Betfair

Joacă acum la Betfair, agenția cu cea mai bună platformă de betting exchange din lume, și încasează un bonus atractiv pentru prima depunere. Noi îți arătăm ce ai de făcut, de la deschiderea contului și până la retragerea banilor!

Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) este cea mai cunoscută agenție de pariuri de tip betting exchange din lume. Aceasta este destul de diferită față de casele de pariuri cu care suntem obișnuiți și nu este recomandată începătorilor. Despre avantajele oferite de acest tip de site vom vorbi ceva mai încolo în recenzia noastră. Pe de altă parte Betfair are și o platformă obișnuită de pariuri sportive, precum cele cu care suntem învățați în alte părți, astfel încât orice parior se poate juca fără probleme la aceasta. Avem și o recenzie mai amănunțită despre Betfair, care este actualizată constant și care poate fi accesată aici : https://pariurix.com/agentii/betfair.

JOACĂ ACUM LA BETFAIR ȘI ÎNCASEAZĂ UN BONUS ATRACTIV!

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Aspecte generale
  1.1 Interfață site și deschidere cont
  1.2 Metode de plată
  1.3 Verificare cont
  1.4 Serviciul de suport clienți

 2. Platforma de betting exchange
  2.1 Pariuri back și lay
  2.2 Plasarea de pariuri
  2.3 Avantaje oferite de pariurile back / lay
  2.4 Ofertă sportivă
  2.5 Pariuri live
  2.6 Exchange de pe telefon sau tabletă

 3. Platforma de pariuri sportive
  3.1 Oferta sportivă înainte de meciuri
  3.2 Oferta live
  3.3 Bonus pentru prima depunere și promoții
  3.4 Betfair de pe telefon sau tabletă

 

1. ASPECTE GENERALE

1.1 Interfață site și deschidere cont

Înainte grafica site-ului nu era cine știe ce, dar ea a fost îmbunătățită de curând. In orice caz site-ul este orientativ si bine organizat astfel incat este usor sa gasim meniurile dorite sau meciurile pe care le cautam. Pentru a va deschide un cont nou dati click pe "Inregistrati-vă acum" din coltul din dreapta sus a paginii.  Aici completati datele voastre personale, alegeti un user, o parola, dar si valuta in care vreti sa pariati. Cei de la Betfair  (deschide un cont acum) au conditii destul de stricte cand vine vorba despre parola. Aceasta trebuie sa contina cifre, litere, cel putin o litera mare, dar si cel putin un caracter special.

Dupa ce am completat formularul primim pe mail un link prin care ne activam contul. Apoi ne putem loga pe site.
 

1.2 Metode de plata

Betfair accepta depuneri prin toate metodele cunoscute: carduri de credit/debit, portofele electronice si cartele prepay. Suma minima pe care o putem depune si taxele corespunzatoare difera in functie de metoda de plata aleasa:

 • card credit/debit: minim 6 euro, taxa de 1.5%.
 • Skrill: minim 10 euro,  nu se percep taxe
 • Neteller si Click and Buy: minim 15 euro, nu se percep taxe
 • Paysafecard: minim 5 euro, taxa de 2.5%
 • Ukash: minim 6 Euro, taxa de 4%
 • transfer bancar: minim 15 euro, nu se percep taxe, dureaza 2-5 zile

Mai multe informații despre metodele de plată acceptate de Betfair pot fi găsite aici: https://pariurix.com/agentii/betfair/plati
 

Metode depunere la Betfair

 

Pentru a depune cu cardul alegeti optiunea "Credit/Debit Card" si apoi dati click pe "Adaugă card". Aici completati optiunile exact ca in imaginea urmatoare, dupa care va puteti folosi cardul pentru a efectua o depunere. Daca ati depus cu cardul s-ar putea ca Betfair sa va blocheze contul pana va verificati identitatea. Dar acest aspect difera de la cont la cont.


Adaugare card nou la Betfair


Retragerile au loc prin aceeasi metoda prin care ati depus ultima data, atunci cand este posibil. In caz contrar banii trebuie scosi prin transfer bancar. Inainte de a putea solicita o retragere este necesar sa va verificati contul.

 

1.3 Verificare cont

Verificarea contului se face direct de pe site. Accesati "Contul meu" din coltul din dreapta sus a paginii, iar apoi se incarca o pagina noua de unde alegeti "Detalii cont". In partea dreapta aveti optiunea "Upload documente".

Verificare cont Betfair

 

Dati click si se incarca o fereastra noua de unde putem urca documentele noastre.


Betfair verificare cont

Exista doua tipuri de verificare: partiala si completa. O verificare partiala este de obicei suficienta pentru ca noi sa putem efectua o retragere (dar nu intotdeauna), in timp ce o verificare completa ne ofera mai multe facilitati.

Pentru a face o verificare partiala este suficient sa urcati o copie dupa un act de identitate (buletin, pasaport sau permis de conducere). Daca prima voastra depunere a fost cu cardul, atunci este necesar sa atasati si o copie a fetei acestuia. Acoperiti toate cifrele exceptandu-le pe ultimele patru; acestea trebuie sa ramana vizibile. Nu este nevoie sa scanati/fotografiati spatele cardului.

Pentru a face o verificare completa atasati si o copie dupa o factura de utilitati sau dupa un extras de cont bancar. Acestea trebuie sa fie pe numele vostru, si sa nu fie mai vechi de 3 luni.

Chiar si dupa ce trimiteti aceste documente nu veti putea paria pe competitiile care au loc in Australia (de exemplu turneul de tenis Australian Open). Pentru a ridica aceasta restrictie trimiteti o copie legalizata a actului de identitate. Aceasta se legalizeaza la notariat. De asemenea extrasul de cont bancar trebuie sa aibe semnatura si stampila bancii.

Află mai multe informații despre verificarea identității contului de pariuri Betfair!

 

1.4 Serviciul de suport clienti

Acesta este un capitol la care Betfair sta foarte bine. Staff-ul poate fi contactat prin live chat, email sau telefon. Serviciul de live chat dar si datele de contact pentru mail/telefon nu sunt vizibile de pe pagina principala. Trebuie sa accesati "My Account" iar aici veti gasi optiunea "Contact us" in coltul din dreapta sus. Detalii suplimentare AICI.

Verificarea contului sau efectuarea unei retrageri prin Skrill / Neteller dureaza de obicei maxim cateva ore. Acelasi lucru este valabil si atunci cand avem o problema si optam pentru suport prin mail. Mai simplu este sa optam pentru suport prin live chat, pentru ca astfel rezolvam orice neclaritate sau problema in maxim cateva minute.

Betfair are doua platforme - una de betting exchange dar si o platforma normala de pariuri sportive, precum cele cu care ne-am obisnuit la toate celelalte site-uri.

 

2. PLATFORMA DE BETTING EXCHANGE

2.1 Pariuri Back si Lay

Un site de "betting exchange" este exact cum spune si numele: un site unde clientii fac schimb de pariuri. Daca un parior mizeaza ca un anumit rezultat va avea loc, atunci alt parior poate miza ca acel rezultat nu va avea loc si astfel poate castiga banii celuilalt parior. Din acest motiv, fiecare pariu are doua optiuni: back si lay.

Pariorii care au jucat pana acum la Betfair  (deschide un cont acum) sau la un alt site de betting exchange stiu sigur ce inseamna acesti doi termeni, dar un parior care incearca pentru prima data aceasta platforma sigur are nelamuriri.

Un pariu "back" este un pariu prin care mizam pe acel rezultat, in timp ce un pariu "lay" este opusul pariului "back". Cand plasam un pariu "lay" inseamna ca pariem ca acel lucru NU se va intampla.

Pariuri back si lay la Betfair

 

Avem un meci intre Franta si Norvegia, si un pariu de tipul "1x2". Daca punem un pariu "back" pe Franta, inseamna ca noi pariem ca aceasta va castiga partida. Daca plasam un pariu "Lay", noi mizam ca Franta NU va castiga; deci trebuie sa faca egal sau sa piarda. Puteam plasa un astfel de pariu la orice agentie, alegand optiunea "x2". Diferenta este ca la site-uri de betting exchange putem paria pe absolut orice eveniment sportiv ca un anumit rezultat nu va avea loc. De exemplu la meciul din exemplul nostru putem paria ca meciul NU se va termina cu scorul 4:3.

Site-ul ne lasa sa propunem orice cota vrem pentru pariul nostru, dar trebuie sa se gaseasca un parior sau un grup de pariori care sa parieze contrariul pariului nostru la cota oferita de noi. Pana cand acest lucru se intampla, pariul nostru este "Unmatched" si nu este plasat. Cotele care apar in dreptul fiecarei optiuni sunt cele propuse de alti pariori. Pentru ca un pariu sa fie plasat instant este necesar ca noi sa acceptam cotele respective.

In exemplul nostru pentru un pariu "1x2", Franta are o cota de 1.43 la Back si 1.44 la Lay. Daca puneti un pariu Back la cota mai mica de 1.44 (cota de la Lay din coloana roz) atunci acesta este plasat instant, dar daca alegeti o cota mai mare atunci trebuie sa asteptati ca cineva sa va accepte pariul.

Daca puneti un pariu Lay la cota mai mare de 1.43 (cota de la Back din coloana albastra) atunci pariul este plasat instant, dar dc alegeti o cota mai mica trebuie din nou sa asteptati ca cineva sa va accepte pariul.

Află de la PariuriX mai multe despre diferențele între pariurile back și lay la Betfair!
 

2.2 Plasarea de pariuri

Atunci cand puneti un pariu lay, voi cereti o anumita suma de bani, in timp ce la un pariu back mizati o anumita suma. Sa presupunem ca plasati un pariu Lay pe scor corect 2-1, la cota de 11.5, si completati in biletul virtual valoarea "10". Asta inseamna ca plasati un pariu ca meciul se va termina cu orice alt scor in afara de 2-1, si ca veti castiga 10 Euro daca se intampla acest lucru. (mai exact 9.5 euro dupa ce platiti comisionul Betfair de 5%). Daca meciul se termina insa cu scorul de 2-1, atunci voi pierdeti suma de 105 Euro (11.5 * 10 - 10). Acesta este profitul pe care un alt parior l-ar face daca ar pune un pariu Back pe scor 2-1, pe miza de 10.

Pariu lay la Betfair

 

Un pariu back este mult mai simplu, fiind exact ca pariurile cu care v-ati invatat la celelalte agentii. Voi alegeti suma pe care o mizati, iar castigul este egal cu miza * cota.


Pariu back la Betfair

 

Putem plasa si pariuri multiple sau sisteme de pariuri, exact ca la orice alt site de pariuri. Dar acest lucru se poate face doar pe pariuri de tipul "back", nu si pe selectiile "lay". Alegeti selectiile, dati click pe "Multiples" din biletul virtual, si apoi selectati sistemul dorit. Miza finala este egala cu produsul dintre miza completata de voi si numarul de combinatii pe care il are sistemul respectiv. De exemplu daca la un bilet cu 4 meciuri completam in dreptul la "Yankee" cu 11, atunci miza finala este de 11 Euro.


Pariu multiplu la Betfair

 

2.3 Avantaje oferite de aceste tipuri de pariuri

Acest sistem inedit de a paria aduce cateva avantaje. In primul rand doar la site-uri de betting exchange putem plasa pariuri precum cel descris mai sus: ca un meci se va termina cu orice alt scor in afara de cel ales de noi. Putem paria ca Nadal NU va castiga Roland Garros, ca Brazilia NU va castiga campionatul mondial, dar si multe alte lucruri de genul acesta. Acest tip de pariuri ofera foarte multe posibilitati celor care vor sa foloseasca strategia "easy money".

In al doilea rand, noi facem tranzactii directe cu alti pariori. Din acest motiv ar trebui sa avem cote ceva mai bune pentru ca agentia de pariuri nu isi mai opreste comision pentru pariul respectiv. Este adevarat ca tot trebuie sa platim o taxa de 5% pentru fiecare potential castig, dar un payout de 95% tot este mai bun decat ce ofera majoritatea agentiilor de pariuri.

Un alt avantaj este acela ca putem prinde cote foarte bune, peste media pietei. Cotele sunt stabilite in functie de cerere si oferta, iar un utilizator cu experienta poate profita de pe urma acestui lucru.

 

2.4 Oferta Sportiva

Betfair Betting Exchange are o oferta foarte bogata, incluzand meciuri si din campionate mici de fotbal sau din alte sporturi. Gasim meciuri de fotbal din liga de rezerve din Hong Kong sau din liga a doua din Japonia.

Este adevarat ca atunci cand vreti sa puneti un pariu, trebuie sa existe pariori care pun suficienti bani impotriva pronosticului vostru. Daca vreti sa plasati un pariu pe scor corect la un meci din liga a doua japoneza, atunci este destul de greu sa gasiti pe cineva care sa va accepte pariurile. Daca insa va limitati sa alegeti pariuri cat de cat normale, atunci de obicei se vor gasi persoane sa parieze impotriva voastra. Si daca nu gasiti aici, sigur nu veti gasi la nici un la alt site de acest gen tinand cont ca Betfair este cel mai mare site de betting exchange din lume.


Pariuri la Betfair

 

2.5 Pariuri Live

Oferta este foarte bogata dar este destul de dificil sa plasam pariuri live de tipul betting exchange, in special pe evenimente care trebuie sa inceapa in decurs de cateva zeci de secunde sau pe partide mici pe care putini pariaza.


Pariuri live exchange Betfair

 

Gasim de exemplu meciuri live din liga a doua din Romania, dar nu prea exista lichiditati pe ele din moment ce sunt putini care plaseaza astfel de pariuri. De aceea va recomandam ca in aceste situatii sa optati pentru platforma obisnuita de pariuri sportive.


Pariuri live exchange Romania

 

2.6 Exchange de pe telefon sau tabletă

Betfair are cate o aplicatie pentru cele doua platforme oferite: una pentru pariuri normale si una pentru betting exchange. Ambele pot fi descarcate din AppStore (daca aveti un Iphone/Ipad) sau direct de pe site-ul Betfair daca detineti un dispozitiv cu Android.

Aplicatia pentru pariurile in contrapartida se numeste "Exchange Betting from Betfair". Aceasta ne ofera posibilitatea de a plasa pariuri back si lay, exact ca pe platforma web de betting exchange. Nu putem folosi aceasta aplicatie pentru a pune pariuri live.


Betfair mobil exchange

 

3. PLATFORMA DE PARIURI SPORTIVE

3.1 Oferta sportiva inainte de meciuri

Daca nu sunteti adeptul pariurilor de tip betting exchange sau nu gasiti lichiditati pe tipurile de pariuri dorite, atunci este bine de stiut ca Betfair (vezi site-ul agenției) are si o platforma obisnuita pentru pariuri sportive, precum cele cu care ne-am obisnuit la celelalte case de pariuri. Aceasta contine cam aceleasi meciuri si optiuni de pariere ca si platforma de betting exchange.

Oferta nu este la fel de bogata ca la site-urile de top (vezi aici topul agențiilor în funcție de ofertăt). In mod surprinzator totusi, aceasta cuprinde meciuri si pariuri din liga a doua si a treia din Romania. Mai mult decat atat, putem paria pe langa castigator meci sau total goluri si optiuni precum: scor corect, pauza/final sau scor corect la pauza. Foarte putine site-uri au o astfel de oferta cand vine vorba de meciurile romanesti din ligile inferioare. Majoritatea pariorilor romani vor fi interesati mai degraba de acest avantaj, decat de faptul ca lipsesc ligi din campionate mici pe care oricum foarte putini le pariau.

Oferta pariuri Betfair


Pariuri normale la Betfair

 

Si la celelalte sporturi, oferta este mai buna decat la multe alte case de pariuri online. Nu se poate compara cu agentiile de top, dar majoritatea pariorilor nu vor avea motive pentru care sa se planga.

Biletul virtual arata identic ca cel de la alte site-uri. Putem plasa pariuri multiple sau sisteme, dar nu putem paria bilete cu baza.


Bilet virtual Betfair

Află mai multe despre oferta pre-meci a celor de la Betfair: https://pariurix.com/agentii/betfair/oferta

 

3.2 Oferta live

Oferta de pariuri live cuprinde majoritatea partidelor pe care se putea paria inainte ca acestea sa inceapa. Si optiunile de pariere sunt cam aceleasi, diferentele fiind destul de mici. Asta inseamna ca putem paria live la Betfair pe meciuri precum Vulturii Lugoj - Becicherecu Mic.

Pariuri live Betfair

 

3.3 Bonus pentru prima depunere și promoții

Betfair oferă un bonus tentant pentru prima depunere și vine și cu alte promoții atractive, dar pentru a vedea exact în ce constau acestea te invit să dai CLICK AICI

.

3.4 Betfair de pe telefon si tableta

Aplicatia pentru pariuri sportive se numeste se numeste "Betfair Sportsbook - Betting" si ne ofera posibilitatea de a plasa pariuri normale, ca la orice alt site de pariuri. Deci nu putem plasa pariuri lay cu aceasta aplicatie! Avem acces la toate meciurile si optiunile disponibile pe site si putem paria chiar si live.

Pariuri de pe telefon și tabletă la Betfair! Află tot ce trebuie să știi!

Pariuri Betfair mobile


Pariuri live Betfair mobil

 

CONCLUZII FINALE

Betfair este cel mai bun site de betting exchange din lume, dar in acelasi timp are si o platforma de pariuri care este mai buna decat ce ofera multi alti bookmakeri. Indiferent de tipul de pariuri pe care il preferati, va recomandam cu incredere Betfair.

JOACĂ ACUM LA BETFAIR ȘI ÎNCASEAZĂ UN BONUS ATRACTIV!


Te-ar mai putea interesa și:

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi