1. Home »
  2. Articole recomandate »
  3. La ce case de pariuri joacă românii plecați în străinătate în 2024?

La ce case de pariuri joacă românii plecați în străinătate în 2024?

Baicu Marius
Baicu Marius

2022-01-07 10:20:00

image La ce case de pariuri joacă românii plecați în străinătate în 2024?

Este greu de spus câți români sunt plecați în străinătate; unele site-uri și studii susțin că 2,5 milioane, altele că 3,5, și sunt și câteva care vorbesc chiar de 5 milioane. Cert este că sunt foarte mulți români stabiliți în alte țări, iar o parte importantă dintre aceștia joacă inclusiv la pariuri sportive. De aceea în cele ce urmează PariuriX îți arată la ce case de pariuri online joacă românii plecați în străinătate, și care sunt recomandările noastre în funcție de țară.

Care este cel mai bun bonus pentru a începe să pariezi online? Află acum!

Pariuri din străinătate - ce trebuie să înțelegi din start?

case de pariuri recomandate in strainatate

Așa cum deja știi, piața jocurilor de noroc din România este una reglementată, ceea ce înseamnă că de pe teritoriul țării noastre poți juca doar la operatori licențiați ONJN. Același lucru se întâmplă și în multe alte țări europene, fiecare având propriile legislații și legi. Asta aduce cu sine câteva probleme pentru românii care pleacă în străinătate în concediu sau la muncă.

Teoretic, din afara țării nu poți accesa contul de pariuri deschis la un operator licențiat la noi. Acest lucru rămâne valabil chiar dacă joci la un operator care este legal în țara unde ai plecat. De exemplu dacă ai un cont la Betfair.ro și te duci în Marea Britanie, nu îl vei putea accesa de acolo chiar dacă Betfair e un site complet legitim în UK. De ce? În România fiecare operator a venit cu o platformă adaptată pieței și legilor de la noi din țară, separând-o astfel de platforma principală. Deci un cont pe Betfair.ro nu va merge (sau cel puțin nu ar trebui să meargă) pe varianta internațională a site-ului.

Aici pot venii unii să mă contrazică și să spună că de fapt ei au reușit să acceseze anumite site-uri licențiate la noi din afara țării, sau să utilizeze conturile deschise pe platforma românească pe varianta internațională a respectivului site. Da, am auzit și eu că ar fi agenții la care acest lucru să fie posibil din anumite țări, dar vorbim mai degrabă de excepții decât de situații normale. Și nu aș putea acum să dau exemple pentru că se aplică doar la anumite site-uri, și doar la anumite țări.

Multe din informațiile de mai jos sunt pe ”auzite”. Așa că dacă ești stabilit într-o anumită țară și cunoști mai exact situația de acolo, ne poți ajuta cu un reply mai jos în care să ne oferi câteva detalii suplimentare. Vom actualiza articolul cu informațiile primite de la voi. 
 

Care sunt casele de pariuri online preferate de diasporă?

Evident cei mai mulți aleg să joace la Bet365, Bwin sau la alte agenții internaționale de top care nu mai sunt reglementate în România. Însă atenție pentru că nu toate acceptă rezidenți. Așa că dacă alegi să deschizi un cont la o agenție despre a cărei politică nu știi prea multe, este bine să parcurgi întâi procesul de verificare client înainte de a efectua un depozit. Măcar dacă ești refuzat, să nu te trezești cu banii blocați pe cont.

Bet365 este probabil cea mai sigură alegere pentru românii plecați în străinătate, cel puțin în țările unde această casă de pariuri este licențiată. Știu mai multe persoane plecate prin Anglia, Germania sau Spania care joacă la Bet365 fără probleme, deși e drept că și la acest operator am auzit de cazuri a unor români cu contul blocat, fără a primi prea multe explicații. Totuși s-ar putea să existe motive pentru respectivele măsuri despre care respectivii nu mi-au povestit. Atenție, regulile celor de la Bet365 (la fel ca ale oricărui alt operator) pot diferi în funcție de țară! Așa că nu ar fi rău să te interesezi de legislația de acolo înainte de toate.

Descoperă top case de pariuri online licențiate în România!
 

Unde joacă românii plecați în Italia?

În italia sunt foarte mulți operatori la care persoanele din acea țară pot juca (nu știu câți acceptă români totuși). Am consultat mai multe site-uri italienești similare cu PariuriX și am observat că nu e site care să nu catalogheze Betfair măcar în top3, deci pot presupune că este o agenție apreciată de către italieni. Alte alegeri sigure sunt Unibet, Netbet, 888sport, sau BetStars. Cea mai bine cotată agenție este însă Bet365, iar alți operatori cunoscuți pe piața din Italia sunt Bwin și 1xBet. 


Agenții de pariuri la care joacă românii din Franța

Piața franceză este reglementată de către ARJEL, un fel de ONJN francez, pe lista ei aflându-se 13 operatori. Printre aceștia se regăsesc și câțiva licențiați la noi precum UnibetNetbet sau PokerStars. Aș scoate în evidență Netbet, care este foarte apreciată în Franța. Acest lucru este de înțeles; de când s-a lansat pe piața online în 2001, agenția s-a axat în mod special pe piața din această țară, acolo unde și-a făcut un renume și unde oferă unul dintre cele mai consistente bonusuri de bun venit. De aceea este o alegere foarte bună pentru românii stabiliți în ”Hexagon”.  De evidențiat faptul că Bet365 nu are licență în Franța, dar Bwin are.
 

La ce agenții de pariuri online din Anglia pot paria romanii?

Pe piața britanică există foarte multe agenții cunoscute care oferă atât servicii de calitate cât și foarte multe bonusuri tentante. Bet365, WilliamHill, Ladbrokes , PaddyPower, BetWay, Betvictor sunt câteva dintre ele, dar niciuna nu este acesibilă din România. Dacă ești în căutarea unei case de pariuri accesibilă atât de acolo cât și de la noi, atunci 888sport și Betfair sunt cele mai bune alegeri datorită promoțiilor numeroase oferite (dar nu sunt sigur că poți accesa contul de pe platforma românească) . Sportingbet, Unibet și Netbet sunt și ele opțiuni de luat în considerare.
 

Case de pariuri preferate în rândul românilor din Germania

Un amic stabilit în Germania mi-a spus că mulți pe acolo se joacă la Tipico, Bet 90 și Bet 3000, agenții despre care recunosc că nu am auzit decât vag. Când l-am întrebat de cele licențiate la noi, a spus că nu prea a auzit de ele. Dintr-o căutare pe net am văzut că UnibetNetbet și Sportingbet au toate site-uri în germană, dar nu știu să spun exact cât de mult sunt apreciate de către pariorii locali. Cert este că dacă ești mutat în Germania și vrei să mergi la sigur, atunci de departe cea mai bună opțiune o reprezintă Bet365. Amicul meu joacă acolo de mai bine de 2 ani fără a întâmpina probleme. 
 

Unde joacă românii plecați în Spania?

Realitatea este că cei mai mulți români stabiliți în Spania aleg Bet365 sau Bwin, agenții nelicențiate la noi. Prima din ele este și foarte mediatizată; dacă urmărești un meci din La Liga la televizor nu ai cum să nu observi bannerele cu reclame de la marginea terenului. Case de pariuri precum 888sportBetfair sau BetStars sunt și ele apreciate. Din ce știu, și Sportingbet oferă servicii, dar sucursala spaniolă este deținută de WilliamHill, spre deosebire de cea românească deținută de GVC Holdings. Așa că sunt șanse mici să poți utiliza același cont din ambele țări.
 

Unde joacă românii plecați în alte țări?

  • Portugalia - Unibet, Sportingbet, Betfair și 888Sport sunt cele mai bune alegeri. Bet365 funcționează și ea legal, dar am auzit că cică nu ar accepta rezidenți (dacă știi contrariul, te aștept cu un reply).
  • OlandaBetfair, 888Sport și Netbet sunt cele mai bune opțiuni, ele oferind și bonusuri de bun venit tentante. Unibet este și ea o alternativă mai mult decât decentă.
  • Belgia - Circus, agenție licențiată în trecut și la noi, se laudă că ar fi numărul 1 în Belgia, dar habar nu am dacă acest lucru este adevărat. Cert este că funcționează acolo, și are și cel mai mare bonus de bun venit pentru piața locală. Sper doar să nu fie cum era în România unde termenii bonusului nu erau foarte neclari.
  • Grecia și Cipru - Betano operează în Grecia și Cipru sub numele de Stoixman, fiind foarte apreciată în aceste țări. În Grecia este prezentă și Netbet, care are o strategie de marketing destul de agresivă, cu reclame peste tot.
  • Slovacia, Cehia, Polonia - Nu sunt foarte mulți români plecați acolo, dar totuși sunt. În oricare dintre aceste trei țări Fortuna Bet este alegerea cea mai potrivită, ea fiind recunoscută ca cea mai bună casă de pariuri din Europa Centrală. Fortuna este sponsorul principal al primei ligi din Slovacia, care îi chiar poartă numele (Slovacia Fortuna Liga), ceea ce spune multe.
  • Australia - Australia este lider mondial la bani pierduți la jocuri de noroc, deci dacă ești în această țară vei găsi foarte multe case de pariuri și cazinouri stradale cu tot felul de oferte tentante. Dar nici online oferta nu dezamăgește. Totuși Sportingbet cred că este singurul operator de top care funcționează atât în România cât și în Australia, dar ia în considerare că situația este aceeași ca și în cazul Spaniei: filiala de acolo aparține de WilliamHill.
  • SUA - Piața de pariuri sportive din SUA este foarte complicată, ea fiind reglementată doar în anumite state (cum e Nevada). Dar și în state unde piața nu este reglementată, pariorii se pot juca online cu condiția să o facă la agenții cu sediul în alte părți, deși din ce știu ei nu pot depune prin carduri bancare (băncile nefiind autorizate pentru astfel de tranzacții). Oricum nu găsim acolo agenții cunoscute prin Europa, cele mai bune alegeri în Statele Unite fiind BetOnline, GTBets, SportBet, 5Dimes și Bovada. Dacă ajungi în SUA, recomand să te informezi foarte bine înainte de a juca online pentru a vedea exact unde și în ce condiții o poți face.

Tu în ce țară ești și la ce casă de pariuri reușești să pariezi online? Nu ezita să dai un reply. De asemenea, dacă consideri că vreuna din informațiile de mai sus este eronată, din nou te așteptăm să ne scrii mai jos.

Urmărește meciul în direct și pariază live în timpul acțiuni la cea mai bună agenție


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX