1. Home »
 2. Articole recomandate »
 3. Agenții de pariuri online 100% legale cu licență ONJN în România în 2024!

Agenții de pariuri online 100% legale cu licență ONJN în România în 2024!

Baicu Marius
Baicu Marius

2022-01-13 10:20:00

image Agenții de pariuri online 100% legale cu licență ONJN în România în 2024!

PariuriX.com prezintă tot ce trebuie să știi despre agențiile de pariuri online 100% legale cu licență ONJN în România. Dacă nu te-ai mai jucat până acum la o casă de pariuri pe internet, sau nu ai mai făcut-o în ultimii ani de zile și nu cunoști legile în vigoare, atunci trebuie să citești următoarele rânduri pentru a nu avea parte de surprize neașteptate.

Joacă acum la una din casele de pariuri online recomandate!

 

1. CE ESTE ONJN ROMÂNIA?

ONJN, adică Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, este o instituție ȋn subordinea Guvernului României care a primit dreptul de a reglementa piața jocurilor de noroc de la  noi din țară. Rolul ei este acela de a autoriza, controla și monitoriza activitățile de gambling de pe teritoriul României. ONJN  a fost înființară în 2013, are sediul pe Calea Victoriei nr. 9 din București și este condusă de către Dan Iliovici, succesorul lui Cristinela Odeta Nestor. Site-ul ONJN poate fi accesat la această adresă

Dacă în trecut ne puteam juca pe orice site de gambling din lume, acum doar operatorii care dețin o licență ONJN  pot oferi în legalitate servicii de gambling pe teritoriul țării noastre. Astfel orice operator care vrea să ofere jocuri de noroc clienților din România trebuie să plătească o taxă către statul român și trebuie să îndeplinească anumite condiții. Printre cele mai importante condiții aș enumera obligativitatea de a oferi un site în limba română, de a avea un sediu comercial în România și de a verifica identitatea clienților. 

JOACĂ ACUM LA UNUL DIN OPERATORII LICENȚIAȚI CU UN BONUS ATRACTIV!

Inițial erau acordate licențe clasa I temporare valabile pe 1 an de zile, timp în care operatorii trebuiau să îndeplinească anumite condiții elementare și să facă eforturi pentru a respecta și restul condițiilor. Dacă operatorii duceau această sarcină la bun sfârșit și doreau să ofere  în continuare servicii pe teritoriul României, ei puteau aplica pentru o licență clasa I definitivă valabilă timp de 10 ani. Începând cu 2017, operatorii care au intrat pe piața din România au primit simultan atât licențe definitive cât și temporare, deși recunosc că nu știu în ce constă procedura exactă. Partenerii care promovează jocuri de noroc (precum PariuriX.com) sau providerii de platforme software au nevoie de o licență clasa II.

De partea cealaltă, pariorii sunt obligați prin lege să joace doar la site-uri licențiate ONJN. În caz contrar ei riscă amenzi usturătoare despre care vom vorbi mai jos la punctul ”2. Punctele cheie din legea pariurilor online”. Un alt lucru care s-a schimbat față de trecut este acela că acum trebuie să plătim impozite la stat inclusiv atunci când jucăm online, și că trebuie să declarăm sumele retrase la ANAF.

Pentru mai multe informații despre ONJN accesează acest link.
 

1.1 Punctele cheie din legea pariurilor online

Legislație – ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern, legi și anexe:
 • Ordonanța de urgență nr.77 din 24 iunie 2009 – organizarea și exploatarea jocurilor de noroc
 • Hotărârea de Guvern nr.870 din 29 iulie 2009 – aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2009 
 • Ordonanța de Urgență nr.20 din 27 martie 2013 -  înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2009.
 • Hotărârea de Guvern nr.298 din 29 mai 2013 - organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și modificarea Hotărârii Guvernului nr.870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgența a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc
 • Hotărârea de Guvern nr.644 din 28 august 2013 - modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobate prin Hotararea de Guvern nr.870/2009.
 • Legea nr.124 din 29 mai 2015 -  aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.92/2014 - reglementarea unor măsuri fical-bugetare și modificarea unor acte normative
 • Decizia nr. 111, din 24 februarie 2016 – aprobarea  normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr 77/2009
 • Ordin de lege Nr. 38/2019 din 15 ianuarie 2019 - Se adaugă o taxă pe depuneri de 2%.

Te invit să intri și pe forumul PariuriX în topicul ”Legislație jocuri de noroc, pariuri online, taxe și impozite”. Aici poți vorbi cu alți utilizatori ai comunității noastre despre legile în vigoare, iar în prima postare vei găsi atașate pdf-uri cu principalele legi, ordonante de urgențe și anexe legate de jocurile de noroc.
 

Cele mai importante puncte ale legilor în vigoare:

 • Putem juca în legalitate doar la site-uri de jocuri de noroc licențiate de ONJN, ce se află pe această listă.
 • Dacă jucăm la site-uri nelicențiate riscăm o amendă cuprinsă între 5,000RON și 10,000RON.
 • Trebuie să plătim la stat o taxă pe depunere de 2% (unele agenții o suportă ea), dar și taxe pe sumele câștigate – informații despre taxele exacte și modul în care ele se achită poți găsi la punctul următor.
 • Pentru a juca la orice casă de pariuri online este obligatorie verificarea identității contului de pariuri - conform  articolul 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016. Despre acest aspect vom discuta mai jos.
 • În orice moment site-urile de gambling online trebuie să aibă o copie după un document de identitate valid. Dacă urmează să îți expire un document, trebuie să trimiți o copie după noul document înainte de data expirării, altfel riști pierderea banilor de pe cont.


Ce taxe avem de achitat și unde le achităm:

Indiferent că joci online sau offline, ai de achitat următoarele taxe pe retrageri:

 • până la 66.750 RON - impozit 1% din sumă
 • între 66.750 - 445.000 RON - impozit 667,5 RON + 16% din ce depăşeşte suma de 66.750 RON
 • peste 445.000 RON - impozit 61.187,5 RON + 25% din ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Este important de precizat că diferența principală între online și offline este aceea că la agenții stradale plătești respectiva sumă la fiecare bilet câștigat, taxa fiind oprită la sursă. Online în schimb taxa se calculează pentru fiecare retragere în parte, și se plătește o singură dată pe an la ANAF.    Dacă de exemplu ai pe un cont de pariuri online suma de 100,000RON, poți solicita 2 retrageri de 50,000RON fiecare, iar atunci vei plăti câte 1% pentru fiecare.

În 2018 a fost introdusă inclusiv reținerea la sursă la pariuri online. Chiar și așa, dacă ai efectuat retrageri între 1 ianuarie 2018 și 23 martie 2018, atunci va trebui să declari la ANAF respectivele câștiguri completând Declarația Unică 212 până la data de 1 august 2019. 

La începutul anului 2019 a fost introdusă și o taxă pe depuneri de 2%. Unele agenții o suportă, în timp ce la altele taxa este suportată de către pariori. Pentru mai multe detalii recomand articolele:

1.2. De ce trebuie să știi de ONJN România?

Dacă ai citit punctele de mai sus, atunci probabil deja știi răspunsul la această întrebare. În primul rând trebuie să ai habar de existența acestei instituții pentru a ști care sunt site-urile de jocuri de noroc la care te poți juca în legalitate, și care sunt cele pe care trebuie să le eviți. În al doilea rând, jucând în legalitate la site-uri  licențiate ONJN ai de plătit taxe la stat așa cum am precizat mai sus. Iar pentru că vorbim de o piață reglementată nu ai doar obligații, ci și beneficii. Așa cum tu trebuie să respecți legile în vigoare, și operatorii de gambling trebuie să facă același lucru. În caz contrar poți face plângere la ONJN, care are dreptul de a monitoriza activitățile de gambling de pe teritoriul României și de a lua măsuri împotriva operatorului dacă consideră că acesta a nedreptățit clientul.

Concluzia este destul de simplă. Vorbim de o piață care acum este reglementată, și este normal ca atunci când pariem, jucăm jocuri de cazino sau poker să știm de existența ONJN pentru a ști ce obligații, dar și ce drepturi avem.

 

1.3. De ce este important ca agenția să aibă licență ONJN?

În cazul în care deschizi un cont la agenții de pariuri online nelicențiate și pariezi la acestea riști o amendă usturătoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 RON. Trebuie spus că cei de la ONJN își iau treaba în serios și nu vor ezita să te amendeze dacă încalci legea. Să nu crezi că n-au cum să știe dacă ai pariat la o agenție ilegală, deoarece acest lucru este cât se poate de neadevărat. Dacă doar intri pe un astfel de site ar trebui să fii în siguranță, dar nu îți recomand să îți faci cont.

Dar să zicem că din diferite motive dorești să îți asumi acest risc, sau pur și simplu speri că nu vei fi prins. Presupunem că prin diferite moduri reușești să accesezi site-uri interzise la noi în țară (cu proxy-uri de exemplu).  Apar alte probleme. Dacă folosești datele tale reale, foarte multe site-uri de jocuri de noroc nu te vor primi ca și client, deoarece teoretic nu au voie (deși practic este greu să pățească ceva). Dacă folosești date false vei da de alte probleme atunci când va trebui să verifici identitatea contului de pariuri.

Intră în legalitate - joacă la unul din operatorii ONJN licențiați și recomandați de comunitatea pariorilor din România!

Dar presupunem că depășești și aceste piedici. Ce faci dacă reușești să câștigi o  sumă mare de bani iar casa de pariuri nu vrea să te plătească? Unde te plângi? Îți zic eu – nicăieri, pentru că nu ai nici un drept legal. Ai renunțat la orice drept în momentul în care ai decis să fentezi legile în vigoare, iar astfel va trebui să suporți consecințele.

Așa că trebuie să îți pui următoarea întrebare – chiar merită acest risc? Mai ales că avem câteva site-uri de gambling licențiate care sunt chiar bune și care oferă servicii suficient de bune încât majoritatea clienților nu au foarte multe motive pentru a se plânge. Sigur, există și agenții nelicențiate mai bune, dar eu zic că dacă îți deschizi cont la măcar 2-3 din principlalele 5 case de pariuri licențiate și profiți la fiecare de pe urma avantajelor oferite (cote, oferă sportivă, promoții etc) atunci vei fi suficient de mulțumit încât să nu îți asumi riscuri aiurea.

 

2. Agenții pariuri cu licență - vezi lista

AGENȚII RECOMANDATE DE PARIURIX.COM!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Vezi aici lista completă cu toate agențiile licențiate în România în 2024!

 

2.1 Verificarea contului obligatorie prin lege la agenții de pariuri legale

Conform  articolului 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016, conturile de pariuri neverificate în termen de 30 de zile de la deschidere trebuie închise, iar banii de pe cont ar trebui transferate în conturile statului fără ca jucătorul să mai aibă posibilitatea de a îi mai recupera.

Din momentul în care un parior își deschide un cont la o casă de pariuri online licențiată, el nu va avea dreptul de a solicita o retragere până nu verifică identitatea contului (procedură cunoscută sub numele de KYC - ”Know your customer”).  De asemenea există și limitări în ceea ce privește sumele depuse (poți depune la o agenție echivalentul a maxim 200€ cumulat cu un cont neverificat), sumele maxime ce pot fi pariate, sau bonusurile ce pot fi încasate (Aici mai diferă și de la agenție la agenție, neexistând un model fix urmat de toți).

De regulă sunt solicitate trei tipuri de documente:

 • copie după un act de identitate – cel mai bine este să trimiți de pe buletin, dar poți și după permis de conducere sau pașaport.
 • dovadă a adresei – în această categorie intră atât facturile de utilități care sunt pe numele tău (gaze, curent, telefonie, televiziune, internet etc), cât și extrasele explicite de conturi bancare. Orice document din această categorie trebuie să conțină atât numele, cât și adresa.
 • dovadă a metodei de plată – dacă depui cu cardul, atunci va trebui să trimiți copii față / verso ale acestuia (stai liniștit, ai voie să acoperi anumite cifre pentru a nu îți expune datele).

Joacă acum la agenții de pariuri legale și scapă de eventuale probleme juridice!

Unii operatori pot solicita în prima fază doar o copie după actul de identitate, în timp ce alții le vor cere pe toate 3 din prima. Documentele solicitate pot fi de obicei atât scanate cât și fotografiate,  dar sunt și operatori care ar putea accepta doar una dintre cele două variante. De asemenea pot fi agenții care să nu accepte anumite facturi (precum telefonie sau internet) ca factură de utilități, dar sunt și altele mai deschise care acceptă inclusiv dovezi după cumpărături online. Documentele se trimit de obicei ori pe mail, ori direct de pe site-ul de pariuri prin completarea unui formular, dar acest lucru diferă de la operator la operator. În orice caz vei primi un mail prin care vei afla toate detaliile necesare legate de procesul de verificare.

Dar de ce este obligatorie verificarea contului de pariuri? Există mai multe motive, principalele fiind:

 • pentru a ști dacă clientul chiar are minim 18 ani, așa cum prevede legea
 • pentru combaterea spălării de bani
 • prevenirea unor fraude (furtul unui card, utilizarea datelor unei cunoștințe etc)
 • prevenirea deschiderii mai multor conturi de către aceeași persoană cu scopul de a profita de mai multe ori de pe urma unei oferte promoționale, sau de a juca cu un cont ”curat” pe un site unde contul principal este limitat din cauza încălcării anumitor reguli interne
 • este nevoie de datele din Cartea de Identitate pentru a te înregistra în registrele contabile în vederea plății impozitului pe câștiguri din jocuri de noroc.

Dacă vrei să afli mai multe despre procesul de verificare KYC, atunci recomand să accesezi acest link. Aici vei găsi mult mai multe amănunte și vei ști cum să trimiți documente corecte din prima, fără ca acestea să fie refuzate.


2.2. Bonusuri și promoții la agenții de pariuri autorizate

Pentru a atrage clienți noi, majoritatea caselor de pariuri online oferă  pachete tentante de bun venit de pe urma cărora poți profita o singură dată. De aceea unii pariori încearcă să abuzeze de pe urma acestor promoții deschizând conturi multiple cu datele părinților, prietenilor sau a altor cunoscuți.

Aceasta este desigur o practică interzisă de către site-urile de jocuri de noroc licențiate, care au dreptul de a refuza acordarea bonusurilor sau închiderea conturilor duplicat în astfel de cazuri. De asemenea, ele pot recurge la măsuri suplimentare precum limitarea contului principal. Agențiile de pariuri utilizează software-uri complexe care îi ajută să depisteze clienții care recurg la astfel de abuzuri, deci sunt șanse mici să scapi cu bonusurile fără a fi prins.

Un alt lucru important de precizat despre bonusuri este acela că ele sunt supuse anumitor condiții de rulaj. Asta înseamnă că suma primită cadou din partea operatorilor de gambling trebuie rulată de un anumit număr de ori pe anumite cote minime înainte de a putea fi retrasă. Acesta este un lucru firesc, pentru că alfel s-ar găsi destui care să abuzeze de pe urma ofertelor promoționale. Dar dacă ești parior în adevăratul sens al cuvântului, atunci vei fi capabil să îndeplinești aceste condiții în mod natural deoarece la urma urmei singurul lucru pe care îl ai de făcut este să PARIEZI.

Verifică mai multe informații despre bonusurile pentru prima depunere, dar și despre alte oferte promoționale, aici. Poți verifica și lista cu agenții de pariuri autorizate care oferă pachete de bun venit, și în ce constau acestea, cu multe nformații detaliate. 

 

2.3 Agenții de pariuri recomandate de PariuriX în 2024

Staff-ul PariuriX.com a avut ocazia de a testa în amănunt serviciile oferite de către toți operatorii de gambling licențiați. Iar datorită experienței noastre de 10+ ani în acest domeniu, nu ne-a fost greu să facem o listă cu top5 agenții de pariuri online recomandate la care se merită să joci cu regularitate. Poți verifica pariurile curente la pe site-ul PariuriX pentru a alege cele mai profitabile, vezi Cota 2 și Pontul Zilei. Nici una dintre acestea nu este perfectă, dar dacă deschizi cont la măcar 2-3 din ele atunci cu siguranță nu vei avea motive să te plângi, deoarece ce lipsește de la o agenție vei găsi la cealaltă.

 • Unibet (deschide un cont acum) – punctele forte sunt: serviciul de pariuri live, oferta sportivă bogată, serviciul performant de transmisiuni live video, aplicațiile pentru telefon și tabletă, bonusuri și promoții atractive. Este cu siguranță o agenție ce merită încercată.
 • Betano (deschide un cont acum) – Sunt oferite servicii de calitate, de la o ofertă sportivă bogată și până la o aplicație foarte performantă pentru Iphone și Ipad. Betano vine și cu câteva oferte fără rulaj, cum ar fi rambursarea anumitor pariuri pierzătoare la 0:0.
 • Betfair (deschide un cont acum) – oferă atât o platformă pentru pariuri sportive, cât și una de betting exchange care de fapt este considerată de mulți ca fiind numărul 1 la nivel mondial! Oricum este singura licențiată în România, deci dacă vrei să plasezi pariuri back sau lay, acesta este locul unde vei dori să joci.


Agenții ce merită încercate măcar o dată:

 • Fortuna Bet (deschide un cont acum) - este singura agenție din rândul celor recomandate care oferă și pariuri offline, deținând aproximativ 600 de agenții împrăștiate pe întreg teritoriul țării. Asta înseamnă că vei putea efectua depuneri și retrageri de bani din orice locație stradală proprie, serviciul purtând numele de Fortuna CashPoint. 
 • Admiral (deschide un cont acum) - deși este recunoscută mai mult pentru partea de Casino, Admiral.ro are și o platformă destul de performantă de pariuri sportive care cu siguranță merită încercată. Și nu uita că beneficiezi și de un pachet atractiv de bun venit, care conține inclusiv un bonus fără depunere.
 • Netbet (deschide un cont acum) – vine cu foarte multe promoții ocazionale la meciuri și competiții de top, are poate cea mai bogată ofertă de pariuri live, o parte din meciuri fiind însoțite de transmisiuni live video. Site-ul are o interfață simplă și plăcută ochiului astfel încât este o adevărată plăcere să pariezi aici.
 • Sportingbet (deschide un cont acum) – este un site preferat de începători și nu numai, și asta datorită ușurinței de navigare pe site. Și că tot veni vorba de interfață, aceasta este aproape identică cu cea de la Bwin, o agenție căreia mulți români îi duc dorul. Deci cu siguranță merită să încerci serviciile oferite de Sportingbet.

Mai multe informații despre agenții de pariuri recomandate de PariuriX.com!

 

3. TOP AGENȚII DE PARIURI ONLINE - ÎNTREBĂRI ȘI PROBLEME COMUNE

Pentru o listă cu cele mai comune întrebări pe care le au pariorii despre agenții de pariuri online recomand să intri pe pagina ”AGENȚII PARIURI SPORTIVE LEGALE DIN ROMÂNIA” și să mergi în partea de jos la secțiunea ”FAQ - TOP ÎNTREBĂRI COMUNE DESPRE AGENȚII PARIURI SPORTIVE ONLINE”. Aici am strâns laolaltă întrebările cele mai frecvente pe care le primim. Dacă nu ai găsit acolo ce căutai, atunci este posibil să te ajute o listă ceva mai generică cu întrebări și răspunsuri despre pariuri sportive online: Accesează Top 25 de întrebări și răspunsuri despre pariuri online.

Dacă nici aici nu ai găsit ceea ce căutai, dă un reply la acest articol cu întrebarea ta, iar în cel mai scurt timp îți vom răspunde.

Vrei să joci biletul zilei la agenția preferată? Vezi cu ce recomandări vin tipsterii PariuriX!

Pune mâna acum pe un super bonus la pariuri sportive!


Te-ar mai putea interesa și:

Salvează

Salvează

Salvează

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX