Ghid Betfair - cum deschid cont, cum efectuez un depozit și cum plasez primul pariu

2021-01-01 06:10:00 4,9k 0

Ghid Betfair - vezi pas cu pas cum poți în mai puțin de 10 minute să deschizi un cont, să depui bani și să plasezi primul tău pariu online la această casă de pariuri online.  Îți vom arăta și cum se verifică contul de pariuri, dar și cum se efectuează prima retragere. 

Deschide cont și încasează un bonus atractiv de bun venit!


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Ce trebuie să știi din start

 2. Cum deschid un cont Betfair

 3. Cum efectuez un depozit
  3.1 Cum depun cu cardul

 4. Parcurgerea procesului de verificare KYC (Know Your Customer)

 5. Cum plasez primul pariu pe Sportsbook

 6. Cum plasez primul pariu pe Betting Exchange

 7. Cum efectuez prima retragere

 

1. CE TREBUIE SĂ ȘTII DIN START

Înainte de toate, ca să nu existe confuzii pentru pariorii începători, trebuie menționat că Betfair (L1160655W000329) are două platforme: Exchange și Sportsbook. Atunci când intri pe betfair.ro vei vedea că ai în colțul din stânga sus opțiunea de a alege una din ele.

Platforma de Sportsbook este cea obișnuită de pariuri sportive, unde pariezi exact ca la orice altă casă de pariuri online. În schimb platforma de betting exchange (cunoscută la noi și sub numele de pariuri în contrapartidă) este una inedită și unică în România. Aici tu poți lua locul casei de pariuri, toate pariurile fiind plasate directe între jucători (cotele sunt stabilite în funcție de cerere și ofertă). Îți voi arăta mai jos cum se pariază pe fiecare platformă în parte, dar cu mențiunea că cea de betting exchange nu este destinată pariorilor începători.

 

2. CUM DESCHID UN CONT BETFAIR?

Intră pe site-ul Betfair prin intermediul ACESTUI LINK și dă click pe butonul ”Înregistrați-vă acum” pentru a deschide un formular precum cel de mai jos. 

Eu ți-am prezentat un formular completat ca să poți vedea concret ce ai de trecut în fiecare căsuță în parte. Nu voi mai prezenta aceste informații una câte una pentru că sunt chestii de-a dreptul banale și intuitive. Totuși am de făcut câteva precizări importante:

 • Nu completa date false - Altfel nu vei putea parcurge procesul de verificare KYC și nu vei putea retrage eventuale câștiguri de pe cont. Inclusiv numărul de telefon trebuie să fie unul valid în cazul în care staff-ul Betfair are nevoie să te contacteze.

 • Nu juca după datele altor persoane dacă nu ai18 ani - poate crezi că agențiile nu au cum să afle, dar vei vedea că au metode destul de avansate la care nu te aștepți prin care să depisteze conturi făcute de pe datele altor persoane.

 • Lasă contul în lei românești - ai posibilitatea de a alege și alte valute, dar recomand să nu o faci! Ulterior nu vei putea schimba alegerea făcută, și nu cred că ai chef să plătești comisioane pentru schimb valutar la fiecare depunere / retragere.

 • Ai grijă la codul promoțional - este introdus automat codul promoțional pentru oferta de bun venit valabilă în acel moment. Dacă vrei în schimb să pui mâna pe un bonus mai bun, vezi că cei de la Betfair vin ocazional cu diferite promoții cu cote mărite la meciurile importante. Cel mai bine este să urmărești secțiunea noastră de Promoții pentru a afla când o astfel de ofertă este disponibilă, și pentru a vedea ce cod trebuie introdus și ce condiții atașate există. 

 • Citește regulamentul agenției - ”Termenii și condițiile” nu reprezintă o simplă căsuță ce trebuie bifată din obligație. În momentul în care ai bifat-o înseamnă că ești de acord cu regulamentul Betfair. Îți spun asta pentru că mulți se trezesc pe parcurs că operatorul la care joacă a luat o decizie care nu le convine și fac gură, chiar dacă respectiva decizie este acoperită de regulamentul intern. Acest lucru nu este valabil doar la Betfair, ci peste tot.  Așa că citește regulamentul ca să știi ce ai acceptat. Află mai multe despre regulament joc case de pariuri.

După ce ai completat formularul vei primi pe adresa atașată contului un email cu un link pe care trebuie să îl accesezi pentru a activa contul. Apoi intră pe betfair.ro, dă click pe butonul ”Conectare” și introdu datele utilizate la înregistrare.

 

3. CUM EFECTUEZ UN DEPOZIT

După ce te-ai logat pe cont accesează ”Deposit” pentru a fi redirecționat către pagina de depuneri. Aici vei vedea că este afișată o listă cu toate metodele de plată disponibile. Poți depune prin intermediul tuturor metodelor de plată cunoscute. Depunerea minimă și taxele percepute diferă în funcție de metoda de plată aleasă după cum urmează:

 • card de credit / debit: minim 6 euro, taxă de 1.5%
 • Skrill: minim 10 euro,  nu se percep taxe
 • Neteller si Click and Buy: minim 15 euro, nu se percep taxe
 • Paysafecard: minim 5 euro, taxa de 2.5%
 • Ukash: minim 6 Euro, taxa de 4%
 • transfer bancar: minim 15 euro, nu se percep taxe, dureaza 2-5 zile

Cel puțin așa este la mine, eu având contul în euro (pentru că l-am deschis de pe vremea când nu era oferită posibilitatea de a paria în lei românești). Oricum și dacă ai cont în RON, depunerea minimă ar trebui să fie cam tot pe la aceleași valori, în funcție de cursul valutar la zi (posibil să fie mici diferențe și să fie folosite rotunjiri).

Mai multe informații despre metodele de plată acceptate de Betfair pot fi găsite aici: https://pariurix.com/agentii/betfair/plati

Cardul de credit / debit reprezintă cea mai comună metodă de plată folosită de către pariori la depuneri, motiv pentru care am să îți arăt exact care este procedura. Oricum indiferent de metoda de plată utilizată, vei vedea că efectuarea unei depuneri este intuitivă. Trebuie doar să urmezi indicațiile prezentate în formular. 

 

3.1 Cum efectuez o depunere cu cardul?

Pentru a depune cu cardul selectează opțiunea "Credit/Debit Card" și apoi dă click pe "Adaugă card". Aici completează opțiunile exact ca în imaginea următoare, după care vei putea folosi cardul pentru a efectua o depunere. 

 

4. PARCURGEREA PROCESULUI DE VERIFICARE KYC (KNOW YOUR CUSTOMER)

Procesul de verificare a identității contului de pariuri este obligatoriu prin lege și trebuie parcurs în maxim 30 de zile de la înregistrare. În caz contrar contul îți va fi închis, iar toate fondurile aferente vor fi virate către bugetul statului. Vei putea efectua depuneri fără a avea cont verificat (maxim 200€), dar nu vei putea retrage eventualele câștiguri de pe cont.


Ce documente trebuie să trimit?

În primă fază ai de trimis două documente după cum urmează:

 • document pentru identiticare personală: carte de identitate / certificat de cetățenie / permis de condus / pașaport
 • verificarea adresei: factură de utilități (internet, gaze, curent etc) / chitanță de achitare a taxelor / copie a extrasului de cont bancar. Indiferent de documentul ales, acesta nu trebuie să fie mai vechi de 3 luni!
   
Cum trimit documentele?
 • Accesează pagina ”Contul meu” – ”Contul meu Betfair” – ”Confirmați-vă identitatea”.
 • Accesează ”Doresc să” și alege opțiunea corespunzătoare documentului pe care vrei să îl verifici.
 • Ca alternativă poți trimite documentele și pe mail pe adresa [email protected] (să menționezi și numele de utilizator).


Ce trebuie să mai știu?
 • Documentele trebuie să fie fotografiate. Sunt șanse mari ca documentele scanate să fie refuzate!
 • Pozele trebuie să fie clare și lizibile, și să conțină documentul integral (să se vadă toate cele 4 colțuri).
 • Pozele trebuie trimise în format .jpeg sau .gif. Alte formate vor fi refuzate!
 • Documentele trebuie să nu aibă mai mult de 10MB în total dacă le trimiți pe mail, sau 7MB fiecare dacă le uplodezi de pe site.
 • Dovada adresei trebuie să nu fie mai veche de 3 luni.
 • Verificarea documentelor durează de regulă maxim 24 de ore, dar pot exista și excepții.
 • Agenția are dreptul să solicite pe parcurs și alte documente suplimentare (de exemplu copie după un card folosit la depuneri)

Pentru detalii suplimentare recomand să citești cu atenție acest articol: ”Verificarea cont KYC la Top 5 case de pariuri online recomandate, sfaturi și exemple

 

5. CUM PLASEZ PRIMUL PARIU PE SPORTSBOOK?

Așa cum spuneam și la începutul articolului, Betfair Sportsbook este platforma obișnuită de pariuri sportive acolo unde poți juca exact ca pe orice alt site de pariuri. De aceea plasarea de pariuri este ceva intuitiv, cu care chiar și un începător se poate descurca fără probleme. 


Cum găsesc evenimentele dorite?

În primul rând trebuie să găsești evenimentele sportive care te interesează. În partea stângă se află un meniu cu link-uri rapide către principalele evenimente sportive ale zilei sau către competițiile de top care organizează meciuri în viitorul apropiat. Însă pentru o ofertă completă va trebui să dai click pe ”Toate sporturile” din partea de sus a paginii. Se va deschide un drop menu, ca în poză, din care poți alege sportul preferat. Apoi se va încărca o listă cu competițiile / țările disponibile, iar din acel moment devine foarte ușor să găsești ceea ce cauți.

 

Cum adaug selecțiile dorite pe bilet?

În dreptul fiecărui meci sunt afișate cotele pentru câștigător; pentru a vedea o listă cu toate opțiunile disponibile trebuie să dai click pe respectivul meci. Pentru a adăuga o selecție pe bilet este suficient să apeși pe cota corespunzătoare acesteia. Poți selecta cote de la mai multe meciuri, iar atunci selecțiile respective vor încărca una sub cealaltă în biletul virtual din partea dreaptă a paginii, exact ca în poza de mai jos.

 


Ce tipuri de pariuri pot juca, și cum le joc?

La fiecare bilet poți juca pariuri single completând miza dorită în dreptul meciului pe care vrei să pariezi, dar și pariuri multiple sau sisteme completând căsuțele din partea de jos a biletului. La biletul meu cu 4 meciuri pot juca:

 • 4 selecții: pariu în acumulator, adică genul de bilet cu o singură combinație pe care trebuie să iasă toate selecțiile pentru ca biletul să fie câștigător (genul de bilet clasic pe care îl jucați cel mai mulți)
 • Triple: adică sistem 3/4 (combinații de câte 3 meciuri)
 • Duble: sistem 2/4 (combinații de câte 2 meciuri)
 • Yankee: este un sistem britanic care conține toate combinațiile din sistemele Triple și Duble, dar și varianta ”4 selecții”.
 • Lucky15: este un sistem Yankee + pariuri single pe fiecare meci în parte.

Vezi că un sistem conține mai multe pariuri (numărul este precizat în paranteză). Eu am completat cu ”1” în dreptul la ”Lucky15”, ceea ce înseamnă că de fapt voi paria 15RON pentru că sistemul meu conține 4 pariuri single, 1 pariu multiplu, 6 duble și 4 triple. Aceste noțiuni pot fi ceva mai greu de înțeles la început, motiv pentru care ar trebui să citești articolul ”Bilete la pariuri sportive explicate: simplu, sistem şi cu bază”.

 

6. CUM PLASEZ PRIMUL PARIU PE BETTING EXCHANGE?

Dacă ești la primul contact cu pariurile online ar trebui să eviți această platformă pentru început. Iar dacă totuși vrei să afli mai multe, dar nu știi cu ce se mănâncă betting exchange-ul, atunci trebuie să citești întâi articolul ”Betting Exchange - Să îți explic cum eu sunt casa de pariuri". Eu îți voi prezenta mai jos pe scurt câteva noțiuni de bază, dar chiar va trebui să aprofundezi subiectul înainte de a paria. Oricum dacă deschizi un cont la Betfair (deschide acum) vei avea acces gratuit la materiale didactice.

 

Găsirea meciurilor care te interesează

Întâi dă click pe ”Exchange” pentru a intra pe această platformă, după care vei vedea că toate sporturile sunt listate în meniul din stânga paginii. Prin intermediul acelui meniu vei putea accesa sportul, și ulterior competițiile / meciurile care te interesează. Deci pagina de Exchange este structurată un pic diferit față de cea de Pariuri Sportive. Vei vedea că în dreptul fiecărui tip de pariu sunt listate două cote: una în chenar albastru și una în chenar roz. 


Plasarea de pariuri back și lay

Să luăm ca exemplu un meci între Leicester și West Brom. 

Când pui un pariu back, înseamnă că pariezi că un anumit eveniment va avea loc. Deci vorbim despre un pariu obișnuit, cu care ești familiarizat la orice casă de pariuri online. Dacă joci suma de 100RON pe back Leicester la cota afișată de 2.00, atunci pariul este plasat instant. În cazul în care ”vulpile” câștigă, tu îți dublezi banii.

Când joci un pariu lay, înseamnă că pariezi că un anumit eveniment NU va avea loc. Dacă pariezi 100RON pe lay Leicester la cotă de 2.02, înseamnă că Leicester NU trebuie să câștige. Dar atenție, că nu mizezi 100RON! Suma completată de tine va reprezenta în acest caz profitul pe care îl vei lua. Tu de fapt mizezi 102RON, aceasta fiind suma pe care o vei pierde în cazul în care Leicester câștigă. Dacă dai lay pe 10RON la un scor corect de 3:1 ce are cotă de 21.00, tu pariezi 200RON pentru un profit de 10RON. Vei câștiga acei 10RON indiferent de scor (în afară de cel selectat), însă vei pierde 200RON dacă partida se încheie fix cu scorul de 3:1.


De ce să joci la betting exchange?

La betting exchange ai și posibilitatea de a stabili propriile cote. Să zicem că dai lay la ”over 2.5 goluri” la o cotă de 2.00. Dacă valoarea pentru back (cea din coloana albastră) este mai mică de 2.00, atunci pariul este plasat instant. În schimb, dacă cota este mai mare de 2.00, atunci va trebui să aștepți până când cineva dă back la cota oferită de tine. Până când se întâmplă asta pariul va fi ”unmatched”. Sigur, există riscul să rămână așa.

Betting exchange-ul oferă multe avantaje: poți paria ce sume vrei fără să fii limitat vreodată, poți face trading fără a întâmpina probleme, poți beneficia de cote mai bune, poți găsi mai multe pariuri de valoare, sau poți aplica strategii de joc ce pot fi utilizate doar pe o astfel de platformă (vezi aici 3 exemple). Recomand să citești articolul la care ți-am dat link mai sus pentru a aprofunda acest subiect. 

 

7. CUM EFECTUEZ PRIMA RETRAGERE?

La un moment dat vei dori să și retragi eventualele fonduri de pe cont. Pe pagina de ”Plăți”, lângă ”Depuneri” vei găsi și opțiunea ”Retrageri”. Este foarte intuitivă de folosit; introduci suma și selectezi metoda de plată dorită. Retragerile nu au loc instant, ci durează între câteva ore (în cazul portofelelor electronice) și câteva zile (retrageri pe card / transfer bancar). Sunt însă două aspecte importante de precizat. 

În primul rând nu poți solicita retrageri dacă nu ai contul verificat. Deci trebuie să parcurgi procesul de verificare KYC despre care am vorbit la punctul 4. Este posibil ca din acest motiv prima retragere să dureze mai mult ca de obicei. În al doilea rând, nu vei putea retrage decât prin metode utilizate anterior pentru depuneri, singura excepție fiind reprezentată de situațiile când depui prin Paysafecard. Atunci vei putea retrage doar prin transfer bancar.

Oricum una peste alta este destul de ușor să joci la pariuri online la Betfair (în special pe platforma de Sportsbook), și nu ar trebui să ai nevoie de mai mult de o zi de acomodare. Dacă totuși nu te descurci sau întâmpini dificultăți de orice fel cu acest operator, atunci recomand să dai un reply mai jos sau să postezi problema / întrebarea ta pe forumul de discuții Betfair. Cu siguranță cineva din staff-ul nostru sau din rândul utilizatorilor PariuriX te va ajuta în cel mai scurt timp. 

Deschide cont și plasează primul pariu chiar acum!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult