Tutorial pariuri SOLO, AKO, DOMINO și MAXIKOMBI

Pe data de 24 iulie 2018 Fortuna Bet și-a îmbunătățit platforma de pariuri sportive adăugând câteva facilități interesante, printre care și un mod nou de organizare al pariurilor. La Fortuna Bet nu mai plasezi pariuri single, multiple sau în sistem, așa cum se întâmplă la orice altă casă de pariuri online, ci joci pariuri SOLO, AKO, DOMINO și MAXIKOMBI. Acestea nu reprezintă doar denumiri pompoase aduse numelor clasice (cel puțin nu ultimele două), ci vin cu noutăți pe care sigur nu le-ai mai văzut la alți operatori, cum ar fi posibilitatea de a organiza pariurile pe grupuri sau de a juca ”super bilete”.

Încearcă acum noile tipuri de pariuri de la Fortuna Bet!

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEASTĂ SECȚIUNE?

 1. Pariuri SOLO și AKO la Fortuna Bet
 2. Pariuri Fortuna Bet – ce este un pariu DOMINO?
 3. Cum joc la Fortuna pariuri MAXIKOMBI?
 4. Ce este un superbilet la Fortuna Bet?
 5. Utilizarea opțiunii de cash out
 6. Plasarea unui pariu de pe mobil
 7. Verificare bilet Fortuna – află rapid dacă ai câștigat


1. Pariuri SOLO și AKO la Fortuna Bet

În primul rând trebuie spus că poți selecta tipul de pariu din partea de sus a biletului virtual. Pariurile ”SOLO” sunt de fapt pariuri single clasice, care sunt plasate pe câte un singur meci în parte. Dacă pronosticul tău este corect, ai câștigat. Poți adăuga suma pe care vrei să o pariezi în secțiunea "Miză" sau poți adăuga  direct suma pe care dorești să o câștigi, iar sistemul va calcula automat miza pentru tine (în secțiunea Câștig Posibil).

Un pariu AKO este echivalentul unui pariu multiplu. Deci acesta trebuie să conțină minim 2 selecții, iar cota totală va fi egală cu produsul tuturor cotelor de pe bilet. Ca și în cazul pariului SOLO, poți adăuga suma pe care dorești să o joci sau profitul pe care îl țintești. Până aici este simplu, dar de aici lucrurile devin ceva mai complicate.

 

2. Pariuri Fortuna Bet – ce este un pariu DOMINO?

DOMINO este un tip de bilet care îți permite să mergi pe o pariere progresivă. Astfel ai posibilitatea de a împărți biletul în mai multe grupuri (minim 2, maxim 13, acestea sunt numerotate de la ”A” la ”M”). Un grup poate conține între 1 și 69 de evenimente, cu condiția ca biletul să nu conțină în total mai mult de 70 de evenimente. Poți selecta grupul din care face parte un meci ducând cursorul mouseului deasupra respectivei selecții în cadrul biletului virtual.

În cazul unui pariu DOMINO, primul grup trebuie să fie câștigător pentru ca pariul pe următorul grup să rămână în picioare. Un grup este considerat câștigător doar dacă toate pariurile conținute sunt pronosticate corect (deci un grup poate fi considerat ca un fel de pariu simplu unde toate selecțiile trebuie să fie câștigătoare pentru ca și el să fie câștigător). Dacă ți-a ieșit un grup, atunci jumătate din câștigul de pe acesta se duce în balanța ta reală, iar cealaltă jumătate reprezintă miza pentru următorul grup, și tot așa până ajungi la ultimul grup. Odată ce un grup te-a scos, biletul este considerat încheiat fără a se mai trece la grupurile următoare.

Exemplu: În poza de mai jos am plasat un bilet DOMINO care conține 3 grupuri, pe o miză totală de 10RON.

 • Dacă ies cele 2 meciuri din grupul A (cotă 4.29), atunci înseamnă că iau 42.9RON, din care 21.45RON se duc în balanța mea cash, iar ceilalți 21.45RON reprezintă miza pentru grupul B (cotă 2.26).
 • Dacă iese și grupul B, atunci iau 48.46RON (21.45 * 2.26), din care 24.23RON se duc în balanța cash (alături de cei 21.45RON care s-au dus deja), iar 24.23RON rămâne miză pentru grupul C.
 • Dacă grupul C este pierzător, atunci rămân cu cei 45.68RON câștigați deja. Dacă iese și grupul C (cotă 2.65), atunci mai iau încă 64.21RON (24.23 * 2.65), ceea ce te duce la un câștig total de 109.92RON (așa cum apare și în poză)

Dacă de exemplu mă scoate un meci din grupul A, atunci degeaba ies grupurile B și C că nu mai câștig nimic.

 

3. Cum joc la Fortuna pariuri MAXIKOMBI?

Maxikombi este un fel de pariu în sistem, care poate cuprinde și baze. Spun ”un fel” pentru că în loc să combini meciuri individuale, vei combina grupuri de meciuri (dar un grup poate fi format și dintr-un singur meci, dacă asta dorești). Ca și mai sus, poți adăuga maxim 13 grupuri normale (A-M), dar și un grup special ”T”care va servi rol de bază (bancher).

Eu în poza de mai jos am adăugat 3 grupuri normale (A, B, C), fără baze, pariind suma de 21RON pe sisteme 1/3, 2/3 și 3/3. Avem 7 combinații posibile:

 • 1/3 – 3 pariuri, câte unul pe fiecare grup
 • 2/3 – 3 pariuri, câte unul pe fiecare combinație de 2 grupuri (1-2, 1-3, 2-3)
 • 3/3 – un pariu pe o combinație cu toate cele 3 grupuri (1-2-3)

Asta înseamnă că miza per grup este de 3RON.


 

Cotele și câștigurile pentru cele 7 grupuri sunt:

Număr         

Combinație

Cotă

Câștig la miză de 3RON

Combinație 1

Grup 1

4.29

12.87 RON

Combinație 2

Grup 2

2.26

6.78 RON

Combinație 3

Grup 3

2.65

7.95 RON

Combinație 4

Grup 1 * Grup 2

9.70

29.08 RON

Combinație 5

Grup 1 * Grup 3

11.37

34.11 RON

Combinație 6

Grup 2 * Grup 3

5.99

17.97 RON

Combinație 7

Grup 1 * Grup 2 * Grup 3

25.70

77.1 RON

 

Astfel avem:

 • Dacă iese un singur grup de meciuri, o să am o combinație câștigătoare, ceea ce înseamnă că voi câștiga între 6.78RON și 12.87RON.
 • Dacă ies 2 grupuri, voi avea 2 pariuri de tipul 1/3 câștigătoare, dar și unul de tipul 2/3 câștigător. Presupunem că ies primele 2 grupuri, asta înseamnă că iau 48.73RON (12.87RON + 6.78RON + 29.08RON)
 • Dacă ies toate cele 3 grupuri, atunci toate cele 7 combinații sunt câștigătoare, deci iau  185.97RON (sumă pe care o obții dacă aduni câștigurile la toate cele 7 combinații de mai sus).

Reamintesc ce menționam mai sus: un grup este câștigător doar dacă ies toate meciurile pe care le conține. Dacă ce am explicat până aci ți se pare prea complicat, atunci imaginează-ți că un grup este de fapt un singur meci, iar atunci e la fel ca la orice altă casă de pariuri (doar că aici o cotă din combinație poate fi formată din mai multe evenimente). Dacă nici așa nu pricepi, e bine să o iei cu începutul și să citești întâi acest articol.

Cât despre pariurile cu bază (cele în care combinăm grupul T) nu mai detaliez. Dacă știi ce este un pariu cu bază și te-ai prins ce am explicat până acum, te vei prinde singur și în ce constă această variantă. Îți zic doar pe scurt. Grupul ”T” servește pe post de bază (bancher), ceea ce înseamnă că toate meciurile conținute de acesta trebuie să iasă. Dacă te scoate un meci din acest grup, atunci biletul este pierzător indiferent de sistemul ales, fără a mai conta dacă au ieșit toate celelalte meciuri de pe bilet. Deci bazele trebuie să fie cele mai sigure meciuri. Între celelalte grupuri (deci toate în afară de grupul ”T”) poți juca sisteme, exact cum ți-am arătat mai sus. Cota pe o combinație este obținută înmulțind miza per combinație cu cota combinației, dar și cu cota grupului ”T”.

 

4. Ce este un superbilet la Fortuna Bet?

În partea de sus a biletului de pariuri ai opțiunea de a selecta ”Superbilet” care va deschide biletul într-o fereastră mai mare, oferindu-ți posibilitatea de a avea un control mai bun asupra acestuia. Este o opțiune bună pentru biletele care conțin zeci de selecții pentru că îți oferă o organizare mai facilă, dar nu cred că face și altceva. Dar dacă ai observat ceva ce eu nu am văzut, nu ezita să dai un reply mai jos.

 

5. Utilizarea opțiunii de cash out

Ca orice agenție de pariuri care se respectă, Fortuna (deschide cont acum) oferă posibilitatea de a închide un pariu aflat în desfășurare. Pentru a utiliza această opțiune du-te la biletul tău virtual și dă click pe tabul ”Biletele mele”. Aici vei găsi o listă cu toate pariurile tale nedecise încă, iar sub cele la care este disponibilă opțiunea de Early Cashout vei găsi scris cuvântul ”Plată”, și suma pe care o poți încasa în acel moment. Această opțiune este disponibilă atât la pariuri single cât și multiple, indiferent că este vorba de pariuri pre-meci sau live. Totuși pot fi pariuri (în funcție de sport sau de moment) la care opțiunea de ”închidere pariu” să nu fie disponibilă.

 

6. Plasarea unui pariu de pe mobil

Este oferită o aplicație pentru mobil Fortuna disponibilă pe IOS și Android, plus că poți paria și direct din browser. Nu trebuie decât să intri pe Fortuna de pe dispozitivul tău mobil, să te loghezi utilizând datele contului tău și să plasezi pariurile dorite. Modul de plasare al pariurilor este cam același ca pe calculator, motiv pentru care n-are rost să prezint din nou pașii. Deja au fost implementate pariurile SOLO, AKO, DOMINO și MAXIKOMBI, așa că poți profita de pe urma lor în orice moment. Pentru mai multe informații poți accesa ACEST LINK.

 

7.Verificare bilet Fortuna – află rapid dacă ai câștigat

În acest paragraf vom vorbi doar despre verificarea biletului de pariuri pe platforma de pariuri online efortuna.ro, și nu vom face referire la biletele jucate la agenții stradale. Dar am observat că mulți căutați pe Google expresii precum ”verificare bilet fortuna după cod” sau ”verificare cod bilet fortuna”, semn că sunteți interesați în primul rând de biletele de pariuri sau loto (Grecia Keno, Polonia Multi, Win For Life etc) jucate offline. Așa că trebuie să te anunț că acest subiect l-am acoperit în articolul : ”Cum îți verifici biletul la cele mai bune case de pariuri stradale”.

Revenind la biletele jucate online, tot ce ai de făcut este să te loghezi pe contul de pariuri și să dai click pe ”Contul meu” din partea de sus a site-ului. Se va deschide o pagină precum cea din poza de mai jos, unde trebuie să selectezi opțiunea ”Istoric pariuri”, care la rândul său conține opțiunile ”Prematch” și ”LIVE”. Aici vei putea găsi un istoric cu toate pariurile jucate de tine la efortuna.ro. Le poți filtra în funcție de tip (câștigătoare, pierzătoare, aflate în desfășurare etc) și de intervalul de timp în care au fost jucate.

Joacă chiar acum pariuri SOLO, AKO, DOMINO și MAXIKOMBI la Fortuna Bet!

4 utilizatori au ales eFortuna

Pariezi aici ?

Discutii