Primul pariu Betfair

Recomandata

Primul pariu la Betfair

Ținând cont că este oferită atât o platformă de betting exchange cât și una de pariuri sportive, să le luăm pe rând.


Primul pariu pe Betfair betting exchange

Despre pariurile back și lay
Un site de "betting exchange" este exact cum spune si numele: un site unde clienții fac schimb de pariuri. Dacă tu mizezi că un anumit rezultat va avea loc, un alt parior poate paria împotriva ta. Dacă pariul lui este câștigător, atunci el ia banii tăi. Un pariu ”back” înseamnă că tu mizezi pe acel rezultat, în timp ce un pariu ”lay” este opusul la ”back”. Când ai plasat un pariu ”lay”, înseamnă că ai mizat că un anumit eveniment NU va avea loc.

Avem un meci între Steaua și Astra și un pariu de tipul ”1x2”. Dacă punem un pariu ”back” pe Astra, înseamnă că ea trebuie să câștige. Dacă punem un pariu ”lay” pe Astra, înseamnă că ea trebuie să NU câștige, deci trebuie să facă egal sau să piardă. Sigur, vei zice că este inutilă și complicată această opțiune, pentru că poți paria la orice agenție pe x2. Este adevărat, dar pe o paltformă de betting exchange poți pune pariuri contrare la orice, cum ar fi ca un meci de fotbal să NU se termine 0:0 sau ca un cal să NU câștige o cursă.

Cum pun un pariu back?
Pariul back se pune ca un pariu obișnuit. Completezi suma dorită și apeși pe ”Plasare pariuri”. Poți modifica cota, dar poți paria pe o anumită cotă doar dacă un alt parior contrează pariul la cota respectivă. Se pot pune inclusiv pariuri back multiple sau în sistem.

Cum pun un pariu lay?
În cazul pariului lay, lucrurile stau diferit. Tu completezi suma pe care vrei să o câștigi, și în funcție de aceasta se calculează miza. Dacă pui un pariu lay de 10€ pe un scor corect de ”1-0” la o cotă de 10.5, înseamnă că vei câștiga 10€ dacă meciul se termină cu orice alt scor în afară de 1-0. Dacă în schimb partida se termină fix cu acest scor, tu vei pierde 95€ (10 * 10.5 – 10). Nu poți juca pe bilet mai mult de un pariu lay.


Primul pariu pe Betfair Sportsbook

În ceea ce privește platforma de pariuri sportive, pariurile se plasează ca pe orice site, deci nu sunt multe de explicat. Pentru a pune un pariu single, completezi căsuța din dreptul meciului respectiv. Pentru a pune un pariu multiplu, completezi prima căsuță de sub selecțiile tale - cea care are în dreptul ei (x1). Pentru a pune pariuri în sistem, completezi căsuța din dreptul sistemului pe care vrei să îl joci, cu precizarea că suma completată de tine se va înmulți cu numărul de combinații ale respectivului sistem pentru a stabili miza finală.

La pariurile multiple poți selecta opțiunea ”EDGE ACCA”, opțiune care îți permite să îți asiguri biletul. Asta înseamnă că vei primi miza înapoi dacă te scoate un singur meci, dar ia în considerare faptul că și câștigul va fi mai mic dacă biletul este câștigător.

Pune primul tău pariu online la Betfair

Deschide un cont acum și pariază legal pe internet.

36040 utilizatori au ales Betfair

Pariezi aici ?

Discutii