Don
L1234101W001500

Don

8.1
user photo
Baicu Marius
2024-06-12 17:34:08

Don Online – Don sportsbook bonus în 2024

Îți prezentăm o agenție de pariuri online cu un concept original, Don sportsbook. De cum accesezi platforma, intri în atmosfera filmelor cu „oameni de onoare”, într-o lume în care ești respectat ca un „don Corleone”. Prima dovadă de respect este reprezentată de bonusul de bun venit, în valoare de 100% din prima depunere până la 500 RON.

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

1. CINE ESTE OPERATORUL DON

Site-ul ron.ro este deținut și operat de Balkanix Limited, companie înregistrată în Malta care aparține de Soft2Bet. „Suntem mândri să punem brandul Don.ro disponibil pentru comunitatea vibrantă de jocuri din România. Misiunea noastră este să oferim o experiență de joc de neegalat, iar Don.ro întruchipează această viziune. Suntem încrezători că va deveni platforma preferată pentru jucătorii care caută calitate, varietate și entuziasm”, spunea Yoel Zuckerberg, Chief Product Officer la Soft2Bet. Din aceeași „familie” mai face parte site-ul betinia.ro.

Don sportsbook legal în România

Agenția de pariuri online Don a intrat pe piața românească în vara anului 2023. Operatorul funcționează legal conform deciziei Decizia nr.1182/19.06.2023 a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Licența L1234101W001500 este valabilă din data de 01.07.2023 și până în data de 30.06.2033.

2. DESCHIDERE CONT DON SPORTSBOOK – CUM MĂ ÎNREGISTREZ

 1. Intră pe don.ro.
 2. Apasă pe „Înregistrare”
 3. Alege un bonus de bun venit: bonus cazino/bonus sport/fără bonus
 4. Completează formularul de înregistrare Don:
 • Email, parolă. Bifează că ai minim 18 ani și că accepți Termeni și Condiții și Politica de confidențialitate.
 • Prenume, Nume de familie, CNP, Ziua de naștere, sex. Bifează „Sunt de acord să primesc bonusuri și promoții exclusive prin email”, dacă vrei să beneficiezi de ofertele promoționale.
 • Telefon, Oraș, Cod poștal, Adresă
 • Apasă pe „Complet”.

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

3. VERIFICARE CONT DON SPORTSBOOK – CUM PARCURG PROCESUL DE VERIFICARE KYC

 1. Loghează-te în cont
 2. Aceesează „Detalii cont” din meniul de profil, apoi secțiunea „Verificare”
 3. Încarcă fotocopia unui act de identitate, care poate fi:
 • Pașaport (pagina cu fotografia)
 • Permis de conducere (față/verso)
 • Card de identitate (față și verso)
 • Permis de ședere (față și verso)

4. METODE DE PLATĂ DON SPORTSBOOK – CUM DEPUN ȘI CUM RETRAG BANI

Ca să depui bani:

 1. Te loghezi în cont.
 2. Dai click pe simbolul cu monede stivuite din dreapta sus a ecranului, sau intri în secțiunea „Casier”, din meniul de profil.

Acest operator acceptă următoarele metode de plată:

 • Card bancar (Visa, Mastercard) – depunere minimă 25 RON
 • Skrill, Neteller – depunere minimă 50 RON
 • Paysafecard – depunere minimă 50 RON
 • OKTO.CASH – depunere minimă 20 RON
 • ApplePay – depunere minimă 25 RON

Indiferent de metoda aleasă, este percepută taxa pe viciu de 2%.

Ca să retragi fonduri:

 1. Te loghezi în cont.
 2. Dai click pe simbolul cu monede stivuite din dreapta sus a ecranului, sau intri în secțiunea „Casier”, din meniul de profil.

Poți retrage fonduri prin:

 • Card bancar (Visa, Mastercard) – retragere minimă 25 RON/ retragere maximă 10.000 RON
 • Skrill - retragere minimă 50 RON/ retragere maximă 5.000 RON
 • Neteller - retragere minimă 50 RON/ retragere maximă 10.000 RON

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

5. CUM PLASEZ PARIURI DON – SIMPLU, MULTIPLU, SISTEM

 1. Loghează-te în cont pe Don.ro.
 2. Apasă pe „Casa de pariuri” din meniul lateral apoi alege sportul, țara și competiția.
 3. Dă click pe cota selecției alese pentru ca pronosticul și cota să fie trecute pe biletul virtual din dreapta ecranului. Există trei variante de bilet: Simplu, Multiplu, Sistem
 • Pariu Simplu – Pariul simplu este biletul pe care există o singură selecție. În cazul în care ai mai multe pronosticuri pe bilet, dacă este setată opțiunea „Simplu”, atunci fiecare pronostic este plasat pe un bilet separat. 
 • Pariu Multiplu – Opțiunea poate fi activată atunci când sunt mai multe pronosticuri pe bilet și trebuie ca toate selecțiile să iasă pentru ca biletul să fie câștigător. 
 • Pariu în sistem: poți alege câte pronosticuri să iasă obligatoriu dintre cele de pe bilet. De exemplu, dacă ai 4 selecții, poți alege să joci în sistem 1/4 (minim o selecție trebuie să fie câștigătoare – opțiune similară cu „Pariu simplu”), 2/4 (minim două selecții trebuie să fie câștigătoare), 3/4 (minim trei selecții trebuie să fie câștigătoare) sau 4/4 (echivalent cu „Pariu Multiplu”).

În dreptul fiecărei selecții este litera B. Dacă o apeși, acea selecție va fi stabilită drept bază (trebuie neapărat să iasă pentru ca biletul să fie câștigător). Poți seta mai multe baze, nu numai una, iar restul în sistem.

Sub fiecare selecție eligibilă pentru Cash Out apare butonul „Plată anticipată”.

6. VERIFICARE BILET DON – CUM AFLU DACĂ AM CÂȘTIGAT

 1. Loghează-te în cont.
 2. Accesează secțiunea pentru pariuri sportive.
 3. Dă click pe butonul „Pariurile mele”, din dreapta ecranului.

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

7. OFERTĂ DON – CE NE OFERĂ DON.RO

Agenția de pariuri Don oferă cote pentru evenimente din 36 de sporturi. Nu este un număr foarte mare, dar nici nu se poate spune că este o ofertă săracă. Sunt bine reprezentate sporturile populare peste ocean: baschet, baseball, hochei pe gheață, fotbal american și golf. De asemenea, acest operator acordă atenție și sporturilor alpine.

Sporturile electronice, care reprezintă un domeniu în plină ascensiune, sunt prezente în ofertă prin 13 jocuri. Dintre sporturile de nișă, am văzut că se poate paria pe surfing, hurling, pesapallo sau squash.

Sunt oferite și pariuri speciale pe evenimente din politică și din showbiz. Din acest punct de vedere, oferta nu este centrată neapărat pe interesele jucătorilor din România. Nu există cote pentru alegerile care vor avea loc în țara noastră în viitorul apropiat.

Atunci când luăm „la bani mărunți” o agenție de pariuri sportive, ne interesează să vedem care este nivelul cotelor. Am comparat oferta Don.ro cu cele de la Betano și Superbet pentru finala Europa League, dintre Atalanta și Bayer Leverkusen:

Cote Don

Victorie Atalanta: 4.33
Egal: 3.60
Victorie Bayer: 1.84

Peste 2.5 goluri: 1.85
Sub 2.5 goluri: 1.95

Cote Betano

Victorie Atalanta: 4.60
Egal: 3.85
Victorie Bayer: 1.85

Peste 2.5 goluri: 1.93
Sub 2.5 goluri: 1.88

Cote Superbet

Victorie Atalanta: 4.60
Egal: 3.90
Victorie Bayer: 1.85

Peste 2.5 goluri: 1.85
Sub 2.5 goluri: 1.95

Pe piața „Rezultat final 1x2” cota Don pentru victoria favoritei este cam la fel cu cele de pe Betano și Superbet. Pentru celelalte două opțiuni se observă valori mai mici ale cotelor. Bookmakerul analizat nu oferă cele mai mari cote, dar stă mai bine decât alte agenții la acest capitol. 

Don ofertă fotbal – cât de bună este aceasta

Don oferă cote pentru competiții din 67 de țări și pentru turnee internaționale la nivel de club și de echipă națională. Poți paria live, premeci sau antepost pe meciuri din toată lumea. În partea superioară a meniului lateral sunt cele mai importante competiții din lume și din Europa, plus cele cinci mari puteri: Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța. Mai jos găsești chiar și partide din Botswana, Tanzania sau Zimbabwe.

Dacă vrei să mizezi pe altceva în afară de rezultat și de goluri, trebuie să aștepți să se apropie ziua meciului ca să apară cotele. La data respectivă, meniul unui joc este foarte bogat, având piețe precum cornere, cartonașe, speciale, speciale jucători, piețe rapide. De asemenea, este valabilă funcția „Creare pariu”, care îți dă posibilitatea să combini selecții de pe piețele 1x2, handicap, total goluri, total goluri etapă, primul gol, total șuturi jucător, par/impar, rezultat pe reprize, total cornere, total cartonașe etc. ș.a.

Secțiunea „Speciale jucător” conține cote pentru Goalscorer (primul, ultimul, oricând), jucătorul să marcheze 2+, 3+ etc, total pase de gol jucător, total șuturi jucător, totul șuturi pe poartă jucător, total pase jucător, marcator 1x2, primul marcator și 1x2, primul marcator și scor corect, rezerva să marcheze etc.

Don ofertă fotbal azi – vezi pe ce poți paria în următoarele ore

Dacă vrei să vezi ce evenimente sportive încep în următoarele ore sau în următoarele zile, trebuie doar să alegi intervalul dorit. Deasupra meniului lateral stânga sunt mai multe opțiuni: azi. 3 ore, 6 ore, 24 de ore, mâine. În cazul în care selectezi să îți arate meciuri din mai multe ligi, poți selecta afișarea după ligă sau după timp, în ordine cronologică.

Don ofertă pe tenis, baschet și alte sporturi

Oarecum surprinzător, fotbalul american era disciplina extra fotbal cu cele mai multe selecții disponibile (445) în momentul scrierii acestei recenzii. Top 5 era completat de tenis de câmp (382), tenis de masă (284), golf (227) și eSports (210). Apropo de sporturile electronice, în secțiunea League of Legends sunt oferite cote pentru 9 competiții. 

Totuși, cel mai popular sport în rândul românilor, după fotbal, este tenisul de câmp. În meniul unui joc de la o competiție de prim plan găsești următoarele piețe: câștigător, handicap seturi, handicap game-uri, total game-uri, scor corect, câștigător și total, să câștige un set, va câștiga doar un set, game-uri par/impar, numărul exact de seturi, câștigător primul set etc.

Există cote pentru meciuri de fotbal american care se joacă peste trei luni (!), iar din baseball sunt oferite pariuri pentru jocuri din Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. NBA-ul este prezent în ofertă cu întâlniri spectaculoase, în care poți paria pe câștigătoare, handicap, total puncte peste/sub, câștigătoare și total, diferență victorie, total puncte echipă, primii la 20 de puncte, primii la 50 de puncte, număr consecutiv de puncte, par/impar, vor fi prelungiri, pauză/final, performanțe jucător etc.

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

8. DON LIVE BETTING – PARIAZĂ ÎN TIMP REAL

În primul rând, trebuie spus că pe site-ul don.ro poți vedea evenimente sportive în Streaming live chiar dacă ai balanța pe zero. Trebuie doar să fii logat în cont. 

Poți miza pe meciuri aflate în desfășurare din sporturi precum fotbal, tenis de câmp, handbal, tenis de masă, hochei pe gheață, baseball, volei, fotbal VR, eSports, Cricket sau fotbal în sală. Din fotbal sunt oferite partide din tot felul de competiții, cum ar fi Liga U19 Estonia, Divizia a 3-a Norvegia, Liga 2 din Kazahstan, Campionatul U23 din Emiratele Arabe Unite sau Cupa la fotbal feminin din Muntenegru. Este mereu disponibilă funcția Creare și ai la îndemână pariuri speciale chiar și pentru meciuri din Tanzania.

Fiecare meci live are reprezentare grafică în timp real. Statisticile furnizate pentru meciurile din competiții „exotice” nu prea te ajută să îți formezi o impresie despre cum se desfășoară jocul (vezi raportul cartonașelor galbene, al cornerelor, al schimbărilor și al accidentărilor). În schimb, pentru partidele din ligi mai importante beneficiezi de statistici relevante, pentru: posesie, șuturi pe poartă, șuturi pe lângă poartă, lovituri de colț, lovituri libere, ofsaiduri, faulturi, medie de goluri înscrise/primite ș.a.  

9. PARIURI VIRTUALE DON

Fotbalul are „partea leului” în secțiunea dedicată jocurilor virtuale. Poți paria de distanță de câteva minute pe meciuri din V-Football, VF-Bundesliga, V-Liga Campionilor, V-World Cup, VFEL, V-League și V-Euro. Din V-Football sunt oferite meciuri single sau meciuri de Ligă din trei țări: Anglia, Italia, Spania.

Alte sporturi care se regăsesc în oferta de jocuri virtuale sunt baschet (V-NBA), tenis (V-Tennis Inplay), baseball (V-Baseball Inplay),  cricket (V-Cricket Inplay), curse de câini (V-Câini), curse de cai (V-Cai), sporturi cu motor (V-Sporturi cu Motor) și tenis de masă (V-Table Tennis). 

Fiecare sport beneficiază de un meniu din care ai ce să alegi. De exemplu, la un joc din NBA-ul virtual poți miza pe echipe câștigătoare, pe total puncte peste/sub, pe handicap, pe total echipă, pe sfertul cu cele mai multe puncte, pe cine ajunge prima la 20/40/60 de puncte sau pe diferența de victorie.

10. BONUS DON PENTRU CLIENII NOI – 500 RON FREEBET

 1. Deschide-ți cont pe platforma Don.ro
 2. Optează pentru bonusul de pariuri.
 3. Depune minim 100 RON
 4. Rulează o dată depunere, pe bilete cu cotă minimă 1.50.
 5. Primești bonus egal cu valoarea depunerii, în limita a 500 RON.

Accesează pagina de promoții pentru a citi termenii și condițiile bonusului de bun venit Don.

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

11. DON APP – APLICAȚIE PENTRU TELEFON ȘI TABLETĂ

Acest operator a lansat o aplicație pentru dispozitive mobile care funcționează cu sistem de operare Android sau iOS. O găsești imediat dacă scrii „Don.ro” în bara de căutare din Google Play, respectiv din App Store. 

Aplicația Don.ro conține atât partea de pariuri sportive, cât și cea de cazino, trecerea de la o platformă la alta făcându-se cu ușurință. Poți juca la pariuri sportive și prin intermediul browser-ului, însă îți recomandăm Don.ro app pentru că este „croită” special pentru dispozitive mobile, deci vei putea naviga cu viteză maximă spre meciurile care te interesează.

Oferta sportivă este cea de pe PC, poți vedea în direct mii de evenimente sportive, poți efectua depuneri și retrageri direct de pe telefon, poți lua legătura cu serviciul pentru relații cu clienții ș.a.m.d.  

12. DON CONTACT – CUM IAU LEGĂTURA CU SERVICIUL RELAȚII CLIENȚI?

Dacă ai probleme sau nelămuriri, poți lua legătura cu reprezentanții operatorului prin două căi:

Serviciul pentru Relații cu clienții este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

13. DON PĂRERI ȘI FORUM DE DISCUȚII

Înainte de a apela Serviciul Clienți, e recomandat să intri pe forumul nostru de discuții și să deschizi un topic despre acest operator. Unul dintre colegii mei va încerca să te ajute în cel mai scurt timp. Tot pe forum poți citi ce spun și alți pariori despre Don. De asemenea, avem și o secțiune de Întrebări frecvente în care e posibil să găsești răspunsurile căutate.

Deschide cont și încasează un bonus de bun venit de până la 500RON!

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate