportingbet sau deschide cont acum dacă nu ești deja client.
 2. Accesează Cont (colțul stânga sus) – Contul Meu – Verificare Cont.
 3. Selectează tipul documentului pe care doriți să-l încărcați:
 4. Apasă pe butonul ”Continuare” pentru a merge mai departe
 5. Selectează de pe calculator documentul pe care dorești să îl verifici și apasă pe ”Încărcați”.

 

4. Documente necesare pentru verificarea identității la Sportingbet

Acum știi unde trimiți actele, dar trebuie să îți arăt și care sunt documentele solicitate:

 • copie după un act de identitate oficial  - Cel mai bine este să trimiți după cartea națională de identitate. Alt document precum permisul de conduecere ar putea fi refuzat.. 
 • dovadă a adresei - factură emisă recent pe numele utilizatorului care să nu fie mai veche de 3 luni (gaz, curent, telefon, etc.), un cec anulat sau un extras de cont bancar detaliat etc. Este posibil ca acest document să nu îți fie solicitat din prima, dar tot va trebui să îl furnizezi înainte de a putea solicita o retragere.
 • copie după metode de plată utilizată – dacă ai depus cu cardul, atunci există posibilitatea (dar nu este neapărat obligatoriu) să ți se ceară o copie față-verso a acestuia. Atunci când trimiți pozele, va trebui să acoperi numărul de pe fața cardului (exceptând primele 6 și ultimele 4 cifre), dar și codul CVV de pe spatele cardului (ultimele 3 cifre). Dacă ai depus cu o altă metodă de plată, nu ți se va solicita o copie a sa decât în situații excepționale (detalii mai jos).

Deschide cont și joacă acum la Sportingbet cu un bonus atractiv de bun venit!

 

5. Sportingbet verificare cont – întrebări comune de la pariori

În cât timp este contul Sportingbet verificat?

În mod normal identitatea contului de pariuri Sportingbet.ro este verificată în maxim 24 de ore, dar în funcție de numărul de solicitări poate dura și mai mult. 
 

Sunt cerute și acte suplimentare?

Dacă ai depus cu cardul, dar nu ți s-a solicitat din prima copie a acestuia, atunci trebuie să știi că în orice moment îți poate fi solicitată o astfel de dovadă. De asemenea, este la discreția agenției să facă oricând verificări suplimentare. Poți vedea pe forumul de discuții Sportingbet dacă alți clienți au avut de trimis și alte acte.
 

Cât timp am la dispoziție să îmi verific identitatea?

Conform legii, ai la dispoziție 30 de zile din momentul în care te-ai înregistrat. Sportingbet România, ca orice alt operator de pariuri de la noi din țară, solicită anumite documente pentru a verifica dacă datele completate de tine sunt adevărate. De ce îi interesează asta? Motivul principal este acela de a combate deschiderea de conturi false cu scopul de a oferi jucătorului anumite avantaje: să parieze deși nu are vârsta minimă legală, să beneficieze de mai multe ori de pe urma unui bonus pentru prima depunere, să facă spălare de bani etc. De asemenea, de când ONJN a reglementat piața jocurilor de noroc din România, toți operatorii sunt obligați prin lege să facă verificări pentru a se ști exact ce taxe are de plătit la stat fiecare parior (detalii aici).

Părerea mea este să trimiți actele solicitate cât mai rapid pentru a evita eventuale complicații. Recomand să arunci un ochi și peste acest articol pentru mai multe detalii despre procesul de verificare la casele de pariuri pe internet licențiate.

 

Dacă am depus cu Skrill / Neteller, îmi este solicitată o poză a portofelului electronic?

Nu neapărat, ci doar dacă departamentul responsabil descoperă că respectivul cont de Skrill sau Neteller este al altui titular. Atunci este solicitată o dovadă (screenshot în care să se vadă deținătorul), iar dacă se confirmă că acel cont aparține altcuiva, respectiva metodă de plată va fi blocată pe motiv de ”no financial sharing”. Pariorii aflați într-o astfel de situație vor putea efectua retrageri prin transfer bancar.


Sunt acceptate atât documente scanate cât și fotografiate?

Da, se acceptă atât documente scanate cât și fotografiate, cu mențiunea că documentul nu trebuie să depăşească 5 MB și sa fie salvat în format JPG, PNG, GIF sau PDF pentru a evita orice fel de probleme la deschiderea acestuia.

 

6. Motive comune pentru refuzarea documentelor

Am întrebat pe cei de la Sportingbet.ro care sunt cele mai comune motive pentru care aceștia refuză documentele trimise de utilizatori, iar mai jos poți vedea răspunsul lor. Astfel vei ști ce să NU faci pentru a putea parcurge cu succes procesul de verificare KYC la Sportingbet încă din prima încercare.

 • În fotografie / copia scanată nu erau toate colțurile vizibile – deci vorbim de o fotografie decupată. În poză trebuie prinse toate cele 4 colțuri ale documentului!
 • Erau detalii acoperite – unii pariori acopereau cu degetele ba data expirării, ba codul de jos. Toate informațiile de pe document trebuie să fie vizibile în totalitate.
 • Nu toate detaliile erau lizibile: fotografie neclară, fotografie la calitate proastă, părți acoperite de lumina camerei foto.
 • Dacă adresa înregistrată în cont era diferită de adresa din documentul de identitate, contul era verificat parțial, iar pariorul era anunțat că trebuie să trimită o dovadă a adresei (așa cum am explicat mai sus).

Deschide cont și joacă acum la Sportingbet cu un bonus atractiv de bun venit!

Te-ar putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult