Comisioane Betfair Exchange - află care este comisionul standard și vezi ce este Betfair Premium Charge

2021-01-06 11:19:00 6,8k 0

Comisioane Betfair Exchange – astăzi vreau să vorbim despre taxele aplicate de acest operator pe platforma de betting exchange. Așa cum vei putea vedea, unele dintre ele sunt destul de necunoscute și se aplică în special clienților extrem de profitabili. Iar aici mă gândesc în special la  Betfair Premium Charge. Dar să o luăm cu începutul.

Deschide cont acum la cea mai bună agenție de betting exchange din lume!


Comisioane Betfair Exchange - care este comisionul standard?

Cum probabil știi, pe o platfomă obișnuită de pariuri sportive tu pariezi împotriva casei, care își păstrează un comision la fiecare pariu prin intermediul cotelor. De exemplu la un pariu cu cote de 1.90 / 1.90, payout-ul este de 95%, iar marja de profit a agenției este de 5% (detalii aici).

Pe betting exchange lucrurile stau diferit; payout-ul este de 100% la fiecare pariu pentru că tu pariezi împotriva altor jucători, nu a casei. De aceea cotele vor fi implicit mai mari. Pe de altă parte, Betfair (L1160655W000329) oprește un comision din profit la fiecare pariu câștigător, de obicei de 5%. Acest procent este cunoscut și sub numele de ”valoarea de bază a pieții”.

Dar stai că nu am terminat. Atunci când plasezi pariuri, acumulezi și puncte Betfair care aduc cu sine o valoare de reducere. Asta înseamnă că din comisionul standard se va scădea un anumit procent (între 2% și 60%), deci vei plăti mai puțin. Astfel, se aplică următoarea formulă:

  • Comision standard = Câștiguri nete * Valoarea de bază a pieței * valoare reducere 

EXEMPLU: Să presupunem că plasezi un pariu unde valoarea de bază a pieții este cea standard, de 5%, iar tu beneficiezi de o valoare de reducere de 30%. Asta înseaamnă că la un pariu care ar trebui să îți aducă un profit de 100€, vei primi înapoi 96.5€, comisionul fiind de 3.5€

  • 100€ * 5% * (1 – 30%) = 3.50€ comision

 

Puncte Betfair și valoarea de reducere

Pentru fiecare 1€ plătit în comision vei primi 10 puncte. Deci la un comision de 3.5€ vei primi 35 de puncte. Este important de precizat că aceste puncte sunt oferite și la pariurile pierzătoare, nu doar la cele câștigătoare. Formula rămâne aceeași ca cea de mai sus, doar că în loc de câștiguri nete sunt luate în considerare pierderile nete.

Reducerile sunt cuprinse între 2% și 60% în funcție de numărul de puncte acumulate, conform graficului de mai jos. Acumularea de puncte și reducerile oferite sunt definitive, deci nu se resetează după un anumit interval de timp. Asta înseamnă că jucătorii vechi de la Betfair au un avantaj evident.

 

Betfair Premium Charge

Acesta este un comision suplimentar pe care începi să îl plătești abia după ce îndeplinești următoarele condiții:

  • să fi pariat pe minim 250 de piețe
  • contul să fie profitabil
  • comisionul plătit până în acest moment să fie mai mic de 20% din profitul total

Toate aceste lucruri sunt calculate luând în considerare istoricul all-time al contului de pariuri. În momentul în care ai îndeplinit aceste condiții vei primi un mail prin care ești anunțat că din acest moment ești eligibil să plătești acest comision suplimentar cunoscut sub numele de ”Premium Charge”. Însă nu vei începe să plătești imediat, deoarece se activează o ”alocație” în valoare de 1,000£. Sunt practic niște bani fictivi din care vei plăti la început respectivul comision. Abia când îi epuizezi, începi să plătești pe bune, din bani proprii. Premium Charge este calculat luând în considerare veniturile săptămânale pe baza următoarei formule:

  • Premium Charge = 20% din profitul săptămânal – comisionul generat în respectiva săptămână

Să presupunem că ai făcut profit de 1,000£ într-o săptămână. Astfel ”premium charge” este de 200£ minus comisionul generat de-a lungul săptămânii. Dacă de exemplu ai plătit deja comision în valoare de 120£, atunci vei mai avea de plătit încă 80£. Comisionul trebuie achitat în fiecare zi de miercuri, la prânz. Dacă comisionul generat depășește deja acel prag de 20%, atunci în respectiva săptămână nu vei mai avea de plătit nimic în plus.


 Comisioane Betfair Exchange - Ce trebuie să mai știi

Trebuie menționat că informațiile despre ”Premium Charge” sunt preluate de pe varianta internațională a site-ului,  și asta pentru că nu am reușit să le găsesc pe site-ul în română. De aceea există riscul să existe anumite diferențe pentru piața din România, deși nu ar trebui să fie prea mari (pentru că piața din România nu este trecută ca excepție).

Dacă ai informații suplimentare despre comisioanele Betfair Exhange, sau crezi că anumite informații sunt eronate, poți da un reply mai jos.

Deschide cont acum la cea mai bună agenție de betting exchange din lume!


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult