Primul pariu online – cum pariez online la cele mai bune agenții licențiate de ONJN

3,2k 0

Primul pariu online – află cum pariezi online la cele mai bune agenții licențiate de ONJN! Plasarea de pariuri online este ceva foarte ușor de făcut și chiar și o persoană fără experiență se va descurca fără probleme la majoritatea caselor de pariuri online. Totuși, nimeni nu se naște învățat astfel încât și cele mai ușoare lucruri pot părea complicate la început și pot da bătăi de cap oricui.

Cote bune, pariuri LIVE chiar și de pe telefon, ofertă bogată > Vezi oferta

Mulți dintre pariorii experimentați din ziua de astăzi habar n-aveau ce este un pariu în sistem sau un pariu cu bancheri prima dată când s-au apucat de pariat, chiar dacă aceste lucruri li se par acum banale. De aceea acest articol vine în ajutorul pariorilor începători și are ca obiectiv să-i învețe pe aceștia cum să plaseze primul lor pariu online la cele mai bune agenții licențiate de ONJN. 

 

PRIMUL PARIU ONLINE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Primul pariu - noțiuni de bază
  1.1 Case de pariuri luate în considerare 
  1.2 Termeni elementari
  1.3 Tipuri de pariuri oferite de casele de pariuri online
  1.4 Cum se calculează câștigurile la bilete simple sau multiple?
  1.5 Cum se calculează cotele, câștigurile și mizele la biletele în sistem?
  1.6 Cum se calculează cotele, câștigurile și mizele la pariurile cu bancheri?

 2. Cum pariez la cele mai bune agenții licențiate
  2.1 Cum pariez online la Unibet?
  2.2 Cum plasez primul pariu la Sportingbet?
  2.3 Cum joc la pariuri online la Netbet?
  2.4 Cum joc online la 888Sport?
  2.5 Află cum se pune primul pariu la Fortuna Bet!
  2.6 Primul pariu la casa de pariuri online Betano

 3. Concluzii finale

 

1. PRIMUL PARIU - NOȚIUNI DE BAZĂ

1.1. Case de pariuri luate în considerare

Procesul de pariere în sine este foarte simplu, mai ales că este aproape același indiferent de agenția la care pariezi. Partea mai complicată este aceea de a face diferența între anumite tipuri de pariuri și de a înțelege cum sunt calculate cotele, mizele și câștigurile potențiale, lucruri importante pentru a putea vedea care este cel mai potrivit pariu în funcție de situație. De aceea în primul rând trebuie să vorbim un pic despre tipurile de pariuri oferite de operatorii online. 

 

1.2 Termeni elementari 

 • Miză – suma de bani pe care o pariezi 
 • Cotă – este un indice al unei opțiuni de pariere reprezentat printr-un număr care face corespondența diintre miză și potențialul câștig 
 • Câștig – suma de bani pe care o poți lua de pe urma unui pariu / bilet de pariuri. Acesta este calculat ca produsul dintre cota pariului și miza pariată. 
 • Profit – suma pe care o obţii în plus în urma unui pariu câștigat. Profitul este considerat diferența dintre câștig și miză. 

Citește acum ghidul pariurilor sportive online pentru începători! Află tot ce trebuie să știi despre pariurile pe internet!

 

1.3 Tipuri de pariuri oferite de casele de pariuri online 

 • Pariu simplu / single – este un pariu plasat pe un singur eveniment sportiv 
 • Pariu multiplu / pariu în acumulator / bilet simplu – este un bilet de pariuri ce conține mai multe meciuri unde toate selecțiile trebuie să fie câștigătoare 
 • Pariu în sistem – este un bilet de pariuri cu mai multe meciuri unde poți câștiga chiar dacă ai una sau mai multe selecții pierzătoare. Câștigul diferă în funcție de numărul de pariuri câștigătoare și de sistemul ales. 
 • Pariu cu bancheri / baze – este un bilet de pariuri format din două părți: meciuri care trebuie să iasă obligatoriu (bancheri) și meciuri care sunt jucate în sistem. 

 

1.4 Cum se calculează câștigurile la bilete simple sau multiple?

La un pariu simplu câștigul este egal cu produsul dintre miză și cota evenimentului pe care ai pariat. Dacă de exemplu pariezi 50 RON pe o cotă de 2.00, atunci potențialul câștig este de 100 RON şi profitul de 50 RON. 

La un pariu multiplu câștigul este egal cu produsul dintre miză și cota totală a acelui pariu multiplu. Cota totală se obține prin înmulțirea tuturor cotelor de pe bilet. Dacă de exemplu ai un bilet cu patru meciuri de cote 1.50, 1.60, 1.70 și 1.80, atunci cota totală va fi 7.345. Dacă pui 50 RON potențialul câștig va fi de 367.2 RON. Toate pariurile de pe bilet trebuie să fie câștigătoare; în caz contrar nu vei mai lua nimic. 

Atât pariurile single cât și cele multiple conțin o singură combinație câștigătoare, ceea ce înseamnă că indiferent de agenția la care pariezi suma pe care o completezi va reprezenta miza totală. Același lucru nu este valabil și la un bilet în sistem sau cu bancheri.  

 

1.5 Cum se calculează cotele, câștigurile și mizele la pariurile în sistem?

La orice bilet de pariuri poți juca combinații de 2, 3, 4, 5… n-1, n meciuri în funcție de numărul de evenimente sportive de pe bilet. În traducere liberă înseamnă că de exemplu la un bilet cu 7 meciuri poți juca următoarele sisteme: 2/7, 3/7, 4/7, 5/7, 6/7 și 7/7. În funcție de sistemul ales și de numărul de evenimente de pe bilet există un anumit număr de combinații. 

Dacă vrei să joci sistem 2/4 atunci există șase combinații posibile: 1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-4 și 3-4. Dacă ai dori să joci sistem 2/6 atunci deja ar fi 15 combinații posibile. Fiecare combinație în parte este considerată a fi un pariu individual, la care i se calculează cota și câștigul exact ca la un pariu multiplu. La final câștigul total este egal cu suma câștigurilor luate de pe urma combinațiilor câștigătoare.

Să presupunem că pariezi pe un sistem 2/6 unde cota fiecărui meci este de 2.00. Tu dacă completezi suma de 1 RON, pariezi de fapt 15 RON, deci câte 1 RON pe fiecare combinație. 

 • Dacă ies două din cele șase pariuri iei 4 RON deoarece ai o singură combinație câștigătoare (2*2*1)
 • Dacă ies trei din cele șase pariuri ai trei combinații câștigătoare (câte 4 RON câștig pe fiecare combinație), deci câștigul total este de 12 RON. 
 • Dacă ies patru din cele șase pariuri ai șase combinații câștigătoare, deci iei 24 RON. 
 • Dacă ies cinci din cele șase pariuri ai zece combinații câștigătoare, deci iei 40 RON. 
 • Dacă ies toate cele șase pariuri ai 15/15 combinații câștigătoare, deci iei 60 RON. 

Știi deja toate aceste lucruri? Atunci citește ghidul pariorului profesionist pentru tutoriale mai complexe!

 

1.6 Cum se calculează cotele, câștigurile și mizele la pariurile cu bancheri?

Să presupunem că ai un bilet cu șase meciuri cu următoarele cote: 1.40, 1.50, 2.00, 2.20, 2.40, 2.50. În primele două pariuri ai încredere mai mare, motiv pentru care nu vrei să le joci în sistem cu celelalte, în timp ce pe celelalte patru pariuri ai prefera să le joci într-un sistem 2/4. În situația aceasta pariul cu bancheri este soluția perfectă. Alegi primele două meciuri ca bancheri (ceea ce înseamnă că ele trebuie să iasă obligatoriu), iar între celelalte jocuri selectezi sistemul 2/4. 

Dacă treci miza de 5 RON înseamnă că miza totală va fi de 30 RON, deoarece există șase combinații posibile între cele patru meciuri nealese ca bancheri. Pentru a câștiga ceva bani este obligatoriu ca cei doi bancheri și minim două din celelalte patru pronosticuri să fie câștigătoare. Dacă te scoate un bancher atunci biletul este pierdut indiferent de rezultatul celorlalte pariuri. Să presupunem că la acest bilet ies cei doi bancheri și primele trei din celelalte patru pariuri. În acest caz ai trei combinații câștigătoare după cum urmează:

 • Combinația 1: 1.40 * 1.50 * 2.00 * 2.20 * 5 = 46.2 
 • Combinația 2: 1.40 * 1.50 * 2.00 * 2.40 * 5 = 50.4 
 • Combinația 3: 1.40 * 1.50 * 2.20 * 2.40 * 5 = 55.44 

Deci câștigul total va fi de 152.04 RON. Ia în considerare faptul că nu toate casele de pariuri online permit plasarea de pariuri cu bancheri. 

De asemenea ține cont de faptul că majoritatea operatorilor de pariuri online impun o miză de minim 1 RON/ combinație, ceea ce înseamnă că în cazul unui pariu în sistem cu multe combinații posibile va fi necesar să pariezi sume consistente de bani. Aici unele din casele de pariuri offline care au trecut în online au un avantaj, deoarece acestea permit chiar și parierea a 0,05 RON pe combinație.Acestea fiind spuse, să vedem cum poți paria la cele mai bune case de pariuri online licențiate.

Cote bune, pariuri LIVE chiar și de pe telefon, ofertă bogată > Vezi oferta

 

2. Cum pariez la cele mai bune agenții online licențiate?

2.1 Cum pariez online la Unibet?

În imaginea de mai jos ai exemplu cu două bilete: în stânga este un pariu simplu, iar în dreapta un pariu multiplu. Așa cum se poate vedea, pariul simplu poate fi accesat din tabul ”Simplu” și poate fi plasat completând chenarul din dreptul meciului cu suma pe care dorești s-o mizezi. Pentru a pune un pariu multiplu trebuie să selectezi tabul ”Combinație” și să completezi căsuța din partea de jos a biletului. 

unibet-1.png

 

Pentru a pune un pariu în sistem sau cu bancheri selectează tabul ”Sisteme”. În imaginea de jos poți observa că opțiunea Bancheri este neactivată, deci pot selecta oricare din sistemele disponibile la un bilet cu patru meciuri. Eu am completat suma de ”10” în dreptul unui sistem Yankee, sistem ce conține toate combinațiile posibile sistemelor 2/4, 3/4 și 4/4, ceea ce înseamnă că sunt un total de 11 combinații, deci miza mea totală este de 110 RON. 

În partea dreaptă a imaginii am activat opțiunea ”Bancheri” și am selectat primul meci ca bancher dând click pe butonul ”B” din dreptul lui. Între celelalte trei meciuri am ales un sistem de 2/3 cu miză de 20 RON, deci miza totală este de 60 RON deoarece sunt șase combinații posibile. 

Află mai multe despre primul pariu la Unibethttps://pariurix.com/agentii/unibet/primul-pariu

unibet-2.png

 

2.2 Cum plasez primul pariu la Sportingbet?

Și la Sportingbet modul de pariere este cam același. La un pariu single trebuie să selectezi tabul ”Simple” și să completezi miza din dreptul meciului. 

sportingbet-1.png

 

La un pariu multiplu trebuie să selectezi tabul ”Acumulator” și să completezi chenarul din partea de jos a biletului. Pentru un pariu în sistem trebuie desigur să alegi tabul ”Sistem”. Eu am ales ca la un bilet cu patru meciuri să pariez pe un sistem Lucky 15, care este echivalentul unui sistem Yankee plus patru pariuri single. Am completat suma de ”5”, ceea ce înseamnă că miza mea totală este de 75 RON. Din păcate cei de la Sportingbet nu oferă posibilitatea de a plasa pariuri cu bancheri. 

PariuriX îți arată cum se pune primul pariu la Sportingbet!

sportingbet-2.png

 

2.3 Cum joc la pariuri online la Netbet?

La pariul simplu deja nu prea mai sunt multe de spus, procedura fiind aceeași ca la agențiile precedente.  

 

netbet-1png.png

 

Cei de la Netbet au avut proasta inspirație ca atât taburile Combi cât și Sistem să conțină sisteme de pariuri. Poți pune un pariu multiplu din tabul ”Combi” selectând ultima opțiune din biletul virtual. Numele acestei opțiuni va diferi în funcție de numărul de selecții de pe bilet, dar mereu va avea în dreptul ei precizarea ”1 pariuri”. De exemplu la biletul meu cu cinci meciuri, această opțiune se va numi ”5 selecții”. 

Îmi place că în cazul unui pariu în sistem este explicat foarte clar numele sistemului și numărul de pariuri pe care acesta îl conține. Cum se poate vedea, la un bilet cu cinci meciuri am optat pentru un sistem 3/5 cu o miză de 5 RON / combinație, deci miza totală este de 50 RON. Nici la Netbet nu putem plasa pariuri cu bancheri.  

Vrei să afli mai multe despre cum se pariază la Netbet? Atunci dă CLICK AICI.

netbet-2.png

 

2.4 Cum joc online la 888Sport

Nici la 888sport nu sunt multe de spus în legătură cu plasarea de pariuri simple și multiple. Pentru un pariu single alegi tabul ”Individual”, iar pentru un pariu în acumulator selectezi ”Multiple”. Completează suma dorită și apasă ”Plasare pariu”.  


În partea stângă a imaginii de mai jos poți vedea exemplul unui pariu în sistem cu 5 meciuri, unde voiam să joc sistemul Super Yankee. Acest sistem nu apare în listă, dar asta nu este o problemă deoarece el oricum este echivalentul tuturor pariurilor de tipul 2/5, 3/5, 4/5 și 5/5. De aceea tot ce am de făcut este să trec miza dorită în dreptul fiecăruia din aceste sisteme. Astfel am un total de 26 de combinații cu o miză de câte 1€ per combinaţie.

În partea dreaptă am ales un pariu cu bancheri, unde am selectat un meci ca bancher și un sistem de 2/4 între celelalte patru jocuri.  
 

Citește recenzia 888Sport pentru a vedea cum se plasează primul pariu!

888sport-2.png

 

2.5 Află cum se pune primul pariu la Fortuna Bet!

Pentru a pune un pariu single la Efortuna selectează tabul Standard și completează suma dorită în chenarul din dreptul pariului dorit. Pariurile multiple se pun din același tab. Adaugă întâi pe bilet toate pariurile dorite, iar sub vei avea opțiunea ”Acumulator” pe care trebuie să dai click pentru a deschide un drop menu. Completează căsuța din dreptul primei opțiuni, opțiune pe care scrie ”Simplu”. 

fortuna-1.png

 

Din același tab ”Standard” se poate pune și un pariu în sistem. De exemplu eu am pus un pariu pe sistemul Lucky31, sistem pentru biletele cu 5 meciuri ce conține toate combinațiile de la sistemele 1/5, 2/5, 3/5, 4/5 și 5/5. 

Sunt permise și pariuri cu bancheri, dar aici acești bancheri sunt numiți ”baze”. Dă click pe tabul ”Baze”, selectează căsuța din dreptul meciului / meciurilor care vrei să fie bancheri și completează căsuța din dreptul sistemului dorit. 

Află de la PariuriX cum se pune primul pariu la Fortuna Bet!

fortuna-2.png

 

2.6 Primul pariu la casa de pariuri online Betano

După ce ți-am prezentat deja în amănunt cum se pariază la cinci case de pariuri online diferite, cred că este destul de intuitiv să îți dai seama cum se pune un pariu și la Betano. De aceea acum nu voi mai relua pas cu pas ce este de făcut, ci mai bine prezint o poză cu câteva instrucțiuni din care vei înțelege mai bine despre ce este vorba.

Primul pariu online la Betanohttps://pariurix.com/agentii/betano/primul-pariu

betano.png 


3. CONCLUZII FINALE DESPRE PRIMUL PARIU ONLINE

Din acest articol ai aflat mai multe despre pariurile single, multiple, în sistem și cu bancheri și ai învățat cum să pui primul tău pariu online (indiferent de care tip) la cele mai bune cinci case de pariuri pe internet licențiate în România în acest moment.

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Salvează