Agenția britanică Betfred are de plătit o amendă de 800,000£ după ce a permis unui client să parieze bani furați!

În urmă cu o lună v-am prezentat cazul unui client Paddy Power care și-a pierdut casa, slujba dar și familia din cauza dependenței de jocuri de noroc, deși staff-ul agenției știa de probleme clientului. Însă aceștia în loc să îl ajute să treacă peste dependență, l-au încurajat să joace în continuare, motiv pentru care Paddy Power a primit o amendă de 280,000£ din partea celor de la ”Gambling Commission”.

Ai putea crede că operatorii de pariuri s-au învățat minte, dar se pare că lăcomia îi face să uite rapid de principii și de moralitate. De aceea un nou caz asemănător s-a petrecut zilele acestea, tot în Marea Britanie. Cei de la The Guardian ne anunță că operatorul Betfred a primit o amendă de 800,000£ după ce a permis unui client să piardă sume enorme de bani deși acesta se juca cu bani furați. 

 amenda-casa-de-pariuri.jpeg

Britanicul Matthew Stevens a furat la începutul anului sume importante de bani de la locul său de muncă, bani pe care i-a jucat la jocuri de noroc. Deși cei de la Betfred știau că el nu are de unde să aibă atâția bani, au închis ochii și nu au făcut controale suplimentare, permițându-i lui Matthew să piardă sume importante care nu erau ale lui. Mai mult decât atât, angajații agenției chiar l-au încurajat să se joace în continuare oferindu-i statut VIP prin care acesta beneficia de băuturi și excursii gratuite din partea casei.

Conform legislației din Marea Britanie, operatorii de pariuri au obligația de a face verificări amănunțite ale clienților care mizează și pierd sume mari de bani, și de a le interzice să mai joace dacă se constată că aceștia au o dependență față de jocuri de noroc.

Cei de la Betfred au fost acuzați de ”Gambling Commission” că nu au respectat această legislație, și că mai mult decât atât, au permis spălarea de bani prin intermediul agențiilor proprii. În condițiile date Betfred trebuie să plătească despăgubiri de 443,000£ către victimele lui Matthew Stevens, și încă 344,500£ către diferite cauze sociale. 

Unde încep cei mai mulți pariori să joace la pariuri sportive online? Află acum!

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi