Depuneri și retrageri de bani la case de pariuri online, sfaturi și informații utile

2021-01-03 14:55:00 17,6k 1

Află tot ce trebuie să știi despre depuneri și retrageri de bani la casele de pariuri online. Descoperă metodele de plată oferite și află cum poți alimenta contul de pariuri chiar dacă nu ai un card de credit / debit. Vezi care este depunerea și retragerea minimă de bani la agențiile licențiate în funcție de metoda de plată aleasă, ce taxe sunt percepute, și cât de rapid sunt procesate tranzacțiile. Tot aici vei găsi câteva sfaturi și informații utile.

VEZI AICI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX!


1. CELE MAI POPULARE METODE DE PLATĂ LA PARIURI ONLINE

Card de credit / debit, cea mai utilizată metodă de plată la pariuri

Cardul este de departe cea mai populară metodă de plată, și nu sunt puțini acei pariori începători care cred că este și singura acceptată de către agențiile online (complet fals, cum vei putea vedea mai jos). Există două tipuri principale de carduri:

 • Visa : aici se încadrează și cardurile Visa Electron și Virtuon
 • Mastercard : aici se încadrează și cardurile Maestro

De regulă orice card poate fi utilizat pentru depuneri, însă în cazul retragerilor vei întâmpina probleme cu majoritatea, excepție făcând cardurile Visa Electron. În ceea ce privește băncile la care este bine să ai un astfel de card (pentru că și asta contează), recomandările principale sunt ING, Transilvania și BCR.

Deschiderea durează de obicei maxim o săptămână şi este gratuită. Un card la ING îți oferă posibilitatea de îl alimenta cu fonduri direct prin bancomat (self-bank). Cardurile de la Transilvania sunt recunoscute pentru costul de administrare anuală foarte redusă, fiind mai mică decât la orice altă bancă. De asemenea, serviciul lor de Internet Banking este considerat a fi cel mai bun şi cel mai securizat dintre toate serviciile de acest gen oferite de către băncile din România. În ceea ce privește BCR, majoritatea pariorilor care au optat pentru această bancă au fost mulțumiți – nu prea am văzut plângeri.

Concluzia este simplă, dacă vrei să deschizi un card special pentru a îl utiliza pentru pariuri, atunci optează pentru un card Visa Electron de la ING / Transilvania / BCR.

Nu voi intra aici în mai multe detalii deoarece avem pe site un articol foarte amănunțit despre carduri la pariuri online pe care recomand să îl accesezi aici: https://pariurix.com/card-pentru-pariuri-online.html.

 

Skrill - portofelul electronic preferat pentru depuneri și retrageri

Acesta este un portofel electronic care poate acționa ca intermediar între contul de pariuri și cardul tău. Avantaje sunt multe, dar eu îți enumăr doar câteva:

 • Dacă ai un card care nu este acceptat de agenție, atunci poți transfera bani de pe el pe Skrill, și mai departe pe contul de pariuri.
 • Datele cardului nu mai ajung la casa de pariuri la care depui. Aceștia vor putea vedea doar adresa de mail atașată contului Skrill, și atât. Acest punct este important pentru genul de persoane care nu vor să își expună datele bancare la agenția la care joacă.
 • Skrill este considerată ca fiind una dintre cele mai sigure metode de plată din lume.
 • O retragere pe Skrill este procesată mult mai rapid decât una prin transfer bancar.
 • Poți deschide și un card Skrill, cu care să ai acces oricând la banii de pe portofelul electronic.

Ar fi mult mai multe de spus, dar dacă te-am făcut curios, atunci cel mai bine este să citești articolul: ” Skrill - Portofel electronic pentru pariuri online”. Aici vei putea vedea care sunt comisioanele și taxele percepute, o listă completă cu avantaje / dezavantaje, o listă cu casele de pariuri la care poți folosi Skrill, dar și o serie de întrebări comune, sfaturi și recomandări.


Neteller - o metodă de depunere mai puțin folosită la pariuri

Este un portofel electronic ca și Skrill, ce este oferit de destul de multe case de pariuri online. Însă consider că acesta nu oferă nici un avantaj vizibil, dar are în schimb câteva dezavantaje (cum ar fi taxele și comisioanele sensibil mai mari), deci nu are rost să aprofundăm subiectul.


Paysafecard - cartleră pre-pay pentru pariuri sportive pe internet

Paysafecard-ul este ca un fel de cartelă pre-pay pentru tranzacții online. Folosirea lui este foarte simplă:

 • Achiziționezi o cartelă Paysafecard de 25, 50, 100 sau 300RON. Caută acum cel mai apropiat punct de vânzare!
 • Deschizi un cont pe site-ul Paysafecard
 • Introduci codul de 16 cifre a cartelei pentru a transfera fondurile pe cont.
 • Intri pe site-ul agenției de pariuri la care joci în secțiunea Depuneri, introduci suma pe care vrei să o depozitezi, și introduci adresa de mail atașată contului Paysafecard.
 • Vei fi redirecționat către paysafecard.com unde trebuie să te loghezi și să accepți tranzacția.

Ia totuși în considerare faptul că majoritatea agențiilor de pariuri acceptă această metodă de plată doar pentru depuneri, nu și pentru retrageri. În cazul acestora vei putea scoate banii cel mai probabil prin transfer bancar. Există însă și excepții, cum ar fi Betano (vezi site-ul agenției), acolo unde poți să depui, dar și să retragi cu Paysafecard.

Pentru informații complete despre această metodă de plată accesează articolul: ”Ce este Paysafecard pentru pariuri sportive online și cum se folosește?

 

Transfer bancar - o opțiune din ce în ce mai puțin folosită

Transferul bancar reprezintă o alternativă pentru a efectua depuneri și retrageri fără a avea un card, dar ia în considerare faptul că este unica metodă de plată prin care depunerile nu au loc instant (durează de obicei 2-5 zile). De asemenea, de la o vreme agențiile licențiate au început să renunțe la această metodă de plată (cel puțin pentru depuneri) din motive legislative.

 

Depuneri și retrageri de bani direct din agențiile de pariuri

Operatorii de pariuri online care dețin și agenții stradale oferă posibilitatea de a depune și retrage bani direct din sucursalele stradale proprii. În această categorie intră: Fortuna Bet (deschide un cont acum), Stanleybet, Superbet, Mozzartbet, Casa Pariurilor, și Admiral (deschide cont acum)

Mai nou, cei de la Netbet (vezi site-ul agenției) oferă și ei acest mod de a efectua tranzacții către și dinspre contul de pariuri din agențiile Favbet, din sucursalele Smith & Smith, dar și din magazinele de reviste Inmedio (pot fi găsite ăn majoritatea mall-urilor și hypermarketuri-lor) – află mai multe.

Avantajele sunt evidente. Poți depune bani pe contul de pariuri online în același mod în care pariezi la agențiile offline, ai acces la banii tăi în aceeași zi în care soliciți o retragere, nu ai de plătit comisioane suplimentare (față de cele prevăzute prin lege), nu expui date bancare etc.


Alte metode de plată la pariuri sportive online

Unele case de pariuri oferă și alte metode de plată precum Click & Buy, Ukash sau Trustly, dar nu are rost să vorbim prea mult despre acestea deoarece sunt destul de puțini cei care aleg să le folosească.

 

2. DEPUNEREA ȘI RETRAGEREA MINIMĂ LA AGENȚIILE LICENȚIATE

La acest punct vom vedea o listă cu cele mai importante agenții licențiate, metodele de plată oferite de fiecare, și sumele minime pe care le poți depune și retrage prin fiecare metodă în parte. Voi oferi aceste informații sub forma a două tabele deoarece sunt mult mai ușor de urmărit. Acolo unde vezi liniuțe, înseamnă că respectiva metodă de plată nu este oferită de acea agenție de pariuri. Pentru infornații suplimentare despre parea de plăți a unui anumit operator (inclusiv cei secundari care nu apar pe listă), accesează secțiunea Top case de pariuri online, intră pe recenzia agenției care te interesează, și selectează tabul ”Depuneri și retrageri de bani”.

Depunere minimă la agențiile licențiate
Agenție
Card de credit/ debit
Skrill
Neteller
Paysafecard
Locații stradale
25
65
-----
25
-----
20
20
40
20
-----
40
70
70
25
-----
25
25
25
25
25
20
20
40
20
-----
40
40
40
40
-----
40
40
40
40
-----
40
40
40
40
-----
10
10
10
10
-----
20
20
20
20
20
20
50
-----
20
10

 

Retragere minimă la agențiile licențiate
Agenție
Card de credit/ debit
Skrill
Neteller
Transfer bancar
Locații stradale
65
65
-----
65
-----
120
120
120
-----
-----
40
70
70
60
-----
50
50
50
50
-----
80
20
80
80
-----
40
40
40
40
-----
40
40
40
40
-----
80
80
80
350
-----
50
50
50
50
-----
20
20
20
20
20
Casa Pariurilor
20
50
-----
Orice sumă
10

 


Mențiuni importante:
 • La Netbet (deschide cont acum) există câteva moduri de a depune și retrage din agenții stradale: din locațiile Favbet prin Netbet Cash Card (depunere minimă RON, retragere minimă 20RON), prin locațiile Smith & Smith (atât depunerea cât și retragerea minimă 50RON), cât și din locații Inmedio (depunere minimă 50RON, nu se poate retrage încă).
 • Netbet oferă inclusiv metoda de plată Trustly: 200RON depunerea minimă, 80RON retragerea minimă.
 • La betfair.ro poți depune și retrage și prin Click & Buy : minim 70RON.
 • 888Sport.ro oferă inclusiv metoda de plată Ukash: 10€ depunerea minimă, 3€ retragerea minimă.
 • Din ce știu betano.ro este singurul operator care oferă posibilitatea de a retrage bani prin Paysafecard (dacă mai știi vreunul poți da un reply mai jos).
   

2.1 Taxe percepute la depuneri / retrageri

Conform legilor în vigoare, vei fi taxat cu 2% la fiecare depunere și cu 1% la fiecare retragere. Sunt câțiva operatori, precum Efortuna.ro sau Admiral.ro, care acoperă din propriul buzunar taxa de 2%. Pentru mai multe detalii despre acest subiect accesează articolul ”Taxe și Impozite pariuri sportive - ce taxe avem de plătit la stat, atât online cât și offline”. 

De asemenea, pot fi unele case de pariuri online care să perceapă taxe suplimentare pentru depunerile sau retragerile de bani efectuate prin anumite metode de plată. Dar de regulă aceste taxe vor fi menționate pe pagina de plăți a respectivului operator. Mai pot exista și mici taxe percepute de bancă atunci când retragi prin transfer bancar / card, sau taxe echivalente schimbului valutar dacă folosești un card în altă valută.

 

3. TIMP DE PROCESARE A TRANZACȚIILOR LA AGENȚIILE ONLINE

În ceea ce privește depunerile lucrurile sunt foarte simple. Ele au loc instant indiferent de metoda de plată aleasă, singura excepție fiind reprezentată de depunerile prin transfer bancar care de regulă pot dura între 1 și 5 zile lucrătoare.

Lucrurile stau însă diferit când vine vorba de retrageri. Aproape niciodată nu vom primi banii instant, și asta pentru că din momentul în care noi am solicitat o retragere, vom avea de așteptat până când casa de pariuri o acceptă. Chiar dacă un operator confirmă rapid o tranzacție, nu înseamnă că noi vom primi instant banii. În cazul anumitor metode de plată, trebuie ca și instituția financiară respectivă să proceseze tranzacția.


Retrageri prin bancă – timpi de așteptare și importanța băncii

Atunci când solicităm o retragere pe card sau prin transfer bancar, tranzacția trebuie să fie procesată întâi de casa de pariuri (poate dura de la câteva minute la câteva zile), și apoi de bancă (din nou, poate dura câteva ore, dar și 1-2-3 zile). Dacă tu de exemplu vrei să scoți bani de la Unibet (vezi site-ul agenției) pe un cont Raiffeisen, atunci sunt șanse să primești banii chiar în aceeași zi. De ce? Pentru că cei de la Unibet se mișcă destul de rapid, plus că agenția trimite banii prin EarthPort, companie care în România are cont deschis la Raiffeisen (e logic că tranzacțiile interbancare au loc mult mai rapid).

Dar dacă ai cont la o agenție de pariuri mai de Doamne ajută unde durează câteva zile până îți acceptă tranzacția (hai să nu dau nume totuși), ai cont pe la CEC (nu am nimic cu ei, dar timpul de procesare al plăților este mult mai mare decât la alte bănci), și agenția trimite banii printr-o altă bancă, atunci ar putea dura și o săptămână până vezi banii. Am auzit chiar și cazuri în care pariorii așteptau vreo 2 săptămâni până să își vadă câștigurile!


Retrageri pe portofele electronice

Acestea sunt procesate mult mai rapid. Practic, imediat ce agenția acceptă tranzacția banii vor intra pe contul tău Skrill / Neteller. Știu că înainte ca licențierea să fie obligatorie, operatori precum Betfair sau  PokerStars procesau astfel de tranzacții automat (începând cu a doua retragere, după ce verificai identitatea contului), iar astfel banii ajungeau pe portofelul electronic în câteva minute din momentul solicitării plății. Nu știu dacă acest lucru încă se mai întâmplă, dar oricum în mod normal la agențiile decente tot primești banii în maxim 24 de ore din momentul în care ai retras.


Retrageri din agenții stradale

Atunci când vrei să retragi dintr-o agenție stradală trebuie să programezi o rezervare de fonduri de pe site-ul agenției respective. Atâta timp cât nu retragi sume colosale, ar trebui să primești în maxim câteva minute confirmarea tranzacției. Din acel moment poți să te duci la agenție și să scoți banii. Chiar dacă din diferite motive tranzacția nu este acceptată instant, timpul de așteptare tot nu ar trebui să fie mai mare de 24 de ore.  


Prima retragere este procesată mai greu

Dacă nu ai contul verificat atunci când soliciți prima retragere, timpul de așteptare va crește vizibil deoarece va trebui întâi să furnizezi documentele cerute de către bookmaker. Abia după ce acesta validează documentele, va începe să proceseze și cererea de retragere. De aceea recomand să îți verifici contul cât mai rapid; oricum ești obligat prin lege să o faci în maxim 30 de zile de la înregistrare. Detalii suplimentare găsești aici: https://pariurix.com/verificarea-contului-kyc-la-agentiile-recomandate.html.
 


3.1 Agențiile de pariuri cu cele mai rapide plăți

Cele mai rapide plăți prin transfer bancar sau pe card
Cele mai rapide plăți prin Skrill
 • betfair.ro – de la câteva minute până la maxim 24 de ore
 • betstars.com - de la câteva minute până la maxim 24 de ore
 • betano.ro - maxim 24 de ore
 • sportingbet.ro - maxim 24 de ore
 • netbet.ro – maxim 24 de ore

Cele mai rapide plăți din agenții stradale
 • netbet.ro – retrageri prin agențiile Favbet și Smith & Smith – retragerile sunt acceptate foarte rapid
 • efortuna.ro – poți scoate banii în aceeași zi în care ai solicitat retragerea din oricare din cele 600+ de agenții Fortuna din țară
 • Casa Pariurilor – cererile de retragere sunt procesate instant atâta timp cât nu ai scos sume foarte mari, deci te poți duce imediat să iei banii.
 • Superbet - cererile de retragere sunt procesate în maxim 24 de ore.

Agențiile de pariuri online cu cele mai rapide plăți – top case de pariuri online
 

4. SFATURI ȘI INFORMAȚII UTILE DESPRE PLĂȚI LA PARIURI ONLINE

Vom încheia articolul cu câteva informații și sfaturi utile. Pe unele din ele le-am mai menționat pe durata acestui articol, dar le voi reaminti pe scurt deoarece sunt destul de importante.


Ai grijă la taxe

Așa cum ai putut vedea mai sus, sunt agenții care în cazul anumitor metode de plată percep diferite taxe. Poate că una din ele are servicii prea bune pentru a renunța la ea doar din acest motiv, dar atunci poți măcar opta pentru o metodă de plată scutită de taxe. 


Ai grijă la schimbul valutar

Ai grijă să deschizi conturi în lei la casele de pariuri la care joci pentru a evita plata unui schimb valutar atunci când depui / retragi. Aproape toate oferă în acest moment această variantă, BetStars fiind singura excepție din ce știu. De asemenea, utilizează un card în lei la agențiile la care joci.


Atenție la bonusurile pentru prima depunere

Toate agențiile care se respectă oferă clienților noi un pachet atractiv de bun venit, dar ai grijă că unele dintre ele nu oferă acest bonus dacă prima ta depunere este efectuată utilizând portofele electronice Skrill / Neteller. Sportingbet.ro, netbet.ro și betfair.ro sunt cele mai bune exemple de acest gen. 


Metoda de plată trebuie să fie pe numele tău

Orice agenție de pariuri interzice utilizarea metodelor de plată asociate altor persoane. Deci nu poți depune cu cardul mamei sau cu portofelul de Skrill a unui prieten. În caz contrar respectiva metodă de plată va fi blocată pe motiv de ”no financial sharing”. Există chiar riscul de a avea contul limitat / blocat, dar este la latitudinea agenției dacă alege să recurgă sau nu la astfel de sancțiuni.


Verifică-ți identitatea contului din timp

Nu vei putea depune sume mai mari de 200€ (sau echivalentul în lei) și nu vei putea solicita retrageri înainte de a avea contul verificat. Este obligatoriu prin lege să verifici identitatea contului de pariuri în maximum 30 de zile de la înregistrare, în caz contrar acesta va fi blocat iar banii aferenți vor fi virați către bugetul statului fără ca pariorul să îi mai poată recupera!

Recomand să parcurgi procesul de verificare KYC înainte de a solicita o retragere, deoarece în caz contrar timpul de procesare a tranzacției va fi mai mare decât la o retragere obișnuită.

JOACĂ ACUM LA AGENȚIA DE PARIURI RECOMANDATĂ!


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Discutii