Pariuri Betfair - cum joc pariuri single, multiple sau în sistem?

2022-03-29 10:48:18 2,1k 0

Dacă ești la primul contact cu pariurile online și nu ai mai jucat până acum un pariu pe internet, ești în locul potrivit. În acest tutorial îți voi arăta cum să plasezi pariuri single, multiple și în sistem pe Betfair Sportsbook, dar și cum pariezi pe Betfair Exchange.

Deschide cont și joacă la pariuri sportive cu un bonus de bun venit de până la 550RON!
 

1. Betfair pariuri - Găsirea pariului care ne interesează

Așa cum am menționat pe întregul parcurs al acestei recenzii, Betfair Sportsbook este platforma obișnuită de pariuri sportive acolo unde poți juca exact ca pe orice alt site de pariuri. De aceea plasarea de pariuri la Betfair Sporstbook este ceva intuitiv, cu care chiar și un începător se poate descurca fără probleme.

În primul rând trebuie să găsești evenimentele sportive care te interesează. În partea stângă se află un meniu cu link-uri rapide către principalele evenimente sportive ale zilei sau către competițiile de top care organizează meciuri în viitorul apropiat. Însă pentru o ofertă completă va trebui să dai click pe ”Toate sporturile” din partea de sus a paginii. Se va deschide un drop menu, ca în poză, din care poți alege sportul preferat. Apoi se va încărca o listă cu competițiile / țările disponibile, iar din acel moment devine foarte ușor să găsești ceea ce cauți.

 

Cum adaug selecțiile dorite pe bilet?

În dreptul fiecărui meci sunt afișate cotele pentru câștigător; pentru a vedea o listă cu toate opțiunile disponibile trebuie să dai click pe respectivul meci. Pentru a adăuga o selecție pe bilet este suficient să apeși pe cota corespunzătoare acesteia. Poți selecta cote de la mai multe meciuri, iar atunci selecțiile respective vor încărca una sub cealaltă în biletul virtual din partea dreaptă a paginii, exact ca în poza de mai jos.

 

2.Cum plasez primul pariu pe Betfair Sportsbook?

La fiecare bilet poți juca pariuri single completând miza dorită în dreptul meciului pe care vrei să pariezi, dar și pariuri multiple sau sisteme completând căsuțele din partea de jos a biletului. La biletul meu cu 4 meciuri pot juca:

 • 4 selecții: pariu în acumulator, adică genul de bilet cu o singură combinație pe care trebuie să iasă toate selecțiile pentru ca biletul să fie câștigător (genul de bilet clasic pe care îl jucați cel mai mulți)
 • Triple: adică sistem 3/4 (combinații de câte 3 meciuri)
 • Duble: sistem 2/4 (combinații de câte 2 meciuri)
 • Yankee: este un sistem britanic care conține toate combinațiile din sistemele Triple și Duble, dar și varianta ”4 selecții”.
 • Lucky15: este un sistem Yankee + pariuri single pe fiecare meci în parte.

Vezi că un sistem conține mai multe pariuri (numărul este precizat în paranteză). Eu am completat cu ”1” în dreptul la ”Lucky15”, ceea ce înseamnă că de fapt voi paria 15RON pentru că sistemul meu conține 4 pariuri single, 1 pariu multiplu, 6 duble și 4 triple. Aceste noțiuni pot fi ceva mai greu de înțeles la început, motiv pentru care ar trebui să citești articolul ”Bilete la pariuri sportive explicate: simplu, sistem şi cu bază”.

Deschide cont și joacă la pariuri sportive cu un bonus de bun venit de până la 550RON!

 

3.Cum plasez primul pariu pe Betfair Exchange?

Dacă ești la primul contact cu pariurile online ar trebui să eviți această platformă pentru început. Iar dacă totuși vrei să afli mai multe, dar nu știi cu ce se mănâncă betting exchange-ul, atunci trebuie să citești întâi informațiile din articolul Betting Exchange - Să îți explic cum eu sunt casa de pariuri. Eu îți voi prezenta mai jos pe scurt câteva noțiuni de bază, dar chiar va trebui să aprofundezi subiectul înainte de a paria. Oricum dacă deschizi un cont la Betfair (deschide acum) vei avea acces gratuit la materiale didactice.


Găsirea meciurilor care te interesează

Întâi dă click pe ”Exchange” pentru a intra pe această platformă, după care vei vedea că toate sporturile sunt listate în meniul din stânga paginii. Prin intermediul acelui meniu vei putea accesa sportul, și ulterior competițiile / meciurile care te interesează. Deci pagina de Exchange este structurată un pic diferit față de cea de Pariuri Sportive. Dar modul de găsire a meciurilor și adăugarea pariurilor pe bilet nu este prea diferit, așa că nu are rost să detaliem prea mult. 


Plasarea de pariuri back și lay

Să luăm ca exemplu un meci între Leicester și West Brom. Vei vedea că în dreptul fiecărui tip de pariu sunt listate două cote: una în chenar albastru și una în chenar roz.

Când joci un pariu back la Betfair, înseamnă că pariezi că un anumit eveniment va avea loc. Deci vorbim despre un pariu obișnuit, cu care ești familiarizat la orice casă de pariuri online. Dacă joci suma de 100RON pe back Leicester la cota afișată de 2.00, atunci pariul este plasat instant. În cazul în care ”vulpile” câștigă, tu îți dublezi banii.

Când joci un pariu lay la Betfair, înseamnă că pariezi că un anumit eveniment NU va avea loc. Dacă pariezi 100RON pe lay Leicester la cotă de 2.02, înseamnă că Leicester NU trebuie să câștige. Dar atenție, că nu mizezi 100RON! Suma completată de tine va reprezenta în acest caz profitul pe care îl vei lua. Tu de fapt mizezi 102RON, aceasta fiind suma pe care o vei pierde în cazul în care Leicester câștigă. Dacă dai lay pe 10RON la un scor corect de 3:1 ce are cotă de 21.00, tu pariezi 200RON pentru un profit de 10RON. Vei câștiga acei 10RON indiferent de scor (în afară de cel selectat), însă vei pierde 200RON dacă partida se încheie fix cu scorul de 3:1.

 

De ce să plasezi pariuri la Betfair betting exchange?

La betting exchange ai și posibilitatea de a stabili propriile cote. Să zicem că dai lay la ”over 2.5 goluri” la o cotă de 2.00. Dacă valoarea pentru back (cea din coloana albastră) este mai mică de 2.00, atunci pariul este plasat instant. În schimb, dacă cota este mai mare de 2.00, atunci va trebui să aștepți până când cineva dă back la cota oferită de tine. Până când se întâmplă asta pariul va fi ”unmatched”. Sigur, există riscul să rămână așa.

Betting exchange-ul oferă multe avantaje: poți paria ce sume vrei fără să fii limitat vreodată, poți face trading fără a întâmpina probleme, poți beneficia de cote mai bune, poți găsi mai multe pariuri de valoare, sau poți aplica strategii de joc ce pot fi utilizate doar pe o astfel de platformă (vezi aici 3 exemple). Recomand să citești articolul la care ți-am dat link mai sus pentru a aprofunda acest subiect înainte de a plasa pariuri sportive la  Betfair Exchange.

Deschide cont și joacă la pariuri sportive cu un bonus de bun venit de până la 550RON!

 

4.Cum joc pariuri de pe mobil la Betfair?

Pariuri de pe mobil pe platforma de pariuri sportive

 • Descarcă aplicația ”Betfair Sports Betting” pentru IOS și Android (vezi aici cum)
 • Loghează-te de pe mobil pe contul Betfair sau deschide cont acum dacă nu ești deja client.
 • Selectează sportul preferat. O poți face fie din meniul orizontal de sus (pentru sporturile principale), fie din ”A-Z Meniu” de jos (pentru toate sporturile).

 • Alege competiția și meciul care te interesează, după care poți da click pe cota corespunzătoare selecției pe care vrei să o joci.
 • Aceasta va încărca într-un bilet virtual ce poate fi accesat din colțul dreapta sus a aplicației.
 • Apasă pe bilet pentru a îl vizualiza și completează suma dorită în dreptul tipului de pariu pe care vrei să îl joci.
 • Apasă pe ”Plasare pariuri” pentru a juca respectivul bilet la Betfair.ro.

 

Pariuri de pe mobil pe platforma de betting exchange

 • Descarcă aplicația ”Exchange Betting from Betfair” pentru IOS și Android (vezi aici cum)
 • Loghează-te de pe mobil pe contul Betfair sau deschide cont acum dacă nu ești deja client.
 • Selectează sportul dorit, fie din meniul orizontal de sus (pentru sporturile principale), fie din ”A-Z Meniu” de jos (pentru toate sporturile).

 • Alege competiția și meciul dorit, și dă click pe cota corespunzătoare selecției pe care vrei să o joci.
 • Se va încărca un bilet virtual exact sub selecția ta unde trebuie să completezi miza dorită.
 • Pentru a juca un pariu back (acel lucru se va întâmpla) pariază pe căsuța din coloana albastră. Suma completată de tine va reprezenta miza.
 • Pentru a juca un pariu lay (acel lucru NU se va întâmpla) pariază pe căsuța din coloana roz. Suma completată de tine va reprezenta eventualul profit în cazul unui pariu câștigător. Dacă tu completezi 20RON la un pariu contră de cotă 3.15 (ca în exemplul meu) atunci vei risca suma de  43RON pentru un profit de 20RON.

Deschide cont și joacă la pariuri sportive cu un bonus de bun venit de până la 550RON!

 

5. Pariu combinat de la Betfair - joacă pariuri multiple pe același meci

Betfair.ro a fost una din primele case de pariuri online licențiate care a implementat o facilitate foarte solicitată de către pariori – posibilitatea de a juca pe un singur bilet mai multe pariuri de la același meci. Opțiunea se numește ”Pariu combinat” și permite combinarea pe un tichet de joc a mai multor opțiuni de tipul ”Câștigător meci”, ”Total goluri”, ”Total cartonașe”, ”Total puncte de avertisment” și multe altele.

 1. Deschide un cont nou dacă nu ești deja client sau loghează-te pe contul actual.
 2. Accesează meciul de fotbal dorit din meniul de sporturi.
 3. Dă click pe opțiunea ”Pariu Combinat” din partea de sus a paginii (de sub ”Piețele de pariuri”).
 4. Adaugă pe bilet pariurile pe care vrei să le joci, completează miza și plasează pariul.

Exemplu: eu am ales să joc la meciul Inter – Lecce următoarele pariuri pe un singur bilet:

 • Inter – Rezultat final
 • Peste 2.5 goluri
 • Ambele echipe înscriu – Da
 • Peste 10.5 cornere
 • Sub 40 puncte de avertisment

Termeni și condiții

 • Funcția ”Pariu Combinat” este disponibilă doar la pariurile pre-meci pe fotbal.
 • Poți combina oricâte și orice pariuri dorești din secțiunea ”Pariu Combinat” atâta timp cât acestea nu sunt  contrare (Ex: Victorie Oaspeți + Șansă dublă 1x , Sub 7.5 cornere + Peste 8 cornere echipa gazdă etc).
 • La unele meciuri vor lipsi anumite tipuri de pariuri din secțiunea ”Pariu combinat”, cum ar fi cele pe cartonașe, marcatori sau cornere.
 • Oferta se supune termenilor generali Betfair și se adresează persoanelor cu vârsta de minim 18 ani.

Plasează acum pariuri multiple pe același meci cu noua funcție Pariu combinat!


6. Cashout Betfair - cum închid pariuri aflate în desfășurare?

Ca orice casă de pariuri online care se respectă, Betfair (vezi site-ul agenției) oferă opțiunea de închidere pariu. Și nu doar că o oferă, dar vine cu ceva în plus ce nu prea ai să vezi în alte părți - cash out parțial.

Opțiunea de cash out îți permite să închizi un pariu aflat în desfășurare pentru a primi o parte din potențialul câștig indiferent de ceea ce se întâmplă ulterior în meci. Astfel îți poți securiza câștigurile, și nu trebuie să mai trăiești tensiunea de final de meci doar ca să te scoată un gol venit în minutul 90. Acum ai la Betfair control total asupra pariurilor tale, și ar fi păcat să nu profiți de pe urma acestui avantaj. Află mai multe despre cash out!

 

Pe ce piețe pot folosi opțiunea de închidere pariu la Betfair?

Opțiunea de cash out la Betfair nu este disponibilă chiar la toate meciurile sau pariurile, dar de regulă poate fi folosită la toate opțiunile principale de pariere de la meciuri de fotbal, tenis, baschet și chiar din alte sporturi mai puțin populare. Există însă posibilitatea ca în cazul unui pariu pe un meci mai puțin important sau pe o opțiune secundară, opțiunea de închidere pariu să lipsească. Pe de altă parte poți închide atât pariuri single cât și multiple, indiferent dacă ele au fost plasate pre-meci sau live. 

 

Cum pot închide la Betfair un pariu aflat în desfășurare?

Sub fiecare pariu aflat în desfășurare vei vedea un buton galben pe care scrie ”Cash out”. Aici va fi afișată și suma pe care o poți încasa; aceasta va depinde de șansele reale de câștig ale biletului tău în respectivul moment. 

 

Opțiunea de cash out parțial la Betfair.ro – ce are așa special?

Betfair.ro este una din puținele case de pariuri online licențiate care oferă posibilitatea clienților de a închide doar o parte din pariu (de fapt mai este o singură agenție - ACEASTA). Cum așa? Să presupunem că ai pus un pariu live pe 200RON pe o cotă de 3.00, iar la un moment dat agenția îți oferă la cash out suma de 450RON. Pe de-o parte poate vrei să închizi pariul, dar pe de alta ai prefera să îl lași până la capăt. La Betfair poți face un compromis: poți închide jumătate de pariu; astfel primești automat 225RON, și rămâi în continuare cu o miză de 100RON pe acea cotă inițială de 3.00. Dar nu este obligatoriu să închizi fix jumătate de pariu; poți închide pe orice sumă dorești. Cu siguranță această facilitate va fi de folos pariorilor, motiv pentru care adăugarea ei reprezintă un mare plus. 

Deschide cont și joacă la pariuri sportive cu un bonus de bun venit de până la 550RON!

Te-ar putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult