Case de Pariuri Online 100% LEGALE din România în 2021

171,5k 2

Încasează de aici cele mai bune bonusuri la CASE DE PARIURI ONLINE cu licență ONJN, 100% legale și recomandate de noi în România. Vom acoperi aspecte legale, vom discuta despre bonusuri și oferte promoționale. Vom vedea care sunt site-urile de pariuri la care ar trebui să ne jucăm cu regularitate, și care sunt criteriile în funcție de care să alegem casa de pariuri preferată. Articolul este foarte stufos, dar merită. Dar cel mai bine este să îți arăt exact ce vei găsi mai jos:

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2021 și bonusul de bun venit

Case de pariuri online recomandate
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 400 RON - CLICK AICI
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet un pariu fără risc 100% până la 500RON
Unibet
Unibet
Încasează bonusul Unibet de 125% până la 500RON
Betfair
Betfair
Încasează la Betfair un pariu fără risc de 100RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET


CASE DE PARIURI ONLINE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

1. Mențiuni legale foarte importante

2. Despre bonusuri, promoții și pariuri gratuite

3. Cât de siguri sunt operatorii de pariuri online?

     3.1 Ce se întâmplă dacă m-am virusat

     3.2 Verificarea contului KYC

4. Listă case de pariuri online legale licențiate de ONJN

     4.1 Depunerea minimă și miza minimă

     4.2 Unde jucăm la pariuri online pe Liga 1?

     4.3 Care este cea mai bună casă de pariuri online?

     4.4 Cum alegi operatorul potrivit pentru tine?

5. Case de pariuri online cu cea mai bogată ofertă sportivă

6. FAQ - Întrebări comune de la pariori

 

Top case de pariuri online recomandate

de PariuriX.com în Ianuarie 2021

Noi, cei de la PariuriX.com, am testat în ultimii ani în amănunt serviciile oferite de toate casele de pariuri online licențiate și am ajuns la concluzia că următoarele oferă cele mai multe avantaje:

Unibet - înregistrează-te acum

Unibet este fără îndoială una dintre cele mai bune agenții licențiate de la noi din țară. Dovadă stau nenumăratele premii luate de-a lungul anilor, faptul că e pe primul loc în topul de popularitate  de pe site-ul PariuriX.com, dar și serviciile de calitate oferite.
 

Betano - înregistrează-te aici

Impresionează prin oferta de pariuri pe România Liga 1, prin aplicația cu pariuri prin comandă vocală pentru Iphone și Ipad, prin promoțiile oferite tot timpul (cum ar fi marjă 0% la anumite meciuri sau rambursare de miză la 0:0). Este fără îndoială una din casele de pariuri la care merită să joci cu regularitate.
 

Betfair - înregistrează-te acum

Betfair are o platformă de pariuri în cotă fixă ca oricare alt operator online, dar impresionează în special prin platforma de betting exchange (pariuri în contrapartidă), care este de fapt cunoscută ca fiind numărul 1 la nivel mondial. Aceasta nu este destinată pariorilor începători, dar este unul din locurile preferate ale jucătorilor cu experiență. Aici tu poți lua locul casei de pariuri, și cui nu îi place asta oare?

 

NetBetînregistrează-te aici

Netbet are o interfață prietenoasă, o ofertă sportivă bogată (atât pre-meci cât și live), dar și bonusuri și promoții atractive. De ani buni este una dintre cele mai bune case de pariuri online licențiate, și pobabil va continua să fie și în următorii ani.

 

Superbet înregistrează-te acum

Superbet este probabil cea mai îndrăgită și cunoscută casă de pariuri din România. Aceasta și-a câștigat renumele offline datorită agențiilor stradale, dar oferă și online servicii de cea mai înaltă calitate așa cum vei putea descoperi dacă alegi să îți deschizi un cont. Verifică bonusul de bun venit!

 

Winmasters înregistrează-te acum

Winmasters a progresat foarte mult în ultimii ani ajungând o casă de pariuri online ce merită luată în considerare mai ales de către pariorii care iubesc bonusurile și promoțiile dese.
 

888Sport înregistrează-te acum

888Sport este una dintre cele mai vechi case de pariuri online atât la nivel mondial, cât și pe piața din România. Experiența amplă în domeniu este un argument mai mult decât suficient pentru care merită să îți deschizi un cont.


PublicWinînregistrează-te acum 

PublicWin este un nume destul de nou pe piața de pariuri online din România, dar care a ajuns rapid în topul preferințelor jucătorilor români. Merită să îi acorzi și tu o șansă; cu siguranță nu vei fi dezamăgit.

 

1. MENȚIUNI LEGALE IMPORTANTE DESPRE OPERATORII LICENȚIAȚI

case de pariuri recomandate barbatul utilizeaza laptopul si tableta in oficiu

Este foarte  important de precizat că Începând cu partea a doua a anului 2015, românii au dreptul de a se juca în legalitate doar la casele de pariuri online licențiate de ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc).  ONJN este o autoritate națională care deține dreptul legal de a reglementa piața jocurilor de noroc din România, lucru pe care îl face, motiv pentru care trebuie să respectăm regulile impuse de aceasta.
 

Cum pot ști ce case de pariuri online sunt licențiate?


Ce se întâmplă dacă joc la o casă de pariuri online nelicențiată?

În ultimii ani providerii de internet au blocat accesul către majoritatea site-urilor nelicențiate, dar mai sunt și câteva care au scăpat pentru moment. Mai există și posibilitatea de a accesa un site interzis utilizând un proxy. Dar este în regulă să faci asta? Cu siguranță nu.

În primul rând riști o amendă între 5,000 și 10,000RON dacă joci la agenții nelicențiate. Cei de la ONJN nu glumesc când vine vorba de dat amenzi, deci cu siguranță nu te vor ierta dacă te prind. În mod normal o persoană care folosește un proxy și joacă la un operator care nu are nici un interes să te ”pârască” la ONJN nu prea are cum să fie prinsă, dar nu se știe niciodată. Chiar se merită să riști o amendă usturătoare când poți foarte simplu să te joci la o casă de pariuri online intrată în legalitate?

Plus că mai apar și alte probleme. Să zicem că nu ești prins și nu primești amendă. Dar ce faci dacă vrei să îți deschizi un cont la o agenție care nu primește clienți din România? Folosești un proxy și utilizezi date false? Bun, dar după aceea cum îți verifici identitatea contului de pariuri pentru a putea retrage câștigurile acumulate? Este clar că nu ai cum, și te trezești că ai banii blocați și că nu îi poți retrage.

Să zicem că găsești o agenție nelicențiată care te lasă să te înregistrezi din România (probabil sunt, deși nu este normal). Ce faci dacă întâmpini o problemă? Să presupunem că depui, câștigi o sumă frumoasă de bani, iar când vrei să retragi aceasta îți refuză tranzacția și îți închide contul. Ce faci, unde te plângi? Nicăieri, pentru că nu ai parte de nici un fel de protecție deoarece te-ai jucat ilegal acolo.

În schimb agențiile licențiate trebuie să respecte anumite reguli impuse de ONJN pentru a își putea păstra licența. Dacă întâmpini o problemă de orice fel, poți depune oricând o plângere la autoritățile abilitate.

 

2. DESPRE BONUSURI, PROMOȚII ȘI PARIURI GRATUITE

Pentru a atrage cât mai mulți clienți, casele de pariuri online oferă bonusuri pentru prima depunere. Iar pentru a îi păstra, acestea vin și cu diferite promoții și concursuri care sunt oferite ori cu regularitate, ori cu ocazia anumitor meciuride fotbal sau a anumitor competiții de fotbal, tenis, baschet sau hochei pe gheață. Mai sunt oferite și bonusuri la pariuri de pe mobil, bonusuri de reîncăcare, bonusuri de fidelitate sau bonusuri aniversare.

Poți verifica care site-uri de pariuri oferă cele mai bune pachete de bun venit. Iar dacă vrei să vezi în ce constau bonusurile unui anumit operator, apasă pe butonul ”Recenzie” din dreptul lui, iar apoi accesează pagina ”Promoții și bonusuri oferite”.

De regulă toate bonusurile (indiferent de ocazia cu care sunt acordate) sunt de următoarele tipuri: bonus de 50% sau 100%, pariu fără risc sau free bet, iar mai nou a apărut prin România și termenul de full bet.  În mod surprinzător sunt mulți pariori care fac confuzie între acești termeni fără a ști exact care sunt diferențele. Este important să cunoști definițiile acestor termeni, pentru că din start vei ști la ce să te aștepți și vei putea anticipa jumătate din regulamentul promoției pentru care aplici înainte de a citi despre ce este vorba.
 

Ce este un bonus de 50% sau 100%?

Un bonus este o sumă de bani pe care o casă de pariuri ți-o acordă cu o anumită ocazie, cum ar fi atunci când depui pentru prima dată. În acea situație, bonusul este egal cu o parte din suma depusă (50% sau 100%). Dacă ai aplicat pentru un bonus de 100% și ai depus 50RON, atunci mai primești încă 50RON din partea agenției. Bonusul poate fi creditat fie instant, fie după ce ai pariat o dată suma depusă, și nu poate fi retras de pe cont decât după ce este rulat de un anumit număr de ori pe anumite cote. Pot fi și alte situații în care să primești bonusuri, dar și atunci acesta va trebui rulat înainte de a fi transformat în bani reali.
 

Ce este un freebet?

Un freebet este o sumă fictivă de bani pe care o casă de pariuri ți-o acordă, și pe care trebuie să o folosești integral pe un singur pariu. În urma acelui pariu nu păstrezi suma pariată (care este a agenției), ci doar profitul. Dacă ai pus un freebet de 20RON pe o cotă de 5.00 și ai câștigat, primești pe cont 80RON (20 * 5 - 20). În majoritatea cazurilor suma de bani obținută din urma freebet-ului nu este supusă vreunei condiții de rulaj și poate fi retrasă imediat dacă dorești acest lucru. Freebet-urile se acordă de obicei în cadrul diferitor promoții ocazionale, și mai rar ca bonus pentru prima depunere.
 

Ce este un full bet?

Este aproape identic cu un free bet, diferența cea mai notabilă fiind aceea că în cazul de față vei păstra și miza, nu doar profitul. Dacă pui un fullbet de 10RON pe o coă de 4.00 și câștigi, atunci iei 40RON.
 

Ce este un pariu fără risc?

Un pariu fără risc este un pariu pe care tu îl pui din bani proprii, dar în urma căruia agenția de pariuri îți va rambursa suma mizată sub formă de bonus dacă acesta este pierzător. Bonusul trebuie rulat de un anumit număr de ori înainte de a putea fi retras, exact cum am explicat mai sus. Un pariu fără risc poate fi atât de 100%, cât și de 50%. În primul caz primești înapoi integral suma mizată, iar în al doilea caz doar jumătate. Fii întotdeauna atent pe câți bani pariezi. 

Indiferent de tipul de ofertă pentru care aplici, regulamentul exact diferă de la promoție la promoție. Sunt agenții unde un bonus trebuie rulat de mai multe ori sau pe cote mai mari decât la alte agenții. Plus că pot fi case de pariuri care să nu folosească chiar definiția de bază atunci când acordă un bonus, un freebet sau un pariu fără risc, motiv pentru care este bine să citești regulamentul unei promoții înainte de a aplica pentru ea.

Aproape orice bonus are condiții atașate de rulaj, dar acesta este un lucru firesc pentru ca pariorii să nu abuzeze de pe urma lui. De regulă aceste condiții de rulaj sunt îndeplinite natural și fără prea mari probleme, astfel încât nu ai motive să te plângi atâta timp cât ești un parior în adevăratul sens al cuvântului (obiectivul tău fiind acela de a PARIA), și nu ești daor un bonus seeker / bonus hunter. Sigur mai sunt și bonusuri cu condiții un pic exagerate care te-ar putea scoate din zona ta de confort, dar la urma urmei nimeni nu te obligă să aplici chiar pentru orice ofertă care îți sare în drum.  Singurele bonusuri care de obicei nu au condiții de rulaj atașate sunt free bet-urile și full bet-urile, dar sunt și acordate mai greu după ce îndeplinești deja anumite condiții de calificare. 

Citește și:

       

3. CÂT DE SIGURE SUNT CASELE DE PARIURI ONLINE?

case de pariuri recomandate barbat pe canapea cu laptop in brate

Mulți pariori au senzația că se supun unor riscuri suplimentare atunci când pariază online. Să vedem care sunt cele mai celebre ”mituri” legate de acest subiect, și să vedem care din ele chiar au acoperire.


Agențiile de pariuri online fură bani de pe card – FALS

Agențiile de pariuri online serioase operează sute de milioane de euro, au un regim bancar foarte strict și este ușor de dovedit fiecare banuț însușit în mod abuziv. Vă dați seama că o astfel de agenție ar fi închisă înainte să ajungem să jucăm noi la ea. Pe de altă parte multe persoane își folosesc card bancar pe diferite site-uri care pot fi făcute special cu scopul de a fura datele cardului, fără a se mai gândi la riscuri (că deh, nu este site de jocuri de noroc, deci sigur este legitim). Atâta timp cât nu știe nimeni datele cardului fii sigur că nici un operator cunoscut nu  îți va fura banii.

Sigur, aici mai intervine o discuție. Vei putea spune ”da, agenția poate vrea să fie serioasă, dar dacă este un angajat rău voitor care vrea să îmi fure datele cardului?”. Este o întrebare bună, dar și în acest caz trebuie să stai liniștit. Atunci când deschizi un cont de pariuri, te loghezi sau efectuezi un depozit, datele tale și ale metodei de plată folosite sunt protejate utilizând token-uri de securitate. Astfel ele nu ajung la angajații angeției, care chiar dacă ar vrea să le fure, nu au practic de unde pentru că nu sunt stocate (poate doar criptate). Întreg sistemul este gândit în așa fel încât să fii protejat. Dar acum sincer, dacă te gândești la lucruri de genul acesta, înseamnă că ești genul de persoană care nu folosește cardul deloc. Care ar fi diferența între un card bancar folosit la o casă de pariuri și unul utilizat la un magazin online?
 

Casele de pariuri sportive nu plătesc câștigurile – FALS

Poate că o astfel de problemă mai exista pe vremuri înainte ca piața de pariuri sportive din România să fie reglementată de ONJN. Puteam să ne jucăm la orice agenție necunoscută, și sigur unele din ele puteau fi mai dubioase. Dar și atunci la agențiile cât de cât renumite nu existau astfel de probleme. Acum nici atât nu se pune problema de așa ceva. Orice operator de pariuri este supravegheat atât de instituții europene al căror scop este protejarea pariorilor, iar în România cei licențiați sunt supravegheați inclusiv de ONJN.

Sigur, dacă încalci legile în vigoare lucrurile se schimbă. Dacă pariezi înainte să fii major, refuzi să trimiți documente pentru verificarea identității, folosești date false sau ai conturi multiple, atunci cu siguranță poți să rămâi fără bani. Dar aici deja este vina ta, nu a agenției. Și ca în orice domeniu, necunoașterea legii nu te absolvă de la răspundere.


Agențiile online pot fi sparte și riscați să rămâneți fără bani, doar sunt hackeri foarte buni care să facă asta, nu ? FALS!

Să fim sinceri; în condițiile în care la o casă de pariuri de top la nivel internațional se rulează zeci de  milioane de euro în fiecare zi , îți dai seama că serverele sunt criptate la fel de bine ca cele ale unei bănci. În unele cazuri chiar mai bine. Nici cei mai tari hackeri din lume nu ar putea sparge serverele unei case pariuri serioase. Folosesc metode avansate de securitate și mereu au la dispoziție ultimele tehnologii în materie de siguranță a serverelor și a datelor de pe ele. Încă nu s-a înregistrat nici un astfel de caz la agențiile serioase. La agențiile de 2 lei apărute peste noapte, da, probabil au reușit unii hackeri să doboare site-ul, dar asta pentru că discutam de agenții cu un capital sub 100.000 euro, cele serioase dispun de sute de milioane pentru a avea la dispoziție cei mai buni experți în domeniu din lume.
 

Casele de pariuri îmi limitează contul! ADEVĂRAT!

Cu cât evenimentul sportiv pe care vrei să pariezi este mai puțin important, cu atât limitele impuse vor fi mai mari. Dar de obicei vorbim de limite mai mult decât decente. Sigur, pot fi și situații în care să fii limitat la pariuri de câțiva zeci de RON chiar și la meciuri de prima mână, dar cu siguranță există un motiv pentru asta. Mulți pariori au senzația că sunt limitați pentru că sunt profitabili, dar de fapt acesta este motivul real doar în maxim 10% din cazuri. Totuși de obicei limitările apar din alte motive:

 • facem arbitrage sau suntem bănuiți că facem arbitrage - de exemplu când pariem sume aleatorii care nu sunt deloc rotunde, sau când jucăm constant meciuri care apar pe lista de ”sure bets”
 • profităm de pe urma greșelilor făcute de agenții - căutăm ispre cote greșite și tot noi facem gură dacă nu ne validează pariurile, încercăm să pariem de pe stadion imediat ce se dă un gol înainte să se actualizeze cotele etc.
 • încercăm să păcălim agenția – deschidem mai multe conturi pentru a lua un bonus de mai multe ori
 • folosești un ip dinamic dar din întâmplare coincide cu cel utilizat de cineva care a trișat sau a încălcat anumite reguli
 • plasezi pariuri dubioase – dacă pariezi 10RON pe Real Barca și 500RON pe un meci din Liga a 3-a din România,sigur că staff-ul intră la bănuieli.

Concluziile sunt destul de simple: atâta timp cât nu încalci legile în vigoare și regulamentul casei de pariuri, și nu expui datele cardului pe site-uri suspecte, nu ai nici un motiv să te temi: casele de pariuri online sunt la fel de sigure ca un serviciu online banking.

Deschide cont la operatorul recomandat și vei încasa un super pachet de bun venit!
 

3.1 Ce se întâmplă dacă m-am virusat

Dar presupunem că nu ai fost atent și calculatorul ți-a fost virusat iar datele tale de logare au fost expuse, sau un prieten rău-intenționat ți-a ghicit parola. Ce se întâmplă atunci? În cel mai rău caz respectiva persoană va reuși să îți acceseze contul și va pierde banii pe care îi ai acolo. Dar și în astfel de cazuri extreme există mai multe nivele de securitate prin care contul este protejat. De exemplu dacă logarea se face după un IP care nu a mai fost folosit până atunci, iar pe cont este depistată o activitate suspectă (pariuri mult mai multe sau pe sume mai mari ca de obicei, un mod haotic de a juca etc), există posibilitatea să ți se blocheze temporat contul până reușești să îl recuperezi. De asemenea, sunt case de pariuri pe internet unde poți seta anumite limite maxime în ceea ce privește sumele pe care să le poți pierde zilnic înainte de a fi limitat automat. Oricum chiar dacă ți-a fost spart contul de pe site-ul de jocuri de noroc, hoțul nu poate vedea datele cardului atașat sau alte informații care să te expună și mai tare.

Trebuie să înțelegi că dacă ai un antivirus decent pe calculator, și parole puternice pe care nimeni nu le știe, nu le poate ghici și nu le poate sparge, atunci șansele să pățești ce am descris mai sus sunt foarte mici. Dar dacă pui ca parole Steaua sau Dinamo, iar toată planeta ști că ții cu respectiva echipă, atunci sigur că poți păți și lucruri nasoale. Dar cum am spus și mai sus, genul acesta de probleme pot apărea pe absolut orice site unde ții bani pe cont și te loghezi cu un user și parolă, indiferent că este vorba de o casă de pariuri, un serviciu de online banking, un cont de jocuri video sau mai știu eu ce.

 

3.2 Verificarea contului KYC la case de pariuri pe internet

Verificarea contului la casele de pariuri sportive online este un pas absolut necesar și trebuie realizat la fiecare operator pentru că noua lege le poate lăsa altfel fără drept de operare în România. Procesul de verificare a identității se numește ”Know your customer”, cunoscută pe scurt sub numele de KYC.


Care este scopul acestor verificări?

 • previne încălcarea legii de către minori, pentru a putea paria trebuie să ai minim 18 ani, astfel prin documentele solicitate dovedești că ești major și nu încalci legea
 • previne spălarea de bani și identifică beneficiarul de drept al contului, prevenind astfel posibile finanțări ale unor grupări teroriste
 • prevenirea unor fraude cum ar fi furtul unui card, mai ales că sunt mulți care nu își activează măsuri suplimentare de siguranță pentru folosirea acestuia în mediul online
 • previne conturile multiple, Româia fiind una dintre țările în care abuzul de bonusuri este foarte frecvent, pe urmă jucătorii se miră că au contul blocat ...
 • au nevoie de datele din Carte de Identitate, precum CNP care va fi folosit la înregistrarea în registrele contabile în vederea plătirii impozitului pe câștiguri din jocuri de noroc
   

Toți operatori de jocuri de noroc online solicită verificarea contului

Indiferent de agenția de pariuri online la care intenționezi să joci, este obligatoriu să introduci doar date reale atunci când te înregistrezi. Mai devreme sau mai târziu verificare contului va fi solicitată, iar dacă datele utilizate la înregistrare nu coincid cu cele de pe actele tale de identitate, vei avea parte de neplăcuta surpriză de a nu putea retrage câștigurile de pe cont. Mai nou văd că se grăbesc să facă aceste verificări pentru că ONJN i-a băgat în sperieți cu noua lege și cu acțiunile stricte pe care le-au inteprins.

 

Ce acte sunt solicitate de obicei?

 • copie după un act de identitate (buletin, pașaport, permis de conducere etc) pentru a vedea dacă datele completate la înregistrare coincid cu cele reale.
 • dovadă a adresei. De regulă aici va trebui să trimiți o copie după o factură de utilități (gaze, internet, televiziune, curent, telefonie etc) sau a unui extras de cont bancar. O problemă cu care se confruntă mulți este aceea că nu au nici un serviciu de utilități pe numele lor. În acest caz extrasul de cont bancar reprezintă soluția cea mai bună. Trebuie să menționezi la ghișeu că vrei să îți apară adresa pe respectivul extras, sau altfel spus trebuie să soliciți un extras de cont bancar detaliat
  dacă depui cu cardul este foarte posibil să fii nevoit să trimiți o copie față – verso a acestuia. Stai liniștit deoarece vei avea voie să acoperi anumite cifre astfel încât un angajat mai rău intenționat să nu îți poată fura datele de pe card. Când îți va fi solicitată o astfel de copie, vei primi un mail în care ți se va spune exact ce cifre să acoperi (probabil ultimele trei de pe spate, și vreo șase cifre de pe față). În cazul în care depui cu Skrill s-ar putea să fii nevoit să trimiți un print screen al contului, dar sunt foarte puține agenții care solicită verificarea portofelului electronic.

 

ATENȚIE LA ACTELE TRIMISE!

De regulă actele pot fi atât scanate, cât și fotografiate, dar pot fi anumite agenții care să ceară ca poza să fie făcută doar într-unul din aceste două moduri. Mai important este ca poza să nu fie blurată sau pixelată, iar informațiile să fie clare, adică să poată fi citite fără problemă. De asemenea, recomand ca în poză să cuprinzi întregul act; să nu rămână un anumit colț sau latură în afara pozei deoarece de cele mai multe ori acesta nu vor fi acceptate.
 

ÎNTREBĂRI COMUNE DE LA PARIORI DESPRE PROCESUL DE VERIFICARE KYC

Cum trimit actele?
Actele pot fi trimise fie pe mail, fie prin completarea unui formular direct de pe site-ul de pariuri. Citește articolul corespunzător agenției la care vrei să te joci pentru mai multe informații.

Este posibil să mi se ceară acte suplimentare?
Fiecare agenție are dreptul în orice moment să solicite acte suplimentare, chiar dacă tu ți-ai verificat deja contul.

Cât timp durează verificarea contului?
Depinde de la agenție la agenție. La unele vei avea contul verificat în aceeași zi în care timiți actele, în timp ce la altele poate dura și câteva săptămâni. 

Pot plasa pariuri și efectua tranzacții financiare dacă nu am contul verificat?
Orice casă de pariuri te va lăsa să efectuezi un depozit, dar probabil va exista o limită a sumei maxime pe care o poți depune (în jur de câteva sute sau mii de RON). În schimb, sunt șanse mici să poți retrage înainte de a avea contul verificat, și chiar dacă dai de un operator care să îți permită așa ceva, vor fi impuse limite destul de severe.

Cât timp am la dispoziție să îmi verific contul?
Din nou, diferă mult de la operator la operator. În unele părți ți se vor cere acte abia când soliciți o retragere, în timp ce alții îți vor da la dispoziție maxim câteva săptămâni din momentul în care te-ai înregistrat, sau din momentul în care ai efectuat primul depozit. Dacă contul nu este verificat la timp, atunci acesta va fi închis! În orice caz vei primi pe mail mai multe atenționări înainte ca agenția să recurgă la o astfel măsură.

Sunt datele mele în siguranță?
Nu sunt puțini cei care se simt incofortabil atunci când trimit unor necunoscuți copii după buletin sau după alte acte care conțin date confidențiale. Dar dacă o luăm așa, și atunci când dai buletinul unei casiere de la o agenție stradală îți expui datele. Și să fim serioși, sunt nenumărate situații în viață când nu avem de ales decât să dăm diferitor persoane necunoscute buletinul nostru pentru a face o copie după el, indiferent că vorbim de persoane de la bănci, de la diferite magazine unde am achiziționat produse electronice sau electrocasnice cu garanție, de la firme de transport, hoteluri etc.

Oricum, agențiile de pariuri online au obligația de a lua anumite măsuri de siguranță. În primul rând actele tale pot fi văzute doar de angajați ai agențiilor, iar aceștia nu au voie să le trimită unor persoane terțe, și au obligația de a le ține arhivate într-un centru de date de maximă securitate. Plus că atunci când încarci documentele pe site, ele sunt protejate printr-un certificat SSL. În cazul în care le trimiți pe mail, trebuie să știi că toți providerii de căsuță electronică au sisteme avansate de securitate.

Mai avem un articol foarte detaliat pe acest subiect pe care îți recomand să îl citești: Verificarea cont KYC la Top 5 case de pariuri online recomandate, sfaturi și exemple.

 

4. LISTĂ CASE DE PARIURI ONLINE LEGALE LICENȚIATE DE ONJN

case de pariuri recomandate barbat in oficiu cu o minge si laptop in maini

A venit momentul să vedem care sunt casele de pariuri pe internet licențiate în România. La început acestea puteau fi împărțite în două categorii principale: agenții care au luat licență definitivă pe 10 ani, și agenții care dețin doar o licență temporară valabilă pentru 1 an. Dar acum toți operatorii au licențe pe 10 ani după cum urmează:

Case de pariuri online licențiate recomandate de PariuriX:


Case de pariuri online licențiate ce merită încercate


Alți operatori licențiați ONJN

 • Stanleybet - L1160971W000196 conform D.ONJN 1280 /29.06.2016 
 • Mozzartbet - L1170649W000686 conform D.ONJN 336 /27.02.2017
 • Gets Bet - L1173107W000815
 • Efbet - L1173067W000796
 • RedSevens - L1183257W000914
 • Winner, Eliteslots, Magnumbet, Winnerbet, Seven, Magicslots, bet7, play.ro, liquidslots - L1193408W001140
 • Favbet - L1200662W001197
 • Winbet - L1183150W000826
 • Princess Casino - L1203434W001196
 • Platinum Casino - L1193258W000935

 

4.1 Depunerea minimă și miza minimă la casele de pariuri virtuale

 • Unibet – depunere minimă de 25RON prin Paysafecard, 50RON cu cardul și Trustly, orice sumă prin transfer bancar. Miză minimă de 1RON / combinație.
 • Netbet – depunere minimă de 1RON prin transfer bancar, 5RON prin Netbet CashCard (depuneri din agenții stradale Favbet), 20RON cu cardul, Paysafecard și Skrill, 40RON prin Neteller și transfer bancar rapid, 50RON prin Smith&Smith, 200RON prin Trustly.  Miză minimă de 0.54RON / combinație.
 • Sportingbet – depunere minimă de 40RON indiferent de metoda de plată aleasă (card, transfer bancar, Skrill, Neteller, Paysafecard).  Miză minimă de 1RON / combinație.
 • Betfair –  depunere minimă de 6€ cu cardul, 10€ prin Skrill / Paysafecard, 15€ prin transfer bancar și Neteller.  Miză minimă de 0.13€ / combinație.
 • Betano – depunere minimă de 20RON cu cardul, Paysafecard și Skrill, 40RON prin Neteller, orice sumă prin transfer bancar. Miză minimă de 0.50RON / combinație.
 • Fortuna Bet – depunere minimă de 10RON prin serviciul Fortuna Cashpoint (depozite direct din agenții stradale), 25RON cu cardul, Skrill și Paysafecard. Miză minimă de 0.40RON / combinație.
 • 888Sport – depunere minimă de 10€ cu cardul, Skrill, Neteller și Paysafecard, 100€ prin transfer bancar. Miză minimă de 0.10€ / combinație.
 • BetStars – depunere minimă de 10€ 10RON indiferent de metoda de plată aleasă (card, Skrill, Neteller, Paysafecard). Miză minimă de 0.10€ / combinație.
 • Winmasters – depunere minimă de 40RON cu cardul, , Skrill, Neteller și Paysafecard, 250RON prin transfer bancar. Miză minimă de 0.20€ / combinație.
 • Maxbet – depunere minimă de 10RON indiferent de metoda de plată aleasă (card, transfer bancar, Skrill, Neteller, Paysafecard). Miză minimă de 0.40RON / combinație.
 • Superbet – depunere minimă de 20RON indiferent de metoda de plată aleasă (card, transfer bancar, Skrill, Paysafecard, direct din agenții stradale). Miză minimă de 2RON / bilet.
 • Stanleybet – depunerea minimă de 20RON indiferent de metoda de plată aleasă (card, Skrill, direct din agenții stradale). Miză minimă de 2RON / bilet.
 • Casa Pariurilor - depunere minimă de 1RON prin transfer bancar, 20RON cu cardul și Paysafecard, 50RON prin Skrill. Miză minimă de 2RON / bilet.
 • Mozzartbet - depunere minimă de 45RON prin Slrill sau direct din agenții stradale. Miză minimă de 1RON / bilet.
 • Admiral - depunere minimă de 30RON prin toate metodele de plată acceptate: card, Skrill, Neteller, Paysafecard, direct din agenții. Miza minimă este de 1RON / combinație.
 • Get's Bet - depunere minimă de 20RON cu cardul sau direct din agenții stradale. Miza minimă de 1RON.
 • PublicWin - depunere minimă de 10RON din agențiile stradale,  20RON prin Skrtill, Paysafecard, Neteller, 50RON cu cardul Visa / Mastercard. Miză minimă de 1RON / bilet.
 • Winner - depunere minimă de 20RON cu cardul sau direct din agenții stradale. Miza minimă de 1RON.
 • Favbet – depunere minimă de 10RON indiferent de metoda de plată aleasă (card, Skrill, Neteller, Paysafecard, direct din agenții). Miză minimă de 1RON / bilet.
   

Mențiuni :

 • unde nu este precizată una din principalele metode de plată (transfer bancar, card, Skrill, Neteller, Paysafecard, agenții stradale), înseamnă că respectiva metodă de plată lipsește.
 • dacă suma este precizată în euro iar tu ai contul în lei, atunci se calculează conform schimbului valutar.
 • link-urile de mai sus redirecționează către secțiunea ”Metode de plată” din recenzia fiecărei agenții în parte, astfel încât poți dintr-un singur click să afli mai multe despre depuneri și retrageri la respectivul operator.
 • ”miza pe combinație” înseamnă că în cazul unui bilet simplu vei putea plasa respectiva sumă, dar în cazul unui bilet cu mai multe variante de câștig miza minimă va fi egală cu respectiva sumă X nr de combinații. În dreptul agențiilor unde scrie ”miza pe bilet” înseamnă că poți juca acea sumă pe un bilet indiferent de câte combinații conține.

Pentru mai multe informații legate de depunerea minimă la casele de pariuri online licențiate.

Vrei să joci biletul zilei la agenția ta preferată? Vezi cu ce recomandări vin tipsterii PariuriX!

 4.2 Unde jucăm la pariuri online pe Liga 1?

Majoritatea caselor de pariuri online licențiate oferă pariuri pe pronosticuri din România Liga 1, dar asta nu înseamnă că toate au o ofertă la fel de bună. La unele agenții se întâmplă ca uneori să nu găsești în ofertă anumite meciuri live, în timp ce la altele opțiunile de pariere sunt mai mult decât limitate, motiv pentru care în cele ce urmează îți voi arăta care sunt recomandările mele principale. Poți verifica și pontul zilei sau Cota 2 pentru informații zilnice. 
 

Această agenție pune accent deosebit pe meciurile din România, fiind în trecut chiar sponsorul oficial al competiției (nu mai este, dar tot are o ofertă bogată). Din acest motiv nu va lipsi vreo partidă din oferta pre-meci sau live, iar la fiecare joc în parte vei găsi o gamă largă de opțiuni de pariere. De fapt este una din puținele agenții care oferă foarte multe pariuri pe cornere și cartonașe, atât înainte de startul partidei cât și în timpul ei.
 

Netbet este sponsorul oficial al echipei FCSB, motiv pentru care vine des cu promoții pe meciurile echipe "roș-albastre" sau cu concursuri prin care poți câștiga tricouri semnate de jucători, bilete la meciuri și multe altele. Plus că per total oferta pe România Liga 1 este foarte bogată și diversificată, iar ca și în cazul agenției Betano nu lipsesc pariurile pe cornere și cartonașe.

Este oferită o gamă largă de opțiuni la fiecare meci în parte, inclusiv pariuri pe intervale de timp, iar uneori și pe cornere sau cartonașe. Mulți pariori consideră că Unibet are cea performantă platformă de pariuri live din punct de vedere tehnic, motiv pentru care poți paria în condiții foarte bune pe meciurile românești preferate.
 

Poți paria pe meciurile românești de fotbal atât pe platforma de pariuri sportive, cât și pe cea de betting exchange. Astfel poți plasa pariuri back și lay pe opțiunile preferate la cele mai bune cote! Alte agenții care au de regulă o ofertă bună pe România Liga 1 sunt Fortuna Bet, 888Sport, Winmasters, Circus și BetStars.

Pariază acum pe România Liga 1 la agenția recomandată de PariuriX.com!

 

4.3 Care este cea mai bună casă de pariuri online?

Aceasta este o întrebare pe care și-o pun foarte mulți pariori. Sigur că am putea încerca să răspundem la ea, dar indiferent ce am spune vom fi acuzați de subiectivism. Ni se va reproșa că încercăm să promovăm un anumt operator motiv pentru care înclinăm balanța în favoarea lui. Plus că operatorul recomandat de noi ar putea să nu fie cel mai bun pentru tine dacă tu ești interesat de anumite opțiuni de pariere sau anumite facilități ce pot fi găsite doar la unele agenții. Unii preferă promoții, alții bonusuri la bilete combo, alții vor o ofertă atractivă, alții vor să nu fie limitați etc. Până la urmă tu ce vrei de la un operatori de pariuri online?

Dacă vrei de toate, atunci nu ai altă variantă decât să deschizi cont la mai multe agenții și să profiți de ce are de oferit mai bun fiecare pentru că realitatea este că nici o agenție nu este perfectă. Iar dacă ești limitat de resurse financiare, testează cât mai multe și pariază la cea care pentru tine ți se pare a fi cea mai bună alegere.

Pe site-ul PariuriX.com avem și un clasament al caselor de pariuri făcut doar de pariori. El este bazat strict pe voturile membrilor comunității noastre, nefiind influențat de noi chiar deloc. Poți vedea care sunt cele mai votate site-uri de jocuri de noroc și poți vota și tu agenția preferată, oricare ar fi ea. Tot ce ai de făcut este să selectezi acele case de pariuri online la care joci cu regularitate.Totuși ia în considerare faptul că chiar dacă o agenție este foarte votată, nu înseamnă neapărat că este și foarte bună. Mulți au votat anumiți operatori mai degrabă pentru serviciile offline decât cele online, așa că fii precaut.  Iar la punctul 4.5 din acest articol poți găsi o listă cu cele 5 site-uri de gambling recomandate de noi, care cu siguranță poate fi un punct bun de reper.

 

4.4 Cum alegi operatorul potrivit pentru tine?

Atunci când alegi casa de pariuri online trebuie să ții cont de anumite criterii. În funcție de preferințele și așteptările tale, unele criterii pot conta mai mult decât altele; unele aspecte ar putea să nu te intereseze deloc în timp ce altele pot fi chiar decisive în luarea unei anumite decizii. Chiar și așa sunt câteva criterii de bază de care orice parior ar trebui să țină cont. Iar dacă nu te-ai mai jucat până acum pe un site de jocuri de noroc online, atunci chiar este foarte important să citești această secțiune.


Cât de stabil este site-ul?

Pentru mine stabilitatea site-ului reprezintă cel mai important criteriu, deși mulți îl ignoră la prima vedere. Degeaba o agenție este numărul 1 la două treimi din criteriile listate mai jos, dacă întâmpini tot felul de probleme atunci când îți este lumea mai dragă. Realitatea este că sunt agenții unde se întâmplă destul de des ca site-ul să pice sau să meargă prost, când plasarea unui pariu live este refuzată din cauza unei probleme tehnice, când nu poți accesa contul de pariuri din cauza unui bug, iar lista poate continua. Din păcate aceste aspecte nu prea le poți observa cu ochiul liber, ci de regulă le afli pe propria piele. Dar ai putea citi pe forumul nostru de discuții topicurile destinate fiecărui operator în parte, pentru a vedea dacă alți pariori s-au confruntat cu astfel de probleme.


Interfața site-ului

Site-ul trebuie să fie ușor de folosit astfel încât să poți găsi rapid ceea ce cauți, și să aibă o grafică plăcută ochiului. Dacă ai de gând să te joci 3-4 ore pe zi pe un site de pariuri, atunci ar fi bine să alegi unul pe care să te simți confortabil, și nu unul care să te umple de nervi. De exemplu Betfair (vezi site-ul agenției) are un site ceva mai complicat, și este un loc anevoios de pariat dacă ești la primul contact cu pariurile online. În schimb pariorii experimentați mă vor contrazice și vor spune că este un site ușor de folosit și chiar mult mai bun decât ce oferă concurența, mai ales dacă utilizezi platforma de betting exchange. Ambele categorii de pariori au dreptatea lor. 


Oferta sportivă pre-meci și live

Unul dintre cele mai importante criterii este oferta sportivă. Dacă nu găsești la o agenție ceea ce cauți, din start nu vei putea paria pe evenimentele preferate. Consultă oferta mai multor agenții și vezi ce are una și nu are cealaltă, și nu mă refer doar la sporturi sau meciuri acoperite. Uită-te și la la opțiunile de pariere; dacă ție îți place să pariezi pe cornere, atunci vei dori să joci la un operator care oferă această posibilitate. Poți face astfel de comparații și la pariuri live, chiar dacă oferta diferă de la meci la meci. Tot este un punct bun de reper.

 

Cotele reprezintă un criteriu foarte important

Dacă intenționezi să te joci mult la pariuri, atunci cotele sunt foarte importante și chiar pot face diferența pe termen lung între a câștiga sau a pierde bani la pariuri. Știu că vei zice că nu este diferență prea mare între o cotă de 2.00 și una de 2.05, dar să zicem că pe durata unui an ai rulat 100,000RON (rulaj ce se poate face și cu o bancă de 2,000 - 3,000RON) punând 1,000 de pariuri pe 100RON fiecare. Dacă ai câștigat jumătate din pariuri, la o cotă constantă de 2.00 dai pe egal, în timp ce la o cotă constantă de 2.05 obții un profit de 2,500RON. Încă mai crezi că diferența este mică? Poți descoperi aici operatorii cu cele mai mari cote.


Stabilitatea platformei de pariuri live

Mai sus am vorbit despre oferta sportivă pre-meci sau live, dar când vine vorba de pariuri în timp real contează și cât de performantă este platforma din punct de vedere tehnic. Contează cât de repede sunt actualizate informațiile și cotele de la meciuri, cât de des sunt blocate opțiunile de pariere, cât de repede sunt plătite pariurile câștigătoare, cât de rapid sunt plasate pariurile din momentul în care ai apăsat butonul ”Pariați” etc.


Bonusuri și promoții

Sunt mulți pariori care spun că nu îi interesează bonusurile, dar să fim serioși, cui nu îi place un pariu fără risc, un bonus de 100%, sau o promoție care să îi ajute să câștige mai mult din pariurile lor? Ce-i însă important: condițiile de rulaj sau termenii ofertei să fie unii decenți, adică să poată fi îndepliniți în mod natural fără a fi necesar să faci compromisuri. Și sigur, ideal ar fi să alegi o agenție care nu oferă doar un bonus tentant de bun venit și atât, ci unul care vine și cu ceva oferte pe parcurs.

 

Serviciul de relații cu clienții

Ideal este ca staff-ul agenției să poată fi contactat prin live chat direct în limba română, sau chiar prin apel telefonic. Eu unul evit majoritatea operatorilor care nu oferă un astfel de serviciu, și fac excepții doar în cazul celor care au restul serviciilor suficient de bune încât să se merite să fac un compromis. De asemenea, în cazul operatorilor care oferă doar suport prin mail mă interesează două lucruri: site-ul să fie suficient de stabil îcât să am foarte rar nevoie de ajutorul staff-ului, iar răspunsurile pe mail să vină în maxim câteva ore.


Alte servicii

Pentru unii pariori unele din următoarele criterii nu sunt prea importante, în timp ce pentru alții ele contează enorm atunci când aleg agenția la care să joace:

 • posibilitatea de a paria de pe mobil - dacă vrei să pariezi din mers, atunci interesează-te dacă este oferită o aplicație pentru sistemul tău de operare (IOS, Android, Windows) și cât de bună este aceasta. Dacă nu, vezi măcar dacă site-ul este optimizat și dacă acesta se ridică la un nivel acceptabil. Descoperă agențiile cu cele mai bune platforme de pariuri de pe mobil.
 • serviciu de transmisiuni live video - deși unii pariori nu îl folosesc deloc, alții pariază live doar dacă pot urmări meciul preferat din fereastra de pariuri. Toate agențiile recomandate de noi (unibet.ro, betano.ro, betfair.ro) oferă un astfel de serviciu, dar în rest mai sunt doar vreo 2-3 care oferă transmisiuni live.
 • alte platforme de gambling - sunt persoane care vor ca același operator unde pariază să ofere jocuri de cazino, bingo, poker, pariuri pe loto, pe sporturi virtuale sau alte servicii.
 • metoda de plată preferată - dacă vrei să depui doar din agenții stradale, sau doar printr-un portofel electronic, atunci trebuie să vezi dacă este oferită această posibilitate.

LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE TE AȘTEAPTĂ UN BONUS ATRACTIV!

 

5. Case de pariuri online cu cea mai bună ofertă sportivă

Fără îndoială oferta sportivă reprezintă unul din criteriile de top de care trebuie să ții cont atunci când alegi casa de pariuri online la care joci. Pentru că degeaba o agenție oferă toate avantajele din lume, dacă nu are în ofertă pariul care te interesează. O ofertă bună este caracterizată atât de cantitate, cât și de diversitate. Ce înțeleg eu prin cantitate? Un număr mare de evenimente sportive acoperite, dar și un număr mare de opțiuni de pariere la fiecare meci în parte. Iar când zic diversitate, mă gândesc că nu vreau să am o ofertă super bogată pe fotbal, dar să bată vântul la pariurile pe sporturi de nișă. La fel mă gândesc că din 200 de pariuri pe un meci de fotbal, ar fi de preferat să nu aibă toate de-a face cu goluri și câștigător. Să găsesc handicapuri, pariuri pe cornere, cartonașe, marcatori, pariuri speciale și altele. Iar în funcție de aceste aspecte am împărțit agențiile de la noi în 3 categorii:

 • agenții recomandate, cu o ofertă bogată
 • case de pariuri cu o ofertă medie
 • operatori care nu consider că merită să ne concentrăm prea mult pe ei și pe care nu îi voi mai menționa

Această listă cu agențiile de pariuri licențiate la noi, sortată în funcție de cât de bogată este oferta sportivă, poate fi găsită pe pagina TOP OFERTE LA CASE DE PARIURI ONLINE. Îți voi arăta și aici lista cu casele de pariuri recomandate cu cea mai bună ofertă sportivă:

Case de pariuri online recomandate
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 400 RON - CLICK AICI
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet un pariu fără risc 100% până la 500RON
Unibet
Unibet
Încasează bonusul Unibet de 125% până la 500RON
Betfair
Betfair
Încasează la Betfair un pariu fără risc de 100RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET

Totuși aceste informații ar trebui luate doar ca un punct de reper, și în final să alegi agenția care crezi că ți se potrivește cel mai bine. Că degeaba un operator are pariuri pe 30 de sporturi dacă tu pariezi doar pe fotbal. Și degaba o agenție vine cu o abundeță de pariuri pe cartonașe dacă tu pariezi doar pe goluri. Cred că ai priceput ideea.

Și mai am o sugestie. Deschide cont la mai multe agenții din rândul celor recomandate (vezi aici lista), deoarece vei putea găsi la una pariuri ce poate lipsesc de la cealaltă. Fiindcă nici o casă de pariuri nu are o ofertă completă care să acopere absolut tot. Plus că jucatul la mai mulți operatori simultan oferă și alte avantaje pe care le-am prezentat în ACEST ARTICOL.

Informații suplimentare despre oferta sportivă a caselor de pariuri licențiate

 

6.  FAQ - Întrebări comune de la pariori

De ce să joc doar la cele mai bune case de pariuri online?

Cele mai bune case de pariuri online oferă evident și cele mai bune servicii. Asta înseamnă că vei beneficia de bonusuri mai consistente, de o ofertă sportivă mai bogată, de cote mai bune sau de o platformă de pariuri live mai performantă. Astfel, tu vei fi singurul care vei avea de câștigat. Unele din ele au și platforme mai stabile decât altele, ceea ce înseamnă că vei putea paria în condiții mai bune; respectivele site-uri de pariuri vor fi mai rapide și cu mai puține bug-uri, sau cu mai puține probleme tehnice.

Unde pot vedea top case de pariuri online?

Pe site-ul PariuriX poți găsi un top al celor mai bune case de pariuri online din România. Acest top a fost creat de specialiști cu ani buni de experiență în domeniu care au testat în cel mai mic detaliu serviciile oferite de toate agențiile de top de la noi din țară. Pe baza acestor criterii noi am reușit să creem o listă scurtă care conține doar case pariuri online la care merită să joci cu regularitate, și de care cu siguranță nu vei fi dezamăgit.

Cum îmi dau seama care agenții pariuri online mi se potrivesc cel mai bine?

Noi recomandăm doar cele mai bune agenții de pariuri luând în considerare toate criteriile importante. Însă este posibil ca pentru tine anumite criterii să fie mai importante decât altele, iar astfel și preferințele tale să fie ușor diferite față de recomandările noastre generale. De aceea te invităm pe site-ul nostru în secțiunea de Agenții Pariuri, acolo unde vei găsi o listă cu toți operatorii licențiați, și recenzii ale acestora. Din aceste recenzii poți afla punctele forte și slabe ale fiecărei agenții, iar asfel îți vei da seama mai ușor care site de pariuri este recomandat pentru tine.

Mă pot baza pe top 5 case de pariuri online oferit de PariuriX?

Unii pariori ne pot acuza de subiectivism și pot spune că recomandările noastre sunt bazate pe înțelegerile pe care le avem cu anumiți bookmakeri. Deși nu negăm că colaborăm cu anumite case de pariuri online, vrem să îți spunem clar din start că lucrăm doar cu acele agenții care noi considerăm că oferă cele mai bune servicii! De aceea nu vom include niciodată într-un top al caselor de pariuri online un site care nu merită să fie acolo. Vezi top case pariuri online!

Care este cel mai bun site de pariuri?

Aceasta este o intrebare pe care o primim de la mulți pariori, dar la care este foarte greu să răspundemFără îndoială sunt câteva agenții care per total sunt mai bune decât restul, însă între acestea diferențele sunt foarte mici și sunt făcute de aspecte ce pot fi mai degrabă subiective. Realitatea este că nici un site de pariuri online România nu este perfect, fiecare având mici minusuri. De aceea nu este o idee rea să încerci să joci simultan la mai multe case de pariuri online, pentru a putea profita de pe urma celor mai bune cotecele mai bune bonusuri și cea mai bogată ofertă de pariuri.

Autor

Discutii