Cum ne alegem casa de pariuri la care vom juca online?

4,2k 0

Alegerea unei case de pariuri online este un aspect de care trebuie să recunoști că nu foarte mulţi pariori țin cont. Marea majoritate a celor care încep să joace la pariuri pe internet aleg o anumită agenție pentru că au văzut reclame despre ea (la TV sau pe un website), le-a fost recomandată de către un prieten, sau pur și simplu a fost prima apărută la o căutare pe Google. Trebuie însă avute în vedere anumite aspecte atunci când alegi agenţia de pariuri la care să joci, ca să nu rămâi cu un gust amar și să îți pară rău mai târziu.

Alege înțelept agenția de pariuri online, vezi recomandarea PariuriX.com pentru tine

 

ALEGEREA CASEI DE PARIURI - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Aspecte de bază în alegerea unei case de pariuri

 2. Cum ne alegem casa de pariuri - aspecte secundare

 3. Top5 case de pariuri recomandate de PariuriX

 

1. ASPECTE DE BAZĂ ÎN ALEGEREA UNEI CASE DE PARIURI

Seriozitate și încredere

Primul lucru de care trebuie să ții cont înainte de a deschide cont la o agenţie de pariuri este seriozitatea acesteia. Degeaba are o ofertă bogată şi cote bune, dacă prin diverse metode pune ”beţe-n roate” pariorilor. Pentru a afla dacă o casă de pariuri este serioasă şi dacă poți avea încredere în ea trebuie să cauți pe Google informaţii despre aceasta, dar și mai sigur este să consulți părerile altor pariori.  Sigur, în cazul oricărei agenții vei găsi atât păreri pro cât și contra, dar măcar vei obține o părere generală care de multe ori reprezintă cel mai bun punct de reper. Pe forumul PariuriX avem o secțiune cu topicuri despre fiecare operator licențiat, iar în fiecare vei găsi zeci sau sute de comentarii de la utilizatorii noștri. Accesează acum : https://pariurix.com/discutii/agentii-de-pariuri.

De asemenea, dacă intri pe pagina ”Top case de pariuri online după popularitate” poți vedea, în ordine, care sunt agențiile la care joacă cei mai mulți utilizatori PariuriX. Și acesta este un punct bun de reper, pentru că deși fiecare parior are preferințe proprii, de regulă ce preferă ”masele” cam reflectă realitatea.


Metodele de depuneri și retrageri

Un alt aspect important care trebuie avut în vedere când îți alegi casa de pariuri online sunt metodele de depunere. Marea majoritate a caselor de pariuri au printre metodele de depunere cardul de credit/debit şi portofelul online Skrill, acestea fiind cele mai folosite modalităţi de depozitare. Dar, dacă nu deții un cont Skrill şi nu dorești să divulgi datele cardului bancar (deşi n-ar trebui să îți fie teamă, pentru că toate informaţiile sunt în siguranţă) poți căuta o casă de pariuri online care acceptă depuneri prin Paysafecard.

De asemenea, sunt operatori care oferă posibilitatea de a efectua tranzacții direct din sucursale stradale (vezi aici care sunt acestea), sau de a utiliza și alte metode de plată (Neteller, Bitcoin etc). Pe tine nu te interesează neapărat să alegi o agenție care are cât mai multe metode de plată, ci mai degrabă să aibă acele metode pe care intenționezi să le utilizezi.


Ofertă de pariere

Toate casele de pariuri au în ofertă evenimentele sportive importante, dar unele oferă doar câteva opţiuni de pariere, în timp ce la altele aceste opţiuni sunt în număr mult mai mare. De exemplu, nu toate agenţiile oferă posibilitatea de a paria pe numărul de cornere sau cartonaşe. Alt exemplu : nu la toate vei găsi handicapuri asiatice, unele bazându-se doar pe handicapurile europene. Dar chiar și cele care au asiatice în ofertă nu pornesc de pe picior de egalitate pentru că unele oferă doar câteva linii de handicap, iar altele au poate chiar și 10 linii diferite. Din nou, cel mai bine este să consulți oferta mai multor operatori și să vezi care se apropie mai mult de ceea ce tu cauți. Nu e relevant dacă unul are 300 de opțiuni de pariere la un meci și altul doar 50, dacă pe tine te interesează ispre anumite pariuri din cele 50. CLICK AICI pentru a vedea care sunt per total agențiile cu cea mai bună ofertă sportivă.

 

Cotele oferite

Valorea cotelor este extrem de importantă pentru că pe termen lung şi o diferenţă de 0.05 la cotele cu şanse de reuşită 50/50 face diferenţa. Dacă pariezi pe baschet sau tenis trebuie să ai în vedere casele de pariuri care oferă cote de cel puţin 1.90-1.90 la pariurile pe total puncte sau total game-uri, respectiv handicap puncte/game-uri. Sunt agenţii care au şi cote 1.80-1.80 pentru astfel de pronosticuri. La 100 de pariuri câştigate cu miza de 100 ron fiecare diferenţa între câştiguri este imensă, de 1.000 ron, de aceea trebuie să ții cont de cotele oferite. Descoperă agențiile cu cele mai ridicate cote: https://pariurix.com/agentii/top-cote.


Platforma de pariuri live

Pentru cei care preferă pariurile live contează foarte mult cât de bogată în evenimente este consola live a agenţiei de pariuri. Dacă vrei să folosești o strategie care implică parierea masivă pe evenimente live (exemplu: easy money) cu siguranţă îți vei îndrepta atenţia către o casă de pariuri cu o ofertă live bogată. Dar în cazul pariurilor în timp real nu doar oferta contează, ci și cât de performantă și stabilă este platforma. Vei dori ca pariul tău să fie plasat cât mai rapid, câștigurile să fie plătite într-un timp cât mai scurt, iar informațiile de la meciuri să fie actualizate constant astfel încât momentele în care cotele sunt blocate să fie cât mai rare. Descoperă cele mai bune agenții în funcție de platforma live: https://pariurix.com/agentii/top-live.


Transmisiuni live video

Doar câteva agenții oferă transmisiuni live video: unibet.ro, sportingbet.ro, netbet.ro, betano.ro. De fapt ar mai fi câteva, dar nu prea merită menționate din moment ce transmit zilnic maxim câteva evenimente sportive. Cele enumerate de mine oferă live stream la zeci, poate chiar sute de meciuri în fiecare zi! Acestea pot fi urmărite în mod gratuit, singura condiție fiind aceea de a avea o balanță pozitivă a contului.


Pariuri de pe mobil

Oricare casă de pariuri are un site optimizat pentru mobil, dar nu toate funcționează la fel de bine. Plus că unii bookmakeri au și propriile aplicații pentru IOS și / sau Android, care evident oferă câteva avantaje în detrimentul variantelor web. Descoperă acum cele mai bune agenții de pe mobil!


Intefața site-ului

Acum toate site-urile de pariuri licențiate pot fi accesate direct în limba română, deci din acest punct de vedere toate sunt pe picior de egalitate. Însă mai sunt și alte lucruri importante :

 • să fie ușor să navigăm pe site astfel încât din maxim 3-4 click-uri să putem accesa orice ne interesează
 • acesta să fie plăcut ochiului astfel încât să nu ne ia durerea de cap după vreo 3-4 ore de navigat pe el
 • să încarce rapid, să fie stabil și să intre cât mai rar în mentenanță.

 

Relații cu clienții

În cazul unei probleme vei dori ca aceasta să fie rezolvată într-un interval cât mai scurt de timp. Pentru asta, este indicat ca agenția să ofere suport prin live chat sau telefon, iar dacă suportul este doar prin mail atunci măcar răspunsurile să vină în maxim 1-2 ore. Vezi datele de contact ale fiecărui operator legal!


Bonusuri și promoții

Cui nu îi plac ofertele promoționale? Acestea te pot ajuta să câștigi mai mult pe termen lung, iar de aceea nu trebuie ratate atâta timp cât au condiții de rulaj de bun simț (dar dacă joci la operatorii recomandați de noi la finalul articolului atunci nu vei avea probleme de genul acesta). Pentru a vedea în ce constau bonusurile de bun venit la zi a tuturor agențiilor de pariuri sportive din România accesează acest link: https://pariurix.com/agentii/top-bonus.

TOP5 AGENȚII DE PARIURI LICENȚIATE ÎN ROMÂNIA

 

2. CUM NE ALEGEM CASA DE PARIURI - ASPECTE SECUNDARE

Modalitatea de validare a pariului

Modalitatea de validare a pariurilor constituie un alt factor de luat în calcul. Acest aspect este important în mod special pentru pariorii care au ca sport preferat tenisul. La unele agenţii pariurile puse pe jucătorul care se retrage sunt pierdute, iar la altele sunt anulate. Astfel un parior care se axează în mod special pe tenis va trebui să aleagă primul tip de agenţii. Cei care pariază pe hochei pe gheaţă trebuie să se intereseze dacă agenţia de pariuri ia în calcul la validarea pariului şi timpul suplimentar, pentru că unele nu oferă decât opţiuni de pariere pentru 1×2. Este foarte important să te informezi.
 

Miza minimă pe bilet

Suma minimă ce poate fi mizată pe un bilet este un aspect de luat in calcul în special de pariorii care n-au o bancă mare şi preferă să joace mize mici. Din ce știu, la toți operatorii licențiați această miză minimă oscilează între 0.45RON și 2RON. Însă apare o diferență importantă : la unii aceasta este miza minimă pe combinație, iar la alții pe tot biletul. Acest lucru nu contează mai deloc atâta timp cât joci doar pariuri single sau bilete simple cu o singură variantă de câștig. Dar dacă joci bilete sistem sau cu bază, și acestea conțin câteva zeci de combinații, să vezi atunci ce important devine acest aspect!


Depunerea și retragerea minimă

Depozitul minim şi retragerea minimă sunt alte lucruri ce trebuie avute în vedere, din nou în mod special de cei care n-au un buget foarte mare pentru pariuri şi de cei care preferă să retragă constant sume mici. De regulă suma minimă ce poate fi depusă cu cardul este cuprinsă între 20RON și 50RON, dar pot exista și excepții. În cazul retragerilor, diferențele pot fi și mai mari – de exemplu la 888sport poți retrage chiar și echivalentul a 3 lire (deși nu știu de ce ai solicita o astfel de retragere), în timp ce la alte  agenții nu poți scoate mai puțin de 120RON.

La alte metode de plată diferențele între operatori pot fi și mai mari. Dar cel mai bine este să consulți ACEST ARTICOL pentru a vedea care este depunerea minimă la fiecare agenție licențiată în funcție de metoda de plată aleasă.


Comisioane percepute

Comisioanele percepute la depuneri şi retrageri trebuie avute în vedere. Anumite case de pariuri online percep un comision din suma depusă, respectiv din suma retrasă. Acest comision nu depăşeşte în general 2% din sumă, dar pe termen lung la depuneri cumulate de 1.000 euro cu un comision de 2% vei ajunge să lași 20 de euro numai comisioane. La retrageri va trebui să te interesezi dacă agenţia de pariuri percepe vreun comision (pe vremuri erau cazuri în care prima retragere dintr-o lună calendaristică este gratuită, iar de la a doua se perecepe un anumit comision).

Pentru mai multe articole utile despre cum să câștigi la pariuri sportive, de la noțiuni pentru începători și până la ghiduri pentru pariorii avansați, citește și  ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”.

 

3. TOP5 CASE DE PARIURI RECOMANDATE DE PARIURIX

Noi, cei din staff-ul PariuriX, am testat în amănunt serviciile fiecărei agenții legale din România, dar în același timp am și urmărit toate părerile și plângerile de pe forumul nostru de discuții. La final am pus totul cap la cap și am ajuns la concluzia că 5 agenții au per total servicii ceva mai bune decât concurența. Îmi este greu să vin cu un clasament exact, pentru că nici una din aceste 5 agenții nu este perfectă – fiecare are plusuri și minusuri (cele din afara acestui ”top5” au din păcate mai multe minusuri).

Am totuși o sugestie – dacă vrei să scoți maximul din pariurile tale, atunci mai bine deschizi cont la măcar 2-3 dintre aceste case de pariuri recomandate. Ideal ar fi chiar la toate 5, dar acest lucru nu stă chiar la îndemâna oricui.

 • Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016)  – are una dintre cele mai bogate oferte de pariuri (printre care și cele mai multe handicapuri asiatice), plus că pune la dispoziția clienților cele mai multe transmisiuni live video - deschide cont

 • Netbet  (D.ONJN 1279 /29.06.2016)  – oferă cele mai multe metode de plată (inclusiv posibilitatea de a depune și retrage din agenții stradale Favbet și Smith&Smith), iar în multe momente are cea mai bogată ofertă de pariuri live - deschide cont

 • Sportingbet (D.ONJN 1558/25.08.2016) – site-ul este foarte simplu de utilizat, plus că Sportingbet iese în evidență cu foarte multe promoții pentru cei cu un buget redus - deschide cont

 • Betano (D.ONJN 172/30.01.2017)  – are cea mai bună aplicație de pariuri pentru IOS, aceasta oferind inclusiv posibilitatea de a plasa pariuri prin comandă vocală. La Betano găsim și câteva promoții foarte tentante fără condiții de rulaj (miză returnată la 0:0, bonus la pariuri multiple, marjă 0% la unele pariuri) - deschide cont

 • Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) – de departe cel mai mare avantaj este acela că oferă singura platformă de betting exchange din România, care de altfel este și numărul 1 la nivel mondial - deschide cont

Vezi cea mai bună casă de pariuri online pentru pariuri LIVE


Te-ar mai putea interesa și:

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi